... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
mmracing.sk

barberarot
Auto: BMW 318d
Kraj: Prešovský

Re: zadnokolka v zime

Pondelok, 25. Marca 2013, 09:40

Tak isto suhlas. Už o tom bolo popísane dosť.Dobre gumy skoro plná nadrž a už druhu zimu som zo zadnokolku nemal žiadne važne problemy.A toho snehu bolo toho roku dosť .Ten DSC je super.Samozrejme chce to viac citu potom ťa auto nenechá v štichu .

Užívateľov profilový obrázok
wolodo
Auto: 318D E90, 2007
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 28. Marca 2013, 12:02

A kedy je to DTC vlastne zapnute? V manuale to je pisane tak, ako keby ho bolo treba zapinat rucne. Ini hovoria, ze je zapnute same od seba. Tak ako to je? Ked stlacim tlacitko DTC, tak na displeji svieti DTC...vtedy je zapnute, ci vypnute?

Kallon
Auto: VW Passat Variant
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 28. Marca 2013, 12:27

wolodo napísal:
A kedy je to DTC vlastne zapnute? V manuale to je pisane tak, ako keby ho bolo treba zapinat rucne. Ini hovoria, ze je zapnute same od seba. Tak ako to je? Ked stlacim tlacitko DTC, tak na displeji svieti DTC...vtedy je zapnute, ci vypnute?

1) ked na pristrojovke nesvieti nic tak je zapnute DSC.
2) kratko stlacis tlacidlo DTC a vysvieti sa ti na pristrojovke DTC (vtedy je zapnute DTC)
3) podrzis tlacidlo DTC a vysvieti sa ti vystrazny trojuholnik s tou tocenou sipkou (vtedy je vsetko vypnute)
VW Passat Variant, 140kW,´18
PEUGEOT 308 SW, 73kW,´16
LADA Granta Liftback, 72kW,´17
LADA Kalina SW, 72kW,´17

EX:
SKODA Octavia Combi, 110kW, ´17
PEUGEOT 301, 68kW,´14
ROVER 25, 63kW, ´00
CITROEN C3 Picasso, 68kW, ´13
SUZUKI SX4, 88kW, ´12
BMW E90 320D, 120kW, ´06
BMW E36/5 318ti, 103 kW, ´97
OPEL Ascona C, 1.6 SR, 55kW, ´82
ŠKODA 120LS, 40,5kW, ´86

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Utorok, 2. Apríla 2013, 08:47

vidim, ze niektori ludia stale nerozlisuju DSC od DTC, nastudovat! :idea:

tomas20
Auto: f31 320xd

Utorok, 2. Apríla 2013, 12:33

voMacK napísal:
ja nie som ziadny mestsky balik. Chodim dost castou po dedinach a okreskach, kde odhrnac ani nepachne a casto chodim lyzovat, cize o tom, ci je alebo neni zadny nahon v zime dobry, ma nemusis presviedcat. Vsetko je o soferovi a dobrych gumach. Ja by som predny nahon v zime nechcel ani za trest...

ale uznavam, ze zadny nahon neni pre kazdeho. Chce to urcity zvyk a mnozstvo odjazdenych km. Neni to len o tom, ze sadnes a ides :)

toto mozno mas preto ok, lebo mas 5tku, ja na jednotke po dialnici, ked je snehu viac, tak prediehat nemam moc sancu, strasne to rozhadzuje, na F30 to uz je o poznanie lepsie

Juventus
Auto: BMW 528i 180kW
Kraj: Žilinský

Pondelok, 3. Júna 2013, 22:04

dve zimy so zadnym nahonom, raz som musel zastavit v miernom kopci lebo sa stala havaria, za mnou sa nazbierala kolona, potom som dostal zelenu a poriadny sok ked to nejako neslo ;) tak som tam supol rovno dvojku, zapol DTC a cely kopcek smykom preliezol, odhlahlo mi ;) vtedy sa nikto nepozeral na ohnute plechy ale na mna :mrgreen:

druhy priklad, parkujem pred domom pri ceste, cestar odhrnie sneh rovno k autu, to uz ma museli tlacit, ale to by trebalo aj predokolku

primrznuta cesta, tiahla pravotociva zakruta, na stvorke 7Okm/H pri vyjazde uz trosku pridavam plyn, rychlost stupa, zrazu zadok straca grip a nataca ma doprava na priekopu, zasahuje elektronika plus moja reakcia volantom a plynom, ustali sme to ;)

parkovisko, obrovske jamy, pri dokonceni cuvania nanestastie zadne kolesa skoncili v jamach, zaradim jendotku a komedia sa zacala, hojdali sme sa asi minutu ;)

osobna skusenost, je to uzasna sranda jazdit s bavorakom na snehu, ale po verejnych komunikaciach si dovolim spravit drifty len na bocnym ulickach max. na druhom prevod. stupni, problem je ze ta to trochu smykne aj pri zapnutych systemoch, preto si na to treba davat velky pozor v zakrutach, pri vysokych rychlostiach moze byt aj jemny smyk kriticky

pokial auto nezastavis na kopci, nemal by s tym byt problem, dargov, cerstvo napadany sneh cca 30 cm, neupravena cesta, vysiel som to bez jedineho problemu

vidiek, mala dedinka, vychodene kolaje plus primznuty sneh, nedokazal som sa dostat z kolaji k domu, pustil som volant a auto slo po kolajach ako vlak, nieco take som este nezazil :mrgreen:

ale pre istotu si aj tak davam do kufra 80 kg :oops:

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Utorok, 4. Júna 2013, 07:14

Juventus napísal:
dve zimy so zadnym nahonom, raz som musel zastavit v miernom kopci lebo sa stala havaria, za mnou sa nazbierala kolona, potom som dostal zelenu a poriadny sok ked to nejako neslo ;) tak som tam supol rovno dvojku, zapol DTC a cely kopcek smykom preliezol, odhlahlo mi ;) vtedy sa nikto nepozeral na ohnute plechy ale na mna :mrgreen:

druhy priklad, parkujem pred domom pri ceste, cestar odhrnie sneh rovno k autu, to uz ma museli tlacit, ale to by trebalo aj predokolku

primrznuta cesta, tiahla pravotociva zakruta, na stvorke 7Okm/H pri vyjazde uz trosku pridavam plyn, rychlost stupa, zrazu zadok straca grip a nataca ma doprava na priekopu, zasahuje elektronika plus moja reakcia volantom a plynom, ustali sme to ;)

parkovisko, obrovske jamy, pri dokonceni cuvania nanestastie zadne kolesa skoncili v jamach, zaradim jendotku a komedia sa zacala, hojdali sme sa asi minutu ;)

osobna skusenost, je to uzasna sranda jazdit s bavorakom na snehu, ale po verejnych komunikaciach si dovolim spravit drifty len na bocnym ulickach max. na druhom prevod. stupni, problem je ze ta to trochu smykne aj pri zapnutych systemoch, preto si na to treba davat velky pozor v zakrutach, pri vysokych rychlostiach moze byt aj jemny smyk kriticky

pokial auto nezastavis na kopci, nemal by s tym byt problem, dargov, cerstvo napadany sneh cca 30 cm, neupravena cesta, vysiel som to bez jedineho problemu

vidiek, mala dedinka, vychodene kolaje plus primznuty sneh, nedokazal som sa dostat z kolaji k domu, pustil som volant a auto slo po kolajach ako vlak, nieco take som este nezazil :mrgreen:

ale pre istotu si aj tak davam do kufra 80 kg :oops:

no a to si este predstav, ze mas velku kravu 2tonovu, pokokot krutaku a automat :D takze na to je dobry ten xdrive aj do sedmy :)

Trojec
Auto: BMW E90 - 320d
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 30. Septembra 2013, 19:51

Ahojte, opäť tu máme čoskoro zimu a ja som pomerne čerstvý majiteľ Bmw e90 320d. Potreboval by som od vás radu. Chlapík, od ktorého som kúpil auto mi k nemu dal aj zimné gumy konkrétne tieto : Pirelli Winter 210 SottoZero II 205/55 R16 91H 2ks a Pirelli Winter 210 SnowSport 205/55 R16 91H taktiež 2 :), vidieť na nich že nie sú najnovšie, sú zodraté možno tak na polovicu. Nejdem sa hrať na odborníka, ale keďže auto je z Nemecka myslím si, že až tak mu tam nejaké veľmi kvalitné zimáky nebolo treba. Tak sa pýtam vás, čo na ne poviete mám si ich nechať alebo ich mám predať a kúpiť si niečo lepšie (rozmýšľam nad tými Dunlopami 4D), najväčší problém však je, že bývam na ulici, z ktorej sa vychádza na hlavnú cestu v kopci :D čiže potrebujem fakt niečo, čo sa mi pohne na neposypanom snehu :D. Aj mňa každí odhováral od kúpi takejto mašiny, že to bude v zime robiť so mnou čo chce a najmä tento kopec nezdolám :D ale mám ich všetkých u prdeli aj keby som mal vkuse nahadzovať reťaze, keď mi tam začne hrabať :D strašne sa už teším na zimu, už teraz v lete sem tam gumujem po asfalte a neviem sa toho nabažiť, dúfam, že aj v zime to bude sranda, síce sa trošku bojím, že už auto nebudem mať až tak pod kontrolou ako v lete, ale hádam to zvládnem :D A ešte máme chatu v horách kde je strašne strmí kopec a cestu ľudia posýpajú akurát tak popolom a som aj lyžiar takže budem určite kade tade po vrškoch behať, čiže budem potrebovať aj nejaké snehové reťaze, aké odporúčate ? A ešte jedna otázka na záver máte niekto ten ochranný poťah na kapotu, lebo toto je sila auto mám pár mesiacov bolo leto a už mám celý predok kapoty dobitý od skaliek!! Neviem si ani predstaviť, čo to bude v zime a na jar,tak rozmýšľam nad tým poťahom.... Za všetky rady vám ďakujem, rád sa poučím :)
BMW E90 320d

Kallon
Auto: VW Passat Variant
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 30. Septembra 2013, 20:07

takze po poriadku moja reakcia:
1) polovica dezenu znamena kolko mm? 3-4 mm? = to je tak na hrane, na vozenie do prace a naspat mozno staci. ale do toho strmeho kopca na chatu budes mat problem aj s dobrymi gumami :-$ ja mam najlepsie skusenosti s Dunlop WinterSport
2) auto si s tebou nebude robit co chce, ma to vsetky elektroprkotinky, nie je to ani LADA, ma to celkom dobre rozlozenu hmotnost [-X takze sa nemusis bat ze budes letiet von zo zakruty zakazdym.
3) asi najvacsie nervy budes mat, ked rano do roboty nebudes vediet vyjst na hlavnu cestu :roll: alebo zapadnes na parkovisku pred TESCOm :roll:

ked toto vsetko zvladnes, a mas cit k znacke tak ti bude jedno a budes sa vozit a vozit a vozit ..... a santit :-"
VW Passat Variant, 140kW,´18
PEUGEOT 308 SW, 73kW,´16
LADA Granta Liftback, 72kW,´17
LADA Kalina SW, 72kW,´17

EX:
SKODA Octavia Combi, 110kW, ´17
PEUGEOT 301, 68kW,´14
ROVER 25, 63kW, ´00
CITROEN C3 Picasso, 68kW, ´13
SUZUKI SX4, 88kW, ´12
BMW E90 320D, 120kW, ´06
BMW E36/5 318ti, 103 kW, ´97
OPEL Ascona C, 1.6 SR, 55kW, ´82
ŠKODA 120LS, 40,5kW, ´86

fuji
Auto: MINI COOPER S

Utorok, 1. Októbra 2013, 12:59

Nazdar. Ja budem kupovať na zimu tieto : http://pneumatiky.heureka.sk/continenta ... 5-r16-91h/
Tu na fóre boli dosť chválené, tak neviem.
Poťah na kapotu nemám, ale uvažujem nad priesvitnou fóliou. Mala by kapotu ochrániť.
A čo zima? To si užiješ. Dá sa to v pohode zvládnuť.

Marek-WAR
Auto: BMW E91
Kraj: Zahraničie

Utorok, 1. Októbra 2013, 17:15

fuji napísal:
Nazdar. Ja budem kupovať na zimu tieto : http://pneumatiky.heureka.sk/continenta ... 5-r16-91h/
Poťah na kapotu nemám, ale uvažujem nad priesvitnou fóliou. Mala by kapotu ochrániť.

Tak tyhle Continentály mám a budu je kupovat i na předek max spokojenost.

pe3k69

Streda, 2. Októbra 2013, 18:41

Predminulu zimu som mal Dunlop SP Winter Sport 3D a dezenom cca 6mm a bolo to take vseliake, dost ma smykalo a tak...
Na minulu zimu som kupil nove pneu - Continental ContiWinterContact TS850 205/55 R16 91H a parada neporovnatelny rozdiel... auto vyslo vsade a nestavalo sa mi aby na okreskach sa mi rozblikala pristrojovka a musel som auto korigovat... takze odporucam Continental ContiWinterContact a na E90 urcite 16-tky... na leto cokolvek :)

pe3k69

Streda, 2. Októbra 2013, 18:44

pozri tuto stranku - http://www.testpneumatik.eu/ uz su tam testy aj na 2014 a zasa je naj Continental ContiWinterContact TS850 :thumbup:

Trojec

Streda, 2. Októbra 2013, 18:52

No dobre, takže dám na vás a objednám tie Continentaly, letné mám tiež Contisporty a sú parádne :thumbup:
Naposledy upravil/-a Trojec v Streda, 2. Októbra 2013, 18:53, upravené celkom 1 krát.
BMW E90 320d

Trojec

Streda, 2. Októbra 2013, 18:53

fuji napísal:

To je nejaká originál fólia alebo čo?
BMW E90 320d
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných