... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
wolodo napísal:A kedy je to DTC vlastne zapnute? V manuale to je pisane tak, ako keby ho bolo treba zapinat rucne. Ini hovoria, ze je zapnute same od seba. Tak ako to je? Ked stlacim tlacitko DTC, tak na displeji svieti DTC...vtedy je zapnute, ci vypnute?
voMacK napísal:ja nie som ziadny mestsky balik. Chodim dost castou po dedinach a okreskach, kde odhrnac ani nepachne a casto chodim lyzovat, cize o tom, ci je alebo neni zadny nahon v zime dobry, ma nemusis presviedcat. Vsetko je o soferovi a dobrych gumach. Ja by som predny nahon v zime nechcel ani za trest...
ale uznavam, ze zadny nahon neni pre kazdeho. Chce to urcity zvyk a mnozstvo odjazdenych km. Neni to len o tom, ze sadnes a ides :)
Juventus napísal:dve zimy so zadnym nahonom, raz som musel zastavit v miernom kopci lebo sa stala havaria, za mnou sa nazbierala kolona, potom som dostal zelenu a poriadny sok ked to nejako neslotak som tam supol rovno dvojku, zapol DTC a cely kopcek smykom preliezol, odhlahlo mi
vtedy sa nikto nepozeral na ohnute plechy ale na mna
![]()
druhy priklad, parkujem pred domom pri ceste, cestar odhrnie sneh rovno k autu, to uz ma museli tlacit, ale to by trebalo aj predokolku
primrznuta cesta, tiahla pravotociva zakruta, na stvorke 7Okm/H pri vyjazde uz trosku pridavam plyn, rychlost stupa, zrazu zadok straca grip a nataca ma doprava na priekopu, zasahuje elektronika plus moja reakcia volantom a plynom, ustali sme to
parkovisko, obrovske jamy, pri dokonceni cuvania nanestastie zadne kolesa skoncili v jamach, zaradim jendotku a komedia sa zacala, hojdali sme sa asi minutu
osobna skusenost, je to uzasna sranda jazdit s bavorakom na snehu, ale po verejnych komunikaciach si dovolim spravit drifty len na bocnym ulickach max. na druhom prevod. stupni, problem je ze ta to trochu smykne aj pri zapnutych systemoch, preto si na to treba davat velky pozor v zakrutach, pri vysokych rychlostiach moze byt aj jemny smyk kriticky
pokial auto nezastavis na kopci, nemal by s tym byt problem, dargov, cerstvo napadany sneh cca 30 cm, neupravena cesta, vysiel som to bez jedineho problemu
vidiek, mala dedinka, vychodene kolaje plus primznuty sneh, nedokazal som sa dostat z kolaji k domu, pustil som volant a auto slo po kolajach ako vlak, nieco take som este nezazil![]()
ale pre istotu si aj tak davam do kufra 80 kg
fuji napísal:Nazdar. Ja budem kupovať na zimu tieto : http://pneumatiky.heureka.sk/continenta ... 5-r16-91h/
Tu na fóre boli dosť chválené, tak neviem.
Poťah na kapotu nemám, ale uvažujem nad priesvitnou fóliou. Mala by kapotu ochrániť.
A čo zima? To si užiješ. Dá sa to v pohode zvládnuť.
fuji napísal:Nazdar. Ja budem kupovať na zimu tieto : http://pneumatiky.heureka.sk/continenta ... 5-r16-91h/
Tu na fóre boli dosť chválené, tak neviem.
Poťah na kapotu nemám, ale uvažujem nad priesvitnou fóliou. Mala by kapotu ochrániť.
A čo zima? To si užiješ. Dá sa to v pohode zvládnuť.