... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
wolodo napísal:
Mne to len neslo do hlavy, ze vacsina prispevkov v tomto vlakne len ospevuje, aka je to v zime po snehu so zadnokolkou sranda a ze to je len vec zvyku a ze sa to treba len naucit. Ja som sa pocas tych zasnezenych dni naucil akurat tak nejake nove nadavky...nehovoriac o tom, ked ma viacej krat vytlacali zo skoro rovneho mierne zasnezeneho parkoviska. Vtedy som sa uz dost aj hanbil...
lukas107 napísal:ja osobne som nemal nejaky extra problem..a to byvame medzi kopcami kde mame takmer 2 metre snehu..jediny problem registrujem ked je vyssia vrstva snehu a vzhladom na nizke auto je to problem...
druhy problem len ked cuvam do kopca..to je pruser ako rit..na to si davat extra pozor...zadok odlahci a ptm totalne presmykuje..inak do kopca predkom v pohode..a to mam 5 rocne zimaky matador![]()
wolodo napísal:No neviem ako vy ale ja som mal tuto zimu sakra problemy. Tiez som bol doposial skodovkar, presiel som na E90 318D. Kazdopadne dokazal som s tym zapadnut skoro vsadeByvam trosku do kopca a pri neodhrnutej ceste sa mi dokonca raz stalo, ze som sa skratka nedostal k domu, lebo to auto nevytiahlo. Neviem, kde je chyba, ked vsetci svorne tvrdite, ze to nic nie je. Zimne pneumatiky mam nejake dunlop, rocnik 2009, neviem presne, aky model. Kym som niecim nezatazil zadok (spolucestujucim), tak po snehu do mierneho kopca som nemal skoro ziaden zaber, ci uz s elektronikou alebo bez. Co robim zle?
voMacK napísal:K tomu robiehaniu - zadny nahon prehrava oproti FWD akruat tak na kasovitom snehu na rovine a v miernom kopceku. Jakmile uz je prudsie stupanie zadny nahon ziskava, kedze sa vacsia cast hmotnosti auta presuva na zadne kolesa. [vidiet to na spiatockaroch na octavkach, ktori radsej jebnu R a prudis kopec vychadzaju hore zadkom
voMacK napísal:ja nie som ziadny mestsky balik. Chodim dost castou po dedinach a okreskach, kde odhrnac ani nepachne a casto chodim lyzovat, cize o tom, ci je alebo neni zadny nahon v zime dobry, ma nemusis presviedcat. Vsetko je o soferovi a dobrych gumach. Ja by som predny nahon v zime nechcel ani za trest...
voMacK napísal:ja nie som ziadny mestsky balik. Chodim dost castou po dedinach a okreskach, kde odhrnac ani nepachne a casto chodim lyzovat, cize o tom, ci je alebo neni zadny nahon v zime dobry, ma nemusis presviedcat. Vsetko je o soferovi a dobrych gumach. Ja by som predny nahon v zime nechcel ani za trest...
ale uznavam, ze zadny nahon neni pre kazdeho. Chce to urcity zvyk a mnozstvo odjazdenych km. Neni to len o tom, ze sadnes a ides :)
PeqpeK napísal:zadny nahon je v zime fun, ale ak je viac snehu a kopcek, tak je uplne na picu, neodporucam zadokolku nikomu, kto nema vztah k autam a vie jazdit iba priemerne