... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9
mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Kallon
Auto: VW Passat Variant
Kraj: Nitriansky

Re: zadnokolka v zime

Streda, 20. Marca 2013, 11:40

wolodo napísal:

Mne to len neslo do hlavy, ze vacsina prispevkov v tomto vlakne len ospevuje, aka je to v zime po snehu so zadnokolkou sranda a ze to je len vec zvyku a ze sa to treba len naucit. Ja som sa pocas tych zasnezenych dni naucil akurat tak nejake nove nadavky...nehovoriac o tom, ked ma viacej krat vytlacali zo skoro rovneho mierne zasnezeneho parkoviska. Vtedy som sa uz dost aj hanbil...

no tak to je BMW, v zime sa za neho obcas hanbis. ja mam tiez E90, predtym som jazdil na E36 compact. auto mensie, kratsie, naozaj som s tym nemal problem v zime. kdezto E90 sa mi od prvej jazdy nejako nepozdavala. tak ako si sa docital, BMW je sranda, aj v zime viac sportove a niekedy sam skusas aby ti na snehu ustrelil zadok.

nebezpecne to nie je, len musis rozmyslat ako s tym ist aby si nezapadol. ale zeby som sa nad tym stale zamyslal to nie, to je o zvyku a ked uz nieco odjazdis na BMW uz to budes brat automaticky a podvedome kalkulujes s chvilkovymi zradami pohonu motor vpredu a pohon vzadu.
VW Passat Variant, 140kW,´18
PEUGEOT 308 SW, 73kW,´16
LADA Granta Liftback, 72kW,´17
LADA Kalina SW, 72kW,´17

EX:
SKODA Octavia Combi, 110kW, ´17
PEUGEOT 301, 68kW,´14
ROVER 25, 63kW, ´00
CITROEN C3 Picasso, 68kW, ´13
SUZUKI SX4, 88kW, ´12
BMW E90 320D, 120kW, ´06
BMW E36/5 318ti, 103 kW, ´97
OPEL Ascona C, 1.6 SR, 55kW, ´82
ŠKODA 120LS, 40,5kW, ´86

lukas107
Kraj: Žilinský

Streda, 20. Marca 2013, 12:03

ja osobne som nemal nejaky extra problem..a to byvame medzi kopcami kde mame takmer 2 metre snehu..jediny problem registrujem ked je vyssia vrstva snehu a vzhladom na nizke auto je to problem...

druhy problem len ked cuvam do kopca..to je pruser ako rit..na to si davat extra pozor...zadok odlahci a ptm totalne presmykuje..inak do kopca predkom v pohode..a to mam 5 rocne zimaky matador :D :D
BMW E70 X5 3.0D
BMW E53 X5 3.0D r.v 2005 (ex)
BMW E39 530dAT Sedan
BMW E46 320d Touring M-Packet (ex)
BMW E36 318tds Compact M-Packet (ex)

Kallon

Streda, 20. Marca 2013, 12:29

lukas107 napísal:
ja osobne som nemal nejaky extra problem..a to byvame medzi kopcami kde mame takmer 2 metre snehu..jediny problem registrujem ked je vyssia vrstva snehu a vzhladom na nizke auto je to problem...

druhy problem len ked cuvam do kopca..to je pruser ako rit..na to si davat extra pozor...zadok odlahci a ptm totalne presmykuje..inak do kopca predkom v pohode..a to mam 5 rocne zimaky matador :D :D

skus sa zastavit niekde v kopci, hned na zaciatku ci niekde v strede. az taka pohoda to nie je.

ani ja nehovorim, ze zadokolka je nepouzitelna, len viackrat ta zahanbi nez nejaka Felda
PEUGEOT 308 SW, 73kW,´16
LADA Kalina SW, 72kW,´17

EX:
PEUGEOT 301, 68kW,´14
ROVER 25, 63kW, ´00
SUZUKI SX4, 88kW, ´12
BMW E90 320D, 120kW, ´06
ŠKODA 120LS, 40,5kW, ´86

lukas107
Kraj: Žilinský

Streda, 20. Marca 2013, 14:01

aj to som skusal...v stredne strmom kopci sa pohnut..kolieska prehrabovali...uz to vyzeralo ze sa nejdem pohnut ale ptm zacalo dsc piskat a pohol som sa vacsinou vzdy..bez toho aby som musel zist niekde nizsie a rozbehnut sa...
BMW E70 X5 3.0D
BMW E53 X5 3.0D r.v 2005 (ex)
BMW E39 530dAT Sedan
BMW E46 320d Touring M-Packet (ex)
BMW E36 318tds Compact M-Packet (ex)

Miloš_330i
Auto: 335xi
Kraj: Trenčiansky

Streda, 20. Marca 2013, 14:47

Ja som minulú zimu odjazdil celkom v pohode aj keď na horách som s autom veru nebol :) ... Tento rok som zapadol jedine na parkovisku, kde boli vyjazdené rôzne kolaje a keď som parkoval tak som sa do jedných skĺzol a bol koniec :lol: a asi 3-4 krat mi ušiel zadok aj keď stabilizácia to zachytila pomerne skoro nie je to nič príjemné ale zas riešiť xDrive kôli pár mesiacom pre mňa nemá význam. :-k
IN - AUDI RS4 B7 4.2 V8 , BMW E92 330xi , VW GOLF V GTI
EX - BMW E90 325xi
EX - BMW E92 335xi - príbeh
Ex - VW GOLF VI GTI
Ex - BMW E92 330i - príbeh
Ex - BMW E90 330i - príbeh
Ex - Audi A3 8l 1.8T

alexion
Auto: E36 2.8i
Kraj: Bratislavský

Streda, 20. Marca 2013, 16:36

ja som velmi milo prekvapeny z jazdnych vlastnosti mojej e91tky. neodhrnute dedinske cesticky, zasnezene kasovite cesty zvlada hravo, pri rozbehoch mam obcas pocit ze mam xdrive, neverim ze je to len novymi michelinami. svoje asi spravi aj typ motora, vy tu vacsinov mate diesle, kt. su tazsie, fakt neviem ale ja sa tesim na dalsiu zimu 8)

voMacK
Auto: G31 540i

Štvrtok, 21. Marca 2013, 08:58

wolodo napísal:
No neviem ako vy ale ja som mal tuto zimu sakra problemy. Tiez som bol doposial skodovkar, presiel som na E90 318D. Kazdopadne dokazal som s tym zapadnut skoro vsade :D Byvam trosku do kopca a pri neodhrnutej ceste sa mi dokonca raz stalo, ze som sa skratka nedostal k domu, lebo to auto nevytiahlo. Neviem, kde je chyba, ked vsetci svorne tvrdite, ze to nic nie je. Zimne pneumatiky mam nejake dunlop, rocnik 2009, neviem presne, aky model. Kym som niecim nezatazil zadok (spolucestujucim), tak po snehu do mierneho kopca som nemal skoro ziaden zaber, ci uz s elektronikou alebo bez. Co robim zle?

podla mna, bud mas zle gumy, alebo robis nieco zle. Ja mam tretie BMW. Na kazdom som odjazdil 40tis km a zapadol som zatial celkovo 2x.
Druhy krat teraz nedavno s F10 na mojom parkovisku a to tak, ze som na srackovitom, mokrom snehu polozil auto na kasnu a dovi..ale tu ti nepomoze nic..ani kebyze mas 4x4.
K tomu robiehaniu - zadny nahon prehrava oproti FWD akruat tak na kasovitom snehu na rovine a v miernom kopceku. Jakmile uz je prudsie stupanie zadny nahon ziskava, kedze sa vacsia cast hmotnosti auta presuva na zadne kolesa. [vidiet to na spiatockaroch na octavkach, ktori radsej jebnu R a prudis kopec vychadzaju hore zadkom]
A to nehovorim o nedotacavosti, ked chytis smyk napr na snehu a auto ti ide nekontrolvatelne predkom do pice...tam, kde sa s FWD mozes akurat tak modlit, mozes na RWD situaciu este zachranit..
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Štvrtok, 21. Marca 2013, 10:07

pani ja som tuto zimu tiez strasne nadaval, no potom som objavil DTC a je to o poznanie lepsie :) vyskusajte
spociatku som nevedel na co to je, lebo predosly bavor to nemal, no hodnotim to ako veeeelmi uzitocnu vec, ktoru by mali dat aj do inych aut

Kallon

Štvrtok, 21. Marca 2013, 10:18

voMacK napísal:
K tomu robiehaniu - zadny nahon prehrava oproti FWD akruat tak na kasovitom snehu na rovine a v miernom kopceku. Jakmile uz je prudsie stupanie zadny nahon ziskava, kedze sa vacsia cast hmotnosti auta presuva na zadne kolesa. [vidiet to na spiatockaroch na octavkach, ktori radsej jebnu R a prudis kopec vychadzaju hore zadkom

zadny nahon s motorom vpredu malokedy ziskava v zime, najcastejsie sa stava to ze aj pri prudkom kopci namiesto toho zeby sa zadny nahon pohol, tak zadne koleso zacne presmykovat a skoncil, lebo sa este prida DSC a nepohnes sa, bez DSC ti zacne tancovat zadok a aj tak sa neophnes.

mozno na take mestske vozenie majitel BMW moze povedat ze ma navrch voci FWD. urcite motor vpredu a nahon vpredu takmer vo viac ako 95% bude mat lepsi pritlak, teda kolesa sa menej presmykuju a teda sa lahsie pohne. uz si to priznajte, a nerobte klamlivy marketing pre BMW aj v pripadoch kde je zadny nahon trosku fake.

P.S.: sam mam dve BMW, a nemam s nimi problem jazdit v zime. obcas ma ten zadny nahon v zime nasere, to je pravda, ale po zvysok sezony nema konkurenciu
PEUGEOT 308 SW, 73kW,´16
LADA Kalina SW, 72kW,´17

EX:
PEUGEOT 301, 68kW,´14
ROVER 25, 63kW, ´00
SUZUKI SX4, 88kW, ´12
BMW E90 320D, 120kW, ´06
ŠKODA 120LS, 40,5kW, ´86

voMacK

Štvrtok, 21. Marca 2013, 10:31

ja nie som ziadny mestsky balik. Chodim dost castou po dedinach a okreskach, kde odhrnac ani nepachne a casto chodim lyzovat, cize o tom, ci je alebo neni zadny nahon v zime dobry, ma nemusis presviedcat. Vsetko je o soferovi a dobrych gumach. Ja by som predny nahon v zime nechcel ani za trest...

ale uznavam, ze zadny nahon neni pre kazdeho. Chce to urcity zvyk a mnozstvo odjazdenych km. Neni to len o tom, ze sadnes a ides :)
-- P.R.

Kallon

Štvrtok, 21. Marca 2013, 11:00

voMacK napísal:
ja nie som ziadny mestsky balik. Chodim dost castou po dedinach a okreskach, kde odhrnac ani nepachne a casto chodim lyzovat, cize o tom, ci je alebo neni zadny nahon v zime dobry, ma nemusis presviedcat. Vsetko je o soferovi a dobrych gumach. Ja by som predny nahon v zime nechcel ani za trest...

nemusis to brat osobne, ani som to tak nemyslel. mam na BMW odjazdene rocne 35.000km uz nejakych 7 rokov. nie je to vela ale ani malo.
mam rad zadny nahon, ale v zime ma niekedy dokaze nasrat. velakrat som skusal, kde su limity do akeho kopca sa vie zadny nahon pohnut. z 10 pripadov sa BMW 9-krat pohlo ako FWD.
ale aj opacne situacie, uplne mierne stupanie k domu, musel som zastat a uz som sa nepohol iba presmykoval. to akoze mam jazdit len na stupanie typu Soroska ci Sturec?

taktiez velmi citlive pre zadny nahon v zime je, ked chces obehnut auto a na ceste su vyjazdene snehove kolaje. zadna naprava nevladze pretlacit predok cez tu kolaj a presmykuje a hned blika DSC.

taktiez sneh na parkovisko pred TESCOm, ked fajne zaparkujes, nemusi ti ani sadnut auto na brucho, staci ze predkom zapadnes a koniec, musia ta vytlacit alebo trapis sa rozhojdavanim auta. FWD: nasadnes, nastartujes zaradis spiatocku resp. jednotku das plyn a vyhrabe sa, popripade mu este pomahas tocenim volantu nech hrabe do stran
PEUGEOT 308 SW, 73kW,´16
LADA Kalina SW, 72kW,´17

EX:
PEUGEOT 301, 68kW,´14
ROVER 25, 63kW, ´00
SUZUKI SX4, 88kW, ´12
BMW E90 320D, 120kW, ´06
ŠKODA 120LS, 40,5kW, ´86

voMacK

Štvrtok, 21. Marca 2013, 11:08

ja som to tiez nemyslel na teba, tak ze nevies jazdit..to ani nahodou :)
Len vravim - mne zadny nahon [po pociatocnych nedorozumeniach] sadol velmi dobre a nemenil by som :)
Mam vo firme aj jedno auto s FWD [je to sice pezot]; ale jazdit na tom ked nasnezi sa bojim...nejeden krat sa mi stalo aj tuto zimu, ze zakruta a auto si islo rovno dalej predkom nech som robil co som robil...skoro som bol zasraty az za usami :)
-- P.R.

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Štvrtok, 21. Marca 2013, 11:10

voMacK napísal:

ale uznavam, ze zadny nahon neni pre kazdeho. Chce to urcity zvyk a mnozstvo odjazdenych km. Neni to len o tom, ze sadnes a ides :)

ujo Vomacka, rad by som ta videl jazdit v 10cm snehu v karlovke, okoli slavina resp. v akejkolvek mestskej casti, kde je trosku stupanie :) a este parkovat v kopci za premavky, pripadne stat v zapche na vyjazde na dialnicu, ktory ma znacne stupanie...stale podotykam 10cm snehu... bez trosky soferskeho umenia je nemozne pohnut tych 1,7 tony....pridaj k tomu automat a voila, ostuda jak hrom! :)

ad FWD vs RWD
tuto zimu som mal jeden usmevny zazitok, vyjazd z Halovej na Rusovsku, stojime na cervenej vedla seba ja a nova A6 avant... priama konkurencia :) hovorim si, ze urcite to ma quattro a vyprasi ma jak jada, je to tam malinko do kopca a cestari mali kopec roboty s hlavnymi cestami, nie to este odhrnat a posypat cesty na sidliskach...
no, skocila nam zelena, dal som nohu dolu z brzdy, jemnucko na plyn.... a nic, ostal som stat, no na pocudovanie pozrem vedla seba a audi to iste :D mne prehraboval zadok, jemu predok :) nepohli sme sa ani o 1cm a o chvilu znovu cervena :D
na druhy pokus sme si museli tak 20m cuvnut a rozbiehat sa o moc skor aby sme vobec stihli prejst na oranzovu :) esteze za nami neboli auta, inak sa odtial nedostaneme, pripominam, dve premiovky bez AWD :)

zadny nahon je v zime fun, ale ak je viac snehu a kopcek, tak je uplne na picu, neodporucam zadokolku nikomu, kto nema vztah k autam a vie jazdit iba priemerne

Kallon

Štvrtok, 21. Marca 2013, 12:42

PeqpeK napísal:
zadny nahon je v zime fun, ale ak je viac snehu a kopcek, tak je uplne na picu, neodporucam zadokolku nikomu, kto nema vztah k autam a vie jazdit iba priemerne

:thumbup: :thumbup: :thumbup: presne tak
PEUGEOT 308 SW, 73kW,´16
LADA Kalina SW, 72kW,´17

EX:
PEUGEOT 301, 68kW,´14
ROVER 25, 63kW, ´00
SUZUKI SX4, 88kW, ´12
BMW E90 320D, 120kW, ´06
ŠKODA 120LS, 40,5kW, ´86

alexion
Auto: E36 2.8i

Pondelok, 25. Marca 2013, 06:51

:wink: tiez by som to takto uzavrel
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných