... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
reklamne predmety bmwklub.sk

fici
Autor témy
Auto: BMW e91
Kraj: Bratislavský

zadnokolka v zime

Sobota, 7. Júla 2012, 01:28

Zdravím, presedlal som zo škodi na bmw 320d, konkrétne E91 120kw. r.v:12/2005.
chcem sa spýtať či a kedy sa stretávate. Mal by som viacero otázok jedná sa viac menej o rady, aké máte skúsenosti v zime auto som si kúpil asi pred týždňom tak to bude moja prvá zima, prípadne prvá mokrá vozovka, veľa ľudí ma strašilo že sa mám na čo tešiť je to naozaj také zlé či viac menej o zvyku (pretáčavosť).
a druhá vec jedná sa o automat mám najazdených 200 tisíc a počul som že prvé by som mal hneď vymeniť filtre olej- klasika, ale hlavne olejovú vaňu ktorá je spolu z filtrom- ževraj drahá záležitosť máte skúsenosť meniť/nemeniť? alebo v servise budú mi vedieť povedať.

Ďakujem za odpovede prípadne rady.

Užívateľov profilový obrázok
darklord
Auto: stara haraburda

Re: zadnokolka v zimme

Sobota, 7. Júla 2012, 04:37

Jednoznacne menit. A co sa tyka jazdy v zime a na mokre, hadam preto si si kupil bmw nie?
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

sir.andreas
Auto: BMW E90 320d
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 7. Júla 2012, 06:23

Ti co ta strasia poznaju akurat stare moskvice...netvrdili ti nahodou vsetci ze aj automat je blbost a nikdy by ho nechceli?? Obvykle tvrdenia a vyroky VW group "zadny nahon nikdy,v zime ta bude tocit"...+ vyrok víkenďákov "automat nikdy, to nie je radost z jazdy,ja si ju chcem vychutnat"
Andreas
BMW 320d E90

Marek-WAR
Auto: BMW E91
Kraj: Zahraničie

Sobota, 7. Júla 2012, 10:01

sir.andreas napísal:
Ti co ta strasia poznaju akurat stare moskvice...netvrdili ti nahodou vsetci ze aj automat je blbost a nikdy by ho nechceli?? Obvykle tvrdenia a vyroky VW group "zadny nahon nikdy,v zime ta bude tocit"...+ vyrok víkenďákov "automat nikdy, to nie je radost z jazdy,ja si ju chcem vychutnat"

Přesně jak říkaš blbost, je to takova divočina s tím náhonem na zadek ale přijdeš tomu na chut je to perfektní požitek z jízdy, pokud vypneš veškerou elektroniku tak si s tím někde na parkovišti perfektně vyřadíš jinak ti to velmi ohlida elektronika tak že se do kola točit určitě nebudeš. Stačí pořádné pneu a budeš spokojen. NO a automat, ja jsem měl na to podobný názor ale nikdy vím, že bych se už nevrátil k manualu, pořád ve městě řadit jak idiod. No došel jsem tomu na chut. Manuál už nikdy. Řešil jsem to i ze zdravotních důvodů. Sem s nim max spokojen.

Patkola1
Auto: BMW 330 XD Touring
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 7. Júla 2012, 13:44

Vezmi si to tak že predná náprava je tam na to aby sa starala o správnu stopu a zadná na pohon. Tým pádom je to oveľa lepšie čo sa týka handlingu. Dáš zimné gumy a je to. A automat daj ale kuknut profikovi aby zhodnotil stav nech sa prevezie atd. Vypusti kusok oleja aby si zistil aký . Mne to tak spravil mechanik vypustil kusok pokukal či su neni nejaké silné piliny a tak. a nezabudni to urobiť s preplachom. vypustit starý dať čistiaci, naštartovať nechaj pobehať na D a R asi 15 minut. potom vypustit zhodit vanu namontovať novú a natlačiť olej. Mne natláčal presne toľko čo prevodovka vypustila.

mOinty
Auto: BMW 320d E90 130kw

Sobota, 7. Júla 2012, 14:13

fici napísal:
Zdravím, presedlal som zo škodi na bmw 320d, konkrétne E91 120kw. r.v:12/2005.
chcem sa spýtať či a kedy sa stretávate. Mal by som viacero otázok jedná sa viac menej o rady, aké máte skúsenosti v zime auto som si kúpil asi pred týždňom tak to bude moja prvá zima, prípadne prvá mokrá vozovka, veľa ľudí ma strašilo že sa mám na čo tešiť je to naozaj také zlé či viac menej o zvyku (pretáčavosť).
a druhá vec jedná sa o automat mám najazdených 200 tisíc a počul som že prvé by som mal hneď vymeniť filtre olej- klasika, ale hlavne olejovú vaňu ktorá je spolu z filtrom- ževraj drahá záležitosť máte skúsenosť meniť/nemeniť? alebo v servise budú mi vedieť povedať.

Ďakujem za odpovede prípadne rady.

Zdravím ťa! Ja mám E 90 320D 130kw ale manuál. Zo začiatku som mal aj ja strach (prvá zima, mokrá vozovka). Mýslím si ,že nebudeš mať s tým žiadny problém. Ked som chcel prvý krát robiť sprostosti na zasneženom parkovisku tak som sa iba krútil do koliečka ale takmer bez šmyku. Elektronika sa postará o to aby si nemal problémy aj ked s DTC alebo uplne bez elektroniky je jednoznačne väčšia zábava. AK nemáš v hlave prázdno :smile: a kúpiš dobré zimné gumy tak problémy mať nebudeš,....a čo sa týka manuál alebo automat....to je iba o zvyku.... :thumbup:

voMacK
Auto: G31 540i

Sobota, 7. Júla 2012, 22:39

fici napísal:

kamosi su Skodovkari co? :mrgreen:
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

Euronimos
Auto: BMW E90 318d (105kW)
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 8. Júla 2012, 22:58

Zadný pohon je najlepší. Aj formula 1 má zadný náhon. Ako tu bolo písané, ak nemáš prázdno v hlave... Uvidíš, že si zimu ešte obľúbiš.

http://auto.sme.sk/c/6256748/autoskola- ... ataca.html

http://auto.sme.sk/c/6247569/videoautos ... adnut.html

http://auto.sme.sk/c/6268083/autoskola- ... krutu.html

Mi_t_is
Auto: BMW E36 325iA
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 8. Júla 2012, 23:08

najlepsia hlaska od skodovkarov bola...
,,volkswagen a skodovka su najlepsie auta, to teraz nechapes lebo mas v hlave len bmw, ale to pochopis neskor!.. A na moj argument ze audi vw, seat, skoda su jedna banda, ze vsetko je fajn ale ze seat nema motory od vw, lebo to je zle auto...
Tak cakam kym to pochopim teda..
Na predaj:

Obrázok
Znaky BMW,Kľúčenka 1er,3er,5er,7er,X rada ,čiapočky ventilov BMW,///M
Reseter intervalov OBDI, OBDII, tlačidlo kľúča centrálu

Predám manžetu radiacej paky E34(pravá koža,nová),Lanko ručnej brzdy E36 -bubon

Kontakt

mOinty

Pondelok, 9. Júla 2012, 14:30

Euronimos :thumbup: veľmi pekne vysvetlené

lukas107
Kraj: Žilinský

Pondelok, 9. Júla 2012, 16:02

budu na zimu staci zimaky matadorky MP58? 205/55 R16?
BMW E70 X5 3.0D
BMW E53 X5 3.0D r.v 2005 (ex)
BMW E39 530dAT Sedan
BMW E46 320d Touring M-Packet (ex)
BMW E36 318tds Compact M-Packet (ex)

voMacK
Auto: G31 540i

Pondelok, 9. Júla 2012, 18:09

preco ches na E91 obuvat matador pre pana? Ako nevravim, ze musia byt zle...ale urcite by som zainvestoval do nejakej premiovej znacky s vyssou kvalitou. Ja osobne vrelo odporucam continental wintersport 4D ....maju perfektne vysledky v testoch, mam ich ako zimaky na E60 a su to jednoznacne najlepsie zimne pneu, ake som kedy mal!
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

Didymus
Auto: E63 630i

Pondelok, 9. Júla 2012, 19:22

Ja som tuto zimu mal na E90 Good Year Ultra Grip a tiez velmi dobre...nikde ma nenechali, nikde som sa nevykyblil, podla mna velmi dobre zimne pneu.
EX - BMW E90 320d
Obrázok

mOinty

Pondelok, 9. Júla 2012, 19:42

Ja jazdím v zime na Bridgestone Blizzak a nemám žiadne námietky....

fici
Autor témy
Auto: BMW e91

Pondelok, 9. Júla 2012, 22:59

Ďakujem všetkým za rady a vysvetlenia, nečakal som takéto odpovede.
čo sa tíka škodovky mám ju rád, no myslím že bol čas vyskúšať niečo po čom som stále oči hádzal.
určite si pozriem pneu, ktoré ste odporučili a už teraz viem že pôjdem do niečoho kvalitného.
každú zimu sa chodíme šmýkať, driftovať a myslím že som nemal nikdy problém tak asi rýchlo si zvyknem.

Čo sa tíka automatu už ma to prestalo baviť stojím každý deň v zápche a v tom prípade som veľmi spokojný aj keď veľa ľudí preferuje manuál. Ak by ste mali niekde odporúčanie (auto servis na BMW), kde iba vidia a už vedia tak by sa šikol iba ak sú dostupný cenovo v inom prípade sa uspokojím z mojím mechanikom, ktorý si myslím že je dosť šikovný no priamo z bmw sa nestretáva asi tak často ako je wolgsvagen group...

celkom skušné linky na zadný nahon.. Ďakujem.

taká vec do budúcna ale čoskoro mám záujem si dať namontovať TEMPOMAT (nerozumiem že takéto auto ho nemá), ALARM, IMOBILIZER alebo nejakú elektroniku proti ukradnutiu...najideálnejšie by bolo namontovať jednorázovo všetko aby som mal pokoj a pravdepodobne to bude asi aj dostupnejšie všetko naraz. podľa stavu turba čo povie odborník CHIPTUNING, a neviem či niečo také existuje ale aby mi rádio čítalo aj MP3...

toto sú veci ako písal jeden z vás že buď je auto pekné zachovalé alebo tam je full výbava v normálnej cene zlúčiť tieto 2 veci je asi nemožné.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných