... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
handsome napísal:Pred dvoma tyzdnami som si kupil e90tku takze toto bude moja prva zima so zadokolkou a mam trochu strach. Poslednych 8 rokov som jazdil iba predokolky takze to bude pre mna nova skusenost. Kupil som nove nokiany wr d4 tak ma hadam nesklamu :)
upir156 napísal:A3-ky som mal predošlé dve sezóny a u mňa max spokojnosť. Na túto sezónu kúpil tieto Nokian WR D3 225/45 R17 a myslím, že budú tiež dobré.
dibarbora napísal:Mas tam ESP, moznost aktivovat elektricku uzavierku
JAnci3D napísal:Zdravím pred pár týždňami som si tak isto kúpil svoje prvé BMW, je to e91 325d, zatiaľ maximálna spokojnosť. Tiež uvažujem medzi Dunlop Winter Sport 5D alebo Continental ContiWinterContact TS850.
Moja otázka je skôr táto: všetci tu odporúčajú na zimu R16, moje auto na štítku na dverách nemá možnosť R16. Je tu ešte niekto s podobnou skúsenosťou? Žeby trojlitre nemali schválené R16?Nechcem to dávať ak to nie je schválené BMW lebo potom môže byť pri nehode problém s poisťovňou.
Kde sa dá aktivovať elektrická uzávierka?
jkk napísal:predpokladam ze je to kvoli velkosti brzdicov a 17tky su minimum...pri 325d som si nie isty ale myslim ze tak isto
PeqpeK napísal:funguje to by default, klasika ASR resp u bmw sa to vola ASC+T, pri preklze jedneho kolesa ti ho brzda pribrzduje aby sa krutiaci moment preniesol na koleso, ktore ma trakciu
dibarbora napísal:
Neviem ci ta zavisi od vybavy, ale u mna je tlacitko dtc medzi vyduchmi, standartne je zapnuta kompletna stabilitacia. Ked niektore koleso utecie tak zablika oranzova kontrollka, na upozornenie, ze reagoval stabiliz. system. Kratkym stlacenim kontrolku rozblikam a s autom sa vyhrabem napr. zo snehu ked mi niektore koleso smyka chapem to ako elektronicku uzavierku so zablokovanym protismykovym systemom. V pripade, ze podrzim dlhsie, tak vypnem stabilizacny system uplne a s autom sa daju robit na snehu nejake tie sprostosti. Na asfalte tomu chybaju kone na blbosti.