... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 20
obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
lubomt
Kraj: Žilinský

Re: DPF

Nedeľa, 26. Februára 2012, 14:26

moja reč

Pr.danco
Auto: Vsetky
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 26. Februára 2012, 17:23

Táto celá debata okolo odstránenia, vykuchania alebo čistenia DPF filtra mi príde ako debata či je lepší benzín alebo diesel :D k jednoznačnej odpovedi sa nedostaneš:-/

a ešte sa chcem spýtať ak je už DPF filter zafrasený tak mi to dá auto vedieť prostredníctvom kontrolky alebo sa môže stať aj to že DPF je už kaput ale kontrolka mi nevyskočí?

peruzzi76
Autor témy
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 26. Februára 2012, 17:54

Tieto veci som konzultoval s poradcom z Bawarie BA a ten mi jednoznačne tvrdil, že ak kontrolka DPF zasvieti, tak je čas DPF riešiť a neoddiaľovať to. Keď sa DPF sám čistí, tak kontrolka nikdy nesvieti a ty si to ani nevšimneš.Tak keď vraj svieti tak ho treba riešiť!!! Ja ho idem riešiť tiež,pretože to pri podcenení a so svietiacou kontrolkou DPF môže mať vraj na motor katastrofické následky, ktoré si všimneš až keď už bude veľmi neskoro. Skrátka sadze sa už nemajú kadiaľ predierať von z potrubia a vracajú sa späť. Tak som to pochopil ja. Ja ho idem dať v priebehu dvoch týždňov vyčistiť,pretože tú kontrolku už nechcem vidieť svietiť!!! Takže tak.

chicago
Auto: BMW 530xD G30
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 26. Februára 2012, 18:20

Tu robia ultrazvukom... http://www.bayernpartner.sk/

lubomt napísal:
Nic sa nenastavuje. Ultrazvukove neviem kto robi. Turbo napr.moze pustat olej a ten sa pali za turbom vo vyfuku, spatne trysky... Ak Ti dobre sluzi, nesprtaj do toho
Obrázok

Frlo
Auto: BMW 330xd E91
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 26. Februára 2012, 21:47

Zaujimava debata, tento problem mam nahodou tiez. Je pravda ze mi to uz svieti asi 3 mesiace a az teraz to idem riesit. Takto pred rokom som ho dal chemicky vycistit ale viac o tom neviem, cim to bolo cistene ako atd... Vydrzalo to rok a teraz v zime to zacalo znovu. Jazdim vacsinou mesto, skusal som to prepalit s plynom na podlahe na dialnici 180-220, BA-ZA v noci... nepomohlo. Cital som ze po precisteni vydrzi 100tis, no zjavne to nebolo asi spravnym pripravkom cistene :-)

Stale sa tu pise dilema prevrtat alebo nahradit alebo vycistit, ale nikto nenapisal konkretne kto ho uspesne vycistit cim???

1) Vie niekto odporucit kto ho uspesne vycistil pripravok presne ktorym cistil???

2) Ma vyznam aby som skusil najprv zapnut vynutenie vypalovanie a znovu ho prefukol na dialnici alebo to nema vyznam a treba ho rovno vycistit?

3) Po vycisteni zapnut vynutene vypalovanie a prefuknut ho na dialnici ano/nie?

Dik. Frlo.
BMW 330xd E91

lubomt

Nedeľa, 26. Februára 2012, 22:09

Pri vynutenom vypalovani si bud motor vypaluje filter na mieste alebo
Druhy styl je jazdou. Po chemickom precisteni to umelo spustat netreba, je predsa cisty

Papko
Auto: Bmw E90 320déé
Kraj: Košický

Nedeľa, 26. Februára 2012, 22:26

Vie mi niekto povedat pri akych podmienkach sa za jazdy spusta autoregeneracia??pocul som viac verzi tak nieviem ktora je spravna..

Adoran Obor
Auto: BMW 320dA
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 28. Februára 2012, 19:19

Riadiaca jednotka sleduje stav tlaku,(tlakový spínač)stav splodín (lamda) vo výfukovom potrubí a teplotu ,z toho vyrata stav a pri zvýšenom tlaku spustí regeneraciu ,ak sa tlak nezníži opakuje ,ak tlak stupne za povolenu hranicu ,vyhodnotí chybu dpf čo znamená že je potrubie malo priechodné a to je pripchatím filtra alebo katalizatora zjednodušene povedané , či ma na spustenie regeneracie niečo iné neviem ,ale to asi budu vedieť vyrobcovia softu pre autá

lubomt

Utorok, 28. Februára 2012, 20:43

Da sa spustit cez diagnostiku aj na mieste,ked je motor dostatocne zohriaty, motor si zvysi otacky a regeneraciu robi podla potreby od 20 do 40min, priblizne

coWon
Auto: F48 20xd, G30 530xd

Streda, 29. Februára 2012, 10:35

lubomt napísal:
Da sa spustit cez diagnostiku aj na mieste,ked je motor dostatocne zohriaty, motor si zvysi otacky a regeneraciu robi podla potreby od 20 do 40min, priblizne

to vyskusam

lubomt

Streda, 29. Februára 2012, 10:42

Ale to hocijakou neurobis

coWon
Auto: F48 20xd, G30 530xd

Streda, 29. Februára 2012, 14:41

lubomt napísal:
Ale to hocijakou neurobis

nutenu viem dat, len som netusil ze sa to vie spustit aj na mieste
dokonca viem ten udaj vyhodit s iDrive... myslim ako tak ze ked mas DPF, no a v iDrive medzi polozkami info je udaj o pripadnom dojazde do jeho "K.O." ako o vsetkych ostatnych servisnych intervalov...
tak ja som si to s toho zoznamu vyhodil... ale idem si to tam nahodit nazad aby som vedel na com som (:

Tomas.sarkan
Auto: Alpina B10 4.6 V8

Štvrtok, 1. Marca 2012, 09:25

Ahoj. Mám 330 XD tour 170kW, orig. najazdených 181tis.km. Počas zimy sa mi stalo, že palubný počítač vypísal hlášku" kontrola DPF o 2000km, následne mi o niekoľko dní skočilo auto do núdzového režimu. Rozhodoval som sa teda tiež medzi vyčistením DPF chémiou, ultrazvukom, výmenou nového dielu alebo vykuchaním. Nakoniec som po zvážení všetkých možností dal DPF vybrať a upravil sa softvér. Autu okamžite klesla spotreba o viac ako 1L/100km a aj keď pri výkone 170kW/500Nm sa to relatívne zle identifikuje, pocitovo je výkonovo silnejšie. Doteraz jazdí bez akýchkoľvek problémov. Od firmy ktorá mi túto OPERáciu robila, mám 24mes.záruku na prevedený úkon. Odporúčam!
Veľa šťastia.

Frlo napísal:
Zaujimava debata, tento problem mam nahodou tiez. Je pravda ze mi to uz svieti asi 3 mesiace a az teraz to idem riesit. Takto pred rokom som ho dal chemicky vycistit ale viac o tom neviem, cim to bolo cistene ako atd... Vydrzalo to rok a teraz v zime to zacalo znovu. Jazdim vacsinou mesto, skusal som to prepalit s plynom na podlahe na dialnici 180-220, BA-ZA v noci... nepomohlo. Cital som ze po precisteni vydrzi 100tis, no zjavne to nebolo asi spravnym pripravkom cistene :-)

Stale sa tu pise dilema prevrtat alebo nahradit alebo vycistit, ale nikto nenapisal konkretne kto ho uspesne vycistit cim???

1) Vie niekto odporucit kto ho uspesne vycistil pripravok presne ktorym cistil???

2) Ma vyznam aby som skusil najprv zapnut vynutenie vypalovanie a znovu ho prefukol na dialnici alebo to nema vyznam a treba ho rovno vycistit?

3) Po vycisteni zapnut vynutene vypalovanie a prefuknut ho na dialnici ano/nie?

Dik. Frlo.
Naposledy upravil/-a Tomas.sarkan v Piatok, 2. Marca 2012, 00:48, upravené celkom 1 krát.

Patkola1
Auto: BMW 330 XD Touring
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 1. Marca 2012, 20:00

Ako ti auto dymí???Je to moc vidieť??? A čo zvuk??? Si spokojný???

Tomas.sarkan
Auto: Alpina B10 4.6 V8

Štvrtok, 1. Marca 2012, 20:08

Auto trošku zadymí, ale všimol som si to len pri studenom štarte, vtedy je aj cítiť tú klasickú naftovú /vôňu/ z výfuku. Subjektívne sa mi zdá, že sa zvuk vôbec nezmenil. Môžem povedať, že som nadmieru spokojný s finálnym výsledkom, po odstránení tejto DPF (galiby) . :thumbup:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 20

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 16 neregistrovaných