... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 20
obchodna sekcia

Pr.danco
Auto: Vsetky
Kraj: Trnavský

Re: DPF

Pondelok, 20. Februára 2012, 22:38

pokusím sa pozhánať niekoho kto to urobím komplet v mojom okolí..dúfam že budem mať šťastie :( ale dám sa na to prečistenie teda...

Užívateľov profilový obrázok
Patkola1
Auto: BMW 330 XD Touring
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 21. Februára 2012, 19:38

Adoran Obor napísal:
no rozhodni sa :čistiť alebo kuchať?
kuchať znamená spraviť dieru alebo čistiť teda 100€ za čistenie +vybratie založenie neviem kolko to celkom stojí? ja čistim za 100€ ale vybrať si musiš sam ale ako som pisal ,učinosť to ma len v tom pripade ked je ok
motor ,žhaviče,,riadiačka žhavičov,EGR ventil,turbo
,,a ok Tak sa rozhodni
alebo kuchať a postupne odíde motor, je to na tebe?všetky tie súčasti na seba nadvezujú

Kde si došiel na takú sprostosť že ti po odstránení DPF odíde motor??Skôr neustálym čistením ho odtrtkáš lebo nikdy to nevyčistíš na 100% stále tam čosi ostane a bude toho viac a viac a potom uvidíte.Nekuchajte kupiute potrubia a nahrádzajte to.Soft tam potom treba upraviť tak ako keď ho vykucháte!

sir.andreas
Auto: BMW E90 320d
Kraj: Banskobystrický

Streda, 22. Februára 2012, 13:40

Adoran Obor napísal:
tiež som zastanca nekuchať , račej čistiť, moje skúsenosti su také že je lepšie preventívne dať po nejakej dobe tak , 50,000km nove žaviče,vyčistiť egr ventil ,tak po 80,000 tis nové termostaty oba, a olej meniť tak zhruba po 15000km a turbo preventívne tak po 150,000km repas s tým že si date zvečšenu turbínu už som to tu niekde písal , všetko to vplýva na DPF .kamoš najazdil 300,000 km a auto stale bez problemov a bez čistenia Dpf filtra iba ho resetol a stale behá ,a nakladá mu.filter je doživotný ,akurat tieto sučasti nie.je to podobne ako pri iných vozoch kde sa mení rozvod ,ak nevimenia pri rozvode vodnu pumpu tak odide neskôr,servis povie netreba ,ale kilometre povedia je treba,vždy to vynde lacnejšie ako potom platiť demontaž a montáž navyše,a ešte k tomu si predatavte že kupite nový dpf a po 15000km ti zasvieti kontrolka dpf ,brat mal tento problem s Audi ,v servise mu povedali že to nie je spôsobene filtrom ale opotrebovaním motora a zaruka bola v prdeli ako aj 1300€, a tak som sa začal týmto problemom zaoberať,čistím dpf ultrazvukom aj keď v servise maju na to soft a robia to elektronicky
Aj jemu som ho vyčistil ale musel vymeniť komponenty s tým súvisiace a zatial bez problemov,no je pravda že auto už predal ale zatial žiadna reklamačka ,tiež som počul ,že peugeot dodava repas filtre za 500,0€s pracou ,si myslím že to tiež ulktračujú ,alebo nie? \:D/ moja cena je na sukromnej sprave a myslím že je ľudová,akurat že filter si musite vybrať sami,a aj vložiť,a k tomu su potrebné tesnenia,treba objednať v sertvise

,

Trosku zbytocne menit vsetko len koli dobremu pocitu...ked sa pokazi, vymenim, ale len tak vymienat vodnu pumpu, oba termostaty, repas turba....pokial mam vsetko vymenit koli dobremu pocitu ze mi auto potom nabeha 300tis., mozem svoje predat ludom co daju na tvoju radu,ved si to aj tak vymenia a ja si kupim predvadzacku s 20tis km. \:D/
Andreas
BMW 320d E90

Pr.danco

Streda, 22. Februára 2012, 13:43

Písal som TT-simikovi ohľadom čistenia a tiež ak som pochopil dobre tak viacej odporúča dpf odstaviť a nie čistiť lebo je to dočasná vec..nikdy už to nebude tak ako nové..a vraj dimivosť a hluk nebude o nič väčší..
a čo do ceny tak lacnejšie to nebude ako to tu bolo napísané..že čistenie je lacnejšie ako odstavenie dpf-ka. Čistenie cca 300eur . Odstránenie tiež do 300eur a je pokoj

Patkola1

Streda, 22. Februára 2012, 19:34

Včera som bol u mechanika, na zdviháku 535 D kombi. Kukám dole výfuk potom vidím DPF potrubie, a potom Veľká a malá turbína a rozobratý motor.Povedal mi len toľko že koli PDF odjebali všetko.Vykuchali DPF ale nie dobre proste čosi tam posrali aj po soft stránke a čau a pá všetko čo sa mohlo podrbať sa podrbalo.Ja som to vybral a som spokojný a to že ked mu stupim na krk zadymi môžem osrať.

[youtube]GtDy98K0NxE&context=C35473f6ADOEgsToPDskIqfbJtQqPDv6bImpKmKxO9[/youtube]

Pr.danco

Streda, 22. Februára 2012, 22:03

Tiež som za že len tak pre dobrý pocit niečo meniť je drahý špás..veľa ľudí si neuvedomuje že auto má slúžiť človeku a nie človek autu:)

Chcem sa ešte spýtať lebo akosi v tom nemám jasno.
Pojem : vyčistenie dpf- je proste prečistenie filtra vodou a chemikaliou hej?
odstranenie dpf- je proste celé odmontovanie dpf zariadenia z auta
a vykuchanie znamená čo?

Ja že vykuchanie a odstránenie je to v podstate isté...

Patkola1

Štvrtok, 23. Februára 2012, 18:44

Odstránenie je to čo mám ja mám namiesto toho Filtra mám potrubie.
Vykuchanie je dočasné vybratie filtra vyrezanie diery, roztrieskanie keramického filtra ktorý je ako včelí plást.Normálne sa to odtiaľ vykuchá.Následne sa filter zavarí tá diera a vloží sa to spať.

Pr.danco

Štvrtok, 23. Februára 2012, 21:46

áno také niečo podobné som si myslel aj ja:) a odstránenie alebo vykuchanie je lepšia voľba?
keď už sa odhodlám na tento krok tak ho nechcem lutovať:-/

Patkola1

Piatok, 24. Februára 2012, 20:20

Vykuchaním môže vzniknúť blbý zvuk pretože tá veľká nádoba sa bude debilne ozývať a vznikne tam medzpriestor na výfukovom potrubí ktorý nemá žiaden význam ba naopak bude sa tam meniť tlak a prúdenie spalín.VON S TÝM CELÝM

lubomt
Kraj: Žilinský

Sobota, 25. Februára 2012, 13:00

trosku v tom niektori nemate jasno, takze:
filter pevnych castic sa zanesie bud postupne normalnym sposobom alebo tym, ze motor ma vyssiu dymivost /netesnosti oleja,horsie spalovanie atd/
1. mozete ho bud uplne odstranit alebo rozbit vnutro s nasledkami rezonancii a ineho zvuku , toto ja stale nepreferujem
2. vycistenie chemikaliou , t.j. snatie filtra z vyfuku a po precisteni montaz spat
Samozrejme, ak motor ma zvysenu dymivost atd, tak znova po chvili zanesie aj vycisteny filter pevnych castic. Takze aj tak, ci chcete alebo nechcete, darmo ho budete odstranovat, ked je nieco na prd, treba chybu odstranit. Vykonovo nie je ziadny alebo skoro ziadny rozdiel ci s filtrom alebo bez. Mam sice A6 3,0,nie BMW, ale mam dodrzany filter pevnych castic a zatial som v pohode z 239k na 315k. Pri 290k ma brzdil uz iba vyfuk /maly priemer/ a teraz zase slabe chladice nasavaneho vzduchu. Takze je to na kazdeho samotnom uvazeni, ci ho dat alebo nedat von. Ja osobne nemam rad, ked viac pridam a dymim za mnou iducemu auto pod nos, co sa samozrejme nedeje. Beriem to ako hanbu a ze auto nie je v dobrom stave. :smile:

Patkola1

Sobota, 25. Februára 2012, 20:23

Daj ten filter do prdele ale pozor nie vykuchaním a uvidíš zmenu v chode motora a špecialne vtedy ak máš v 3 litri naložených 315 PS takže asi tak.A treba tomu riadno nakladať aby to dymilo ako IFA.keď si pozrieš to video čo som sem dal tak som motor celkom dosť vytočil a nebolo vidno oblak dymu.Jasne za chodu auta je to iné ale ako vravím nie je to také strašné s tým dymením.

lubomt

Sobota, 25. Februára 2012, 20:38

To je ale video na mieste, pod zatazou je to o inom a ovela viac to dymi. Zvuk motora maam super tichy a vykuchat ho urcite nevykucham. Nemam rad zasvineny zadny naraznik a kufor od dymu. A propo - nech si kazdy urobi po svojom.

chicago
Auto: BMW 530xD G30
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 26. Februára 2012, 10:59

Zdravím, chcem sa poinformovať ako súvisia tieto veci(žhaviče,,riadiačka žhavičov,EGR ventil,turbo) s činnostnou PDF filtra? ja mam na svojom už cca 200000 a PDF je o.k ale keďže nechcem nechať všetko na náhodu dal by som ho vyčistiť lebo mi včera menili všetky žhaviče. A ešte jedna vec, aký je rozdiel medzi ultrazvukovým a chemickým čistením (myslím účinnosťou) a je potrebne po takom vycisteni nejaké nastavenie v riadiacej jednotke?
Vďaka..

Adoran Obor napísal:
no rozhodni sa :čistiť alebo kuchať?
kuchať znamená spraviť dieru alebo čistiť teda 100€ za čistenie +vybratie založenie neviem kolko to celkom stojí? ja čistim za 100€ ale vybrať si musiš sam ale ako som pisal ,učinosť to ma len v tom pripade ked je ok
motor ,žhaviče,,riadiačka žhavičov,EGR ventil,turbo
,,a ok Tak sa rozhodni
alebo kuchať a postupne odíde motor, je to na tebe?všetky tie súčasti na seba nadvezujú
Obrázok

lubomt

Nedeľa, 26. Februára 2012, 13:05

Nic sa nenastavuje. Ultrazvukove neviem kto robi. Turbo napr.moze pustat olej a ten sa pali za turbom vo vyfuku, spatne trysky... Ak Ti dobre sluzi, nesprtaj do toho

peruzzi76
Autor témy
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 26. Februára 2012, 13:34

Páni,zdravím
mám pozisťované veci okolo DPF, lebo aj mne už začala občas svietiť kontrolka DPF. Chlapík, ktorý sa už roky živý DPF-kami(čistenie, vyberanie, diagnostika a pod.) mi tvrdí, že ak je všetko O.K. s motorom (žhaviče ,egr, turbo a všetko ostatné), tak najlepšie riešenie pre DPF je mechanické vyčistenie, ktoré keď sa urobí podstivo, tak ten filter vydrží ďalších 100.000 km bez problému. Dnes sú už také kvalitné chemické prípravky, ktoré z toho filtra urobia samozrejme pri podstivom prístupe k čisteniu skoro nový filter.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 20

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní