... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
Peppo napísal:Zlta kontrolka ktora zacne svieti po zhasnuti motora znamena ze mas v najblizsej dobe doliat olej - ze mas znizenu hladinu.
Ak sa ti ta kontrolka rozsvieti zajazdy tak by si mal hned doliat olej - mas ho malo . resp pri spodnej ryske
Ak to svieti ako chce a mas oleja dost - mozno mas chybne cidlo.
Ak to papa olej tak odvetranie kluckovky - taky ventil ci guma ci co to je.... vid prispevok OLEJ E46
Peppo napísal:Zlta kontrolka ktora zacne svieti po zhasnuti motora znamena ze mas v najblizsej dobe doliat olej - ze mas znizenu hladinu.
Ak sa ti ta kontrolka rozsvieti zajazdy tak by si mal hned doliat olej - mas ho malo . resp pri spodnej ryske
Ak to svieti ako chce a mas oleja dost - mozno mas chybne cidlo.
Ak to papa olej tak odvetranie kluckovky - taky ventil ci guma ci co to je.... vid prispevok OLEJ E46
Peppo napísal:mne to tiez hocikedy teraz zaacne svietit. Nahodou si nemenil olej za iny??
to cidlo je tusim na spodku olejovej vane.... ale niesom si vobec isty.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=10
tu to mas..... cislo 14!!!!
sodoom napísal:mne zlta olejnica zasvieti vzdy pri nastartovani a svieti asi tak 10 sekund potom zhasne..ja som sa na to pytl a bolo mi povedane ze si to kontroluje viskonzitu oleja.inak mi nikdy nezasvieti...okrem toho nastartovania..a roobi to pravidelne tak si myslim ze to moze byt ta viskonzita
j.matrix napísal:10w40? to ti kto odporucil? mas rok vyroby auta 80?
Black napísal:Olej som meral pri studenom motore a bol na ryske medzi max a min myslim si ze tak to ma byt ne? A olej som menil nedavno. Pocas jazdy mi ta kontrolka nikdy nezasvietila. A to olejove cidlo alebo ako sa tomu nadava kde najdem?
heroe napísal:Samozrejme máte pravdu, ale neberiete to až moc vážne? Sa tvárite ako keby mu mala odpadnúť zajtra polovica auta pri prechode cez spomaľovač, dobre že tam vôbec niečo leje. 0w40 vs 10w40, v extrémnych podmienkach je rozdiel cítiť asi tak minútutak ho nestrašte. Nič sa nedeje pokiaľ aspoň ako jeden z mála ten olej vôbec mení.
heroe napísal:Samozrejme máte pravdu, ale neberiete to až moc vážne? Sa tvárite ako keby mu mala odpadnúť zajtra polovica auta pri prechode cez spomaľovač, dobre že tam vôbec niečo leje. 0w40 vs 10w40, v extrémnych podmienkach je rozdiel cítiť asi tak minútutak ho nestrašte. Nič sa nedeje pokiaľ aspoň ako jeden z mála ten olej vôbec mení.