... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
87szatyor
Auto: e60 530i
Kraj: Nitriansky

Re: Žlta kontrolka olejnicky

Štvrtok, 27. Septembra 2012, 12:16

Nazdar ludia. aj ja mám problem s tou žltou kontrolkou. u mna problem vyzera takto: naštartujem, nesvieti a po cca. 5 sec. sa rozsvieti, a po 10-15 sec. zhasne. v aute som menil olej pred 5000km (svietilo aj pred tym ako som ho kupil, po kupe som menil olej) dával som don BMW olej 5W - 30 LL04. auto je 330d pred FL.

Užívateľov profilový obrázok
michaltt
Kraj: Košický

Re: Žlta kontrolka olejnicky

Štvrtok, 27. Septembra 2012, 12:19

cidlo/kontakty
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

Bigy
Auto: E46
Kraj: Košický

Re: Re:

Štvrtok, 27. Augusta 2015, 18:42

Ahoj ako je to s olejom v studenom motore? V príspevku máš že olej sa ma merať 5-10minut po jazde. Píšeš tiež že zohriaty olej zväčší svoj objem a že hladina oleja zrána na studenom motore by mala byť niekde na maxime. Chcem sa opýtať ako to teda je? Zrejme tam máš preklep. A ešte jedna otázka ak môžem? Ty máš motor m54b25 smiem vedieť akú spotrebu oleja máš medzi výmenami? Vopred dik za odpovede.

michaltt napísal:

Olej sa ma merat ak je motor teply (aspon tak uvadza manual). Dostanes motor na prevadzkovu teplotu,zastavis na rovnej ploche, pockas 5-10 minut a skontrolujes. Hladina by mala byt medzi min a max. Dalsia vec je ze ked sa olej zohreje, zvacsi svoj objem, takze ak mas pri teplom motore hladinu medzi min a max, pri studenom motore (rano) by si to mal mat niekde na maxime.
Viem ti sem hodit aj thread z oilisthebobguy kde je popisane, o ake mnozstvo sa zvacsi objem oleja ked sa zohreje ale asi ti to bude zbytocne.
A odporucal by som ti skontrolovat rysku, obcas sa stava ze ta umela hmota na konci "drotu" sa opotrebuje a posuva sa po nom, takze skus ci sa ti nehybe. Ak sa hybe, objednaj si novu, lebo takto hladinu neprecitas.

Ja si hladinu drzim tak, ze rano mam presne na Max a pri teplom motore to mam pekne v strede (vzdy pockam 15-20 minut, kym zmeram hladinu po jazde).

PS : 10w40 tam nema co robit. Nepytajte sa ma preco, uz som sa dost vyjadril v teme "aky olej".

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných