... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
epi
Auto: e46 FL
Kraj: Nitriansky

Re: nedrzi volnobeh na benzine

Utorok, 22. Októbra 2013, 18:19

takto:
pisal som fox1k-ovi (taktiez som mu v sprave poslal linky na temy kde sa riesi N42), cochvila budu vsetky temy ohladom N42 a problemov s motormi na jednom mieste..uvidim ako to chalan vyriesi ale vsetci vieme ze je sikovny tak neni sa coho bat...

januar napísal:
chlapy nikto nic asi ho zosrotujem a bude po BMW na vzdy :evil: . A teraz vazne chcem to vyriesit po umyty motora som zistil ze my presakuje olej na viacerych miestach t.j.
olejovou vanou
vakuovou pumpou aj ked tam je nove tesnenie stale tecie
cez generator impulzou vacky hriadela
cez viko ventilov co je hadica na olejovy separator
a mozno cez tesnenie hlavy ale ty si nie som isty ze to nie je zajebane od oleja co tecie cez vakuovu pumpu!
Nic nesrotuj kamo....ja mam tiez motor zajebany od oleja...a povod to ma v unavenom tesneni č2 alebo č3 pri tom solenoide:
http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/T ... _on_parts/
ak sa na to dobre pozries tak odtial ti to steka cez cely blok motora na hadice separatora, na separator, potom na vanu (a prave to sa tvari ze je tesnenie vane v prdeli)...mne vytieklo 1liter na 6-7 tisic...kruzky sa uz riesia, vysledok samozrejme oznamim

PpeterM napísal:
pri pomalej jazde a podradeni z 3 do 2 alebo z 2 do 1 spadnu otačky na 0(nie stale), auto samozrejme skape, LPG bolo prestavene po niekolkych najazdenych km, Moze to robit vaha vzduchu alebo vstrekovace... Dajte navrh nech sa mame coho chytit, lebo absolutne neviem kde zacat...

mne to robi to iste a nemam LPG..z nicihi nic...povodne som si myslel ze alternator sa pyta na repas...idem si kludne, zrazu auto skubne, blikne baterka, v momente zhasne a auto ide dalej...siel som z kopca, podradzujem, auto skape...riesil som to tu, napadov bolo viac ale fishbone mi poradil hint, ze termostat...vraj nikto nevie aky to moze mat s tym suvis ale vraj odkedy vymenil termostat tak mu to nerobi...on mal problem s teplotou, ja zatial nie...viac k tomu neviem zatial

len pre info, vid posledny koment od flasho
bmw-nakupna-poradna/vymena-octavie-za-bmw-t79825-15.html?hilit=n42

PS: ak som niekde napisal kravinu, opravte ma :)

januar
Autor témy
Auto: e90 320i
Kraj: Bratislavský

Utorok, 22. Októbra 2013, 22:21

o auto som sa staral problem sa vyskytol po vymene olejoveho separatora a hadic hlavne. Tesnenia som vymenil okolo solenoidu a dokonca okolo snimacov vaciek. a zasa zacalo prepustat cez tesnenia. Bol u mna jeden byvali mechanik z bmw zasadne bol proti lpg do bmw. a povedal my jednu vec ze to robia ventily ze su suche a zasekavaju sa. zmeral aj kompresiu na valcoch 1. a 2 valec ma 11.2 kompresiu 3. valec ma 10,6 kompresiu a 4 valec ma 11,5 kompresiu.TAK VYSKUSAL som odpojit solenoid prvy co je pri sani a motor sa zacal trapit otacky klesli vyraznejsie. potom som skusil odpojit ten druhy asi vyfukovi a nic motor ako keby nebral do uvahy motor isiel rovnako aj kes som odpojil senzory vaciek. co sa tyka vane tak presakovalo tesnenie teraz po dvoch mesiacoch kedy sa to vymenilo nic nepresakuje.

januar
Autor témy

Sobota, 11. Januára 2014, 17:14

takze dnes ked som sa vracal z obchodu tak my takto zacali hupat otacky
https://www.youtube.com/watch?v=hnDw9AO ... W9H3SxB30A
rozblikala sa aj kontrolka motora 5-6x a potom zhasla ale s motorm sa poriadne jazdit neda. Drzim plyn aj spotrebu ukazuje ale na chvilu nema vykon a potom zasa ma a takto stale dookola.

januar
Autor témy

Sobota, 11. Januára 2014, 17:44

po vymazani chyb to prestalo uvidíme po case ale nieco to znamenalo urcite len neviem co?
Prílohy
obr.3.png
obr.3.png (14.74 KiB) 2114 zobrazení
obr.2.png
obr.2.png (15.82 KiB) 2114 zobrazení
obr.1.png
obr.1.png (16.64 KiB) 2114 zobrazení
obr.png
obr.png (17.19 KiB) 2114 zobrazení
obra.png
obra.png (17.03 KiB) 2114 zobrazení

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 12. Januára 2014, 01:32

Hlavne tam mas vypadky spalovania na valcoch,sviecka alebo cievka.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Lewelboss
Auto: M550d
Kraj: Banskobystrický

Nedeľa, 12. Januára 2014, 10:04

Mozno sa mylim, s benzinmi casto nerobim.. a toto vlakno som cele necital.

vynechavanie..
Okrem toho CHECKSUM FAILURE? nerobil ti s tym niekto nejaku chiptunig upravu alebo nieco podobne??
Checksum je totiz kontrolny vypocet vnutornych dat RJ motora..
Hot film AIR MASS si neviem poriadne vysvetlit. Skontroluj poriadne vahu vzduchu, pripadne precisti.
Dalej Abort... by som povedal ze sa snazilo adaptovat - znovu nastavit plynovy pedal a jeho hodnoty stlacenia, no neuspesne.
F10 M5
E46 330CD
E82 120D
F10 M550D
ex E60 535d Manual

Ride or DIE !

DDCpowerUP CHIPTUNING, Meranie vykonu...

januar
Autor témy

Nedeľa, 12. Januára 2014, 15:10

tak auto sa vôbec necipovalo, jedine co je tam dorabane je plyn. Zatial po vymaze chyb auto funguje ako ma. Napadlo my ci nahodou nemoze to byt prasknute tesnenie hlavy lebo pomaly sa my tam straca voda. Preto sa pytam ako sa da este inak spozorovat ze tesnenie na hlave uz netesni

januar
Autor témy

Pondelok, 3. Februára 2014, 12:13

dnes som pozeral cez inpu kedze zasa zacal blbnut motor a teraz my ukazalo chybu Camshaft control outlet- Vanos. Lenze nema predsa vanos alebo ako teda? A je to chyba snimaca alebo nie?

wladas47
Auto: 318iS

Sobota, 8. Marca 2014, 22:09

mam obdobny priblem na mojem M42...len stim ze mam navyse symptom ze ked je auto na volnobehu tak straca ucinok posilovaca brzd...stvrdne akoby chytil falosny vzduch
Ex Mazda RX-7 FC

Amalka 318is http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318is-wladas47-t69021.html
/filter Green/cat MagnaFlow/exhaust Simons/underpulley RUFF/alu cooling/EVANS Coolants/brake Zimmermann 300x22/

Predám http://www.bmwklub.sk/predaj-nd-bmw/vypredaj-veci-e36-t99232.html

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Pondelok, 10. Marca 2014, 00:18

Pri tom misfire pise casto aj checksum failure....minuly tyzden vyrieseny ten isty problem na E65 745i,tam bola zla cievka.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

fishbone
Auto: Bmw 318i E46 N42

Pondelok, 10. Marca 2014, 12:42

januar napísal:
dnes som pozeral cez inpu kedze zasa zacal blbnut motor a teraz my ukazalo chybu Camshaft control outlet- Vanos. Lenze nema predsa vanos alebo ako teda? A je to chyba snimaca alebo nie?

ako si dosiel na to ze nemas vanos ? Valvetronic urcite ma double vanos...

fishbone
Auto: Bmw 318i E46 N42

Pondelok, 10. Marca 2014, 21:32

[/quote]
mne to robi to iste a nemam LPG..z nicihi nic...povodne som si myslel ze alternator sa pyta na repas...idem si kludne, zrazu auto skubne, blikne baterka, v momente zhasne a auto ide dalej...siel som z kopca, podradzujem, auto skape...riesil som to tu, napadov bolo viac ale fishbone mi poradil hint, ze termostat...vraj nikto nevie aky to moze mat s tym suvis ale vraj odkedy vymenil termostat tak mu to nerobi...on mal problem s teplotou, ja zatial nie...viac k tomu neviem zatial

[/quote]

Chlapi neuverite mi ale problem so skapinanim sa vratil. Bolo naivne si mysliet ze za to mohol termostat ale prisamvacku ze od vymeny to nerobilo skor 6 mesiacov. No pisem 6 ale 2 z toho bolo auto v servise kde mu bola robena generalka motora.... Nove piestne kruzky, simeringy a voditka ventilov, nova rozvodova retaz a ine dpobnosti. Dovodov na to bolo viac nez dost ak ma niekto zaujiem mozem mu to popisat. Auto chvalabohu chodi ale aby som nebol moc kludny tak sa vratil problem so skapinanim resp by som to premenoval na trhnutie resp vynechanie spalovania.... proste nonsens. Napriek tomu som rad ze auto nastartuje, chodi a nenechalo ma v stichu.Musim si ale zaklopat na drevo....
Myslim ze by sme si mali zalozit vlastny klub priatelov N42 :-)

heroe
Auto: BMW e46 330ci ´01
Kraj: Žilinský

Pondelok, 17. Marca 2014, 20:59

chalani možno blbosť ale na 6 valcoch presne toto robí vadné čidlo sacej vačky, vy tam nemáte niečo také? Resp. ešte DISA klapka. Ale fakt neviem či to máte aj vy.....

januar
Autor témy

Pondelok, 17. Marca 2014, 23:22

no tak vymenil som obidva snimace vacky. dokonca aj jeden solenoid som vymenil a stale nic. Este skusim prehodit ten druhy ci to nahodou nie je on ale potom uz neviem. Moze to inak robit aj Lambda sonda 1. Lebo ked pozeram cez Inpu online data na lambdu tak Lambda sonda 1 je vacsinou za zelenim polom az pokial nepridam plyn na volnobehu.

Majo320
Auto: BMW E36
Kraj: Zahraničie

Utorok, 18. Marca 2014, 20:07

Cau misfire detection mam aj ja ale na 1 a 2 valci. Najprv auto sem tam sklblo pri silnejsom pridani plynu v rozmedzi 2000-2500ot. Vymenil som vahu vzduchu nepomohlo. Odpojil som snimac talku v sacom potrubi a trhnutie pri silnejsom pridani sa stratilo.
Ale pri studenych startoch auto ide ako keby na tri valce po jemno zohriati motor uz ide hladko obcas výpadok.

Cievky som skontroloval su OK (poprehadzoval som ich medzi sebou chyba je stale na prvom a obcas na druhom valci)
Skontroloval som aj sekundarne vzduchove cerpadlo je OK este chem precistit ten ventil co je na vyfukovych zvodoch.
Cez vikend chcem prehodit vstreky medzi sebou pretesnit sanie,Dekarbonizovat motor + preplachnut motor Protecom + novy olej.

Ale podla mna na 90% bude KO hydraulicke zdvihátko som cital niekolko problemov na UK forach.
Ked budem mat nejake info tak dam vediet
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných