... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
MrStan napísal:Chlapi chlapi...ked to tu tak čitam N42 a plyn....mam to iste...a mal som tie isté problemy poviem len toľko.
vynechávanie:
pirpomínam v mojom prípade bolo vo sviečkach...neviem aky typ tam dávate, ale ja som pôvodne nevedel a nemal znalosti a sviečkach a plyne nič, takže som tam pchal pôvodne klasicke, a čakal na interval výmeny ako u klasickych no hold...u plynu je ten interval 3x kratši. A sú k tomu špecialne sviečky....už som mal ten problem 2x a 2x to boli sviečky...teraz ho mam tretí krat...a cez víkend pôjdem meniť sviečky tak dam vedieť či je to to..
čo sa týka EML:
škrtiaca klapka na 120%....mne to naštastie urobil na parkovisku to čo bolo popisane vyšie....pri novom naštartovani to zmizlo...no bohužial na dalši den komplet pedal nereagoval, auto sa nevedelo pohnuť, škrtiaca klapka bola vyčistena a nič. takže servis - nová klapka za 300+ EUR...od vtedy krásny zvuk, nižšia spotreba žiaden problem....asi toľko čo som mal ja potiaže z N42
sbarnisin napísal:A daval si cistit vstreky?kludne by to mohlo robit to...
klepanie sposobuje maly tlak oleja nakolko N42 je zavisly na spravnom tlaku oleja ktory sa ma hybat od 4-6 barov
nizky tlak mozu sposobovat hlavne dve veci: olejove cerpadlo (cena 600€ + ) alebo a to je ten horsi pripad - tlak sa straca cez loziska klukovky (rovno vymenit agregat)
sbarnisin napísal:Takze potvrdene - kolisanie otacok sposobene SKRTIACOU KLAPKOUklepanie sposobuje maly tlak oleja nakolko N42 je zavisly na spravnom tlaku oleja ktory sa ma hybat od 4-6 barov
nizky tlak mozu sposobovat hlavne dve veci: olejove cerpadlo (cena 600€ + ) alebo a to je ten horsi pripad - tlak sa straca cez loziska klukovky (rovno vymenit agregat)
Navyse v mojom pripade sa uplne zmenil chod motora po vymene roadiacej jednotky valvetronicuovela lepsie reakcie na plyn, lepsi vykon
riadiacu mi len mechanik co mi to robil hovoril ze pod baterkou mam dve a jedna ma trocha iny konektor - do lezatej osmicky ci ako
naštastie nič take nemam....mne na studeny štart neaku tu chvíľu ide strašne tak surovo...taký surový zvuk rapľavy...a po 30 sek max minúte všetko prestane a ide hladko tichúčko. Ano? pod baterkou? no minule som ju mal vybratú a nič som take pod baterkou nevidel hmm
MrStan napísal:Jáááj tak to ničnaštastie nič take nemam....mne na studeny štart neaku tu chvíľu ide strašne tak surovo...taký surový zvuk rapľavy...a po 30 sek max minúte všetko prestane a ide hladko tichúčko. Ano? pod baterkou? no minule som ju mal vybratú a nič som take pod baterkou nevidel hmm
![]()
No tak super že ti to teraz šlape