... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
MrStan napísal:Chlapi chlapi...ked to tu tak čitam N42 a plyn....mam to iste...a mal som tie isté problemy poviem len toľko.
vynechávanie:
pirpomínam v mojom prípade bolo vo sviečkach...neviem aky typ tam dávate, ale ja som pôvodne nevedel a nemal znalosti a sviečkach a plyne nič, takže som tam pchal pôvodne klasicke, a čakal na interval výmeny ako u klasickych no hold...u plynu je ten interval 3x kratši. A sú k tomu špecialne sviečky....už som mal ten problem 2x a 2x to boli sviečky...teraz ho mam tretí krat...a cez víkend pôjdem meniť sviečky tak dam vedieť či je to to..
čo sa týka EML:
škrtiaca klapka na 120%....mne to naštastie urobil na parkovisku to čo bolo popisane vyšie....pri novom naštartovani to zmizlo...no bohužial na dalši den komplet pedal nereagoval, auto sa nevedelo pohnuť, škrtiaca klapka bola vyčistena a nič. takže servis - nová klapka za 300+ EUR...od vtedy krásny zvuk, nižšia spotreba žiaden problem....asi toľko čo som mal ja potiaže z N42
sbarnisin napísal:A daval si cistit vstreky?kludne by to mohlo robit to...
sbarnisin napísal:Takze potvrdene - kolisanie otacok sposobene SKRTIACOU KLAPKOUklepanie sposobuje maly tlak oleja nakolko N42 je zavisly na spravnom tlaku oleja ktory sa ma hybat od 4-6 barov
nizky tlak mozu sposobovat hlavne dve veci: olejove cerpadlo (cena 600€ + ) alebo a to je ten horsi pripad - tlak sa straca cez loziska klukovky (rovno vymenit agregat)
Navyse v mojom pripade sa uplne zmenil chod motora po vymene roadiacej jednotky valvetronicuovela lepsie reakcie na plyn, lepsi vykon
MrStan napísal:Jáááj tak to ničnaštastie nič take nemam....mne na studeny štart neaku tu chvíľu ide strašne tak surovo...taký surový zvuk rapľavy...a po 30 sek max minúte všetko prestane a ide hladko tichúčko. Ano? pod baterkou? no minule som ju mal vybratú a nič som take pod baterkou nevidel hmm
![]()
No tak super že ti to teraz šlape