... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
januar
Autor témy
Auto: e90 320i
Kraj: Bratislavský

Re: nedrzi volnobeh na benzine

Utorok, 18. Marca 2014, 21:02

myslis differncial air ten my ukazoval chybu bol vymeneni tiez este skusim vymenit hadicu do posilovaca brzd, ale mam dalsi problem ze mesiac do zadu my sa zacina stracat voda coraz castejsie ale to bude netesnostou ale to uvidim az ked rozoberiem chladic

Majo320
Auto: BMW E36
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 13. Apríla 2014, 14:51

Tak zdvihatka som vymenil nastavene rozvody bol to dost narocne uz len zohnat pripravky na tento motor.
V sobotu som nastartoval a auto ide uplne na p.. nedrzi volnobeh ide ako keby na tri valce a a po cca 2 minutach zactne blikat kontrolka motora. Chybu hlasi druhy valec,misfire detection vybral som sviecky a bol komplet mokry co znamena ze vobec nespaluje. Cievky som skusal poprehadzovat medzi sebou ale nepomohlo. Kde moze byt chyba?? Ma napadlo ci moze byt zly snimac polohy vackoveho hriadela??
Zajtra este zmeram kompresiu.
Este sa chcem oypat ci uz mal niekto dole sanie na N42??? nevsimol si niekto nahodou ci je to sanie lepene z dvoch castii? nemoze datial nasavat falosný vzduch??

Majo320
Auto: BMW E36
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 17. Apríla 2014, 19:22

Tak som odpojil excetricky snimac Valvetronic a auto ide ako vino :D

januar
Autor témy

Piatok, 18. Apríla 2014, 09:34

Majo320 napísal:
Tak som odpojil excetricky snimac Valvetronic a auto ide ako vino :D

no u mna ked bol odpojeny tak to bolo hrozne auto na volnobehu skapinalo

Ejdy

Štvrtok, 29. Januára 2015, 22:24

Zdravim cital som celu tuto temu a zaklad je ked nastal niekde problem treba sa vratit k tomu kedy a preco nastal. Zakladatel temy pise ze sa to stalo po vymene separatora a co som pozeral aj videa tak ziadna zmena chodu motora po odsrobovani viecka na olej ani po vytiahnuti mierky oleja. Uz to tu niekto pisal ze ten motor nasava falosni vzduch a pokial viem pri vymene separatora oleja na N42 musi ist dole aj sanie. A preto by som skontroloval tesnenie pod sanim, aspon som tu v prispevkoch nenasiel ze by sa menilo pri vymene separatora co by sa malo... (res. mozno zle sadlo alebo sa zle dotiahlo) v tomto si niesom isty ale mozno by to vysvetlilo aj tu kompresiju na 3. valci ked tak ma opravte. Pisem to lebo som mal rovnaky problem na svojej E36 325i coupe ked som menil starter muselo ist dole sanie, tesnenia pod sanim som menil vsak stali par korun ale po nastartovany isiel motor trhane kolisave otacky. Potom som zistil ze mi vystrelilo tento kus: http://cz.bmwfans.info/parts-catalog/E3 ... ld_system/ polozka c.9 na to som zistil ze byvali majitel ju tam len dako zalepisl lebo ta moja nemala ten kolicek co by ju drzal a ide to tusim do rovnobezneho ventilu a do podtlakovej hadicky na hlave. Ale aby sme sa dostali k problemu proste je niekde problem s nasavanim falosneho vzduchu.

Ak ste menili aj to tesnenie pod sanim a skontrolovali vsetky mozne netesnosti tak fakt uz ma nic nenapada jednine znova vymenit ten separator a porozmyslat ked tam bol vymaz co dalsie sa tym mohlo ucpat....

ZLATE 325i bez vanos =D> tam sa nemalo co pokazit teras som majitel Compacta N42B18 a len pozeram vsetky fora co sa na n42 moze pokazit :lol:

januar
Autor témy

Piatok, 30. Januára 2015, 15:54

neboj myslel som si ze bude na hovno separator tak som teda este raz kupil novy separatora ano bolo vymienane tesnenie na potrubi co ide do valcov 4 stvorce a k tomu boli tri kruhove tesnenia, ktore nikto nevedel povedat kam idu. Vid http://autodielyds.sk/code/REINZ%7CREI% ... 7C0%7C4751
Teraz je to trosku vyriesene po vymazani adaptacii, ale je tam stale problem na volnobehu ze po case sa my zdvihnu otacky na 1000 a autom zacne vibrovat a potom sa zasa ukludni.

januar
Autor témy

Štvrtok, 26. Februára 2015, 06:05

Chlapi chcem sa opytat. Dnes sa my stala take vec pocas jazdy. Auto si robilo co chcelo, bud prudko pridalo plyn alebo ubralo samo od seba. K tomu sa my rozsvietila kontrolka EML. K tomu my zacalo blikat kontrolky rucna brzda a protiklz, vsetko na zlto. Auto na plynovy pedal vôbec nereagovalo, tak som musel zastavit. Vypol som motor a vybral klucok zo zapalovania. Po znovu vlozeni a nastartovani problem zmizol!!! Motor sa uz spraval normalne aj isiel pocas jazdy normalne. Podla manualu BMW tak EML indikuje chybu skrtiacej klapky. Len problem je v tom ze moju skrtiaciu klapku riadi Valvetronic. Tak ze teraz neviem ci je zla jednotka valvetronicu alebo skrtiacia klapka? A Ano viem treba ist na diagnostiku ale bol som tam minule a ziadna chyba nebola zapisana, Tak ze mechanik nevedel. A teraz nemam cas za nim ist mam vela prace takze nestiham.

michaltt
Kraj: Košický

Piatok, 6. Marca 2015, 07:42

januar napísal:
Chlapi chcem sa opytat. Dnes sa my stala take vec pocas jazdy. Auto si robilo co chcelo, bud prudko pridalo plyn alebo ubralo samo od seba. K tomu sa my rozsvietila kontrolka EML. K tomu my zacalo blikat kontrolky rucna brzda a protiklz, vsetko na zlto. Auto na plynovy pedal vôbec nereagovalo, tak som musel zastavit. Vypol som motor a vybral klucok zo zapalovania. Po znovu vlozeni a nastartovani problem zmizol!!! Motor sa uz spraval normalne aj isiel pocas jazdy normalne. Podla manualu BMW tak EML indikuje chybu skrtiacej klapky. Len problem je v tom ze moju skrtiaciu klapku riadi Valvetronic. Tak ze teraz neviem ci je zla jednotka valvetronicu alebo skrtiacia klapka? A Ano viem treba ist na diagnostiku ale bol som tam minule a ziadna chyba nebola zapisana, Tak ze mechanik nevedel. A teraz nemam cas za nim ist mam vela prace takze nestiham.

Len taky tip : Volnobezny ventil. Precistit. Mal som to iste.
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

sbarnisin
Auto: e61 530xD A/T black

Sobota, 7. Marca 2015, 14:28

Tak zdar vsetkym s N42 :D
Chlapi pridam sa aj ja nech nie je problemov malo :D

Mam pretesnene co sa tyka oleja vacsinu veci... nove sviecky, naplne, filtre...Mam vymenene komplet rozvody. Ale auto na volnobeh klepe, trasie, samovoľne znizuje a zvysuje otacky.
Ked sa rozbehnem a nakladam mu, tak ide vyborne - nic netrha, vykon stabilny. Aj pri rovnomernej jazde ide dobre 8)
A mam LPG uz davno ale nikdy to nerobilo a rovnako to robi aj na benzine...

Ale ten volnobeh je fakt hroza ](*,) pred vymenou rozvodou to robilo obcas (raz za tyzden), teraz po vymene stale.
V servise mi povedali ze diagnostika nevyhadzuje ziadnu chybu :-k ani kotrolka ziadna nesvieti...

Podla mechanika mozu byt na vine aj hydrostely ( ci ako sa to vola).. ja tomu sice nerozumiem, ale ze vraj ovplyvnuju tlak oleja a ten zasa Valvetronic ](*,) a aj klepanie by mali mat na svedomi hydrostely..

Co Vy na to? presiel som cele toto vlakno ale tak kazdy mame rovnaky a predsa iny problem.. alebo mame vsetci ten isty? Valvetronic? :lol: :lol: :lol:
"BMW Positiv"

"e61, 530xD A/T, 173kw, Black"

ex e46, 318i, 105kW, TitanSilber, sedan
ex e36, 318i touring 85 kW

pribeh: post1264645.html#p1264645

januar
Autor témy

Sobota, 7. Marca 2015, 19:45

ja som uz rozmyslal ze necham pretesnit a nastavit vacky a a skontrolovat ventily ci sa dobre zatvaraju. Dalsia moznost je vymenit RJ valvetronicu ale dat 300€ za to a nepomoze to sa my nechce.

sbarnisin

Sobota, 7. Marca 2015, 22:46

No to je posledna moznost az.. v utorok stredu mi napichnu auto na lepsejsiu diagnostiku, na 2 pc naraz aby vedeli porovnat hodnoty v realnom case a uvidime ci motyka vystreli :D
"BMW Positiv"

januar
Autor témy

Nedeľa, 8. Marca 2015, 20:38

No tak mechanik my vycistil klapku od bordelu a nastal mensi problem ze my po case zacnu stupat otacky na 2000 a potom zasa klesnu.

sbarnisin

Pondelok, 16. Marca 2015, 20:54

No tak zistilo sa ze pri podrobnej diagnostike vyhadzuje nepravidelne chybu raz sacich a raz vyfukovych ventilov .. Neukaze to ked len nastartuju auto na volnobeh, ale ked sa prida na volnobehu a necha sa motor ustalit - vtedy vyhodi chybu :-k Takze najskor servo motorcek ktory ich nastavuje bude asi mat chybu - sa ustalit :-\ a este sa premera tlak oleja lebo nepravidelne motor chrci ... Zatial tolko. Ked budem vediet viac tak napisem :wink:
"BMW Positiv"

januar
Autor témy

Pondelok, 16. Marca 2015, 23:38

sbarnisin napísal:
No tak zistilo sa ze pri podrobnej diagnostike vyhadzuje nepravidelne chybu raz sacich a raz vyfukovych ventilov .. Neukaze to ked len nastartuju auto na volnobeh, ale ked sa prida na volnobehu a necha sa motor ustalit - vtedy vyhodi chybu :-k Takze najskor servo motorcek ktory ich nastavuje bude asi mat chybu - sa ustalit :-\ a este sa premera tlak oleja lebo nepravidelne motor chrci ... Zatial tolko. Ked budem vediet viac tak napisem :wink:

Toto som uz pocul aj ja u niekoho ze zavada je vacsinou u týchto motorcekov, ze nespravne nastavuju ventily, tak dufam ze to pomoze :thumbup:

sbarnisin

Utorok, 14. Apríla 2015, 06:53

no chlapci tak to nakoniec trvalo dalsi mesiac ale volnobeh porieseni a na 90% aj klepanie =D>

Vidim ze nikto nic nepise tak to tu musime ozivit. Cakam dnes este jednu suciastku, do konca tyzdna vymenim a malo by byt na 100% vsetko OK \:D/ Mozno z toho urobime daku extra temu v navodoch abo technickom okienku pre N42 :?:

Ale konkretnosti az jak vymenim poslednu vec a urobim aspom Kilometer nech Vas dopredu nesalim :D
"BMW Positiv"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných