... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
reklamne predmety bmwklub.sk

alfi666

Re: E46-Urob si sam-vystup na mp3 z oem kazetaku

Streda, 16. Decembra 2009, 20:50

ice.blade napísal:
si rypnem :P ten tieneny GND vodic si neviem predstavit :) trosku blbo vysvetlene aj pre elektrotechnika, ja by som to z tohto chapal tak ze medzi radiom a mp3 playerom natiahnem jeden tieneny zemneny vodic... nestaci tieneny vodic zemou? :twisted:

Tym tienenym GND vodicom som myslel to samotne tienenie ktore zaroven sluzi aj ako GND - ok, nevyjadril som sa dost jednoznacne ;)
Ako mozno vies, existuju aj kable u ktorych tienenie neni pouzite aj na GND...

ice.blade napísal:
co sa tyka tych zemniacich sluciek to nevadi, sa pozri do auta globalne kolko miest mas uzemnenych v sluckach... pardon vsetko :) baterku mas automaticky na karoseriu a z karoserie sa taha GND alebo (-) pol podla baterky vsade :)

Podla tohto si myslim, ze nerozumies vyrazu zemniaca slucka kedze normalne neni uzemnene v slucke nic - vsetko je uzemnene do "hviezdy" kde stred hviezdy je karoseria tak ako opisujes, pricom slucka znamena kruh - teda do zariadenia sa dostane GND dvomi cestami ;)

Zemniaca slucka vznika prave vtedy, ked je GND pripojene do radia cez sluchatkovy vystup Ipodu a Ipod by bol napajany z 12V cigaretoveho konektora odkial tiez dostava GND...
Cize iPod je pripojeny k radiu cez GND ktore ma zo sluchatkoveho vystupu a z GND ktore ma z napajania.... obe "GND" by mali byt v podstate jeden potencial, ale niesu a vznika vselijaky sum - viac info tu: http://en.wikipedia.org/wiki/Ground_loop_(electricity)

Este jedna zaujimava stranka kde sa zemniacej slucke venuju ohladom audio zariadeni : http://www.epanorama.net/documents/groundloop/
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

dyron

Streda, 16. Decembra 2009, 22:53

alfi666 napísal:

Urcite vies, ze indukcia cez vzduch je dost slaba a neefektivna - preto je v trafakoch kovove jadro a nie je vzduch, vsak? ;)
Takisto predpokladam, ze vies, ako blizko vedla seba musi vznikat to vlnenie pre lavy a pravy kanal a tym padom ako presne musia na seba tie 2 hlavy sadnut - castokrat sa oba kanaly rusia pripadne pocut ciastkovo lavu stranu v pravej a vice versa...

No a samozrejme, urcite vies aj to, ze zalezi aj od magnetofonovej hlavy, aka kvalitna je pouzita ;)

Nechcem sa ta nijak dotknut, ale mozno ty nepocujes rozdiel medzi pouzitim kazety a priamim pripajkovanim na predzosilnovac, ale ver tomu, ze mnoho ludi ten rozdiel pocuje ;)
Samozrejme, ak ti vyhovuje kazeta za 300kc , nikto ti nebrani pouzivat ju a byt snou spokojny ;)

PS: Brum sa z MP3 prehravaca nema ako preniest lebo ho negeneruje, kedze ma vlastne baterky a spojeny je s radiom len cez tieneny GND vodic ;)
Okrem toho, brum je nespravny vyznam, lebo ten sa generuje len pri napajani zariadenia zo striedavej siete a ta v aute nieje ako iste dobre vieme ;)
Jedine co moze vzniknut je zemniaca slucka a aj to len vtom pripade ak by bol iPod napajany trebars z popolnika... vtedy by sa to muselo riesit...

Že je indukce slabá? No asi je tam taky nějaký předzesilovač...ono vybudit hlavu magnetickým páskem taky není nikterak silný :D
Že je neefektivní...proboha nebavíme se tady o transformátoru v pavém slova smyslu!
No podle mě jsou kanály vůči sobě fázově posunuté, nebo jsou v protifázi, tak aby se navzájem nerušily.
Že MP3 negeneruje brum? Možná ne brum, možná ne MP3 s flash pamětí, ale s HDD ano! Ne všechny samozřejmě
Věř že bych poznal rozdíl mezi kazetou a přímým připojením, ale ne na OEM rádio BMW, který samo osobě neni zázrak, kazeťák rozhodně ne.
A na kvalitu hlavy bych se v tomhle případě fakt neodvolával, nechceme tady číst pásky, chceme využít fyzikálních vlastností.
A fakt tady nechci nikoho poučovat, ale kdybych ti dal poslechnout zvuk z té kazety co mám, tak poznáš kulový jestli je to píchlý napřímo nebo přes kazetu. OEM kazetový rádio fakt neni na takový úrovni abysme se tady mohli bavit o nějakejch kvalitách zvuku.

PS: Víš že máš v autě alternátor? Určitě jo. Určitě taky víš že vyrábí STŘÍDAVÝ PROUD, který je dále usměrňován :D to jen abych si trochu rýpnul:-) Věř že to dokáže nadělat paseku.

PS2: Každý ať si používá co chce ne?

alfi666

Piatok, 18. Decembra 2009, 00:03

dyron napísal:
PS2: Každý ať si používá co chce ne?

Samozrejme, to iste hovorim aj ja a nechce sa mi to dalej rozoberat a oponovat ti ;) ja som tu kazetku pocul hrat (nie na BMW radiu) a teda nehralo to ani ako sebelepsia kazeta, takze mozno ty mas nejaky technologicky zazrak ;) .. ja som pocul kazetu co vyraba HAMA...

Aby som to prirovnal, pripada mi, ze chces obhajit, ze ked napojim napriklad MP3 prehravac na sluchatka a predne dam mikrofon ktory pojde na zosilovac (takto funguje v principe ta kazeta), ze to bude hrat rovnako dobre ako keby som ten MP3 prehravac napojil priamo na ten zosik ;) staci trochu rozmyslat a kazdemu dojde, ze to je mimo zdraveho rozumu...
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

dyron

Piatok, 18. Decembra 2009, 09:38

alfi666 napísal:

Samozrejme, to iste hovorim aj ja a nechce sa mi to dalej rozoberat a oponovat ti ;) ja som tu kazetku pocul hrat (nie na BMW radiu) a teda nehralo to ani ako sebelepsia kazeta, takze mozno ty mas nejaky technologicky zazrak ;) .. ja som pocul kazetu co vyraba HAMA...

Aby som to prirovnal, pripada mi, ze chces obhajit, ze ked napojim napriklad MP3 prehravac na sluchatka a predne dam mikrofon ktory pojde na zosilovac (takto funguje v principe ta kazeta), ze to bude hrat rovnako dobre ako keby som ten MP3 prehravac napojil priamo na ten zosik ;) staci trochu rozmyslat a kazdemu dojde, ze to je mimo zdraveho rozumu...

Kamaráde to se pleteš, ten princip se vůbec nedá přirovnat ke sluchátku a mikrofonu...ale to je jedno. Nechtěl jsem nějak víc rozvádět tuhle diskuzi, jen sem chtěl vysvětlení k čemu je dobrý něco pájkovat do rádia, vysvětlili jsme si to a pohoda.

Užívateľov profilový obrázok
Ico2311
Kraj: Banskobystrický

Re: E46-Urob si sam-vystup na mp3ku;)

Nedeľa, 20. Decembra 2009, 23:08

Inscene napísal:
nuz tak ty sprav verziu na navi 4:3 :)

inak celkovo by som tu cakal viac navodou DIY alebo po slovensky Urob si sam ;) rozne vymeny a tak ..

mohli by spravit aj samostatnu sekciu:)

cez zimu idem menit dost veci tak by som tam trebars pridal pribeh typu

Mpaket ako nato
vymena powerflexou
stabikov
a neviem coho
ako zhodit koleso:D
ako vymenit volant pre neanglictinarov
a take bezne veci:)

Mozem sa spytat ? L naletujem lavy kablik, P naletujem pravy kablik a na GND si dam uzemnenie ?Myslim co ide z laveho tenky a z praveho tenky?Dakujem....

Inscene
Autor témy
Auto: beamer
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 20. Decembra 2009, 23:16

mas sukromnu spravu
e46 330i
e28 544i

Georgo
Auto: e46, 320d touring
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 14. Marca 2010, 22:48

e46, 110kW, 2004, 320d touring - M-packet, titanium silber, 18’’ kolesá M V Spoke 72
http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/m-packet-t26666.html

baky e46
Auto: bmw e46 323ci

Pondelok, 15. Marca 2010, 20:40

zdar, chalani, možno to tu už bolo ale chcem sa spytat či to niekto letoval aj na orig radio na cd do e46? dakujem

habinho
Auto: e91 320d rv2008 face

Pondelok, 22. Marca 2010, 18:17

tiez by ma zaujimalo ci to uz niekto poriesil na CD radio v e46..nejaka fotka plosaku kam to pripajkovat a hned by som sa to toho pustil.. :smile: :smile:
e91 320d , facelift, Mpacket podvozok, 130kw
Ex E46 320d, M packet
Ex Skoda 120i, zadny nahon, trhac asfaltu...

baky e46
Auto: bmw e46 323ci

Pondelok, 22. Marca 2010, 20:08

mmm nikto nič, :cry:

habinho

Piatok, 9. Apríla 2010, 14:10

to stale sa s tym nikto nehral?.. :-k
Ex E46 320d, M packet

profor
Auto: E46 nemám

Piatok, 9. Apríla 2010, 18:22

načo keď to väčšina rieši ako AUX regulérny. Princíp je ale ten istý ako na kazete, treba to nájsť v tom rádiu.

čo sa tej kazety týka, mám tie isté skúsenosti ako alfi, páska resp hlava chodila hore dole ale zas byť nejaký
vyznavač a tvorce elektro muziky, niečo z toho vytlčiem :D

noro535i
Auto: e34 535i turbo
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 13. Apríla 2010, 21:33

no chlapi kedze sa to pokusam spravit aj ja tak by som rad bol keby mi pomozete,lebo absolutne nemam potuchy kam to mam naletovat :-k na fotkach je ake mam radio a jack je vlastne dobry?
DAKUJEM VELMI PEKNE
Prílohy
13042010190.jpg
13042010192.jpg
13042010194.jpg

profor
Auto: E46 nemám

Streda, 14. Apríla 2010, 15:25

Ak to niekto nemal otvorené, ťažko ti takto poradiť :)

habinho

Streda, 14. Apríla 2010, 17:41

Zdravim, tak som dnes vybral radio a spravil nejake fotky..nevie niekto kde sa na tom plosaku nachadza L a R kanal?..alebo kde zozeniem schemu toho radia?..predpokladam ze GND je vsetko hrube naokolo ako vzdy..

Doplnene: mam CD business ..=))

po kliknuti na obrazokby sa mal este zvatsit..
Prílohy
1.3.JPG
Naposledy upravil/-a habinho v Streda, 14. Apríla 2010, 18:07, upravené celkom 1 krát.
Ex E46 320d, M packet
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní