... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
ice.blade napísal:si rypnemten tieneny GND vodic si neviem predstavit :) trosku blbo vysvetlene aj pre elektrotechnika, ja by som to z tohto chapal tak ze medzi radiom a mp3 playerom natiahnem jeden tieneny zemneny vodic... nestaci tieneny vodic zemou?
![]()
ice.blade napísal:co sa tyka tych zemniacich sluciek to nevadi, sa pozri do auta globalne kolko miest mas uzemnenych v sluckach... pardon vsetko :) baterku mas automaticky na karoseriu a z karoserie sa taha GND alebo (-) pol podla baterky vsade :)
alfi666 napísal:
Urcite vies, ze indukcia cez vzduch je dost slaba a neefektivna - preto je v trafakoch kovove jadro a nie je vzduch, vsak?
Takisto predpokladam, ze vies, ako blizko vedla seba musi vznikat to vlnenie pre lavy a pravy kanal a tym padom ako presne musia na seba tie 2 hlavy sadnut - castokrat sa oba kanaly rusia pripadne pocut ciastkovo lavu stranu v pravej a vice versa...
No a samozrejme, urcite vies aj to, ze zalezi aj od magnetofonovej hlavy, aka kvalitna je pouzita
Nechcem sa ta nijak dotknut, ale mozno ty nepocujes rozdiel medzi pouzitim kazety a priamim pripajkovanim na predzosilnovac, ale ver tomu, ze mnoho ludi ten rozdiel pocuje
Samozrejme, ak ti vyhovuje kazeta za 300kc , nikto ti nebrani pouzivat ju a byt snou spokojny
PS: Brum sa z MP3 prehravaca nema ako preniest lebo ho negeneruje, kedze ma vlastne baterky a spojeny je s radiom len cez tieneny GND vodic
Okrem toho, brum je nespravny vyznam, lebo ten sa generuje len pri napajani zariadenia zo striedavej siete a ta v aute nieje ako iste dobre vieme
Jedine co moze vzniknut je zemniaca slucka a aj to len vtom pripade ak by bol iPod napajany trebars z popolnika... vtedy by sa to muselo riesit...
dyron napísal:PS2: Každý ať si používá co chce ne?
alfi666 napísal:
Samozrejme, to iste hovorim aj ja a nechce sa mi to dalej rozoberat a oponovat tija som tu kazetku pocul hrat (nie na BMW radiu) a teda nehralo to ani ako sebelepsia kazeta, takze mozno ty mas nejaky technologicky zazrak
.. ja som pocul kazetu co vyraba HAMA...
Aby som to prirovnal, pripada mi, ze chces obhajit, ze ked napojim napriklad MP3 prehravac na sluchatka a predne dam mikrofon ktory pojde na zosilovac (takto funguje v principe ta kazeta), ze to bude hrat rovnako dobre ako keby som ten MP3 prehravac napojil priamo na ten zosikstaci trochu rozmyslat a kazdemu dojde, ze to je mimo zdraveho rozumu...
Inscene napísal:nuz tak ty sprav verziu na navi 4:3 :)
inak celkovo by som tu cakal viac navodou DIY alebo po slovensky Urob si samrozne vymeny a tak ..
mohli by spravit aj samostatnu sekciu:)
cez zimu idem menit dost veci tak by som tam trebars pridal pribeh typu
Mpaket ako nato
vymena powerflexou
stabikov
a neviem coho
ako zhodit koleso:D
ako vymenit volant pre neanglictinarov
a take bezne veci:)