... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
reklamne predmety bmwklub.sk

alfi666

Re: E46-Urob si sam-vystup na mp3 z oem kazetaku

Streda, 2. Decembra 2009, 10:28

Zalezi od toho aky procesor tam je - pri niektorych radiach je AM vstup stereo, len je z tunera pripojeny jeden signal na obe vstupy...
Nedostal som sa ktomu aby som rozobral moje radio a pozrel co vnom je... podla toho by sa dalo vychadzat ;)

Inac - stale lepsi cisty MONO zvuk cez AM vstup, nez zasumene stereo cez FM transmitter ;)

To stym sinusovym generatorom je tiez riesenie, ale to uz je zbytocne komplikovane - to sa radsej oplati kupit ten GROM modul alebo daco podobne ;)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

alfi666

Streda, 2. Decembra 2009, 10:30

ice.blade napísal:
chcelo by to oddelit AM obvod... ked ta to moc nastve tak si do 100 eur kup CD alebo MC radio a mas pokoj ;)

Za 100e si moze kupit GROM modul, pripojit do svojho radia a vykaslat sa na Minidisk ;)

Užívateľov profilový obrázok
Jozef
Auto: BMW 318i 105kw
Kraj: Žilinský

Streda, 2. Decembra 2009, 11:42

No že sa tak pýtam ale čo je to ten GRON modul? Lebo tak ked stojí 100 eu ale tak trocha doplatím a mám alpine s mp3 dajme tomu

ice.blade
Kraj: Bratislavský

Streda, 2. Decembra 2009, 13:34

grom je absolutna <>ina... nikdy mi nefungovalo menu na 16:9 obrazovke... sere sa to ak sa da do priecinka viac ako 99 skladieb... nebrat! seka sa to, mrzne, vydava to pazvuky do repro, po update firmware katastrofa... support na hovno, snazia sa nahovorit ze mas zle auto nez aby opravili bugy... fuj nikdy vic

radsej najdi iny emulator CD changera, dice, dension, xcarlink, intravee atd to mas taku malu "srandu" ktoru zapojis do konetora radia a mas na radiu par vstupov

btw ked tu uz toto riesime, videl niekto z vas audio BOX co by sa daval namiesto CD menica v kufri? mam na mysli nieco take kde by bol integrovany HDD plus tieto vstupy na vsetko mozne od jacku cez pamatove karty az po neviem co, updatovatelny napr cez USB ako storage disk, ovladatelny cez original radio?
Naposledy upravil/-a ice.blade v Pondelok, 29. Októbra 2018, 21:03, upravené celkom 1 krát.

Radim046
Auto: BMW E60 523i
Kraj: Zahraničie

Streda, 2. Decembra 2009, 14:49

ice.blade napísal:
co takto sa menej pytat, lepsie citat a viac sa hrabat na nete?

http://www.google.sk/search?hl=sk&q=gro ... =&aq=f&oq=

a hned vidis ze grom modul moze byt usb mp3 adapter

to mas taku malu "srandu" ktoru zapojis do konetora radia a mas na radiu par vstupov

btw ked tu uz toto riesime, videl niekto z vas audio BOX co by sa daval namiesto CD menica v kufri? mam na mysli nieco take kde by bol integrovany HDD plus tieto vstupy na vsetko mozne od jacku cez pamatove karty az po neviem co, updatovatelny napr cez USB ako storage disk, ovladatelny cez original radio?

Takhle přeci funguje xcarlink www.xcarlink.cz

ice.blade

Štvrtok, 3. Decembra 2009, 01:19

Radim046 napísal:
Takhle přeci funguje xcarlink http://www.xcarlink.cz

len nema integrovany disk... a mne sa nechce riesit ci to zoberie externy disk taky alebo ziadny... najlepsie keby tam bol disk integrovany v tom... :)

alfi666

Štvrtok, 3. Decembra 2009, 09:21

Jozef napísal:
No že sa tak pýtam ale čo je to ten GRON modul? Lebo tak ked stojí 100 eu ale tak trocha doplatím a mám alpine s mp3 dajme tomu

Tak ako pisal ice.blade ;) viac citaj a menej sa pytaj :D .. uz sa to tu 100 krat riesilo... staci hladat...

A ked si chces dat Alpine a pozerat sa na ten hypertuzing design vo svojom aute, tak ti gratulujem a dalej sa nemame ocom bavit ;)

V E46 vyzera hocijake neseriove radio ako grc (sorry hosi, ale to plati aj pre 2DIN)

Kadlik
Auto: E46 330Ci

Štvrtok, 10. Decembra 2009, 22:46

Klucí, díky za návod!! Dnes se podařilo a funguje perfektně a zvuk krásně čistý!! Funguje tedy s iPodem a jinými mp3 přehrávači.

Jedině s čím nefunguje je můj iPhone 3G... Při připojení hraje sekundu a pak se přehrávání přeruší a hraje jen v telefonu. Nevíte čím by to mělo být??

Díky moc!

chefino
Auto: E60 530xd LCI

Štvrtok, 10. Decembra 2009, 23:09

A čo si vlastne nainštaloval?

profor
Auto: E46 nemám

Piatok, 11. Decembra 2009, 08:40

Kadlik napísal:
Klucí, díky za návod!! Dnes se podařilo a funguje perfektně a zvuk krásně čistý!! Funguje tedy s iPodem a jinými mp3 přehrávači.

Jedině s čím nefunguje je můj iPhone 3G... Při připojení hraje sekundu a pak se přehrávání přeruší a hraje jen v telefonu. Nevíte čím by to mělo být??

Díky moc!

Myslím si že to je asi neorigo káblom (že nemáš origo kábel? :D :D :D ).
Toto isté sa stalo kolegovi ktorý kúpil za úplne super cenu kábel s video out aj audio out a video hralo len chvilku a potom sa to vyplo.

PS: som zvedavý ako to bude hrať na normálnych iPod-och aj s napájaním :)

Ico2311
Kraj: Banskobystrický

Streda, 16. Decembra 2009, 02:31

myroslav napísal:

origo radia v E46 nemaju vystupy na zosik, ale da sa to dorobit, zalezi na tom ake radio mas...
napr.: bmw3/rca-vystupy-z-povodneho-radia-bmw-s-navi-4-3-t11001-15.html?hilit=rca

Ja mam zapojeny woofer od zadnych repro a bije mi to az az....Ale ja mam aktivny...

dyron

Streda, 16. Decembra 2009, 15:21

Může mi někdo vysvětlit, k čemu je tento postup dobrý? Dá se použít přece redukce kazeta/jack MP3....někdo tady psal že to neni taková kvalita, ale to není pravda. Ta kazeta funguje na principu elektromagnetické indukce. To znamená že audiosignál z MP3 se indukuje do hlavy v rádiu (oddělovací trafo). Dokonce je to ještě lepší, protože MPtrojka a rádio jsou galvanicky oddělené, tudíž se nepřenáší žádné brumy a ruchy...Na tomhle principu fungule velká spousta audiotechniky. Zdá se mě zbytečné pájet něco do rádia...Jako návod je pěkný a přehledný, nic proti němu...ale řikám si možná je lepší ta redukce za 300 kč.

chefino
Auto: E60 530xd LCI

Streda, 16. Decembra 2009, 15:31

dyron napísal:
Může mi někdo vysvětlit, k čemu je tento postup dobrý? Dá se použít přece redukce kazeta/jack MP3....někdo tady psal že to neni taková kvalita, ale to není pravda. Ta kazeta funguje na principu elektromagnetické indukce. To znamená že audiosignál z MP3 se indukuje do hlavy v rádiu (oddělovací trafo). Dokonce je to ještě lepší, protože MPtrojka a rádio jsou galvanicky oddělené, tudíž se nepřenáší žádné brumy a ruchy...Na tomhle principu fungule velká spousta audiotechniky. Zdá se mě zbytečné pájet něco do rádia...Jako návod je pěkný a přehledný, nic proti němu...ale řikám si možná je lepší ta redukce za 300 kč.

Asi by to trebalo v reále vypočuť alebo zmerať. Ale neviem, či niekto má možnosť :-k

alfi666

Streda, 16. Decembra 2009, 18:12

dyron napísal:

Urcite vies, ze indukcia cez vzduch je dost slaba a neefektivna - preto je v trafakoch kovove jadro a nie je vzduch, vsak? ;)
Takisto predpokladam, ze vies, ako blizko vedla seba musi vznikat to vlnenie pre lavy a pravy kanal a tym padom ako presne musia na seba tie 2 hlavy sadnut - castokrat sa oba kanaly rusia pripadne pocut ciastkovo lavu stranu v pravej a vice versa...

No a samozrejme, urcite vies aj to, ze zalezi aj od magnetofonovej hlavy, aka kvalitna je pouzita ;)

Nechcem sa ta nijak dotknut, ale mozno ty nepocujes rozdiel medzi pouzitim kazety a priamim pripajkovanim na predzosilnovac, ale ver tomu, ze mnoho ludi ten rozdiel pocuje ;)
Samozrejme, ak ti vyhovuje kazeta za 300kc , nikto ti nebrani pouzivat ju a byt snou spokojny ;)

PS: Brum sa z MP3 prehravaca nema ako preniest lebo ho negeneruje, kedze ma vlastne baterky a spojeny je s radiom len cez tieneny GND vodic ;)
Okrem toho, brum je nespravny vyznam, lebo ten sa generuje len pri napajani zariadenia zo striedavej siete a ta v aute nieje ako iste dobre vieme ;)
Jedine co moze vzniknut je zemniaca slucka a aj to len vtom pripade ak by bol iPod napajany trebars z popolnika... vtedy by sa to muselo riesit...

ice.blade

Streda, 16. Decembra 2009, 19:02

alfi666 napísal:
PS: Brum sa z MP3 prehravaca nema ako preniest lebo ho negeneruje, kedze ma vlastne baterky a spojeny je s radiom len cez tieneny GND vodic ;)
Okrem toho, brum je nespravny vyznam, lebo ten sa generuje len pri napajani zariadenia zo striedavej siete a ta v aute nieje ako iste dobre vieme ;)
Jedine co moze vzniknut je zemniaca slucka a aj to len vtom pripade ak by bol iPod napajany trebars z popolnika... vtedy by sa to muselo riesit...

si rypnem :P ten tieneny GND vodic si neviem predstavit :) trosku blbo vysvetlene aj pre elektrotechnika, ja by som to z tohto chapal tak ze medzi radiom a mp3 playerom natiahnem jeden tieneny zemneny vodic... nestaci tieneny vodic zemou? :twisted:

co sa tyka tych zemniacich sluciek to nevadi, sa pozri do auta globalne kolko miest mas uzemnenych v sluckach... pardon vsetko :) baterku mas automaticky na karoseriu a z karoserie sa taha GND alebo (-) pol podla baterky vsade :)

ak vznika "brum" bude to iny problem
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných