... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
ice.blade
Kraj: Bratislavský

Re: E46 - Audio

Streda, 12. Novembra 2014, 20:25

nooo dakujem :) to je inak cena za par ked je tam pisane ze set?

vyskac snad pojde narvat do povodneho miesta kde je klucka a este nejaky fajnovy stredovy zazrak

skoki
Auto: BMW e46 328i touring

Streda, 12. Novembra 2014, 21:09

hej je to cena za pár reproduktorov (stredobas, vyška a vyhybka) a určite sa zmestia, je to set presne na daný model auta. Stredy by som k tomu už nedával, je to odladené tak aby to hralo a dodatočný stred to bude iba kaziť

heroe
Auto: BMW e46 330ci ´01
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 13. Novembra 2014, 12:07

Podľa mňa skoki dávať do kufra basák v e46 coupe je čistá blbosť...... vôbec ho nebude počuť celé zle zbytočne zadrbaný priestor, oveľa lepšie bude fakt zohnať 2x 16,5 basáky a osadiť ich namiesto zadných ktoré sú v plate, samozrejme vytlmiť a cez zosík...... napr. ahifi.cz

skoki

Štvrtok, 13. Novembra 2014, 12:30

nemyslím si že je to čistá blbosť. Samozrejme je mnoho iných riešení a možností, napísal som jednu z nich. V coupe maš lakťovú opierku, teda basák vieš umiestniť do stredu a basy sa do kabíny dostanú cez ten otvor. 16,5 cm reproduktormi nikdy nenahradíš subwoofer. Vzhľadom na veľkosť membrány to nezahrá celé spektrum, ktoré má. Ďalšou vecou je že pokiaľ im nespravíš poriadnu ozvučnicu budu hrať zle...

ice.blade

Štvrtok, 13. Novembra 2014, 12:46

zaujimave je ze v sedane HK hralo ovela lepsie a v toure napr u michalaTT hra aj stock audio super... ked som tak pocuval u kamosa v inom coupe HK tak tiez to hralo lepsie nez u mna asi mam zacarovane auto :D kontroloval som kable nevyzera ze by niekde bol skrat rovnako som vymenil HK, BM54 zosiky aj cely subbas ci tam tiez nieco nieje naprd... zaver je taky ze asi treba vymenit repro no

fox1k
Auto: BMW

Štvrtok, 13. Novembra 2014, 13:07

otázka mimo tému, stock káble sú stavané na akú záťaž? prídu mi celkom hrubé

paca

Štvrtok, 13. Novembra 2014, 13:47

Já měl v předešlé e46tce "hifi" audio výbavu - něco mezi obyč audiem a HK - hrálo to vcelku slušně. Teď co mám toura, tak je tam obyč audio a je to otřes :smile: Koupil jsem repráky od Kicx a ještě tam někam pichnu zesilovač se "sw", tak snad už budu spokojený :wink:
Obrázok
e36 320i convertible

heroe

Štvrtok, 13. Novembra 2014, 16:06

ja som napriklad s tym riesenim (cez laktovku) pri predoslom aute (sedan) nebol spokojny, vobec....

ak to budem riesit tak pojdem cestou tych malych subov na povodne miesta, uvidime co to spravi.

skoki

Štvrtok, 13. Novembra 2014, 20:53

v prvom rade závisí čo od toho človek očakáva, pokiaľ Ti to dobre nehralo ešte neznamená že to je zlé riešenie, neviem ako si to mal spravené a s akými komponentami ale počul som hrať sedan s basakom v kufri a hralo veľmi dobre.

EDIT: dokonca v CZ vyhral chalan so sedanom V EASCA (Sound Quality) súťaži prvé miesto a basák ani nemal v priestore skivaku. Záleži to od komponentov a nastavenia. Bližšie info o tom aute tu: http://www.autohificlub.cz/forum/9/1769 ... na-2014/30

ice.blade

Štvrtok, 13. Novembra 2014, 21:41

fuha dvere treba takto tlmit? som myslel ze vytlmit z vnutra co najviac :) takto by ma to nenapadlo cez penu

Obrázok

skoki

Štvrtok, 13. Novembra 2014, 21:48

takto to je ideálne, zakryť všetky otvory, vytlmiť vnútorný plech a aj ten vonkajší. Ide o to aby si reproduktoru vytvoril ozvučnicu a boli dvere uzavreté. tak zabrániš akustickému skratu.

EDIT: tu penu je dobre dať preč

FeREE
Auto: BMW 330i E46
Kraj: Nitriansky

Streda, 3. Decembra 2014, 12:09

Zdravíčko páni, chcel by som sa pridať k téme. Ja by som chcel tiež zanechať pôvodný vzhľad interiéru môjho e46. Mám tam veľké Navi a páči sa mi to, a už som čítal, že prerábka na 2din je dosť namáhavé, lebo tam treba niečo píliť. Chcel by som sa vás spýtať, či náhodou nemáte skúsenosti s chrčaním z reprákov. Mám upravovaný modul BM54 so silnejším zosíkom od matusnika. Asi 3 týždne dozadu mi začali všetky repráky chrčať aj pri nízkej hlasitosti a keď im ešte pridám tak aj sem tam pukajú. Myslel som si či mi neodišiel ten zosík, ktorý mi tam namontoval, tak som tam nahodil starý modul, kde mám pokazené korekcie, ale žiadna zmena, repráky furt chrčia, strašne zlé je to počúvať. Akokeby aj z CDčka hralo tak, ako zle chytený kanál na rádiu. Myslíte si, že mi odišli všetky repráky naraz, alebo je niečo v kábeláži? Rádiomodul by mal byť asi OK, keďže po prehodení modulov som nepočul žiadnu zmenu. Vopred diky za vaše postrehy.

YoYoSVK
Auto: BMW e46 320d

Piatok, 20. Februára 2015, 22:28

Zdravim, prosim viete mi niekto poradit, ci do prednych dveri vopcham 165mm repro? konkretne morel tempo 6, je potreba vyrezat otvor do plechu, podlozky atd? mam tieto repro, BMW e46 320d sedan, dakujem :)

heroe

Nedeľa, 3. Mája 2015, 19:13

Chalani ja som z tých origo repro nešťastný :cry: :cry: :cry: (H/K v e46 coupe)

Poraďte čo s tým..... Možnosti sú (určite momentálne nejdem rozoberať celé auto rezať do dverí vyrábať podložky a kupovať zosíky):
http://www.ahifi.cz/reproduktory-gladen ... w-e46.html
http://www.ahifi.cz/reproduktory-rainbo ... front.html
http://www.ahifi.cz/reproduktory-mbquar ... 6-bmw.html
http://www.ahifi.cz/reproduktory-u-dime ... mp-6b.html

tieto som klikol len pretože sú to 3 pásma a majú podobne riešené stredy s výškami ako origo, má niekto skúsenosti???
http://www.ahifi.cz/reproduktory-excursion-sx-6-3c.html

čo toto??? keď to tam šupnem nekúpim potom za cenu plug and play repro niečo lepšie???
http://www.ahifi.cz/plastovy-adapter-po ... 3-e46.html

Hlavne mám strach z toho či to nebude krok späť napchať tam dvojpásma, keď sú tam momentálne 3 pásma, zatiaľ sa mi jedná len o výmenu predných a zanechaniu origo H/K zosíka, možno neskôr sa to bude riešiť inak ale momentálne nie......

fox1k
Auto: BMW

Nedeľa, 3. Mája 2015, 19:39

HK je cca 15 rokov stará tech, tie repro sú 3x vyhraté.
Ja byť tebou, idem do tých prvých GLADEN-ov, za tú cenu super voľba. len si poriadne pozri, aby ti sedeli výškou, keď nechceš rezať.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 14 neregistrovaných