... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
zhmp napísal:No chalani ja vám dám takú otázku.......podla vás na našich 320D a 330D common railoch sa ako správa naklápanie lopatiek turba????? Májú tie lopatky viaceré polohy????,alebo sa len otvoria a potom privrú????
No lebo čo som ja zistoval tak viem,že ked naštartuješ auto tak sa ten elektorventil otvorí a tiahlo na turbe sa pritiahne.......tým pádom su lopatky naklonené a turbo pri zvyšovaní otáčok sa začne plniť,aby malo už pri tých potrebných.... malo by tých 1800-2000 otáčkách dost vysoký plniaci tlak.....takže ten elektroventil funguje iba ako otvoreny a zatvorený, a žiadna medzi poloha na lopatkách neexistuje...takže sú bud len naklonené na maximum alebo na minimum.........Čo vy na to???![]()
MGSnake napísal:Rozmyslal som and tym zeby sa to dalo oskusat keby som od turba odpojil tu podtlakovu hadicku a skusil s prstom ci to prisava! a ked by nie tak by som hladal pricinu niekde v pumpe.Ked by prisavalo tak by mohla byt chyba (co asi aj bude) v podtlakovom ventile na turbe! prasknuta membrana alebo neico take! kolko by moho, stat taky ventil???
MGSnake napísal:brzdy funguju dobre, no a k tomu bodu cislo 3. neni jednoduchsie odpojit tu hadicku od ventilu na turbe ako od elektromag.ventilu?Aspon mne sa tak vidi ze je! lebo k tomu ventilu na turbe sa da pekne od spodu dostat! vim ze teoreticky by mohla byt ta hadicka smerom od elektromg.ventilu k ventilu na turbe niekde prasknuta ale je o dost nepravdepodobne podla mna!Zajtra oskusam a napisem co a ako!!!
MGSnake napísal:Je to tak ako som napisal???