... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
alfi666 napísal:Nj, tak ako som predpokladal.... skus to cidlo tlaku na CR rampe... neviem ci sa to da tak testovat ako pisal SIMIK, ale ked to ma odkusane, tak skus...
Ale je to presne otom co som hovoril na zaciatku, pri teplom motore stym zhavice nic nemaju.... kvoli niecomu ti to tam malo strieka... tlak na rampe moze byt chyba... mozno to bude len ten senzor, mozno regulacny ventil, alebo v horsom pripade samotne vysokotlakove cerpadlo...
TT-SIMIK napísal:tak ako písal alfi..treba ist na to postupne.......
svanto66 napísal:mna uz asi porazi..pred hodkou sa mi zas nieco porobilo s autom...nalozil som studenemu motoru plny kotol (![]()
)a pocitil som stratu vykonu..uz mi odislo raz turbo a bolo to velmi podobne...pridal som plny a rozbeh velmi pomaly..rychlejsie sa rozbiehalo ako ked turbo odislo..biely dym som si nevsimol zamnou..pri pridani ukazovalo spotrebu aj cez 15litrov takze do nudzaku to asi nepadlo..este ked som pridal pocul som nejaky divny zvuk miestami nieco zavrcalo..co to moze byt?
luky2208 napísal:No podla toho celého čo sa tu píše to podla mna bude vadné vysokotlaké čerpadlo. Máš tam 3piestove čerpadlo staršieho typu u ktorého býva častým problémom oder materiálu piestov a to ma za následok pridretie jedného,dvoch alebo aj všetkých troch piestov.Kovové triesky sa dostanu do celého systému a odrovnajú čerpadlo aj vstrekovače.
Ak sa zadrie len 1 piest nič sa nedeje.Auto ide normalne akurát môže RJ v niektorom režime vyhodnotiť že je malý tlak paliva.
Ak sa zadrú 2 piesty motor ide ako bez turba a velmi zle štartuje lebo dlho trvá kým jeden piest dosiahne štartovací tlak.
Ten rachot môže byť aj zvuk z čerpadla.
Kondícia čerpadla sa da vyskušať tak že napojíme diagnostyku na auto a osciloskop napojíme na snimač tlaku v reyli/rampe. Diagnostykou sledujeme narast a hodnotu tlaku a osciloskopom sledujeme pulzovanie nafty v sisteme. Pulzaciu vidno pekne len ked si osciloskop nastavýme na hodne jemno. Pulzi musia biť pravydelne od seba a rovnako velké.
Ak to vyzerá : medzera-pulz-medzera-pulz-medzera-pulz tak je čerpadlo ok
ak to vyzerá : medzera-pulz-medzera-medzera-pulz atd........ tak to beží na 2 piesty
Beh na 1 piet si viete doplniť.
Myslím že je to jednoduchšie ako vyberať čerpadlo a dať ho oskušať na stolycu .
PS: celý tento problém nastava nekvalitnou naftou.
Je to môj usudok a trebalo by to poriadne pozrieť. A ešte jedna rada odo mna by bola: vybrať snimač tlaku na rampe a pozrieť či na nom/v nom niesu kovove triesky. Ak su tak ho prefuknuť a ked auto pôjde tak vieš že tie triesky maš v sisteme a už aj vieš odkial sa nabrali.
svanto66 napísal:
mam 2002 110kw
luky2208 napísal:Ano z čerpadlom a sistemom vstrekovania ComonReyl. E46 100kw-tová verzia ma rotačné čerpadlo VP44Neboj nepomylyl som sa
svanto66 napísal:
aha..ale toto je zriedkave u tohto modelu nie? cital si aj pred tym co som pisal??
luky2208 napísal:Ano čital. A čo je zriedkavé ????