... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
alfi666 napísal:Zhavice to nebudu, ked uplne studeny motor nieje velky problem nastartovat...... ak nechce startovat tak jemne teply motor, tak to bude nejake cidlo alebo trysky... auto si zrejme mysli, ze je zohriate a preto dava mensiu startovaciu davku ... pripadne dava normalnu, ale trysky nefunguju tak ako maju...
Treba si uvedomit, ze diesel je v principe jednoduchy motor a nic ine okrem tocenia sa kluky + vstrekovania nafty netreba nato aby naskocil... cize problem je, ze to tam strieka malo... ak je motor uz trosicku zohriaty, tak zhavice vobec niesu potrebne... takze tym by som sa nezaoberal...
TT-SIMIK napísal:Takže žhaviče......alfi vidíš......ale v jednom si mal pravdu s tým čidlom.....asi bude mať problém z senzorom tlaku na rail rampe,alebo regulačný tlakový ventil, už som sa stým stretol......č.2,alebo č.3,skorej to č.2
Takže to prídavné topné teleso máš predohrev motora....je asi prepálená špirála v ňom, tým pádom ho ani nepúšta.....len vymeniť...odchádajú tak po 200 000km......pri E46 bežná vec.....
no a to posledné je senzor tlaku na rail rampe.....podľa mňa.....
TT-SIMIK napísal:Takže žhaviče......alfi vidíš......ale v jednom si mal pravdu s tým čidlom.....asi bude mať problém z senzorom tlaku na rail rampe,alebo regulačný tlakový ventil, už som sa stým stretol......č.2,alebo č.3,skorej to č.2
Takže to prídavné topné teleso máš predohrev motora....je asi prepálená špirála v ňom, tým pádom ho ani nepúšta.....len vymeniť...odchádajú tak po 200 000km......pri E46 bežná vec.....
no a to posledné je senzor tlaku na rail rampe.....podľa mňa.....
alfi666 napísal:
Netvrdim, ze nema pokazene zhavice... ale problem bude sposobovat najskor to cidlo tlaku na CR rampe...
Samozrejme, ked ich vyhodilo ako nefunkcne, tak ich vymen ked sa to uz aj tak bude rozoberat... ale iste je, ze ked ti studeny motor startuje lepsie ako teply, tak problem nieje v zhavicoch... natom si trvam
alfi666 napísal:na ten predohrev sa vykasli... za tu investiciu to nestoji... jedine ze by si zohnal za lacne peniaze z buracky....
No vymen cisto len tie zhavice.. snad ti pomoze aj to
alfi666 napísal:Clovek by nepovedal - ale predohrev je nato aby pomahal ohrievat vodu kym je este studeny motor aby skor dosiahol pracovnu teplotu
Bez toho sa ale zaobides... podla mna to len zbytocne vybija baterku
alfi666 napísal:samozrejme... vymenit...
Skus najprv tie zhavice a potom ries dalej... ja tipujem, ze studeny start sa ti zlepsi, ale na teply motor to bude takmer rovnako na hovno
alfi666 napísal:Mne sa podobne spravala slaba baterka.... ale ked vladzes nechat auto 11krat startovat, tak to baterkou nebudelebo zla baterka by to nevydrzala
Gali6 napísal:Nikdy sa mi to nestalo, po ranu mi to vzdy chytilo max na jedno startovanie 3x ehe ehe ehe a uz to islo, ale 35 hodín som to nechal a startoval 11x po piatich ehe, vysvetlujem to jak dilino ale chápeš ma, uz to nerobi podla mna to auto bolo asi premrznuté alebo čo