... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
Zajo_JZ napísal:http://ulozto.cz/x44HQEb/mov-0016-mp4 tu je video na konci je to vidieť.
neeeeo napísal:
Viem co myslis, ale ja som mal tie kruzky a sedla v poriadku (do konca som jeden pri skladani zlomil, tak som kupil vsetky nove) a napriek tomu mi motor niekedy pri starte klepe.
Druha zaujimava vec, co som si vsimol je, ze ked zaklepe, tak strati trosku vykon (asi kvoli snimacom klepotu, ktore posunu predzapal o par stupnov). Staci iba motor vypnut a nastartovat a vsetko je OK. (ale ten suchy start bez tlaku oleja urcite motoru neprospieva)
Este jednu vec by som vas chcel poziadat.
Skuste niekto rano, ked je vonku okolo -10 nastartovat tak, ze po starte, hned ako motor chyti pridajte (na sekundu), nech vybehnu otacky na 3000 a pustite plynovy pedal (nevytacajte motor na studeno viac, aby sa nepokazil)
Ja ked som toto urobil, tak mi motor zhasol. Neviem ci to bol zaciatocny syndrom mojho problemu, alebo to je proste anomalia motora.
nek444 napísal:nie moja skusenost ale pocul som ze aj olejove cerpadlo na tomto motore je na pi..
fishbone napísal:Chlapi, auto s N42B20 mám 15mesiacov najazdené 25000 (dokopy 163000) a keď toto čítam až ma hlava bolí z toho
čo všetko sa môže na tom motore posrať. Ja som zatiaľ menil napinak rozvodovej reťaze , separátor a za najväčší problém zatiaľ považujem vyššiu spotrebu oleja.
Štartuje vždy len ma znervozňuje "dízlový" (mysleno chraplavý) štart .... tak dúfam že to nebude začiatok väčších problémov. Len tak mimo akú triedu oleja dávate?
neeeeo napísal:
Su to tieto 2 tesnenia
Tesnenie cislo 5 a cislo 6. Daju sa vymenit celkom lahko. Rovno si objednaj aj olejovy filter, kedze budes aj tak trosku od oleja, tak ho rovno vymen. Inak v tej casti su 2 pretlakove / spetne ventily, tak ich dobre vycisti a skontroluj. Jeden je na spodku bloku cislo 1 a druhy je vo vnutry plastoveho krytu cislo 3.
Tieto mozu mat tiez za nasledok spadovanie oleja a "traktorovy" zvuk motora pri studenom starte.
Myslim si vsak, ze hlavny problem toho klepotaveho zvuku je spadovanie oleja z vanosov, ktore by tam mali drzat 2 spetne ventily cislo 12.
Vymenit ich je vsak prilis nakladne, kedze su medzi blokom motora a hlavou ventilov.
Inak ja davam olej 0W30, alebo 5W40
Este pre zaujimavost schema mazania a chladenia. Mozno niekomu pomoze:
navody-a-manualy/schema-mazania-a-chladenia-na-e46-n42-t48580.html