... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Jozef
Autor témy
Auto: BMW 318i 105kw
Kraj: Žilinský

Re: E46/318i (1995cm) N42 - Zly start

Nedeľa, 5. Februára 2012, 12:59

vieš čo nove ešte nemam nič ale už by bolo na čase zajsť za mechanikom len nemam ešte tade cestu ale tak to vyzera že zajtra tam ide. A vieš čo ja jazdim uplne v pohode mne auto ašte lepšie štartuje ked je zima :D uplne na šupa najhoršie je ked sa trocha zohreje potom sa mu už nechce a ked je teple zas sa mu chce :D divne najhoršie je to ked je v modrom poli vtedy niekedy musim štartovať tak na druhý krat takže ja možem jazdim uplne v pohode.
neeeeo napísal:

Ty nemas nic nove s tou chybou?
Stale sa to prejavuje?
Jazdis vobec tieto zimne dni?

neeeeo
Auto: e46
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 24. Decembra 2012, 20:07

Tak moj problem stale pretrvava.
Ked je -5 a viac motor naskoci na 1. supu, ale po 2 sekundach sa vypne, ako keby dosiel benzin (tlak benzinu je vsak OK)
Diagnostika neukazala ziadnu chybu. Vsetky snimacu ukazuju normalne hodnoty (je to tazke diagnostikovat, lebo ked uz motor bezi, tak nema ziadnu chybu)
Doposial som zistil, ze kym sa nezahreje, tak je valvetronic vyradeny (ventily su otvorene na 9,2 mm) a je riadeny klapkou (ako normalny motor)
MAF aj MAP davaju dobry signal. Cidlo teploty motora aj nasavania je tiez OK. Vstrekovace ani inducky problem nebudu, kedze motor chyta dobre.
Nepomohol ani UPDATE DME, ktory som urobil minuly tyzden. Je to riadna blbost, kedze sa to deje iba pod -5 a ked uz raz motor naskoci, tak funguje bez problemov, kym nepostoji von celu noc.
Rano je problem spat.
](*,)

Jozef
Autor témy

Pondelok, 24. Decembra 2012, 21:20

neeeeo napísal:
Tak moj problem stale pretrvava.
Ked je -5 a viac motor naskoci na 1. supu, ale po 2 sekundach sa vypne, ako keby dosiel benzin (tlak benzinu je vsak OK)
Diagnostika neukazala ziadnu chybu. Vsetky snimacu ukazuju normalne hodnoty (je to tazke diagnostikovat, lebo ked uz motor bezi, tak nema ziadnu chybu)
Doposial som zistil, ze kym sa nezahreje, tak je valvetronic vyradeny (ventily su otvorene na 9,2 mm) a je riadeny klapkou (ako normalny motor)
MAF aj MAP davaju dobry signal. Cidlo teploty motora aj nasavania je tiez OK. Vstrekovace ani inducky problem nebudu, kedze motor chyta dobre.
Nepomohol ani UPDATE DME, ktory som urobil minuly tyzden. Je to riadna blbost, kedze sa to deje iba pod -5 a ked uz raz motor naskoci, tak funguje bez problemov, kym nepostoji von celu noc.
Rano je problem spat.
](*,)

Najhoršie je to ako píšeš že diagnostika nič neukáže. Mal som presne to isté pred tým a potom sa púšťaj do ničoho. Mne ešte kedysi stále radili skontrolovať palivové čerpadlo. Ked daš klučiky do zapaľovania a otočiš aby so rozsvietili kontrolky tak ho počuť tak zo 3 sekundy. No a dá sa to zmerať barometrom jeden mi vravel že okolo 3,5 tam musí byť.

neeeeo

Utorok, 25. Decembra 2012, 00:37

Hej, to som uz urobil. Tlak benzinu je konstantny medzi 3,5 - 3,9 BAR
Zistil som, ze ked startujem (po prvotnom samozhasnuti motora), tak ako keby 1 valec stale odpaloval, ale to iba usudzujem podla zvuku startera.
Ked ma roztahovali, tak ma tahali aj niekolko 100 metrov, aby auto chytilo.
Mezdi tym som dal klucik v zapalovani par krat do polohy 0 a 2. (ked som to urobil 3 krat, tak motor naskocil. To ale moze byt len nahoda)
Ine dni zase startujem dost dlho a potom motor naskoci (niekedy postupne 1 - 2 valce a tak sa pomaly sa rozbehne aj na 3 a 4)
Z casu na cas ho necham postat minutu mezdi startami a skusam zas tocit a uz sa stalo, ze naskocil, ako keby nic. Vo vacsine pripadov vsak iba chyti (hned na prvu supu) a bezi tak asi sekundu a potom zhasne.
:|

epi
Auto: e46 FL
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 27. Decembra 2012, 23:51

tak ja mam tiez maly problem pri startovani.

Ked startujem auto tak, ze klucom len brnknem do poslednej polohy tak akokeby nechytil na vsetky valce. Zacne ho klepat (nie az tak ako je na tych videach uvedenych v tejto teme) a po case (cca 20 sekund) motor zhasne. Ak vsak kluc v poslednej polohe trosku pridrzim (mozno o sekundu viac, niekedy aj menej) tak to chyti a motor bezi uplne pohode. Nezhasina ani neklepe, ma pekny tichy chod.

Taktiez ma znervoznuje nazor ktory som tu cital: ze tie 2-litrove benzinove stvorvalce su nepodarky.

nek444
Auto: 530i
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 30. Decembra 2012, 10:54

nefunguje vam vanos pravdepodobne prasknuty tesniaci kruzok na vacke alebo vybehane sedlo na tomto mieste sa straca tlak oleja smerujuci do vanosov a nepracuju ,priznakom je aj klepot ako diesel,trasenie na volnobehu,bohata zmes za studena
tento vanos pouziva toyota a neviem preco to zacalo aj bmw ked povodny vanos bol nenarocny stacilo len vymenit kruzok
treba rozobrat hlavu a pozriet stav toho sedla alebo ako to nazvat ak je vybehane ,zadrete tak ti nic nepomoze mozno bude len prasknuty zamok na kruzku ten sa da kupit a vymenit dalsi problem je nastavit valvetronic a rozvod pripravok je predrazeny
ten kto ma zakarbonovanymotor ani nemusite rozoberat rovno ho dajte zosrotovat tomu motoru nic nepomoze bude mat aj zodrete loziska vaciek lebo aj mazanie vaciek je riesene na pi :D

neeeeo

Nedeľa, 30. Decembra 2012, 14:03

Cital som na vela forach, ze N42 motory su kazive, ale az tak cierno, ako pises by som to nevidel.
Pre 2 rokmi som mal rozobratu hlavu, vacky...
Vymenili sme vsetky gumene tesnenia, rozvody, plastove vodiace listy, aj plast nasavania oleja z vani (bol uplne usmazeny a krehky ako chrumka) Motor bol dost plny od toho sajrajtu z oleja, ale vsetko sa vycistilo, nastavilo a slape to v pohode.
Jeden z tych kruzkov vanos, co spominas sa mi podarilo zlomit pri zakladani, tak som kupil novy.
Neboli vobec opotrebene (oni su staticke, netocia sa)

Ja myslim, ze problem tohoto motora su jeho snimace. Je ich tam kopec a neohuruju kvalitou.
Dnes sa mi podarilo rozhebat Tool32 a zistil som, ze po studenom starte davkuju vstrekovace chaoticke davky. (Vela, malo, stredne atd. az kym sa to nezastabilizuje tak po 10 sekundach)
Skusim urobit video.
Predpokladam, ze bude niektory snimac radit motoru nespravne.

nek444

Nedeľa, 30. Decembra 2012, 16:19

ten kruzok co ti praskol tak ja som mal na oboch vackach prasknuty to sposobilo ze sa pretacal zadrie sa o hlavu potom je tam ryha cez ktoru sa straca tlak a ty si jazdis bez vanosov ani o tom nevies neskor zacnu klepat ako diesel
A neprehanam s tym motorom ma kazdy problem.Mal som 3 take motory rozobrate a kazdy mal zle vacky
318is nema vanos ,ma viac kw ,taku istu spotrebu a nema sa tam ani co pokazit
osobne si myslim ze ak novsie bmw tak len diesel

Zajo_JZ
Auto: E46 318i

Nedeľa, 6. Januára 2013, 16:23

Ahojte tiež mám tento motor síce tieto príznaky ešte nemám ale chcem to pre istotu vymeniť napísali by ste prosím presnejšie o aký krúžok ide poprípade kde sa da objednať.

Ďakujem

Jozef
Autor témy

Nedeľa, 6. Januára 2013, 22:20

Zajo_JZ napísal:
Ahojte tiež mám tento motor síce tieto príznaky ešte nemám ale chcem to pre istotu vymeniť napísali by ste prosím presnejšie o aký krúžok ide poprípade kde sa da objednať.

Ďakujem

ešte dobre že nepíšeš že maš tiež problém to by ma už porazilo ,že sú fakt tak kazivé alebo čo. Podľa mna nemôžu byť až take hrôzne aj ked to nieje nejak extra class ale tak nemože to byť motor čo vydrží par km a potom stale sa niečo kazí.

epi
Auto: e46 FL
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 7. Januára 2013, 15:52

Jozef napísal:
ešte dobre že nepíšeš že maš tiež problém to by ma už porazilo ,že sú fakt tak kazivé alebo čo. Podľa mna nemôžu byť až take hrôzne aj ked to nieje nejak extra class ale tak nemože to byť motor čo vydrží par km a potom stale sa niečo kazí.

:thumbup:

ganco1
Auto: E46 316ti compact

Utorok, 22. Januára 2013, 08:47

ahojte, aj ja mam N42 ale 316ti - mozno ste uz citali moje trapenie bmw3-e46/e46-316ti-problemovy-studeny-start-new-tesnenie-pod-hlavou-t51124.html ... u mna bol problem iba pri studenom starte ale pri teplom pocasi, v zime to bolo ok ... tuto zimu sa to ale zhorsilo a uz startuje dobre iba okolo nuly, ak je vacsia zima tak startne a hned zdochne a na viac krat, zistil som, ze sa mi este aj miesa voda do oleja a dufam, ze to nieje dosledok toho startovania, auto je prave v servise menia sa tesnenia, zvedavo cakam na vysledok :|

nek444

Utorok, 22. Januára 2013, 09:02

casta vada je aj bohuzial riadiaca jednotka a presne na tvoj problem sa to podoba. Je niekde studeny spoj pod CPU pomoze gulockovanie alebo si zhanaj rj mne aj na dia napisalo internu chybu rj

neeeeo

Utorok, 22. Januára 2013, 18:59

Dik za radu. Tiez som casto rozmyslal, ze je to dost mozne. Jedna vec ale nesedi.
Ide vlastne o to, ze aj ked je velka zima (-15), auto chyti na prvu supu, ale po 2 sekundach zhasne. Skusali sme ho aj roztiahnut a museli smo ho tahat skoro 300m a potom horko tazko chytilo. Nasledne uz slapalo cely den bezchybne.
To by studeny spoj asi nerobil (ajked vylucit to na 100% neviem).
Ziadne chyby ohladom elekroniky mi diagnostika nehlasi. (najhorsie je, ze vlastne nehlasi ziadnu chybu a vsetky mozne snimace vykazuju plavajuce hodnoty v tool32, ako aj INPE a DIS. Problem je, ze neviem ake hodnoty by v too32 mali byt)

Jozef
Autor témy

Utorok, 22. Januára 2013, 21:20

neeeeo napísal:
Dik za radu. Tiez som casto rozmyslal, ze je to dost mozne. Jedna vec ale nesedi.
Ide vlastne o to, ze aj ked je velka zima (-15), auto chyti na prvu supu, ale po 2 sekundach zhasne. Skusali sme ho aj roztiahnut a museli smo ho tahat skoro 300m a potom horko tazko chytilo. Nasledne uz slapalo cely den bezchybne.
To by studeny spoj asi nerobil (ajked vylucit to na 100% neviem).
Ziadne chyby ohladom elekroniky mi diagnostika nehlasi. (najhorsie je, ze vlastne nehlasi ziadnu chybu a vsetky mozne snimace vykazuju plavajuce hodnoty v tool32, ako aj INPE a DIS. Problem je, ze neviem ake hodnoty by v too32 mali byt)

mne robilo niečo dosť podobne ako hovoriš ty, no ja som to dal do servisu mám to opravené ale neviem ani presne čo to bolo :roll: :roll: čosi tam vravel ale neviem čo už. No a dal mi akesi papiere že všetko beži ako má možno by som tam našiel niečo okolo toho INPE DIS akesi papiere tam boli čo ani neviem čo znamenajú a že to je v poriadku.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 14 neregistrovaných