... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
neeeeo napísal:
Ty nemas nic nove s tou chybou?
Stale sa to prejavuje?
Jazdis vobec tieto zimne dni?
neeeeo napísal:Tak moj problem stale pretrvava.
Ked je -5 a viac motor naskoci na 1. supu, ale po 2 sekundach sa vypne, ako keby dosiel benzin (tlak benzinu je vsak OK)
Diagnostika neukazala ziadnu chybu. Vsetky snimacu ukazuju normalne hodnoty (je to tazke diagnostikovat, lebo ked uz motor bezi, tak nema ziadnu chybu)
Doposial som zistil, ze kym sa nezahreje, tak je valvetronic vyradeny (ventily su otvorene na 9,2 mm) a je riadeny klapkou (ako normalny motor)
MAF aj MAP davaju dobry signal. Cidlo teploty motora aj nasavania je tiez OK. Vstrekovace ani inducky problem nebudu, kedze motor chyta dobre.
Nepomohol ani UPDATE DME, ktory som urobil minuly tyzden. Je to riadna blbost, kedze sa to deje iba pod -5 a ked uz raz motor naskoci, tak funguje bez problemov, kym nepostoji von celu noc.
Rano je problem spat.
Zajo_JZ napísal:Ahojte tiež mám tento motor síce tieto príznaky ešte nemám ale chcem to pre istotu vymeniť napísali by ste prosím presnejšie o aký krúžok ide poprípade kde sa da objednať.
Ďakujem
Jozef napísal:ešte dobre že nepíšeš že maš tiež problém to by ma už porazilo ,že sú fakt tak kazivé alebo čo. Podľa mna nemôžu byť až take hrôzne aj ked to nieje nejak extra class ale tak nemože to byť motor čo vydrží par km a potom stale sa niečo kazí.
neeeeo napísal:Dik za radu. Tiez som casto rozmyslal, ze je to dost mozne. Jedna vec ale nesedi.
Ide vlastne o to, ze aj ked je velka zima (-15), auto chyti na prvu supu, ale po 2 sekundach zhasne. Skusali sme ho aj roztiahnut a museli smo ho tahat skoro 300m a potom horko tazko chytilo. Nasledne uz slapalo cely den bezchybne.
To by studeny spoj asi nerobil (ajked vylucit to na 100% neviem).
Ziadne chyby ohladom elekroniky mi diagnostika nehlasi. (najhorsie je, ze vlastne nehlasi ziadnu chybu a vsetky mozne snimace vykazuju plavajuce hodnoty v tool32, ako aj INPE a DIS. Problem je, ze neviem ake hodnoty by v too32 mali byt)