... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Jozef
Autor témy
Auto: BMW 318i 105kw
Kraj: Žilinský

Re: E46/318i (1995cm) N42 - Zly start

Štvrtok, 25. Novembra 2010, 22:26

eddy159 napísal:
Odporucan ti pozriet si nejake videa o tomto motore dam ti tu zopar linkov. aj jeden co som bol pozriet tak isto klepotal ako stary traktor a jeden alebo dva valce boly v keli. Ja povezujem tento motor za jeden velky nepodarok od BMW. Tento motor sa v prvom rade daval do mini coopera a neskor aj do peugeota. Tu v Kolarove kde byvam je velmi vela peugeotov a odbornikov na ne a oni maju znamosti po autorizovanych servisoch a oni tento motor oznacili ako jeden velky omyl.
http://www.youtube.com/watch?v=m6ZGO4N0 ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=cmigDmJU ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=lyoEaS65 ... re=related

A este je kopec takychto videii na youtube. dozvedel som sa len tolko ze by to mohol byt sponovak na retazi. existuje starsi model a novsi model. treba to vymenit za ten novsi.tu je porovnanie tych sponovakov

http://www.youtube.com/watch?v=aI0FX5di ... re=related

Odporucam ti poobzerat sa po forach inych krajin. Skus to dat este na diagnostiku. Ak nemas tak ti to mozem otestovat myslim ze mam na tento motor program. Odkial si???

a to som chcel mať povodne to auto dlhšie ale asi ako tak vidim tak dlhšie ho držať neni dobra vec

januar
Auto: e90 320i
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 29. Novembra 2010, 22:12

eddy159 napísal:
http://www.youtube.com/watch?v=aI0FX5di ... re=related

Odporucam ti poobzerat sa po forach inych krajin. Skus to dat este na diagnostiku. Ak nemas tak ti to mozem otestovat myslim ze mam na tento motor program. Odkial si???

a ako sa da zistit cez diagnostiku tento problem lebo mne vrci ako traktor a budem to musiet vymenit asi

neeeeo
Auto: e46
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 30. Januára 2012, 09:16

Vyriesil si nejako ten problem?

Ja mam to iste. Zistil som, ze to bude mat nieco spolocne s Secundari Air. Pumpa vhana kyslik do vyfuku pri studenom starte, aby katalizator lepsie pracoval.
Nme sa zda, ze ventil nechce otvorit vzduchu cestu, lebo pumpa ide.
Je to koli E4 norme na spaliny, ale kdesi som cital, ze sa to da vyblokovat. Treba ale prepisat jednotku ECU.

Daj vediet, aj ked je to uz stara tema.

http://tis.spaghetticoder.org/s/view.pl?1/08/53/11

Jozef
Autor témy

Pondelok, 30. Januára 2012, 21:28

to mi povedz radšej ty ak si na niečo prišiel tento týžden sa mi na to ma pozrieť jeden mechanik ta kkeby sa to dalo vyriešiť aj bez neho tak by mi to riadne pomohlo a ušetrilo aj času aj penazí. Lebo tak on povie že to je neviem čo a vieš ako zarata tam plno ine prace ktorou to ani nemusi byť.
neeeeo napísal:
Vyriesil si nejako ten problem? a ty maš tiež konkretne tu 318?? 105kw?

Ja mam to iste. Zistil som, ze to bude mat nieco spolocne s Secundari Air. Pumpa vhana kyslik do vyfuku pri studenom starte, aby katalizator lepsie pracoval.
Nme sa zda, ze ventil nechce otvorit vzduchu cestu, lebo pumpa ide.
Je to koli E4 norme na spaliny, ale kdesi som cital, ze sa to da vyblokovat. Treba ale prepisat jednotku ECU.

Daj vediet, aj ked je to uz stara tema.

http://tis.spaghetticoder.org/s/view.pl?1/08/53/11

Euronimos
Auto: BMW E90 318d (105kW)
Kraj: Prešovský

Pondelok, 30. Januára 2012, 22:05

pred rokom som mal podobný ak nie ten istý problém so štartovaním. Kúpil novú batériu, sviečky. Pomohlo na 6 dní. Dal som do servisu (nie BMW) a vymenili mi palivovy filter (2 mesačný). Štartovalo to 2 dni. Vratil som ho späť a pochybnou diagnostiou mi zistil chybný snímač kľuky. Vymenil mi ho, vraj. Auto išlo pekne asi tak týždeň a problém bol tu zas. dal som ho do Bavarie. Vyzeralo to na palivové čerpadlo. Spojením el. okruhu cez diagnostiku orig. BMW to islo naštartovať na šupu. Čerpadlo funguje dodnes bez výmeny. Bolo odpálene RELÉ.

Kto tvrdí že benzinové motory su fuuuj, že všetko sa kazí, tak ešte nevidel benzínový motor. Benzin je jednoduchší, ľahší a pružnejši ako diesel. Akurát má slabši krútiaci moment. ALE výkon má vyšší.

Kto čo chce to má. Len najsilnejší motor BMW M3 ( ak sa bavíme o trojkovej rade) je benzín. Prečo?

Jozef
Autor témy

Pondelok, 30. Januára 2012, 23:24

A čo ak vie čo to bolo za relé? čo malo vlastne na starosti? A bol som na original diagnostike a prestav si nič uplne. Všetko ok to je na tom to najhoršie.
Euronimos napísal:
pred rokom som mal podobný ak nie ten istý problém so štartovaním. Kúpil novú batériu, sviečky. Pomohlo na 6 dní. Dal som do servisu (nie BMW) a vymenili mi palivovy filter (2 mesačný). Štartovalo to 2 dni. Vratil som ho späť a pochybnou diagnostiou mi zistil chybný snímač kľuky. Vymenil mi ho, vraj. Auto išlo pekne asi tak týždeň a problém bol tu zas. dal som ho do Bavarie. Vyzeralo to na palivové čerpadlo. Spojením el. okruhu cez diagnostiku orig. BMW to islo naštartovať na šupu. Čerpadlo funguje dodnes bez výmeny. Bolo odpálene RELÉ.

Kto tvrdí že benzinové motory su fuuuj, že všetko sa kazí, tak ešte nevidel benzínový motor. Benzin je jednoduchší, ľahší a pružnejši ako diesel. Akurát má slabši krútiaci moment. ALE výkon má vyšší.

Kto čo chce to má. Len najsilnejší motor BMW M3 ( ak sa bavíme o trojkovej rade) je benzín. Prečo?

neeeeo

Pondelok, 30. Januára 2012, 23:53

Ja si stale myslim, ze to je nieco s tou pumpou secondari air. Dnes som vybral pumpu aj ventil a napojil mimo voza a ide to tak, ako ma.
Este ma napadlo, ze co ak to bude to rele, co pumpu ovlada? Predsa spina 30A a minuly rok som mal v zime problem s rele na central zamykanie. Jednoducho v minusovych teplotach niekedy nefungovalo. S tou pumpou to moze byt obdobne, kedze sa mi to zacalo kazit az ked zacalo viacej mrznut.
Kazdopadne to zajtra kuknem a dam vediet.

PS: Ked rano nastartujem, tak auto po 2 sek zhasne a pol hodinu nejde nakopnut. Zistil som, ze ked fuknem cez tu pumpu vzduch do vyfuku, tak nemusim cakat pol hodinu, ale mozem nastartovat znova. Potom uz niekedy auto ide a inokedy zase nie.
Ak uz raz nastartuje, tak funguje v poho cely den.

neeeeo

Utorok, 31. Januára 2012, 10:04

Takze to rele to nieje a teda ani ta pumpa. Stracam moznosti.

Jozef
Autor témy

Utorok, 31. Januára 2012, 11:12

tebe by som poradil ešte jednu vec ale tou to tiež asi nieje :) olejové čerpadlo čo nastavuje zdvych ventilov
neeeeo napísal:
Takze to rele to nieje a teda ani ta pumpa. Stracam moznosti.

neeeeo

Utorok, 31. Januára 2012, 17:20

Neviem to potvrdit ani vyvratit. Je to dost drahe na to, aby som to skusil.
Takze asi pockam do leta a potom kupim SKODOVKU :lol: :lol:

Jozef
Autor témy

Utorok, 31. Januára 2012, 19:11

To nepotrebuješ kupiť olejove čerpadlo. Skoč za niekym kto ti dokaže zmerať tlak oleja ake dava olejove čerpadlo.
neeeeo napísal:
Neviem to potvrdit ani vyvratit. Je to dost drahe na to, aby som to skusil.
Takze asi pockam do leta a potom kupim SKODOVKU :lol: :lol:

neeeeo

Utorok, 31. Januára 2012, 20:03

Aj tak sa mi to trosku nezda, lebo zdvih ventilov na valvetronic je nastaveny pomocou vacky a elektromotora. Olej iba vymedzuje volu ventilov.
Moj problem s motorom je iba ked mrzne. No a kontrolka oleja zhasne (aj ked az po chvilke).

A Ty nevies nic nove? Ten mechanik prisiel na nieco?

eddy159

Streda, 1. Februára 2012, 19:32

Moj znamy mal tento isty problem ale na fabii 1.4. Motor uplne jednoduch chyby v pamati zavad neboli take zavazne aby motor nenaskocil. Na koniec sa zistilo ze ked auto nechcelo startovat buchol po palivovom cerpadle a heureka auto naskocilo na prvy sup. Ked som rozobral palivove cerpadlo na sitku hrubej spiny bol taky sajrajt ze som sa cudoval ako to auto mohlo bezat. Motormanagment by zapisal chybu snimacov polohy atd. Jedina vec co nevie odsledovat je tlak na rampe. Moze to robyt aj rele ale podla mna je viac ako pravdepodobne ze mate spinavu nadrz.

neeeeo

Štvrtok, 2. Februára 2012, 17:13

Dnes som si z EBAY objednal OBD citacku/programator v nadeji, ze najdem nejaky blby snimac, co mi robi tieto problemi.
Vysledok dam vediet. Rad by som si to auto opravil sam, bez investicii do mechanikov.

neeeeo

Nedeľa, 5. Februára 2012, 12:07

Jozef napísal:
nikto neporadi co robit?volal som do jedneho servisu ze to olejove cerpadlo urcite neni ze to nema s tym nic spolocne ze to bude valvetronic. Tak teraz neviem ci radsej investovat do noveho motoru lebo to chcem dat do servisu do ziliny rosinska pri stadione pozna ich niekto? A oni beru 20 eu na hod dajme tomu za 170 to pozru mozno! Na nieco pridu kto vie potom dajme tomu 300 eu suciastky zlozenie atd.a este aby ma neohukali dneska sa neda verit skoro nikomu

Ty nemas nic nove s tou chybou?
Stale sa to prejavuje?
Jazdis vobec tieto zimne dni?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných