... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
matyson
Autor témy
Auto: e84 X1
Kraj: Trenčiansky

Re: E36 - PDC

Nedeľa, 5. Júna 2011, 17:40

dnes som mal čas na chalupe,parada nahodim PDC,dam dole lištu a hovno,v narazniku je sice predpriprava,ale vo vystuhe!Vrtačka na chalupe neni tak zas nič!
Prílohy
naraznik 005.JPG
naraznik 004.JPG

dethXtreme
Auto: e36 323i
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 6. Júna 2011, 16:12

naco ti je vrtacka?? neviem sice ake su dlhe origo senzory, ale predpokladam ze nebudu ovela dlhsie ako neorigo, ak su vobec dlhsie...a tym padom absolutne nemusis vrtat do vystuhy...staci pretiahnut kabel medzi polystyrenom a vystuhou...kokni moj pribeh, tam je par fotiek z instalacie neorigo senzorov :)
e36 318i saloon "škaredé káčatko" :)
e36 323i touring "obláčik"

http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318i-pribeh-skaredeho-kacatka-nove-foto-t28693.html

matyson
Autor témy

Pondelok, 6. Júna 2011, 17:58

origo je o niečom inom,dlhé hrube,bez šance,treba vrtať,ani len lišta sa tam nevojde na nej je zo zadu tunel pre senzor,

M3Power
Auto: E36 M3 3.2
Kraj: Zahraničie

Streda, 14. Septembra 2011, 08:07

Ja vcera uspesne dokoncil mechanickou cast. Docela mazec. Hlavne ruce uplne dojebane, protože kdyz jsem vrtal otvory pro origo PDC senzory tak jsem zjistil, ze ta vystuha narazniku je ze sklolaminatu :) Nicmene operace probehla uspesne.

Ted jeste zapojit elektriku. Podle navodu zde to vypada na brnkacku, ale otazka : musim tahat nejake kabely dopredu, nebo vsechno najdu v kufru ?
Mám v aute Harman Kardon + origo telefon takze v kufru za levou bocnici to vypada jak v tovarne na kabely ....
BMW E36 Obrázok 3.2 Coupe individual AvusBlau

Mimo
Kraj: Trnavský

Streda, 14. Septembra 2011, 08:54

takto, kostra vzadu je - niekde nad tlmičom je rýchlospojka.
kábel do gongu a diag.káble som vzadu nemal.
kábel na spiatočku vzadu je. takže teoreticky sa to dá odfušovať a napojiť to niekde tam.
alebo ja som skôr za origo cestu- vpredu pri nohách vodiča je rýchlospojka pre spiatočku a potiahnuť to odtial.
a +12V by mal byť zeleno-čierny..myslím poistka 24 10A.. už si nie som istý či tam vzadu je.. ale rýchlsopojka z tej poistky je v poistkovej skrini pod poistkami :) (slabšie výbavy napr bez výhrevu ostrekovačov tam ani tú rýchlospojku nemajú- ved na čo aj :) ) len pozor, je tam aj čierno-zelený, ten je na niečo iné :) tuším štartér?

ale kedže máš väčšiu výbavu treba pozrieť vzadu či tam také vodiče nemáš.. možno tie diag mať budeš :-k
ale aj tak, ja už všetko riešim ťahaním všetkého z rýchlospojky tak ako to má byť :roll:

M3Power

Streda, 14. Septembra 2011, 09:10

Mimo napísal:
takto, kostra vzadu je - niekde nad tlmičom je rýchlospojka.
kábel do gongu a diag.káble som vzadu nemal.
kábel na spiatočku vzadu je. takže teoreticky sa to dá odfušovať a napojiť to niekde tam.
alebo ja som skôr za origo cestu- vpredu pri nohách vodiča je rýchlospojka pre spiatočku a potiahnuť to odtial.
a +12V by mal byť zeleno-čierny..myslím poistka 24 10A.. už si nie som istý či tam vzadu je.. ale rýchlsopojka z tej poistky je v poistkovej skrini pod poistkami :) (slabšie výbavy napr bez výhrevu ostrekovačov tam ani tú rýchlospojku nemajú- ved na čo aj :) ) len pozor, je tam aj čierno-zelený, ten je na niečo iné :) tuším štartér?

ale kedže máš väčšiu výbavu treba pozrieť vzadu či tam také vodiče nemáš.. možno tie diag mať budeš :-k
ale aj tak, ja už všetko riešim ťahaním všetkého z rýchlospojky tak ako to má byť :roll:

UFF. Diky za info.
Jsem co se elektriky tyce docela lama :)

Jak vypada rychlospojka ?? :)
Kudy vedes ty kabely dopredu ?
Jak se dostanu pod pojistkovou skrinku ?
Kde vlastne u Coupe ma byt ulozena ta RJ PDC ?

Mam i vyhrev ostriku, takze by to tam mohlo byt ...
Samozrejme budu radeji, když to bude zapojeno jak to ma byt ...

Mimo

Streda, 14. Septembra 2011, 09:48

aj pre lamu by to malo byť celkom v pohode :)
rýchlospojkou myslím tieto veci č7 v plastových krytoch
http://static.bmwfans.info/images/epc/MTU2MDc0X3A=.png

kde má byť umiestnená ti asi nepoviem :) ja mám volno aj pvravo aj vlavo- asi záleží aj od tej výbavy, ako si spomenul, HK zosík,telefon atd.. tento návod si pozeral? http://www.caddebmw.com/medya/E36-PDC%20Install.pdf
tam vidím,že to je aj na jednej aj na druhej strane. asi záleží aj od typu karosérie.
kadial viesť káble... no asi záleží od toho kde tá RJ jednotka je.. väčšinou idú všetky káble po lavej (šoférovej strane). na pravej ich je málo a aj to neviem či idú vôbec nejaké úplne dozadu. skôr nie :roll:
ak to potiahneš teda tou lavou stranou tak kabeláž ide ponad ten tlmič okolo rýchlospojky pre kostru. dalej tam je hned prichodka z kufra do kabíny. zadné sedačky odporúčam dať von, aspoň spodok, sklápatelnú časť na pravej strane a aj tú nesklopnú časť-za ňou je tá priechodka.. dolu treba dať aj zadný tapacír. (teda píšem origo popis kadial idú káble - ty si to môžeš dať hocikade :) ) pred zadnými sedačkami idú káble dolu pod koberec takže - vybrať sedačku, uvolniť bezpečnostný pás, vybrať plast čo kryje tesnenie dverí, plast čo kryje predné repro-teda aj opierku na nohy a ešte aj tú časť palubky nad nohami vodiča. a už sa dostaneš pod koberec :) tam idú káble pod plastmi č1 a 2 http://static.bmwfans.info/images/epc/MTM5NzM2X3A=.png a potom už si vpredu pri nochách vodča-tam kde si chcel byť :) je to dosť zložitá cesta ale ked to chceš mať poriadne :)

do poistkovej skrinky sa dostaneš takto:
v rohoch sú 4 torx skrutky č7 http://static.bmwfans.info/images/epc/MTYyMTM3X3A=.png
- 3sú vonku, 1 je vnútri vedla poistiek. a už sa vieš dostať pod to :) ale je to dosť o život - obmedzené miesto tam je.

matyson
Autor témy

Streda, 14. Septembra 2011, 10:45

Mimo

Streda, 14. Septembra 2011, 10:48

to som mu posielal :)

inak chlapci, ako ste robili diery do tej výstuhy? vrtali viac dier a potom to spojili?

matyson
Autor témy

Streda, 14. Septembra 2011, 10:58

Ide to ako do blata,ja som vyvrtal dieru,a potom som dolaďoval okruhlou rašplov vo vrtačke.
Treba vrtať viac hore, poviem skoro presne na hranu schodu ](*,) .
budeš vlaste potom vrtať nie do I ale do vodorovneho tvaru.
Ja to už mám viac ako mesiac na aute možno aj dve,ale stále len ako šperk.
Neni čas.Až pokial neprasknem naraznik. :-k

M3Power

Streda, 14. Septembra 2011, 11:01

[quote="Mimo"][/quote]

UFF, no snad to s timhle tvym navodem nejak dam ... To PDF jsem samozrejme uz nasel, jen mi to prijde hodne neprehledne.
Diky ti moc za rady, ted uz je to asi na me :)

Diry jsem delal vykruzovaci pilkou na drevo 28mm. Problem trochu je, ze v tom miste se ta vystuha zalamuje do L takze tesne pod tim zlomem jsem udelal dirku pro vrtak a vykrozovaci pilkou udelal vykruz kam az to slo a zbytek toho L dorezal primocarkou. Vsechno s naraznikem na aute (POZOR, DOCELA SE Z TOHO KOURI !! :) ) Jde to celkem dobre. Mel jsem to tak za 2h i s tou dirou do auta (na tohle je samozrejme uz treba sundat naraznik).
Ty bocni je treba delat ve 45° uhlu.

Vykruzovaci pilkou myslim toto :
Obrázok

matyson
Autor témy

Streda, 14. Septembra 2011, 12:59

Ja som nárazník nedával vôbec dole [-(

M3Power

Streda, 14. Septembra 2011, 13:15

matyson napísal:
Ja som nárazník nedával vôbec dole [-(

A jakpak jsi dostal ten kabel dovnitř ? WiFi ? :-"

Mimo

Streda, 14. Septembra 2011, 13:25

podla toho návodu upevňujú tie káble za nárazníkom o kasňu. až potom to ide dovnútra.
inak dik za tipy ako vrtať 8)
držím palce pri montáži

M3Power

Streda, 14. Septembra 2011, 13:41

Strana 9 obrázek 8 ... prostě ten kabel dovnitř dostat musíš a tuhle díru neuděláš bez sundání nárazníku (a taky ne vykružovákem) na to jsem měl speciál 25mm vrták + kónický brousek do vrtačky (rozšiřuje se to na 32mm)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 4 neregistrovaní