... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1
killian napísal:Ani nemusim dvihat zadok aby som to zistil - vcera som vsimol, ze ked stojim a zaradim 1 alebo R, tak sa auto zaroven s buchnutim pohne par centimetrov dopredu alebo dozadu. Takze spojka nevypina uplne ako pisal aj jozi_bmw. Viem, ze mam zotrvak pred smrtou a neviem, ako je na tom spojka, takze zrejme budem menit aj aj.
winter napísal:uz si nieco menil?
mne sa auto tiez trochu pohne ked zaradim 1tku.
moze to byt spojka?
asi ju vymenim, lebo niekedy pri rozbiehani trasie...
killian napísal:spojka a zotrvak na mna cakaju. ja cakam na peniaze:) Nemyslim, ze mi hrozi nejaky drahy pruser, ked este najazdim par tisic km na tom... Namiesto toho som dal peniaze do zadnych tlmicov, gum, palivoveho filtra atd
.fox. napísal:no mam na mysli nie len lozisko, ale komplet aj s tou gumou (diely 8,9,12..), v ktorej to je ulozene. tiez mi to bucha, ked radim 1,R atd. a ako hovoris kardan sa hybe, preto si myslim, ze ak je ta guma zla, moze to buchat o kasnu.
jozi_bmw napísal:jj presne tak. stava sa ti aj to, ze musis so spojkou velmi opatrne, inak sa ti auto rozhupe pri rozjazde?
mam uz tretie auto v poradi, niesom amater ale s tymto to treba fakt cit. a to iste aj pri radeni dalsich rychlosti. musim sa takmer presne trafit do otacok inak sa hupeme
misenko00 napísal:
no mam podobny problem ale nerobi mi to az tak asi mam blizko k tomu :) pri preradovani je pocut buchot v prevodovke alebo cukanie jdno ci je nastartovanie alebo nie .. ked sa pohynam musim opatrne alebo ked podradujem ..lebo potom pocujem take ako keby hupanie v zadnej casti .. je to aj pri rozjazde ale neni to az take strasne :) mozno aj stylom jazdy . ako sa to vyriesilo ? staci ta hardy spojka ? ci jakoŠ ? lebo som to nejak nepochopil a konverzacia sa skoncila kazda da vediet povedal a nika ništ.. thx
alfi666 napísal:skus najprv tie silentbloky na diferaku... mal som auto teraz tiez zdvihnute, lebo mi menili spojku.... hardynu mam v 100% stave, spojka je nova, zotrvacnik stym nema co do cinenia .... a ten buchot mi zostal
.. cize najblizsie idem hladat, ze ktory silentblok to robi....
To, ze sa pootoci koleso pri zaradeni predsa nieje ziadny zazrak - aj ked je vytlacena spojka, tak na neutrale prenasa tolko sily, ze sa prevodovka roztoci ... a tym, ze zaradis, tak sa trochu pohnu kolesa
Inak, ked som vymenil spojku, tak pri rozjazde to robilo nenormalny ramus... som myslel, ze sa tam nieco utrhne... po par km sa to ustalilo a uz to buchne len pri preradeni.... bolo to vlastne preto, lebo spojka este nebola rovnomerne zodrata... tak pri rozjazde to buchalo presne vtom rytme ako zaberala spojka...
Cize... asi nejaky silentblok... ovsem neviem ktory a ani netusim ako to zistit... - ako zistim ktore silentbloky su vymlatene?