... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1
alfi666 napísal:tak ako hovoris... 2x7 a 9 + 2x2 a 2x4... lebo tam to moze byt vymlatene tiez... cize cca 150euro za kopu silentov z ktorych je vymlateny mozno jeden alebo 2.. a po skusenosti stym, ze do prevodovky som nakupil kopu dielov ktore vobec neboli zodrate, sa mi nechce kupovat znovu kopu veci ktore si mozem odlozit do skrine
A co sa tyka odpajania motora a prevodovky - no pokial chapem fungovaniu spojky (opravte ma ak nie), tak je to poskladane v takomto poradi: zotrvacnik<->lamela<->pritlacny tanier.... lamela je pripojena na hriadel prevodovky, pricom pritlacny tanier a zotrvacnik su spojene napevno.... a ty so stlacenim spojky defacto odtiahnes pritlacny tanier, cize uz netlaci lamelu smerom na zotrvacnik... ovsem prevodovka na volnobehu kladie velmi maly odpor a preto aj taky celkom slaby kontakt medzi lamelou a zotrvacnikom staci na jej otacanie....
Preto sa neodporuca stat na spojke napriklad pri semaforoch... pretoze tym sa derie tiez
winter napísal:no, ale keď chvíľu postojím na spojke a potom zaradím tak sa koleso nepohne...
jozi_bmw napísal:bol som vcera v servise, hardyspojka je ako nova takze nou to nebude.
bolo mi povedane, ze to zrejme bucha kardan a vraj je to normalne. takze neviem no...
ak by to bolo diferakom, co by to tam mohlo buchat? moze tam byt nieco vymlatene a staci vymena nejakych dielov alebo komplet diferak novy?
BlackRider napísal:
ja vymenil som jeden silneblok co je na diferaku a vsetko je ok
alfi666 napísal:vtom mas pravdu - tie diely co si napisal drzia diferak vtom "rame" (alebo ako to nazvat)... ale ten ram je o kasnu pripevneny tiez silenblokmi ktore mozu byt tiez vymlatene a buchat... inak to nezistim, nez tak, ze to cele rozoberiem a pozriem v akom su stave.. a tie vymlatene vymenim
wlado napísal:a nemáš obavy, že na teba to auto padne?
iste napísal:aj namna padlo auto.nissan sunnybolelo to