... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
LuCKy
Auto: BMW 530iMola
Kraj: Žilinský

Sobota, 10. Marca 2007, 09:09

Takže si myslím, že z Vašich príspevkov je jasné či a kedy sa výmena klasického filtra vyplatí. Vaše názory súhlasia s názormi odborníkov, ktorí sa touto problematikou zaoberajú. Nad výmenou budem teda premýšľať až pri nejakej 328i či M3. :smile:

Ešte raz vďaka.

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
Denne svietenie, zatial len BMW do 03/2007.
-
Obrázok
-
Obrázok

Infamous
Auto: BMW E46
Kraj: Bratislavský

Re: filter

Piatok, 30. Apríla 2010, 12:50

Nazdar chalani,

Viem ze toto je pomerne stara tema, ale nechcel som zakladat novu takze skusim sem este...
Mam E46 2002 318i po facelifte 143 koni. Je na case menit filter ale chcel by som dat nejaky slusny. Precital som si cely topic a su tu dost rozlisne nazory. Mohol by sa niekto skuseny vyjadrit?
Ja by som chcel K&N sisku lebo kamarat s E36 to nahodil a auto krasne dycha (co je aj pocut) a taha uzasne.
Moje obavy spocivaju v tom aby si netahal teply vzduch alebo aby sa nedostala nejaka necistota do motora.
Oplati sa to vobec na taketo dievcenske auto? :-" Predsa len to nie je ziadna divocina tato 318ka ale ma potencial a je ziveeee. Chcel by som tu zivost nejako zvyraznit. Dakujem za vsetky komentare a rady vopred [-o<

Mimo
Kraj: Trnavský

Piatok, 30. Apríla 2010, 12:58

ked ccheš tak si tam kludne daj šišku..ale jedine takto
pribehy-nasich-aut/kn-intake-almost-done-t16452-780.html

patres
Auto: qupé

Piatok, 30. Apríla 2010, 13:00

Infamous napísal:
Nazdar chalani,

Viem ze toto je pomerne stara tema, ale nechcel som zakladat novu takze skusim sem este...
Mam E46 2002 318i po facelifte 143 koni. Je na case menit filter ale chcel by som dat nejaky slusny. Precital som si cely topic a su tu dost rozlisne nazory. Mohol by sa niekto skuseny vyjadrit?
Ja by som chcel K&N sisku lebo kamarat s E36 to nahodil a auto krasne dycha (co je aj pocut) a taha uzasne.
Moje obavy spocivaju v tom aby si netahal teply vzduch alebo aby sa nedostala nejaka necistota do motora.
Oplati sa to vobec na taketo dievcenske auto? :-" Predsa len to nie je ziadna divocina tato 318ka ale ma potencial a je ziveeee. Chcel by som tu zivost nejako zvyraznit. Dakujem za vsetky komentare a rady vopred [-o<

Bez toho aby si tu "sisku" neoddelil od motora acize tepleho vzduchu, o nej ani neuvazuj. Skor ti to ubere na vykone a zmeni sa iba zvuk.
Mal som E46 318i a nejaku dobu som jazdil so siskou ktora nebola oddelena od tepleho vzduchu a nebolo to dobre, ked som otvoril kapotu bolataka horuca ze ani dotknut sa jej. Potom som ju oddelil primitivnou hrubou penou a spravil k nej privod na priame sanie a vtedy to bol rozdiel, ked som otvoril kapotu tak bola ladova, tak ako ma byt.
Teraz ked mam 328i som zhodou okolnosti dnes objednal od kamosa iba vlozku K&N ktoru dam do origo sania. Zvuk nepotrebujem, seria ma sama o sebe brutal zvucik, teda motor a vyfuk :twisted:

Infamous
Auto: BMW E46

Piatok, 30. Apríla 2010, 14:47

Bez toho aby si tu "sisku" neoddelil od motora acize tepleho vzduchu, o nej ani neuvazuj. Skor ti to ubere na vykone a zmeni sa iba zvuk.
Mal som E46 318i a nejaku dobu som jazdil so siskou ktora nebola oddelena od tepleho vzduchu a nebolo to dobre, ked som otvoril kapotu bolataka horuca ze ani dotknut sa jej. Potom som ju oddelil primitivnou hrubou penou a spravil k nej privod na priame sanie a vtedy to bol rozdiel, ked som otvoril kapotu tak bola ladova, tak ako ma byt.
Teraz ked mam 328i som zhodou okolnosti dnes objednal od kamosa iba vlozku K&N ktoru dam do origo sania. Zvuk nepotrebujem, seria ma sama o sebe brutal zvucik, teda motor a vyfuk :twisted:[/quote]

Dik za odpoved, takze ak K&N tak len s privodom studeneho vzduchu atd aby sa nezohrievala. Ja si to robit nebudem len aby som vedel.
No je jasne ze ty do 328 nepotrebujes nic so zvukom 8) ja by som chcel troska tomu pridat...
Nieco coho sa obavat pri pouzivani sportovej sady nasavania vzduchu?

patres
Auto: qupé

Piatok, 30. Apríla 2010, 15:02

Pokial to mas ako vravim oddelene tak bez obav.

Karcsixyz
Auto: BMW E39 520i
Kraj: Košický

Re: E36/318iS - Vzduchovy filter, vymena za sportovy

Pondelok, 13. Júna 2011, 18:25

Ako je to z vahou vzduchu pri E36 318i? chcem vyhodit airbox a nahodit sisku + oddelit. neovplivni to vahu a nebude to robit nejake zmätky v elektronike?
Diki za odpoved
Život je sviňa, ale ja som väčšia :D

Bmw E39 520i 110Kw Ex
Bmw E46 320d 100Kw Ex
Bmw E36 318i 85Kw Ex

dethXtreme
Auto: e36 323i
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 14. Júna 2011, 19:28

nebude.kludne to tam mozes dat...vaha len vyhodnocuje a podla toho RJ upravuje zmes.takze ta s tym nic nema...ale na 1,8 je to fakt zbytocne...mal som na 1,8 KNko uz od kupi.teraz som tam dal origo filter aj airbox a podla mna zmena ziadna, az si dovolim tvrdit ze o kusok lepsie...ako uz bolo pisane. vyrobcovia vedia preco tam tie airboxy davaju...pokial nestavas pretekarske auto ktore nieje stavane na vydrz ale vykon, tak je to zbytocne...logicky...cim lahsie ide do motora vzduch, tym viac bordelu nasavas...ale je to na tebe :)
e36 318i saloon "škaredé káčatko" :)
e36 323i touring "obláčik"

http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318i-pribeh-skaredeho-kacatka-nove-foto-t28693.html

Meskyjozef
Auto: BMW318i
Kraj: Žilinský

Piatok, 12. Októbra 2012, 08:30

No chlappci ja mam 318i M43 motor dal som tam sportovu hrusku nebolo citi vykon ziaden potom doslo ktomu ze ak auto ma lepsi privod vzduchu tak musi ten vzduch aj niekam odchadzat tak som vyrezal katalyzator aj stredovy tlmic nahradil som ho holou rurou a koncovy tlmic som dal sportovy a hovorim ide to popici teraz je to poznat a dost takze ak date filter tak upravit aj vyfuk

wladas47
Auto: 318iS

Re:

Piatok, 12. Októbra 2012, 10:29

M3driver napísal:
samotna siska je fakt nanic!! pokial nemas aspon komplet ladene zvody a cely vyfuck ani nezistis rozdiel! a ludia ktory ti tvrdia ze citia rozdiel, ze to ide lepsei do otacok a pod. podla mna iba naletia staremu znamemu placebo efektu...

pre sportovy filter do origo boxu plati detto. akurat ze nestoji tolko a nemas s tym tolko roboty!

najlepsi su ludia co si kupia sportovu vlozku (alebo este lepsie urobia cele sanie) a potom na to seru a vobec necistia ani po 20t-30t kilometroch. su z toho vyhodene peniaze a ide to este horsie ako keby kupili kazdy rok novy origo filter za par korun!

:!:

IS-ko ma od vyroby ladene zvody...ja na svojom použivam šišku od Greenu a som spokojny a rozdeil je citit auto je živšie v nižšich otačkach...
Ex Mazda RX-7 FC

Amalka 318is http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/e36-318is-wladas47-t69021.html
/filter Green/cat MagnaFlow/exhaust Simons/underpulley RUFF/alu cooling/EVANS Coolants/brake Zimmermann 300x22/

Predám http://www.bmwklub.sk/predaj-nd-bmw/vypredaj-veci-e36-t99232.html

jurkyLE
Auto: Volvo XC90 + BMW X5
Kraj: Zahraničie

Re:

Piatok, 12. Októbra 2012, 11:35

MarkoZH napísal:
myslim ze sportova vlozka ti nespravi otvorene sanie....a nevirovna sa to dobre spravenej, kvalitnej a dobre umiestnenej(odizolovanej od tepla motora a s privodom studeneho vzduchu) hruske...

ukaz mi prosim ta jedno jedine miesto v motorovom priestore, kde najdes ten studeny vzduch :shock: :shock: :shock:

pre ostatnych len dodam ze ziadna siska ani hruska ani vlozka KN nezdvihne vykon ziadneho auta a ano ani ziadneho BMW, akurat sa postara o zvukovu kulisu pri nasavani vzduchu....mozte si tam dat hocico, alebo uplne odstrante filter aj s airboxom a myslite si chalani, ze bez filtra bude 10 konikov naviac??? ha ha ha poniektori asi na fyzike na zakladnej skole spali...
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

majro
Auto: e36 328i limo LSD

Re: Re:

Sobota, 13. Októbra 2012, 14:10

jurkyLE napísal:

ukaz mi prosim ta jedno jedine miesto v motorovom priestore, kde najdes ten studeny vzduch :shock: :shock: :shock:

pre ostatnych len dodam ze ziadna siska ani hruska ani vlozka KN nezdvihne vykon ziadneho auta a ano ani ziadneho BMW, akurat sa postara o zvukovu kulisu pri nasavani vzduchu....mozte si tam dat hocico, alebo uplne odstrante filter aj s airboxom a myslite si chalani, ze bez filtra bude 10 konikov naviac??? ha ha ha poniektori asi na fyzike na zakladnej skole spali...

ked vravis, ze mozme si tam dat hocico, a nic to nespravi, tak si asi este nepocul o karbonovom airboxe ze ? asize by si ho nedavali za X tisic eur robit, kebyze nema ziaden ucinok ](*,)

k siske len tolko, ze dokaze nasat viac vzduchu, co podpoi horenie, a lepsie sa autu dycha, a v konecnom dosledku na Ise sa to prejavi tak, ze ide v spodnych otackach ide lepsie.. cize kus tam zdvihne krutak.. jasne ze vykon neprida, ale za to zlepsi priebeh motora..
Obrázok
e36 328i coupe
ex - e36 328i limo
ex - e36 318is

jurkyLE

Sobota, 13. Októbra 2012, 14:24

Mal som pocit ze sa tu bavite o siske, nie o karbonovych airboxoch, takze neprekrucaj. :-s

A ze siska zlepsi priebeh krutiaceho momentu vplyvom viac nasateho vzduchu??? :shock:
Viac nasateho vzduchu sa rovna akurat tak väcsej davke paliva do zmesi, alebo ma chces presvedcit ze auta chodia na vzduch??? Cize tvoja spotreba bude väcsia a budes pocut ako auto pekne nasava, nic viac, ziadny vykon hore ani krutak, nic nic nic. [-(

Jedine na co je dobra ta hruska je ten zvuk a tym padom mas pocit ze auto ide lepsie, ze je zivsie ( ale len pocit ). 8)

P.S.: nehadam sa, len môj nazor, mal som hrusku v 2.8i aj v 1.8iS a ziadny zazrak sa nekonal ani v jednom ani v druhom pripade. :^o
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

majro
Auto: e36 328i limo LSD

Sobota, 13. Októbra 2012, 15:33

ty si spominal, ze menit filter, a cele sanie.. kazdopadne, vacsinou na upravenych autach najdes sisku, a nie nejaku sportovu vlozku..

jasne, ze to nieje smerodajna uprava motora, ktora zvysi vykon :D to je fakt, ale aj tak istu zmenu pocitis.. ak si mal 2.8 tak tam asize zmenu moc nezpozorujes, kedze tam mas krutak aj pri nizskych otackach a sam o sebe je ten motor parada, ale pri ise je to dolu, fakt lenive, a tam sa to pocitit da..

cim viac vzduchu, tym lepsie hori..
Obrázok
e36 328i coupe
ex - e36 328i limo
ex - e36 318is

jurkyLE

Sobota, 13. Októbra 2012, 16:16

majro napísal: