... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
tomasmad
Autor témy

Streda, 28. Februára 2007, 23:16

hruska je hlavne efektnejsia na vzhlad
ked si das hrusku krasne pocujes ako sa motorcek nadychuje
BMW 318iS coupe e36 fialova metlicka EX
Gilera FX125 Runner
Obrázok
Obrázok

BAVORAK009
Auto: BMW E36 328i cupe
Kraj: Bratislavský

Streda, 28. Februára 2007, 23:26

Ja osobne som dal sportovu vlozku do original krabice.Malicko citit rozdiel zvuku a vykon stupol mozno cca o 3percenta.Podla mna zvuk motora sa neda nahradit filtrom ani vyfukom.To je moj nazor:-)

LuCKy
Auto: BMW 530iMola
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 1. Marca 2007, 06:58

BAVORAK009 napísal:
Ja osobne som dal sportovu vlozku do original krabice.Malicko citit rozdiel zvuku a vykon stupol mozno cca o 3percenta.Podla mna zvuk motora sa neda nahradit filtrom ani vyfukom.To je moj nazor:-)

Nehovoriac o tom zamatovom behu šesť valca, všakže. :wink:

O zvuk mi nejde (i keď som to v garáži skúšal bez filtra z otvoreným boxom, to bol zvuk, resp. "nádych"!!! :P zimomriavky z toho naskakovali! :lol: ), skôr ma ešte zaujíma, že či je ešte na niečo dobrá tá vložka (okrem mierneho nárastu výkonu).

PS: Ďakujem Vám za doterajšie odpovede.

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
Denne svietenie, zatial len BMW do 03/2007.
-
Obrázok
-
Obrázok

Diablo

Štvrtok, 1. Marca 2007, 09:40

športová bavlnená vložka má ešte výhodu ,že ju nemusíš stále meniť(ako papierovú vložku), stačí ju len vhodne oprať a ošetriť olejčekom zhruba každých 15tisíc(záleži od prašnosti prostredia v ktorom jazdíš) a mala by ti vydržať na x rokov.
Penovú športovú vložku by som vôbec nedoporučoval (ako napr. JAMEX)
Merali sme ju na brzde a auto malo o dva kone menej ako so sériovým filtrom.
Tvrdenia predajcov,že filter ti spraví x precent výkonu a výfuk dalších x, sú iba drísty ktoré ťa majú presvedčiť ku kúpe.
Športové filtre majú hlavne opodstatnenie, na autách kde sa rapídne zvýši výkon a kde by sériový filter neumožnil dostatočný prívod vzduchu a tým motor škrtil.
ola ola emtroáááá

LuCKy
Auto: BMW 530iMola

Štvrtok, 1. Marca 2007, 11:08

Diablo napísal:
športová bavlnená vložka má ešte výhodu ,že ju nemusíš stále meniť(ako papierovú vložku), stačí ju len vhodne oprať a ošetriť olejčekom zhruba každých 15tisíc(záleži od prašnosti prostredia v ktorom jazdíš) a mala by ti vydržať na x rokov.
Penovú športovú vložku by som vôbec nedoporučoval (ako napr. JAMEX)
Merali sme ju na brzde a auto malo o dva kone menej ako so sériovým filtrom.
Tvrdenia predajcov,že filter ti spraví x precent výkonu a výfuk dalších x, sú iba drísty ktoré ťa majú presvedčiť ku kúpe.
Športové filtre majú hlavne opodstatnenie, na autách kde sa rapídne zvýši výkon a kde by sériový filter neumožnil dostatočný prívod vzduchu a tým motor škrtil.

Diablo, ďakujem! To bola plnohodnotná odpoveď na moje otázky. :!:
Ďakujem ešte aj ostatným, ktorý sa pripájali.
Takže ešte raz vďaka Vám všetkým!!! :wink:

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
Denne svietenie, zatial len BMW do 03/2007.
-
Obrázok
-
Obrázok

MarkoZH

Štvrtok, 1. Marca 2007, 13:52

bavo36 napísal:
Podla mna je sportový filter ch....ina. Mal som to tam. Okrem zvuku, žiadna zmena k lepsiemu. Myslim, ze vyrobcovia aut vedia preco tam davaju krabicu.

...tak neveim preco potom nema krabicu zidne upravene ziadne pretekarske ci vykonovo nadupane a upravene auto...vsade je otvorene sanie.a mal si to ty spravene poriadne s privodom studeneho vzduchu a odizolovane od tepla motora?a filter ask si mal za 5kil.... a so sportovim vyfukom je to podla mna uz cititelne aj na vykone
BMW E36 Touring ///M Hell Rot individual
BMW E36 Cabrio ///M Titansilber
Obrázok

M3driver

Štvrtok, 1. Marca 2007, 14:50

samotna siska je fakt nanic!! pokial nemas aspon komplet ladene zvody a cely vyfuck ani nezistis rozdiel! a ludia ktory ti tvrdia ze citia rozdiel, ze to ide lepsei do otacok a pod. podla mna iba naletia staremu znamemu placebo efektu...

pre sportovy filter do origo boxu plati detto. akurat ze nestoji tolko a nemas s tym tolko roboty!

najlepsi su ludia co si kupia sportovu vlozku (alebo este lepsie urobia cele sanie) a potom na to seru a vobec necistia ani po 20t-30t kilometroch. su z toho vyhodene peniaze a ide to este horsie ako keby kupili kazdy rok novy origo filter za par korun!

:!:
M3 -> Ducati

M3driver

Štvrtok, 1. Marca 2007, 14:53

bawoZH napísal:
bavo36 napísal:
Podla mna je sportový filter ch....ina. Mal som to tam. Okrem zvuku, žiadna zmena k lepsiemu. Myslim, ze vyrobcovia aut vedia preco tam davaju krabicu.

...tak neveim preco potom nema krabicu zidne upravene ziadne pretekarske ci vykonovo nadupane a upravene auto...vsade je otvorene sanie.a mal si to ty spravene poriadne s privodom studeneho vzduchu a odizolovane od tepla motora?a filter ask si mal za 5kil.... a so sportovim vyfukom je to podla mna uz cititelne aj na vykone

o tomto pisal Diablo (a velmi spravne!!) - ma to vyznam PRAVE pri vysokovykonovych autach, upravach atd. pri seriovke, ked vymenis len ten filter a prip. sviecky to je bez rozdielu...
M3 -> Ducati

100RM
Auto: e61 550i

Štvrtok, 1. Marca 2007, 17:05

Kazdopadne ti hruska neuskodi a vzhladovo je v motore zaujimavejsia, tak nad cim vahat ?

MarkoZH

Štvrtok, 1. Marca 2007, 21:14

ha netvrdim ze filter na seriovke spravi vykon...ale ked vimensi vyfuk -kompklet a otvorene sanie tak to uz je citit to mam odskusane.a urcite motoru neuskodi ked lahsie dycha...
BMW E36 Touring ///M Hell Rot individual
BMW E36 Cabrio ///M Titansilber
Obrázok

kačo
Auto: OOOO A6 3.0TDi

Štvrtok, 1. Marca 2007, 21:25

tiez si myslim, ze ked motor dostava lahsie vzduch, tak sa o nieco inak sprava...
samozrejmne nemusi hned ist vykon hore o %PS ale v niecom to ma svoju vyhodu.... napriklad cistotu spalovaneho vzduchu....
moj nazor nechcem sa s nikym hadat...
E36 325 TDS (ex)
E46 MT-330CI (ex)
E46 M3 (ex)
E70 X5 35d (ex)

OOOO A6 C7 3.0TDi quattro avant

Nitro
Auto: e91, 320D

Štvrtok, 1. Marca 2007, 21:45

mal som hrusku na mojom a za mesiac som ju vyhodil....efekt nebol ziadny...zvuk sa nezmenil a dokonca sa mi znizil vykon....
Obrázok

M3driver

Piatok, 2. Marca 2007, 11:00

bawoZH napísal:
ha netvrdim ze filter na seriovke spravi vykon...ale ked vimensi vyfuk -kompklet a otvorene sanie tak to uz je citit to mam odskusane.a urcite motoru neuskodi ked lahsie dycha...

nie, nikdy neuskodi motoru ked lahsie dycha! ale lahko bude dychat aj s novym (cistym) origo filtrom. netreba zabudat ze ti svoje urobi aj vaha vzduchu! proste motor dostane vzduchu kolko potrebuje, ale dolezite je aby si mal filter cisty a je podla mna jedno ci je origo, sportovy alebo siska. aj ked ja mam uz objednanu sportovu vlozku a teda vodu kazem a vino pijem :oops:

pravda je ze ak mas urobeny komplet vyfuck, zvody atd. je to uz trochu iny pripad. bez toho to podla mna nema vyznam (okrem vzhladu a niekedy zvuku samozrejme)
M3 -> Ducati

pablo_s
Auto: G21 320xd
Kraj: Trnavský

Utorok, 6. Marca 2007, 11:01

green som dal do origo krabice (E46 320i) aj ja, ale mam pocit, ze to neprispelo k ziadnej pozitivnej zmene skor by som povedal, ze je to niekedy horsie, ako keby to stratilo krutak... :((( uvidim ked tam hodim naspet kalsicky co to urobi...

jocker
Auto: BMW E39

sportovy filter

Piatok, 9. Marca 2007, 22:55

Ahojte.
Moj nazor je na sportove vlozky, alebo konusove filtry rozny. Ak sa jedna o auto maleho vykonu tak do 200 koni, tak sa mi zda pouzit sport.filter za zbytocny a ozaj ide len o male a nepatrne percento vykonu. Dokonca davat aj kity priameho sania do takychto malych kubatur, je podla mna rozhadzovanie penazi. Uplne suhlasim s Diablom, ktory ma pravdepodobne dobre skusenosti s takymito vecami. Myslim ze naozaj sportove filtre, alebo kity patria do upravenych motorou, kde je potrebne zvysit percento vzduchu a tak doladit uz naladeny ( upraveny ) motor.
Ak ma niekto z vas trebars BMW 540, tak tam by som asi nevahal pouzit rovno kity priameho sania :wink:

Dik za vas nazor 8)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní