... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

BAVORAK009 napísal:Ja osobne som dal sportovu vlozku do original krabice.Malicko citit rozdiel zvuku a vykon stupol mozno cca o 3percenta.Podla mna zvuk motora sa neda nahradit filtrom ani vyfukom.To je moj nazor:-)

zimomriavky z toho naskakovali!
 zimomriavky z toho naskakovali!  ), skôr ma ešte zaujíma, že či je ešte na niečo dobrá tá vložka (okrem mierneho nárastu výkonu).
 ), skôr ma ešte zaujíma, že či je ešte na niečo dobrá tá vložka (okrem mierneho nárastu výkonu).
Diablo napísal:športová bavlnená vložka má ešte výhodu ,že ju nemusíš stále meniť(ako papierovú vložku), stačí ju len vhodne oprať a ošetriť olejčekom zhruba každých 15tisíc(záleži od prašnosti prostredia v ktorom jazdíš) a mala by ti vydržať na x rokov.
Penovú športovú vložku by som vôbec nedoporučoval (ako napr. JAMEX)
Merali sme ju na brzde a auto malo o dva kone menej ako so sériovým filtrom.
Tvrdenia predajcov,že filter ti spraví x precent výkonu a výfuk dalších x, sú iba drísty ktoré ťa majú presvedčiť ku kúpe.
Športové filtre majú hlavne opodstatnenie, na autách kde sa rapídne zvýši výkon a kde by sériový filter neumožnil dostatočný prívod vzduchu a tým motor škrtil.

bavo36 napísal:Podla mna je sportový filter ch....ina. Mal som to tam. Okrem zvuku, žiadna zmena k lepsiemu. Myslim, ze vyrobcovia aut vedia preco tam davaju krabicu.

bawoZH napísal:bavo36 napísal:Podla mna je sportový filter ch....ina. Mal som to tam. Okrem zvuku, žiadna zmena k lepsiemu. Myslim, ze vyrobcovia aut vedia preco tam davaju krabicu.
...tak neveim preco potom nema krabicu zidne upravene ziadne pretekarske ci vykonovo nadupane a upravene auto...vsade je otvorene sanie.a mal si to ty spravene poriadne s privodom studeneho vzduchu a odizolovane od tepla motora?a filter ask si mal za 5kil.... a so sportovim vyfukom je to podla mna uz cititelne aj na vykone
bawoZH napísal:ha netvrdim ze filter na seriovke spravi vykon...ale ked vimensi vyfuk -kompklet a otvorene sanie tak to uz je citit to mam odskusane.a urcite motoru neuskodi ked lahsie dycha...