... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1
BAVORAK009 napísal:Ja osobne som dal sportovu vlozku do original krabice.Malicko citit rozdiel zvuku a vykon stupol mozno cca o 3percenta.Podla mna zvuk motora sa neda nahradit filtrom ani vyfukom.To je moj nazor:-)
Diablo napísal:športová bavlnená vložka má ešte výhodu ,že ju nemusíš stále meniť(ako papierovú vložku), stačí ju len vhodne oprať a ošetriť olejčekom zhruba každých 15tisíc(záleži od prašnosti prostredia v ktorom jazdíš) a mala by ti vydržať na x rokov.
Penovú športovú vložku by som vôbec nedoporučoval (ako napr. JAMEX)
Merali sme ju na brzde a auto malo o dva kone menej ako so sériovým filtrom.
Tvrdenia predajcov,že filter ti spraví x precent výkonu a výfuk dalších x, sú iba drísty ktoré ťa majú presvedčiť ku kúpe.
Športové filtre majú hlavne opodstatnenie, na autách kde sa rapídne zvýši výkon a kde by sériový filter neumožnil dostatočný prívod vzduchu a tým motor škrtil.
bavo36 napísal:Podla mna je sportový filter ch....ina. Mal som to tam. Okrem zvuku, žiadna zmena k lepsiemu. Myslim, ze vyrobcovia aut vedia preco tam davaju krabicu.
bawoZH napísal:bavo36 napísal:Podla mna je sportový filter ch....ina. Mal som to tam. Okrem zvuku, žiadna zmena k lepsiemu. Myslim, ze vyrobcovia aut vedia preco tam davaju krabicu.
...tak neveim preco potom nema krabicu zidne upravene ziadne pretekarske ci vykonovo nadupane a upravene auto...vsade je otvorene sanie.a mal si to ty spravene poriadne s privodom studeneho vzduchu a odizolovane od tepla motora?a filter ask si mal za 5kil.... a so sportovim vyfukom je to podla mna uz cititelne aj na vykone
bawoZH napísal:ha netvrdim ze filter na seriovke spravi vykon...ale ked vimensi vyfuk -kompklet a otvorene sanie tak to uz je citit to mam odskusane.a urcite motoru neuskodi ked lahsie dycha...