No prisiel som na to uplnou nahodou. Manzelke to v meste 2-krat skapalo. Vecer som to hodil na diagnostiku a bola tam chyba "lambda integrator" pri 880ot/min a tato chyba "36 tank vent valve." Prekontroloval som kable, poodpajal, vycistil kontakty, otvoril schranku RJ, ci nie je zatecena a tak, proste pekny vecer v garazi
Chyby som vymazal, nechal motor zohriat a po trhnuti znova nacital. Uz vyhadzovalo len chybu toho ventilu, skusil som ho odpojit a vyhadzovalo stale tu istu chybu. Siel som sa previezt a netrhalo to. Tak som to premeral a odpor na svorkach ventilu bol nejakych 56k. Doma som pozrel do ETK, kde som si nahodou vsimol, ze pre bezkatalyzatorove verzie sa namiesto tohto ventilu daval odpor 1k, tak si vravim, ze tych 56k je nejak vela. Rozobral som ventil a vysledok je na fotkach...
Podla toho, co som cital, ho jednotka drzi napatim zatvoreny a odpojenim napatia mu dovoli sa otvorit. Ked je otvoreny, pocita s istym mnozstvom "falosneho vzduchu" a na to ma aj adaptacne hodnoty, myslim, ze by to mala byt prave hodnota "adaptionvalue TEV," ktora je u mna mimo rozsah !72.
V stredu by mal prist novy ventil, tak uvidime...
Inak som uz medzicasom vymenil aj vahu vzduchu, airbox, vzduchovy filter a "harmoniku" sania.