... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1
Helldiver napísal:Max-Max napísal:cisto teoreticky - co takto zvacsit zotrvacnikovu hmotu? sice strati dynamiku, ale mohol by nabrat silu... trochu nestandardny napad, pravda... zvody spravie tiez vela, nieze pridaju Nm, skor sa zmeni krivka nastupu..vela zavisi od toho, na aky ucel boli zvody pocitane
Ale cisto fyzikalne nemoze vzrast krutiaci moment pridanim hmoty do rotujucej sustavy - sila sa predsa tvori v expanziou vo valcoch, nie v prenosovej sustave - zvacsenym hmotnosti zotrvacnika by mala vzrast len zotrvacnost krutiaceho momentu (zotrvacnost "dodavky sily"). Skusil by som este navrhnut sanie a vyfuk tak aby nutene vyprazdnovanie nastalo v co najnissich otackach (teda dlhe uzke kanaliky sania), sice by sa tym znacne skresala vykonova spicka, ale krutak v nizssich otackach by mal narast - len by sa proste vykon presunul v otackovom pasme nizssie.
mizu2101 napísal:nooo asi najlepsie by bolo ten chip.som sa pytal preto ze som sa dnes nahanal s kamaratom, ma octaviu 1,9 TDI-PD 96kw, a mal som velke problemy s mojim IS, darmo turbo robi vela