... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 12
reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
m4x
Auto: E60 545i
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 9. Novembra 2008, 16:04

akoze po cely rok svietit je podla mna naozaj zbytocne (pocas leta a teda aj dobrej viditelnosti je to zbytocne), ale pocas zotmievania, zhorsenej viditelnosti, dazdu a pod. by som to nehal povinne..
ale ked tak premyslam, naozaj to riesi len celo rocne svietenie :-/
!!! Obrázok ???

Zelo ZH

Nedeľa, 9. Novembra 2008, 17:07

prosimta a kto presne urci potom kedy treba svietit???? ked na tomto slovenku je aj kopa kokotov co ani v tuneli nezapalia svetla... a to pred tunelom je na to znacka...
BMW E34 540i 6q Saloon M paket
V8 FOREVER
BMW E24 635 CSi
Obrázok

Pežot

Nedeľa, 9. Novembra 2008, 19:18

Ja svietim celoročne a čoskoro prechádzam na režim Start Engine - Start lights :lol: :lol:

Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 9. Novembra 2008, 22:47

Pežot napísal:
Ja svietim celoročne a čoskoro prechádzam na režim Start Engine - Start lights :lol: :lol:

nalepis si nalepku k spinacke "zapni svetla?"

palzo
Auto: Dedova Lada
Kraj: Košický

Nedeľa, 9. Novembra 2008, 22:51

v Madarsku maju cele roky celo denne svietenie a nikdy som nelutoval ze som mal zapnute svetla :)
Jack Daniels + Coca Cola :)

Mimo
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 9. Novembra 2008, 22:56

:lol: maďarsko je lepšie nespomínať v tomto období :D

BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38

Pondelok, 10. Novembra 2008, 00:32

kto pise ze svietit za slnecneho dna je zbytocne,
ten asi nevie ako vyzera sive auto v krizovatke
a nestalo sa mu ze mu dedo s popolnimi nedal prednost lebo ho nevidel..
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

ice.blade

Pondelok, 10. Novembra 2008, 00:49

ma to svoje vyhody svietit cez den... ja svietim stale a dokonca kazdemu odporucam aby svietili... nikdy nevies co sa moze stat a je pravda ze auta co svietia su lepsie viditelne aj cez den...

BMWpositiv

Pondelok, 10. Novembra 2008, 07:50

...ja osobne svietim celoročne cez deň už niečo vyše 10 rokov a nemám s tým problém...
...dobre si pamätám na blbé poznámky ľudí, ktorí ma zakaždým upozorňovali, že či viem, že jazdím so zapnutými svetlami...
...to bolo v dobe, keď svietenie ešte nebolo vôbec povinné a väčšina ľudí to podľa môjho názoru vnímala tak, že aha mladý zasran, čo ten vie o jazdení, keď jazdí ako tatar zo zapnutými svetlami... :roll:
...mangelke som tiež dal už dávnejšie príkazom, že keď nebude svietiť cez deň aj mimo zimného obdobia, tak bude chodiť MHD ak sa jej nepáči... :lol: (...a veru, že sa jej to zo začiatku veľmi nepozdávalo a tiež nad tým krútila hlavou, či som kompletný...)
...takže tak, denné svietenie podľa mňa z hľadiska bezpečnosti nie je na škodu a ja budem svietiť aj keď to náhodou jedného dňa zakážu... :twisted:

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Pondelok, 10. Novembra 2008, 08:39

Ja cez den nesvietim a ani nevidim jediny dovod preco by som mal (teda pokial nebudem musiet). Nerobi sa to vo vacsine krajinach EU a asi nato ani neni dovod. Drzim sa toho, ze treba zapnut svetla za znizenej viditelnosti. Skor by som uvital aby blbci co sadaju za volant jazdili opatrnejsie, alebo vobec a to by pomohlo nasej nehodovosti isto stokrat viac ako svietit za bieleho dna.

GOOSE
Auto: BMW E34 525i

Pondelok, 10. Novembra 2008, 08:47

Svietit treba.
BMW E34 M5 / BMW E34 525i / E36 316i coupe / Ex: BMW E34 535i, E39 2,8i individual, E36 318i, E30 318i

airbone

Pondelok, 10. Novembra 2008, 09:59

GOOSE napísal:
Svietit treba.

Tam kde treba, tam svietim a tam kde nie, tam nie. Ak by to bolo take podstatne pre bezpecnosti premavky, tak myslim zeby to bolo zavedene uz v celej europe, co vsak neni. Dokonca rakusaci upustili od celodenneho svietenia, nakolko to tam vobec neprinieslo ziadny osoh ci znizenie nehodovosti, dokonca tvrdia ze nehodovost este stupla.

Skopcene z NETU:

Celodenné svietenie vôbec nie je v Európskej únii štandardom. Povinne svietia autá v škandinávskych krajinách (Švédsko, Dánsko, Fínsko), kde majú polárnu noc. Okrem toho je svietenie povinné v týchto krajinách:
• Česká republika
• Čierna Hora
• Estónsko
• Maďarsko
• Chorvátsko
• Litva
• Lotyšsko
• Srbsko
• Taliansko

Taliani svietia iba na diaľnici. V Maďarsku sa svieti iba mimo obce a v Grécku je svietenie v obci cez deň zakázané. Nesvieti sa ani v Británii, hoci sú tam časté hmly, dážď a jazdí tam veľa cudzincov z kontinentu, s volantom na opačnej strane.

GOOSE
Auto: BMW E34 525i

Pondelok, 10. Novembra 2008, 10:05

Ked je celodenne svietenie ludia maju zapnute svetla aj za šera hmly a dazda - co sa ale v case ked nieje celodenne svietenie nestava.

Preto si myslim ze je to potrebne. Tu ked je hmla tak si svetla v lete uapne len kazde druhe auto a ked je dazd tak iba kazde tretie. Na slovensku su hlupi vodici a preto treba taketo nie uplne na 100% spravne predpisy.

Svietiace auto je o 80% lepsie a lahsie viditelne hlavne v zrkadlach.

A hlavne nevidim ziaden dovod preco by sa nemalo svietit. Ma to iba same "pre" a ziadne "proti" :wink:
BMW E34 M5 / BMW E34 525i / E36 316i coupe / Ex: BMW E34 535i, E39 2,8i individual, E36 318i, E30 318i

100RM
Auto: e61 550i

Pondelok, 10. Novembra 2008, 12:43

Tu snad ani nema zmysel o tom diskutovat. Len som cakal ze takato komunita ludi bude trosku "uvedomela", ale krute som sa mylil... :(

airbone

Pondelok, 10. Novembra 2008, 14:26

Slovensko by pre znizenie nehodovosti malo zacat uplne z ineho konca ako je povinne svietenie. Su veci ktore by boli daleko uzitocnejsie. Holandania tiez nesvietia a maju najnizsiu nehodovost v celej europe. Preco? A to ze mam nato iny nazor este neznamena ze niesom uvedomely a ti co svietia, ze su. Jednoducho ma este nikto o tom relevantne dokazmi nepresvedcil, aby bolo nutne (a hlavne z hladiska bezpecnosti) svietit za jasneho dna. Tak isto cez den nesvietim v kuchyni ked krajam salamu. Lebo ju vidim aj bez svetla. Ten co nevie kedy si ma zapnut svetla pre znizenu viditelnost alebo pri prejazde cez les alebo tunel(ako mnohi prave toto davaju za priklad), tak nema na ceste co hladat. A ti co zbadaju ze bieleho dna auto neskor a to len kvoli tomu, ze im nesvieti do xichtu, by mali v ramci svojej vlastnej bezpecnosti pouvazovat o navsteve ocneho lekara. Potom nech svietia aj vsetci chodci, cyklisti a dokonca aj stromy okolo cesty by mali svietit.Viac k tomu nemam za seba co dodat.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 12

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 230 neregistrovaných