... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 12
reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Zelo ZH

Nedeľa, 9. Novembra 2008, 09:57

Majo320 napísal:
podla mna je celorocne svietenie absolutne zbytocne.

dalsi co ma skusenosti na rozdavanie a jazdi denno denne milion kilometrov.... ako si prisiel na to, ze svietenie je zbytocne....
BMW E34 540i 6q Saloon M paket
V8 FOREVER
BMW E24 635 CSi
Obrázok

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 9. Novembra 2008, 10:06

svietit treba, svietil som na skodovici a ludia mi ukazovali ci mi prasi, svietil som na filcke, svietim aj na bmw a nijak mi to neprekaza
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

Majo320
Auto: BMW E36
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 9. Novembra 2008, 10:08

Zelo ZH napísal:
chalani, nic v zlom, ale len obmedzenec moze napisat ze svietit netreba... a do zakona by som to dal ako prve, lebo ked to bude dobrovolne, tak kopa zakompleksovanych dementkov svietit nebude... teraz som si cital celu tuto diskudiu a vsimol som si ze najmusrejsi a najskusenejsi co sa tyka zmyslu svietena su tu ty, co nemaju ani vlastne auto a na fotrovej skodovke najazdia 8 km za mesiac..... Jazdim denne cca 500 km a nebyt rozumnych ludi co svietia aj ked nemusia, tak by som par z nich uz asi dal dole.... v sere, dazdy, medzi stromami a podbne... a to nehovorim o dialnici v 150ke ked mas na pohlad do zrkadla len pra stotin sekundy, koho si tam si vsimnes skor???? debilka na sedom aute bez svetiel, alebo hocijako nenapadne auto so zapnutymi svetlami....

Prepac ale ja som si uz tiez najazdil nejake tie km s kamionom a ver ze ich nebolo malo . A moj nazor je ze to je zbytocne. Urcite treba svietit ked je znizena viditelnost ale ked je jasno svieti slnko tak je to uplne zbytocne. A co sa tyka tej spotreby tak mozno na jednom aute to spravi deci ale ked si to rozratate na 10milionov aut tak uz to je celkom dost nie??

pepo286

Nedeľa, 9. Novembra 2008, 10:18

Majo320 napísal:
Prepac ale ja som si uz tiez najazdil nejake tie km s kamionom a ver ze ich nebolo malo . A moj nazor je ze to je zbytocne. Urcite treba svietit ked je znizena viditelnost ale ked je jasno svieti slnko tak je to uplne zbytocne. A co sa tyka tej spotreby tak mozno na jednom aute to spravi deci ale ked si to rozratate na 10milionov aut tak uz to je celkom dost nie??

nerataj to na 10 milionov aut ... staci ak si raz pojdes kupit cigy na 200m vzdialenu benzinku (alebo do obchodu po chleba) peso a nie autom .. a mozes cely rok chodit so zapnutymi svetlami ...
a to, ze svietenie cez den je zbytocne je totalna blbost .. argumentovat nebudem, ak si to nepochopil z predch 4. stran, tak je to asi zbytocne vysvetlovat ..
BTW .. otazka pre vsetkych mudrlantov co tvrdia ze svietit netreba, ze to zerie viac paliva alebo ze sa opotrebuvaju ziarovky: Aku hodnotu ma ludsky zivot??? Kolko ziaroviek alebo litrov benzinu ??? ... nech si to prepocitam statisticky ci sa oplati svietit abo ne ... :roll:
E46 320D Touring 100kW (2001)

Mimo
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 9. Novembra 2008, 10:20

ja jebem na to svietim stále :D hádam to nikomu neublíži 8) :lol:

Zelo ZH

Nedeľa, 9. Novembra 2008, 10:21

ake mas na aute kolesa????? vies o tom ze o 1cm sirsie koleso ti spravi na spotrebo ovela viac ako jebnute svietenie..... kazdy si na auto jebe co najsirsie kolesa a nevidi to, ze mu auto zere o liter via, ale ked treba zapalit svetla, tak aj deci je vela....vsak? a chces mi povedat, ze ked si na kamione predbiehal, tak ti neblo lepsie ked auto oproti tebe svietilo? v tvojom pripade to trvalo asi dost dlho a pri aute so zapnutymi svetlami si skor odhadnes jeho vzdialenost, alebo skor uvidis ci tam vobec niekto je....
BMW E34 540i 6q Saloon M paket
V8 FOREVER
BMW E24 635 CSi
Obrázok

Majo320

Nedeľa, 9. Novembra 2008, 10:26

Ale mne tu vobec nejde o spotrebu chapes.
Myslim ze forum je na to aby tu kazdy napisal nazor aky maaa.
Ja mam nazor taky ze je zbytocne svietit po cely rok tyym to konci.
Viem ze je dolezitejsie byt videny ako vidiet a toho sa aj drzim prepac ale v lete ked je 100% viditelnost tak proste nesvietim

pepo286

Nedeľa, 9. Novembra 2008, 10:32

tak treba napisat alebo zavolat na statisticky urad ze maju kktske statistiky ... nach si to opravia .. ze je to jedno :)
E46 320D Touring 100kW (2001)

ONdr3j
Auto: 528iA
Kraj: Banskobystrický

Nedeľa, 9. Novembra 2008, 10:32

ja som tiez za svietenie cely rok len trosku mam pochybnosti za jasneho dna (tym myslim pekne slnecny den s velmi dobrou viditelnostou) ale tak ci tak by sa malo svietit, to deci navyse je smiesna dan za vyssiu bezpecnost
ak to svietenie zachrani co i len jeden zivot tak sa to oplati :wink:
EX E39 528iA, r.v.99

vyborny servis na BMW, konkretne Bayern Partner, neresnicka 12, zvolen (areal peugeot alebo co to je za znacku), web

SamoM3
Auto: E36M3,2 coupe
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 9. Novembra 2008, 12:44

Nuz podla mna dalsia blbost miesto povinosti svietenia bi to chcelo viac tolerancie a predvidania.

Jannci
Auto: MB

Nedeľa, 9. Novembra 2008, 13:10

pre tych hovoria, ze ked je jasny den. Ako sa da opisat jasny den? kolkymi luxami ma byt osvetleny povrch? Kto kupi policii luxmetre, aby ti mohli dokazat ze si mal svietit? kolko ludi si kupi luxmeter, aby vedeli, kedy maju svietit a kedy nie?

Mimo

Nedeľa, 9. Novembra 2008, 13:49

:D to sa meria štýlom "pozrem a vidím" :lol: :lol:

Majo320

Nedeľa, 9. Novembra 2008, 14:05

Mimo napísal:
:D to sa meria štýlom "pozrem a vidím" :lol: :lol:

He he tak tak :D :D

Turbo
Auto: E36 323ti compact

Nedeľa, 9. Novembra 2008, 14:06

vela ludi si neuvedomy pocas jazdy za "jasneho dna" ze sa uz zacina stmievat tak ze by mali zapnut svetla... ja svietim cely den stale, ked niekto nesvieti bliknem, bud pochopi a zapne svetla alebo kuka ze co blikam a ide dalej...
EX E36 316i Compact
.....E36 323ti Compact

jararak
Auto: skodofka 120l

Nedeľa, 9. Novembra 2008, 14:42

mimo coool metoda :D

samuel viac ohladuplnosti? tej sa nedockas, za dobre u nas dobrotu necakaj, skor by to chcelo vyradit vraky z cestnej premavky a pokutovat pomale auta ze maju radsej po chodnikoch chodit. zneje to sice ako blbost ale predstav si ze idem 80 tam kde je dajme tomu 70 povolena, pekna rovna cesta a zrazu sa pred teba vopcha nieco vyssie nez sirie s objemom motora neprevysujucim objem pohara co exnes ked si smedny. taketo auta nemaju v premavke co hladat, alebo skor ich vodici. potom vylucit tych co vedia kam idu a teba je do toho prd a potom takych co este vidia ( v preklade tych co nesmerovkuju a nesvietia)
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 12

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 217 neregistrovaných