... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
pistacik11
Auto: 4 kolesa ma
Kraj: Zahraničie

Re: Slovenska app merajuca spotrebu v iphone

Nedeľa, 6. Januára 2013, 18:50

a co odzrkadluje hodnotu auta ked nie cena?? jablka, hrusky alebo mokre picky u kurviciek?? ci ako to je vlastne??
E65 745i pribehy-nasich-aut/e39-523i-winterauto-pohrebak-t110983.html
e36 M3 EVO http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 52201.html
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 6. Januára 2013, 19:11

el_dodis napísal:
...niekto ma na to, aby sa VOZIL na 3-4 litrovych starych hrcach za 5korun a potom sa tu vystatoval, ze ostatni su lakomi, lebo nie su ochotni liat prachy na vikendove kokotenie po meste a niekto musi aj JAZDIT lebo je pre neho auto dopravny prostriedok a sposob obzivy... ak tvoje "vozenie" na minimalne 300konovom aute sluzi na zabezpecenie tvojej buducnosti a nielen na to, aby si auto obcas vytiahol z garaze a "vozil" sa, nasledne sadol do firemnej fabie "HadamToPojde" a isiel do roboty, tak potom su tvoje reci o "lakomych" slovakoch na mieste... v opacnom pripade si iba mukel, ktory robi na to, aby tie prachy mohol liat do auta a testit sa z toho "o aky som geroj ved mam V8"... ti ostatni, ktori triezvo rozmyslaju sa snazia usetrit co najviac penazi hlavne na tom, kde su tie vydavky najvacsie a jedny z tych vacsich vydavkov su aj DOPRAVNE prostriedky...
samozrejme, su tu aj ludia z tzv. "hornych 10%", ale vacsina z nich nechodia na tekto fora a nekupuju sto rocne auta so silnymi motormi,aby sa vystatovali, ze na to maju a ostatni su len lakomi slovaci, ktori sa nemaju za co vozit, tak stahuju taketo aplikacie, ze ano!?

ak si reagoval na mna, tak ano, mam staru sedmu, a nieje to ani E65, ktora sa mne osobne nepaci, na Fko momentalne nemam, a asi by som do nej ani nesiel, skor by som siel do novej 5tky. A predstav si, ten predpotopny 4,4liter mam na denne vozenie, ci uz do kanclu, alebo k zakaznikom, dodavatelom...

Dogg88
Auto: n/a
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 6. Januára 2013, 19:14

pistacik11 napísal:
a co odzrkadluje hodnotu auta ked nie cena?? jablka, hrusky alebo mokre picky u kurviciek?? ci ako to je vlastne??

No rocnik rozhodne hodnotu auta neuruje ako si tu vacsina Vas "spotrebakov" mysli :D
Klub tvoria ľudia, nie autá...

el_dodis
Auto: ex BMW 525d E39
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 6. Januára 2013, 20:26

Jannci napísal:

ak si reagoval na mna, tak ano, mam staru sedmu, a nieje to ani E65, ktora sa mne osobne nepaci, na Fko momentalne nemam, a asi by som do nej ani nesiel, skor by som siel do novej 5tky. A predstav si, ten predpotopny 4,4liter mam na denne vozenie, ci uz do kanclu, alebo k zakaznikom, dodavatelom...

prispevkom som nereagoval na teba, kedze vobec neviem ake mas auto a ani som necital predchadzajucu stranu topicu... vo vseobecnosti som nenarazal na majitelov starsich aut, ale na vety, ktore tu padli typu: "lakomi slovaci", "mam V8 a je mi spotreba ukradnuta" etc... ked dokazes zivit taky motor aky mas,denne na nom chodit do prace, spravit stovky km tyzdenne, prosim...tie ostatne situacie, ktore som popisal v predchadzajucom prispevku platia...

Dogg88

Nedeľa, 6. Januára 2013, 23:16

Ano...momentalne je BMW nepojazdne tak dennodenne chodim vsade (teda aj do prace) na V8 bez plynu a podobnych hluposti.
Vies ked som si to auto kupil vedel som ze nebude mat 5,5l na sto...ale vedel som ze bude mat 5,5s na sto :wink:
BMW mam ako daily ride...hlupaci povedia ze kvoli spotrebe, normalny clovek si porata ze "daily ride" som si musel kupit, co predstavuje nemalu investiciu a rozdiel v spotrebe V8 a R4 je cca 4-5 litrov, teda nejakych 7-8€ na 100km teda len kym sa mi vrati investicia do "daily caru" musim nabehat nemale mnozstvo kilometrov...s tym je spojeny servis ktory potrebuje kazde auto, dalej poistka, atd atd...teda kvoli vysokej spotrebe si kupit druhe auto je tak neekonomicka blbost ze az.

Teraz otazka preco mam daily car?
Preto lebo mi je ľúto ťahať po meste S8 v zachovalom stave, riskovat ze mi daky kkt neda prednost a rozflaka mi ju, riskovat ze pridu krupy a poškodia ju, zbytocne nech sa na nu prasi led stoji pri ceste pred pracou atd atd
Preto mam daily car aby si S8 "oddychla" a aby sa zbytocne nenicila

Preco mam upotenu 318iS ked neriesim spotrebu?
Mal som 323i a ked to porovnam s 318iS tak fakt tych 30k rozdielu vo vykone necitit...
316i som nechcel kvoli zadnym bubnovym brzdam, vyzera to otrasne ked date disky. Cize druha najslabšia varianta je 318iS a to ma uz kotuce.

Takze ked mi chyba adrenalin, vyberiem z garaze 340 konovu V8 a ked potrebujem len dopravny prostriedok tak idem na 318iS - nic ine v tom nie je. E36 kupe sa mi vzdy páčili, preto som si ju znovu kupil

Zatial mi zamestnanie dovoluje zivit tieto dve auta a popri tom viest aj plnohodnotny zivot, nebojte sa nedam vsetky peniaze do nadrze ako tu bolo spomenute...to by som bol riaden chuj
Zarobim dost na to aby som uzivil oba auta, odservisoval ich, zaplatil za ne poistky a este na nich au co to upravil, pripadne opravil.

Tak som Vam dufam vsetko vysvetlil a prestanete s tym vymyslanim si ze ti co maju vacsie motory ziju z ruky do ust alebo snad nemaju ani na oblecenie a podobne dristy...tieto urban legends ma unavuju...
Ti co nemaju na velkoobjemove auto si tam jebnu plyn a tesia sa ze im to zere ako HTP...
Ja keby som na V8 nemal, tak si kypim to HTP a drzim hubu radsej...
K hodnote aut sa nevyjadrujem radsej...to so spotrebou nema nic spolocne a je to uz fakt riadne OT...

Howk, debata ukoncena - merajte si spotreby ked Vas to baví :wink:

M3 lover
Auto: E30

Nedeľa, 6. Januára 2013, 23:34

odkedy som začal rozpúštat v nádrži tablety na zníženie spotreby od Horsta, klesla moja spotreba na 100km o viac ako 2 litre... a zavolal som do 30minút, takže mám k tomu aj sadu nožov zadarmo

jako chlopi sorry, ale podaktorý tu riešite auta za ťažke prachy a onanujete potom nad každou desatinou..ano doba je na pečko, ale kto chce jazdiť za 5 na 100, do BMW nejde.. hlavne teda do tých z minulého storočia
Naposledy upravil/-a M3 lover v Nedeľa, 6. Januára 2013, 23:38, upravené celkom 1 krát.
Agelias© by migo
///MARKETING

blavak1
Auto: zx-10r
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 6. Januára 2013, 23:36

Sme radi že sa tebe darí ale bohužial nie každý si dovolí jazdiť ani na 1.8iS. Tiež mám 1.8T ale keď to niekomu poviem tak hneď že akú to ma spotrebu, načo mi je také "silné" auto,zbytočne to veľa žerie ... Nie je každý rovnako finanče...
Nikdy chyby, vždy len lekcia.

pistacik11
Auto: 4 kolesa ma

Pondelok, 7. Januára 2013, 15:10

dogg pozri, moje narazky nesmerovali ani tak nato zeby si nestihal zivit dve auta, ale skor nato ze iritujes zmysel takejto aplikacie, pricom su fakt ludia ktorym na tej spotrebe fakt zalezi, pozri ja tiez keby mi zalezalo na spotrebe nemam 325i so spotrebou cez 12l, ale kedze pochadzam z prostredia nie velmi bohateho, chapem ludi ktorych ta spotreba trapi, nebudem sa im smiat, ze sa pozeraju na spotrebu, jazdia na hocjakyhc pezotikoch, skodovkach, kedze je im kazdy usetreny peniaz dobry.
E65 745i pribehy-nasich-aut/e39-523i-winterauto-pohrebak-t110983.html
e36 M3 EVO http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 52201.html
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

Dogg88

Pondelok, 7. Januára 2013, 15:15

nesmejem sa z ludi ale z toho ze na slovensku je celoplosna mania okolo merania spotreby a dieslaci ked porovnavaju ze jednemu zere 4,5 a druhemu 4,6 tak sa smejem strasne :mrgreen:
keby som bol na tom financne tak biedne ako pises (ze kazdu desatinu spotreby si preratat) tak chodim MHD lebo ako som uz pisal, spotrebou vydaje pri aute nekoncia :wink:

RTG
Auto: BMW F900XR

Pondelok, 7. Januára 2013, 15:29

pistacik11 napísal:
jazdia na hocjakyhc pezotikoch, skodovkach, kedze je im kazdy usetreny peniaz dobry.

No a toto prave nie je celkom pravda. To, ze ma niekto vykonejsie auto neznamena, ze bude mat o neviem co vyssiu spotrebu. Jedinna vec preco neist do bmw a usetrit - tak na servise, ale nie na spotrebe. Ked nam felda po meste zrala 10 (brzdove platnicky sa neodstahovali od seba a nebolo to zavzdusnenim) tak oca to moc netrapilo, ale na odpoved preco nechce kupit nejaku 318i, ze to vela zere. Tak kde je ta logika? Okrem toho diesel ma vyssie naroky na udrzbu ako benzin, takze ten diesel sa oplati tiez az od urciteho nabehu km. A dalsim faktom je, ze 95% majitelov tdi sa o ne nevie starat a nedavaju autu ani zakladny servis - to podla mna nie je ale setrenie, ale ciste lakomstvo. Ak na take auto nemam, tak si ho nekupim.

Jannci

Pondelok, 7. Januára 2013, 17:04

RTG napísal:
A dalsim faktom je, ze 95% majitelov tdi sa o ne nevie starat a nedavaju autu ani zakladny servis - to podla mna nie je ale setrenie, ale ciste lakomstvo. Ak na take auto nemam, tak si ho nekupim.

skor ide o to, ze sa nechces starat, nemas k tomu vztah... ja som jednu dobu jazdil na firemnaci, 2.0 TDi, a to auto nemalo ist ani poriadne kedy do servisu, lebo bolo stale naplno vyuzite... servis sa spravil az vtedy, ked som ho drbol :D pol roka po... ( a to mi uz sporadicky svietil motormanzament, zhavenie, a brzdy)

RTG
Auto: BMW F900XR

Pondelok, 7. Januára 2013, 17:21

Len mi nehovor, ze k svojmu sa spravas rovnako? Firemne auta su ina kategoria, tam sa o ne musi starat vedenie firmy a nie ty. Ale vela majitelov aut jednoducho neposkytuje autu ani zakladny servis. Taktiez ako clovek, co netrpi dostatkom penazi, nechcem do auta pchat privela, ale jednoducho s niecim ratat treba inak sa to vypomsti.

Simpson
Kraj: Košický

Pondelok, 7. Januára 2013, 19:12

aké je najlepšie terénne auto?
Firemné :mrgreen:

sám to poznám, firemná dodávka, za rok nalietala skoro 200 000km, motoru bolo vzdy nakladane za studena, strasne cez picu dostaval, v zime sa vzdy len nastartuje, po 15tich sekundách uz ide 90-120
potom sa motor zadrel, vymenil sa a zas je tomu tak isto nakladane [nie mnou :mrgreen: [niekedy]] :mrgreen:

Avenger
Auto: E46 320i 110kw

Pondelok, 7. Januára 2013, 19:36

zaujimavo sa nam tu zrvtne kazda debata :mrgreen:
---------------
Aerodynamics are for people who can’t build engines. – Old Enzo
-----------------
Doska na cibulu

Jannci

Pondelok, 7. Januára 2013, 22:01

RTG napísal:
Len mi nehovor, ze k svojmu sa spravas rovnako? Firemne auta su ina kategoria, tam sa o ne musi starat vedenie firmy a nie ty. Ale vela majitelov aut jednoducho neposkytuje autu ani zakladny servis. Taktiez ako clovek, co netrpi dostatkom penazi, nechcem do auta pchat privela, ale jednoducho s niecim ratat treba inak sa to vypomsti.

tak mi povedz, ze kto do rodiny si kupi dvojliter diesel? tieto auta s tymto motorom na 90% idu do firiem, zivnostnikom a tak, ze sa maju cisto len zodrat... ked sa pozriem z okna, na parkovisko, tak co vidim: 3 kategorie aut:
1: nizko objemy - rodine auta na nakupy, a behacky ze raz za cas k rodicom, alebo na vylet
2: octavie a passaty a podobne kraviny s vacsim dieslom - vsetky tieto auta su pisane na firmy... niektore maju polepy, niektore blavacke znacky, a tak
3: vacsie kubatury ci uz benzin alebo diesel, ale tie auta tu vacsinou nestavaju poobede, a vacsina majitelov su mladi chalani.

cize, ak by som mal kupovat nejaku jazdenku, tak nikdy v zivote 1.9,, alebo 2.0 diesel

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: hofoo7 a 259 neregistrovaných