... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

RTG
Auto: BMW F900XR
Kraj: Žilinský

Re: Slovenska app merajuca spotrebu v iphone

Pondelok, 7. Januára 2013, 22:08

Skus si prejst diskusie ohladom registracnej dani na niektorom z dennikov a uvidis sam, ze je praveze plno takych "exotov" co si kupia nove 1.9 TDI a zavidia pritom 10 rocne bmw inemu. Ja viem, ze zvecsa su to firemne auta, ale pozri si aj inzeraty - to vsetko co sa predavaju su z firiem? Urcite nie.
A drvive mnozstvo ludi si prave taketo jazdene TDI kupuju (v rodine mam 3 jazdene dizle kupovane nedavno, vsetko jazdene haraburdy, ale to cloveku nevysvetlis, ze kupil rozmrdanu vydojenu kraxnu, hlavne ze to ma 4,5 l na 100), ale ze vypadava turbo, to uz problemom nie je.

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Utorok, 8. Januára 2013, 17:15

minule som viedol diskusiu so znamim ktoremu spravujem doma siet/kompy

ze naco som si kupil 3l, zere mi to vela, mal som si kupit ako on (asi 10.auto ktore ma) C3, ako dobre, zere to len 4litre, ale ked si zratam ze to auto ma 50tkm, hrka horsie ako moja exexex s120, od kupi za 14t mu zisla cena ani nie na 5t tak som hrdy nato kolko mi zerie moje auto a kolko som nim usetril.

merat spotrebu ma zmysel, ak jazdim pernamentne tu istu trasu, nezmenil som sposob jazdy ani podmienky na ceste a spotreba mi zrazu vyskoci o liter, 2, tak hadam bude niekde problem (napr cidla vacky alebo vahu vzduchu inac ani neodhalis). popripade si robis fakt len statistiku z dlhej chvile kolko ti to auto zozralo a kolko hodin tvojej driny islo do tej studne.

nezabudajte vsak chalani cas=peniaze a je len na vas, co si pod tym predstavite, ci kolko casu stravite v servise, v praci, v posteli/na prechadzke so svojou milou alebo tych par minut zabavy ked tomu zosliapnete plny kotol
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

runder
Auto: ropak
Kraj: Prešovský

Utorok, 8. Januára 2013, 17:17

súhlasím, rovnako to vnímam aj ja :)
BMW F01 740d
ex: BMW e92 335d
ex: Nissan 350z

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 8. Januára 2013, 20:10

ja nejazdim zrovna na spotrebu a rozhodne ma nesere, ci mi auto zere 7.5 alebo 8.2. Tak isto spominanu aplikaciu nepotrebujem aj preto, ze BC mi ukazuje presne. Ale smiat sa ludom, kt. zaujima spotreba mi pride nizke. Preco by niekoho nemala zaujimat spotreba? Spsobov ako si znizit spotrebu je vela a ak tomu nejaka aplikacia moze pomoct, tak preco ne. Necitim potrebu si takuto app instalovat, ale vydavky na PHM povazujem za nutne zlo a to patri medzi najmensie vydavky, ktore vo firme mam, cize uplne chapem ak niekto hlada vsetky sposoby ako taketo vydavky optimalizovat...
Ludom, ale co jebu znacnu cast svojho prijmu do aut a nevadi im to, ale tazko taketo nieco vysvetlovat....
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

heroe
Auto: BMW e46 330ci ´01
Kraj: Žilinský

Utorok, 8. Januára 2013, 23:26

Mám možno niečo lepšie ako app, prísť na pumpu natankovať plnú, zaplatiť, stlačiť gombík na prístrojovke vedľa ktorého ukazuje čísla, potom keď bude treba tak zasa prísť na pumpu a natankovať plnú, zaplatiť a zobrať bloček, sadnúť do auta a počet natankovaných litrov, vydeliť číselkom na palubovke potom výsledok vynásobiť 100 a výsledné číslo je priemerná spotreba s presnosťou na milión čísel za desatinou čiarkou........... :shock: okrem toho niektoré automobily, majú vo výbave aj palubný počítač ktorý čuduj sa svete dokáže vyrátať spotrebu, mne po 280 000 km úplne presne, avšak je nutné ho raz za čas vynulovať lebo ak ste pred mesiacom prešli 90siatkou 100 000 km a dnes ste vyjazdili nádrž po meste, tak vám bohužiaľ dnešnú spotrebu neukáže presne však?

:shock: Načo je komu aplikácia na rátanie spotreby? Absolútne nechápem, ešte majú tie autá aj pošahaný ekonometer podľa ktorého vidím že keď mi to na rovine žere 15 litrov na 90tke a tempomate tak niečo nie je v poriadku....... :roll:

Borisss

Utorok, 8. Januára 2013, 23:31

Preco? bo ajfon a robotik, preto.

Taketo aplikacie sa robia preto, lebo je to mozne. Nie preto, aby to davalo zmysel :mrgreen:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: hofoo7 a 258 neregistrovaných