... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

BaDDog
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 7. Septembra 2008, 18:08

airbone napísal:
ono to funguje tak - pride do DE slovak co dovaza auta na SK a skukne nejake auto u turka v bazare. Auto ma 250tkm a slovak, ze vezmem ho, ked bude mat 100tkm. Neni problem, pride o pol hodinku a auto ma 100tkm. Viem ako to tu chodi. Rano ked sme prisli do bazaru v DE predat kamosovho golfa, tak tam uz pred otvorenim stalo stado poliakov, rumunov, cechov a slovakov..... uz si prisli vyzdvihnut svoje auta....

Ja som sa ojebabrat nedal, kupil som auto s realnymi km a mam to dokazane. Od dementa co dovaza na sk auta by som nekupil ani nahradne koleso. Problem co nastava na sk je ten, ze ludia nemaju sudnost, lebo ked zhana pako trebarz E39 a su tam styri kusy od 150tis do 400, tak on zoberie vzdy tu najlacnejsiu. Tak potom nech sa nedivi ze jeho auto bolo stocene o 300tkm a hore...

Sú dva typi...

Tý čo dovažaju auto a nejak na nich porobia upravy... že stočí kilometre, nejake drobne upravy alebo opravia buračky...

alebo tý ktorý dovažaju auta lacnejšie a iba ho drahšie predaju... takže nič na tom nerobia len auto otočia ako realitka svoje nehnutelnosti..

.... ja viem každého odradí počet km... ale hladám auto podla stavu a ne podla km....

výzorovo v prvom rade a potom kukám na stav... dalej na prkotiny ako km, serviska a pod...

to že kupiš auto a zistíš že nesedia km.. a čo... to máš jak ked si objednáš jedlo a nechutí ti...

Užívateľov profilový obrázok
coWon
Auto: F48 20xd, G30 530xd
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 7. Septembra 2008, 18:29

jak sa to da zistit?

BMWpositiv

Nedeľa, 7. Septembra 2008, 19:08

coWon napísal:
jak sa to da zistit?

...to by som aj ja rád vedel... :-k
...mne v BMW nejaký mudrlant od mechanikov povedal, že oni to nevedia zistiť, tak potom kde a ako keď už ani tam nie..., nemchápem... :shock:

alfi666

Nedeľa, 7. Septembra 2008, 19:12

Zalezi zrejme od typu auta... tie starsie mali udaj o km len v pristrojovke, tie novsie uz vselikde :roll: ... ale v BMW servise by rozhodne mali vediet, ze kde vsade sa udaj o km pri ktorom modeli uklada :roll:
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

BMWpositiv

Nedeľa, 7. Septembra 2008, 19:25

alfi666 napísal:
Zalezi zrejme od typu auta... tie starsie mali udaj o km len v pristrojovke, tie novsie uz vselikde :roll: ... ale v BMW servise by rozhodne mali vediet, ze kde vsade sa udaj o km pri ktorom modeli uklada :roll:

...šak totok..., v mojom prípade sa jednalo o to moje r.v. 2001, lenže si myslím, že niektorí týpkovia čo pracujú v BMW sa tvária ako pridrbaní keď sa ich na niečo podobné spýtaš, napríklad som sa raz pýtal, či sa dá odblokovať TV za jazdy (nie či to vedia oni odblokovať), tak mi jednoznačne na to povedali, že nééééééé, to sa nedááááááá a pozerali tam na mňa ako na Majku z Gurunu... :-({|=

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 7. Septembra 2008, 23:20

BMWpositiv napísal:
...šak totok..., v mojom prípade sa jednalo o to moje r.v. 2001, lenže si myslím, že niektorí týpkovia čo pracujú v BMW sa tvária ako pridrbaní keď sa ich na niečo podobné spýtaš, napríklad som sa raz pýtal, či sa dá odblokovať TV za jazdy (nie či to vedia oni odblokovať), tak mi jednoznačne na to povedali, že nééééééé, to sa nedááááááá a pozerali tam na mňa ako na Majku z Gurunu... :-({|=

Pochop ze oni v BMW maju svoje pravidla nariadene. Ak bola TV za jazdy zablokovana od vyroby z bezpecnostych dovodov, tak nemozes predsa cakat, ze ti ju odblokuju priamo v BMW.... Oni ani nevedia co robia, vedia ovladat DIS a SSS ako opice a urobit vsetko len podla technologickych postupov. Tot je pre nich vse. Ja keby som tam robil, tak tiez nemam zaujem niekomu odblokovavat TV. S najvacsiou pravdepodobnostou oni ani nevedia, ako to spravit.

BMWpositiv

Pondelok, 8. Septembra 2008, 00:20

airbone napísal:
Pochop ze oni v BMW maju svoje pravidla nariadene. Ak bola TV za jazdy zablokovana od vyroby z bezpecnostych dovodov, tak nemozes predsa cakat, ze ti ju odblokuju priamo v BMW.... Oni ani nevedia co robia, vedia ovladat DIS a SSS ako opice a urobit vsetko len podla technologickych postupov. Tot je pre nich vse. Ja keby som tam robil, tak tiez nemam zaujem niekomu odblokovavat TV. S najvacsiou pravdepodobnostou oni ani nevedia, ako to spravit.

...akože čítaj trochu pozornejšie čo som napísal, ja som sa ich len pýtal či je to možné a nie či mi odblokujú TV..., zase nemám IQ húpacieho koňa... (ale to bol akože len príklad k tomu, že oni tam veľmi zhovorčivý nie sú, a na tie km mi povedali, že to sa zistiť nedá..., tak čo keby si niečo trochu k tejto téme mohol...???) :wink:

airbone

Pondelok, 8. Septembra 2008, 01:44

BMWpositiv napísal:
...akože čítaj trochu pozornejšie čo som napísal, ja som sa ich len pýtal či je to možné a nie či mi odblokujú TV..., zase nemám IQ húpacieho koňa... (ale to bol akože len príklad k tomu, že oni tam veľmi zhovorčivý nie sú, a na tie km mi povedali, že to sa zistiť nedá..., tak čo keby si niečo trochu k tejto téme mohol...???) :wink:

Mozu ti tie km precitat z kluca, LCM alebo ECU. Ale dnes profici stocia vsetko, takze aj tak to nie je zaruka. Zarukou akou takou je kupit auto zo servisnou knizkou, bohuzial, take sa na slovensku z dovozu nepredavaju, alebo len zriedka...

coWon
Auto: F48 20xd, G30 530xd
Kraj: Trnavský

Pondelok, 8. Septembra 2008, 07:20

takze s toho kluca sa da citat? jeden mi tvrdil ze nie, dalsi ano... ten co mi ho predaval hovoril ze tam je aj servis kedy bol robeny

LuCKy
Auto: BMW 530iMola
Kraj: Žilinský

Pondelok, 8. Septembra 2008, 08:34

E39 má počet km min na troch miestach: budíky, modul svetiel a kľúč. Budíky a modul svetiel zmeníš za 1 minútu, s kľúčom je to trošku zložitejšie ale určite sa dá aj ten, osobné skúsenosti nemám (kilometre nesťahujem, upravoval som si modul svetiel pre moju E39 keďže bol menený a nesedelo mi VIN a km). Každopádne ak chce niekto stáčať a ako tak sa vyzná (neživý sa tým), tak stočí minimálne km v tých dvoch moduloch. Preto najväčšia šanca ako zistiť skutočné kilometre je kľúč.

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
Denne svietenie, zatial len BMW do 03/2007.
-
Obrázok
-
Obrázok

airbone

Pondelok, 8. Septembra 2008, 16:45

coWon napísal:
takze s toho kluca sa da citat? jeden mi tvrdil ze nie, dalsi ano... ten co mi ho predaval hovoril ze tam je aj servis kedy bol robeny

Da sa vycitat z kluca, ale u niektorych starsich modelov nie. Strcia ho do citacky a mas to cierne na bielom. Ale prekodovat kluc nie je problem pre typka co ma doma nato vercajg.

jozi_bmw

Pondelok, 8. Septembra 2008, 18:36

ja mam stocenych okolo 38tkm a viem to aj dokazat, ze to bolo urobene po dovoze a zaroven pred predajom, co bolo asi 2 -3 tyzdne. Nakolko pri overeni certifikatu KO na strankach http://www.ko.sk malo auto v case kontroly cez 200tkm a v case predaja uz malo zahadnych 163800km. Zaujimave je, ze certifikat KO ktory mam od byvalej majitelky (inak clenky tohto klubu!!!) ma pozmenenu hodnotu kilometrov, co je protizakonny zasah do uradnych dokumentov. zaujimave co poviete? nieje clen ako clen ako vidite.
no momentalne ma zaujima vec, ako to dat do poriadku. vedia mi v bmw kilometre ktore mi vycitali z kluca nahodit aj na budiky aby som to mal vsetko v poriadku?
Ford Focus Turnier 100PS 2009 Obrázok
Yamaha XJ6 78PS 2011

Ex: BMW E46 320d Touring 150PS 2002
Ex: BMW E46 323i 170PS 1999
Ex: Ford Mondeo Turnier 2.0 TDCi 116PS 2003

Rudkoo
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 8. Septembra 2008, 20:46

Tak to je smutne.
Od člena by som to nečakal. :roll: :roll:
To ako na protokole su zmenené KM?? Nemože to byť len preklep?
ked to bolo na STK tak to malo kolko??

Myslim, že údaje sa daju zosynchronizovať alebo cez PC nastaviť .
Pokiaľ vieš ty koľko je tam v skutočnosti nemá zmysel to riešiť.

jozi_bmw

Pondelok, 8. Septembra 2008, 22:56

Rudkoo napísal:
Tak to je smutne.
Od člena by som to nečakal. :roll: :roll:
To ako na protokole su zmenené KM?? Nemože to byť len preklep?
ked to bolo na STK tak to malo kolko??

Myslim, že údaje sa daju zosynchronizovať alebo cez PC nastaviť .
Pokiaľ vieš ty koľko je tam v skutočnosti nemá zmysel to riešiť.

prelep to urcite nieje nakolko mi to vsetko sedi. KO bola robena 5. februara co bolo hned po dovoze. podla stranok ko.sk - 202946 km, podla posudku co mam doma - 160560 km
auto som kupil 26. februara a na tachaci bolo 162830 km.
v BMW mi vycitali stav km 22. aprila - 203171km

treba nieco dodat? asi nie...

pre mna ma zmysel to riesit.
1. chcem to mat v poriadku
2. ak to budem za par rokov predavat, nechcem aby ma niekto povazoval za toho, co to stocil a nechce sa mi to ani cele vysvetlovat.
Ford Focus Turnier 100PS 2009 Obrázok
Yamaha XJ6 78PS 2011

Ex: BMW E46 320d Touring 150PS 2002
Ex: BMW E46 323i 170PS 1999
Ex: Ford Mondeo Turnier 2.0 TDCi 116PS 2003

airbone

Utorok, 9. Septembra 2008, 00:42

jozi_bmw napísal:
prelep to urcite nieje nakolko mi to vsetko sedi. KO bola robena 5. februara co bolo hned po dovoze. podla stranok ko.sk - 202946 km, podla posudku co mam doma - 160560 km
auto som kupil 26. februara a na tachaci bolo 162830 km.
v BMW mi vycitali stav km 22. aprila - 203171km

treba nieco dodat? asi nie...

pre mna ma zmysel to riesit.
1. chcem to mat v poriadku
2. ak to budem za par rokov predavat, nechcem aby ma niekto povazoval za toho, co to stocil a nechce sa mi to ani cele vysvetlovat.

Ak mas stocene auto o 38tkm, tak si z toho nerob hlavu, to ani neni stocenie, ale len KOZMETICKA UPRAVA. Ja som sa stretol s autom, co bolo stocene o 300tkm a nebyt kontroly zo servisov, tak nato nikto ani nepride, lebo bolo v celkom good stave. U urcitych modeloch ako je trebarz 530d, alebo ine znacky ako trebarz VW PASSAT apd.... stocenie 200 - 300tkm nie je ziadnou zriedkavostou. Obzvlast si dajte pozor na "velke autobazare" na sk a na dovozcov co robia na vlastnu past tym ze dovlecu auto a potom ho chcu predat. (tzn. kupit za hovno, prikraslit a predat za velke love). Logika nadovsetko.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 221 neregistrovaných