... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
Mimo napísal:1. hej ale keď máš nááhodou v zmluve podpísanú spoluúčasť cvakáš tiež niečotoš, niečo za niečo.. máš lacnejšie PZP, platíš pri búračke. čo ale nemusí platiť vždy.
2. no ten malus a bonus má teraz zmysel len keď asi ostaneš verný poisťovni. keď prestupuješ zvyčajne ich búračky predtým nezaujímajú.. (a prečo by aj? veď práve získali zákazníka...)![]()
Mimo napísal:No na zmluve by si mal mať dokedy zmluva platí. ja som tam mal že koniec poistného obdobia neurčitý... teda automaticky sa predlžuje. na toto si daj pozor. radšej sa opýtať ako potom lutovať... ja som pri zrušení aj 2x volal na centrálu či je všetko OK, či majú zrušenie v evidencii atď...
LuCKy napísal:Na zmluve mám stanovený začiatok aj koniec poistného obdobia, takže z toho všetkého vyplýva, že nič nemusím riešiť? Jednoducho od 1.1.2009 si vybavím novú poistku? Pýtam sa už ako debil ale radšej sa informujem, či som to fakt dobre pochopil...
PS: mám Kooperativu, kde mi ročnú poistku 13.06.2008 dali za 5482SKK (vrámci mojej poistnej lehoty do konca roka to bolo 3015SKK)...
Celkom dobrá poistka bez známostí na môj 142kW, nie...?
LuCKy
pepo286 napísal:musis ju vypovedat 6 tyzdnov pred koncom (pozor, to je o chvilu) a uzavriet k 1.1. novu ... inak sa ti stara automaticky predlzuje na dalsi rok ...
pepo286 napísal:musis ju vypovedat 6 tyzdnov pred koncom (pozor, to je o chvilu) a uzavriet k 1.1. novu ... inak sa ti stara automaticky predlzuje na dalsi rok ...
killian napísal:a co ak som uzatvoril zmluvu na rok az niekedy vo februari? Musim to vypovedat 6 tyzdnov pred koncom kalendarneho roka alebo 6 tyzdnov pred koncom poistneho obdobia?
(14) V zmysle § 800 ods. 1 Občianskeho zákonníka poistenie, pri ktorom je
dojednané bežné poistenie, zanikne výpoveďou ku koncu poistného obdobia;
výpoveď sa musí dať aspoň šesť týždňov pred jeho uplynutím.
(15) V zmysle § 800 ods. 2 Občianskeho zákonníka sa dojednáva, že
poistenie môže vypovedať poistený alebo poisťovateľ do dvoch mesiacov po
uzavretí zmluvy. Výpovedná lehota je osemdenná, jej uplynutím poistenie
zanikne.
(16) Výpoveď danú v zmysle bodu 14 a 15 tohto článku musí poistník alebo
poistený poisťovni oznámiť:
a) osobne na ktorejkoľvek pobočke poisťovne, alebo
b) prostredníctvom svojho splnomocneného zástupcu, ktorý sa musí preukázať
riadne udeleným plnomocenstvom; podpis splnomocniteľa (poistníka alebo
poisteného) musí byť na plnej moci úradne overený, alebo
c) doručenie výpovede poistnej zmluvy prostredníctvom pošty bude poisťovňa
akceptovať len v prípade, že takáto zásielka bude doručená na adresu
poisťovne ako zásielka do vlastných rúk (Doporučená zásielka). Na žiadosti
o výpoveď poistnej zmluvy je potrebné uviesť v Predmete žiadosti, že ide
o výpoveď poistnej zmluvy a číslo príslušnej poistnej zmluvy, ktorú chce klient
vypovedať.
(17) V prípade, že pri oznamovaní výpovede nebudú splnené podmienky
uvedené v bode 16 tohto článku, nebude poisťovňa na takéto oznámenie
o vypovedaní zmluvy prihliadať.
Samuel Pitvorec napísal:Ja mam na 236kW 6100sk vela-malo?neviem serem na to.
LuCKy napísal:Na zmluve mám stanovený začiatok aj koniec poistného obdobia, takže z toho všetkého vyplýva, že nič nemusím riešiť? Jednoducho od 1.1.2009 si vybavím novú poistku? Pýtam sa už ako debil ale radšej sa informujem, či som to fakt dobre pochopil...
PS: mám Kooperativu, kde mi ročnú poistku 13.06.2008 dali za 5482SKK (vrámci mojej poistnej lehoty do konca roka to bolo 3015SKK)...
Celkom dobrá poistka bez známostí na môj 142kW, nie...?
LuCKy