... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
pepo286

Utorok, 11. Novembra 2008, 16:12

Mimo napísal:
1. hej ale keď máš nááhodou v zmluve podpísanú spoluúčasť cvakáš tiež niečo :roll: toš, niečo za niečo.. máš lacnejšie PZP, platíš pri búračke. čo ale nemusí platiť vždy.
2. no ten malus a bonus má teraz zmysel len keď asi ostaneš verný poisťovni. keď prestupuješ zvyčajne ich búračky predtým nezaujímajú.. (a prečo by aj? veď práve získali zákazníka...) :roll: :roll:

2. prave koli tomu sa malus nepouziva .. velky konkurencny boj ... bo poistovne sa idu pozabijat za zakaznikmi ... a keby 1 prisla s malusom .. tak by ju mali vsetci 'buraci' na salame ked sa najde aspon 1 co malus nema :)
to by museli zaviest vsetky naraz ...
E46 320D Touring 100kW (2001)

Mimo
Kraj: Trnavský

Utorok, 11. Novembra 2008, 16:15

to by chcelo zákon... ale, na čo? :lol:

heroe
Auto: BMW e46 330ci ´01
Kraj: Žilinský

Utorok, 11. Novembra 2008, 16:18

Tk teraz som z toho trosku mimo, myslel som ze ked mam PZP tak ked sposobim buracku tak automaticky nic neplatim tomu koho som poskodil, samozrejme mne nik skodu nenahradi, no teraz tu citam ze mam kukat ajpo nejakej spoluucasti? To akoze 50 % platim ja a zbytok poistoivna napriklad?

Mimo

Utorok, 11. Novembra 2008, 16:22

tak tak.. záleží od typu spoluúčasti... či to máš na percentá neviem ale častejšie som videl že trebárs spoluúčasť 5000Sk... tolko asi zacvakáš pri búračke. ono vidíš, jedna búračka a za tie lowe čo si ušetril na PZP si mohol mať PZP bez spoluúčasti a neplatil by si vôbec. človek ale pri uzatváraní zmluvy nevie koľko bude búrať že? keď ťukneš trebárs 3x so spoluúčasťou, ďakujem pekne...

heroe
Auto: BMW e46 330ci ´01

Utorok, 11. Novembra 2008, 16:35

Tak teraz mi to je jasne, takze treba aj kukat na to co podpisujes :wink:

Mimo

Utorok, 11. Novembra 2008, 16:48

tak tak.. človek by mal mať jasno. aby potom nebol prekvapený :shock:
ale komu sa chce čítať všetky tie omáčky že? :?

LuCKy
Auto: BMW 530iMola

Utorok, 11. Novembra 2008, 17:04

Mimo napísal:
No na zmluve by si mal mať dokedy zmluva platí. ja som tam mal že koniec poistného obdobia neurčitý... teda automaticky sa predlžuje. na toto si daj pozor. radšej sa opýtať ako potom lutovať... ja som pri zrušení aj 2x volal na centrálu či je všetko OK, či majú zrušenie v evidencii atď...

Na zmluve mám stanovený začiatok aj koniec poistného obdobia, takže z toho všetkého vyplýva, že nič nemusím riešiť? Jednoducho od 1.1.2009 si vybavím novú poistku? Pýtam sa už ako debil ale radšej sa informujem, či som to fakt dobre pochopil... :lol:

PS: mám Kooperativu, kde mi ročnú poistku 13.06.2008 dali za 5482SKK (vrámci mojej poistnej lehoty do konca roka to bolo 3015SKK)... :lol:
Celkom dobrá poistka bez známostí na môj 142kW, nie...? :wink:

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
Denne svietenie, zatial len BMW do 03/2007.
-
Obrázok
-
Obrázok

pepo286

Utorok, 11. Novembra 2008, 17:17

LuCKy napísal:
Na zmluve mám stanovený začiatok aj koniec poistného obdobia, takže z toho všetkého vyplýva, že nič nemusím riešiť? Jednoducho od 1.1.2009 si vybavím novú poistku? Pýtam sa už ako debil ale radšej sa informujem, či som to fakt dobre pochopil... :lol:

PS: mám Kooperativu, kde mi ročnú poistku 13.06.2008 dali za 5482SKK (vrámci mojej poistnej lehoty do konca roka to bolo 3015SKK)... :lol:

LuCKy

musis ju vypovedat 6 tyzdnov pred koncom (pozor, to je o chvilu) a uzavriet k 1.1. novu ... inak sa ti stara automaticky predlzuje na dalsi rok ...
E46 320D Touring 100kW (2001)

LuCKy

Utorok, 11. Novembra 2008, 17:23

pepo286 napísal:
musis ju vypovedat 6 tyzdnov pred koncom (pozor, to je o chvilu) a uzavriet k 1.1. novu ... inak sa ti stara automaticky predlzuje na dalsi rok ...

Aj keď ju mám podľa zmluvy na dobu určitú (koniec 31.12.2008 24:00)...?
Ak sa dobre pamätám, tak som si to dal do konca roka práve z toho dôvodu aby som si potom mohol vybrať inú, lepšiu (resp. lacnejšiu) poistku a to som pred uzatvorením zmluvy aj vyžadoval...
Tak teraz neviem, podľa zmluvy je platnosť poistného vzťahu na dobu určitú...

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
-
Obrázok
-
Obrázok

killian
Kraj: Bratislavský

Utorok, 11. Novembra 2008, 17:24

pepo286 napísal:

a co ak som uzatvoril zmluvu na rok az niekedy vo februari? Musim to vypovedat 6 tyzdnov pred koncom kalendarneho roka alebo 6 tyzdnov pred koncom poistneho obdobia? :?

Mirec-e39
Auto: BMW 520i - e39
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 11. Novembra 2008, 17:30

Inak čo sa týka tých bonusov tak poisťovne fakt vedú boj o zákazníka. Napr. keď som kupoval auto, ženská mi dala maxinálny možný bonus-9 rokov bezškodového priebehu a to mam vodičák len 6 rokov :lol:
Teraz som sa dal prepoistiť a to isté, prídem do poisťovne, pýtam sa na cenu PZP, ženská že aký výkon má moje auto. Vravím 110KW a ona hneď vyplula cenu 4700, vravím dobre, spisovali sme zmluvu a pozerám tiež mi dala max. bonus, ani sa nepýtala a to som mal pred 3 mesiacmi nehodu.
Čo sa týka tej spoluúčastí, tak tam si treba dávať pozor, čo podpisujeme, napr. Allianz teraz ponúka 15% zlavu na PZP pri priznaní spoluúčasti.
By Mirec Wehicle
BMW 520i e39 ´96

killian
Kraj: Bratislavský

Utorok, 11. Novembra 2008, 17:33

killian napísal:
a co ak som uzatvoril zmluvu na rok az niekedy vo februari? Musim to vypovedat 6 tyzdnov pred koncom kalendarneho roka alebo 6 tyzdnov pred koncom poistneho obdobia? :?

aj si odpoviem :lol: (Kooperativa)
(14) V zmysle § 800 ods. 1 Občianskeho zákonníka poistenie, pri ktorom je
dojednané bežné poistenie, zanikne výpoveďou ku koncu poistného obdobia;
výpoveď sa musí dať aspoň šesť týždňov pred jeho uplynutím.

(15) V zmysle § 800 ods. 2 Občianskeho zákonníka sa dojednáva, že
poistenie môže vypovedať poistený alebo poisťovateľ do dvoch mesiacov po
uzavretí zmluvy. Výpovedná lehota je osemdenná, jej uplynutím poistenie
zanikne.
(16) Výpoveď danú v zmysle bodu 14 a 15 tohto článku musí poistník alebo
poistený poisťovni oznámiť:
a) osobne na ktorejkoľvek pobočke poisťovne, alebo
b) prostredníctvom svojho splnomocneného zástupcu, ktorý sa musí preukázať
riadne udeleným plnomocenstvom; podpis splnomocniteľa (poistníka alebo
poisteného) musí byť na plnej moci úradne overený, alebo
c) doručenie výpovede poistnej zmluvy prostredníctvom pošty bude poisťovňa
akceptovať len v prípade, že takáto zásielka bude doručená na adresu
poisťovne ako zásielka do vlastných rúk (Doporučená zásielka). Na žiadosti
o výpoveď poistnej zmluvy je potrebné uviesť v Predmete žiadosti, že ide
o výpoveď poistnej zmluvy a číslo príslušnej poistnej zmluvy, ktorú chce klient
vypovedať.
(17) V prípade, že pri oznamovaní výpovede nebudú splnené podmienky
uvedené v bode 16 tohto článku, nebude poisťovňa na takéto oznámenie
o vypovedaní zmluvy prihliadať.

SamoM3
Auto: E36M3,2 coupe
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 11. Novembra 2008, 17:55

Ja mam na 236kW 6100sk vela-malo? :D neviem serem na to.

LuCKy

Utorok, 11. Novembra 2008, 17:58

Samuel Pitvorec napísal:
Ja mam na 236kW 6100sk vela-malo? :D neviem serem na to.

Myslím, že super (ak to kryje všetko čo sa môže hodiť). :wink:

LuCKy
-
Obrázok
-
Obrázok

BMWpositiv

Utorok, 11. Novembra 2008, 18:14

LuCKy napísal:

LuCKy

...ja mám tiež PZP v Kooperative, motor 142kW 3-liter, poistku som uzavrel koncom minulého roka, a to "po známosti" mi vyrátali cenu ročného poistného na 9822,- Sk a tento týždeň mi napísali, že mi znižujú poistné na 8798,- Sk... :roll:
...no môžem ich yebať, v pondelok som im poslal výpoveď poistnej zmluvy... :twisted:
...tak teraz som fuckt zvedavý, že za koľko sa mi podarí vybaviť PZP na budúci rok... :?
...cez Netfinance mi zatiaľ vyšlo najvýhodnejšie poistné v sume 6598,- Sk... :-k

P.S.: v tvojom prípade by som asi nič neriešil, myslím že poistku máš za skvelú cenu, ale ak by si chcel PZP od budúceho roka v nejakej inej poisťovni, tak si aj tak budeš musieť požiadať o výpoveď zmluvy v stanovenom termíne, t. j. do 18. 11., ináč ti automaticky pošlú šeka na zaplatenie PZP na rok 2009... :wink:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 250 neregistrovaných