... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
palo napísal:pzp zahrna napriklad to ze ked sa vyburas na dialnici a vatrhas desat metrov zvodidiel co stoji okolo 100 litrov tak poistovna to za teba hradi.nemam na mysli skodu na tvojom aute.a v zmluvach maju podla vysky poistneho udane kolkymi percentami sa podielaju na spoluucasti.takze pri velmi nizkom poisteny sa mozne stat ze v uvedenom priklade ti poslu 5000 a 95 zacvakas sam.aspon mne to bolo nejako takto vysvetlene od poistovakov.
pepo286 napísal:o spoluucasti pri PZP pocujem 1. krat ... a co sa tyka malus-u .. tak je to opak bonus-u ... to znamena ze ak si sposobil nehodu, tak dalsi rok poistku pod 10 litrov nezozenies ... proste malus ma riesit iba to, aby neplatili rovnake poistky ludia co maju prve auto (t.z. nemaju narok na ziaden bonus za beznehodovost) a pirati (blondinky :)) co buraju 5x rocne
kludne ma opravte ak sa mylim, rad si rozsirim obzory ...
v najblizsich dnoch pojdem asi PZP vypovedat osobne .. tak sa hned aj poinformujem ...
pepo286 napísal:o spoluucasti pri PZP pocujem 1. krat ... a co sa tyka malus-u .. tak je to opak bonus-u ... to znamena ze ak si sposobil nehodu, tak dalsi rok poistku pod 10 litrov nezozenies ... proste malus ma riesit iba to, aby neplatili rovnake poistky ludia co maju prve auto (t.z. nemaju narok na ziaden bonus za beznehodovost) a pirati (blondinky :)) co buraju 5x rocne
kludne ma opravte ak sa mylim, rad si rozsirim obzory ...
v najblizsich dnoch pojdem asi PZP vypovedat osobne .. tak sa hned aj poinformujem ...
Mimo napísal::roll: no s tou spoluúčasťou to je všeliaké. a pritom dosť podstatná vec pri PZP. v zmluve musíš mať do akej čiastky si krytý atď...
čo sa týka toho búrania je to jedno...zrušíš zmluvu a založíš v inej poisťovni za lepšiu cenu a nikto nepozerá že predtým si urobil 10 búračiek...
pepo286 napísal:k 1. veci .. msylim ze podla zakona ta poistovna kryje max 20mil pre 1. poskodeneho a 60 mil celkovo .... (abo tak dajak)
k 2. veci .. planoval sa centralny register buraciek .. nieco ako maju medzi sebou banky, splatkove spolocnosti a mob. operatori .. aby si cigosi nebrali milion veci ktore neplatia ... ale neviem ci sa to dotiahlo do konca alebo nie, kedze ako pisem malus sa nepouziva