... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
birki
Auto: 540iA touring
Kraj: Bratislavský

Utorok, 11. Novembra 2008, 13:14

palo napísal:
pzp zahrna napriklad to ze ked sa vyburas na dialnici a vatrhas desat metrov zvodidiel co stoji okolo 100 litrov tak poistovna to za teba hradi.nemam na mysli skodu na tvojom aute.a v zmluvach maju podla vysky poistneho udane kolkymi percentami sa podielaju na spoluucasti.takze pri velmi nizkom poisteny sa mozne stat ze v uvedenom priklade ti poslu 5000 a 95 zacvakas sam.aspon mne to bolo nejako takto vysvetlene od poistovakov.

o com hovoris ty sa vola malus udava sa v percentach
takze napr uzavries poistku za 3500sk z 10 percentnym malusom.. sposobis udalost tak 10 percent nakladov z tejto udalosti platis ty..
a rozbit jednu novu 7dmu, je uz asi na maslu
www.mojnemec.sk
co das to dostanes
Vymenim sekundove lepidlo za 3oj sekundove lepidlo , zn: nestiham lepit

palo
Auto: e34

Utorok, 11. Novembra 2008, 13:17

takze v podstate som nepovedal hlupost ze?
ex e30 318i sedan
e34 535i sedan
ex e36 316i sedan
ex e39 523i touring
ex e46 318i sedan
ex e46 320d fl sedan

Helldiver
Auto: E90 330d M-paket

Utorok, 11. Novembra 2008, 13:23

Birki: a co este potom, ked sa kvoli tebe nejakym sposobom vybura kamion co vezie 10 novych cayenov, to je na maslu:))))
EX E30 325i limo 89' Deplhingrau
EX E34 535i 92' Schwarz
EX E34 535iA 91' Diamantschwarz
EX E46 328ci 2000' Silber
E90 330d 2007' M-paket

pepo286

Utorok, 11. Novembra 2008, 13:43

o spoluucasti pri PZP pocujem 1. krat ... a co sa tyka malus-u .. tak je to opak bonus-u ... to znamena ze ak si sposobil nehodu, tak dalsi rok poistku pod 10 litrov nezozenies ... proste malus ma riesit iba to, aby neplatili rovnake poistky ludia co maju prve auto (t.z. nemaju narok na ziaden bonus za beznehodovost) a pirati (blondinky :)) co buraju 5x rocne

kludne ma opravte ak sa mylim, rad si rozsirim obzory ...

v najblizsich dnoch pojdem asi PZP vypovedat osobne .. tak sa hned aj poinformujem ...
E46 320D Touring 100kW (2001)

swandes
Auto: BMW
Kraj: Nitriansky

pzp

Utorok, 11. Novembra 2008, 13:57

Tiez som to pzp riesil cez

http://www.netfinancie.sk/pzp/?gclid=CI ... 1QodYXnSrw

ku spokojnosti...usetril som cca 2500skk :wink:
Ale ako bolo spomenute...po znamosti sa da vsetko :lol:

Mimo
Kraj: Trnavský

Utorok, 11. Novembra 2008, 14:12

pepo286 napísal:
o spoluucasti pri PZP pocujem 1. krat ... a co sa tyka malus-u .. tak je to opak bonus-u ... to znamena ze ak si sposobil nehodu, tak dalsi rok poistku pod 10 litrov nezozenies ... proste malus ma riesit iba to, aby neplatili rovnake poistky ludia co maju prve auto (t.z. nemaju narok na ziaden bonus za beznehodovost) a pirati (blondinky :)) co buraju 5x rocne
v najblizsich dnoch pojdem asi PZP vypovedat osobne .. tak sa hned aj poinformujem ...

:roll: no s tou spoluúčasťou to je všeliaké. a pritom dosť podstatná vec pri PZP. v zmluve musíš mať do akej čiastky si krytý atď...
čo sa týka toho búrania je to jedno...zrušíš zmluvu a založíš v inej poisťovni za lepšiu cenu a nikto nepozerá že predtým si urobil 10 búračiek...

Mimo

Utorok, 11. Novembra 2008, 14:19

napr. prvý rok som mal v allianz.. zaplatil som 12500!!! za 2,0 :shock: potreboval som poistky narýchlo... po nejakej dobe mi na parkovisku vbehlo do cesty punto... ja som mal len malý ťukes na maske, punto škoda cca 25000... poiťovňa plne uhradila.mal som zmluvu bez spoluúčasti. teraz mám poistku za 5500 :-k bohvie či by to bolo rovnaké... neviem či mám spoluúčať. musím kuknúť zmluvu

LuCKy
Auto: BMW 530iMola
Kraj: Žilinský

Utorok, 11. Novembra 2008, 14:40

Ahojte. Pridám sa do diskusie aj ja.
Moju 5er som kupoval cca v polovici tohoto roku a nakoľko ku koncu roku tu býva tento rozruch okolo PZP, tak zmluvu som si dal len na 1/2 roku, tzn do konca tohoto roku. Treba mi tiež vypovedať alebo počkať kým zmluva stratí platnosť alebo ako postupovať, keď chcem zmeniť poisťovňu (je lepšie zmeniť v nejakom konkrétnom termíne)...?
Inak na netfinancie.sk mi vyšla poistka na cca 6.500SKK (určite by išla ešte nižšie po osobnej návšteve) tiež v AXA ale napr. poškodenie skiel si treba pripoistiť (400SKK na rok), rovnako aj batožinu (600SKK na rok), atď, takže treba pozerať aj na tieto veci.

LuCKy
Slovenčina pre BMW palubný počítač/navigáciu v modeloch E38, E39, E46, E53, E83. Jednotky MK3 a MK4. Na výber celkovo tri verzie pre oba typy jednotiek. Viac na našom webe www.elceka.sk/bmw-palubny-pocitac-v-slovencine
Denne svietenie, zatial len BMW do 03/2007.
-
Obrázok
-
Obrázok

Pežot

Utorok, 11. Novembra 2008, 14:41

Ja som spokojný so zmluvou akú tú mám na stole :lol: :lol: :lol: :lol:

Vyšlo to na 2650,- a čoskoro dojdú aj papiere od poistky :lol: :lol: :lol:

Mimo

Utorok, 11. Novembra 2008, 14:45

No na zmluve by si mal mať dokedy zmluva platí. ja som tam mal že koniec poistného obdobia neurčitý... teda automaticky sa predlžuje. na toto si daj pozor. radšej sa opýtať ako potom lutovať... ja som pri zrušení aj 2x volal na centrálu či je všetko OK, či majú zrušenie v evidencii atď...

výpoveď
http://www.netfinancie.sk/nf/ako-vypove ... stenie.php

:roll: s tými poistkami je to všeliaké. človek si musí dať pozor naozaj...

Pežot

Utorok, 11. Novembra 2008, 14:46

Mimo napísal:
ja som pri zrušení aj 2x volal na centrálu či je všetko OK, či majú zrušenie v evidencii atď...

To sa ideme naťahovať s Wuestenrotom :lol: :lol: :lol:

birki
Auto: 540iA touring

Utorok, 11. Novembra 2008, 14:59

pepo286 napísal:

mas pravdu moja vina malus je opak bonusu.. ale viem ze existuje aj spoluucast.. idem googlit.
www.mojnemec.sk
co das to dostanes
Vymenim sekundove lepidlo za 3oj sekundove lepidlo , zn: nestiham lepit

Mimo

Utorok, 11. Novembra 2008, 15:01

Čo je to spoluúčasť a ako ovplyvňuje cenu poistenia?

Spoluúčasť je miera Vášho podieľu na náhrade škody v prípade poistnej udalosti.. Pri poistení so spoluúčasťou poisťovňa zníži každú poistnú náhradu o dohodnutú výšku spoluúčasti.. Táto je stanovená v percentách a v minimálnej výške v slovenských korunách . V zásade platí, že čím vyššia spoluúčasť, tým nižšie je poistné plnenie zostrany poisťovne v prípade poistnej udalosti; ale tým musíte mať k dispozícii vyššiu finančnú hotovosť - pre prípad poistnej udalosti- na krytie opráv alebo nákup nového vozidla nad výšku Vašej spoluúčasti.

bez spoluúčasti je poistenie určite drahšie... čím viac prispeješ tým lacnejšie máš PZP... častým búračom sa to určite neoplatí :D

pepo286

Utorok, 11. Novembra 2008, 16:00

Mimo napísal:
:roll: no s tou spoluúčasťou to je všeliaké. a pritom dosť podstatná vec pri PZP. v zmluve musíš mať do akej čiastky si krytý atď...
čo sa týka toho búrania je to jedno...zrušíš zmluvu a založíš v inej poisťovni za lepšiu cenu a nikto nepozerá že predtým si urobil 10 búračiek...

k 1. veci .. msylim ze podla zakona ta poistovna kryje max 20mil pre 1. poskodeneho a 60 mil celkovo .... (abo tak dajak)
k 2. veci .. planoval sa centralny register buraciek .. nieco ako maju medzi sebou banky, splatkove spolocnosti a mob. operatori .. aby si cigosi nebrali milion veci ktore neplatia ... ale neviem ci sa to dotiahlo do konca alebo nie, kedze ako pisem malus sa nepouziva
E46 320D Touring 100kW (2001)

Mimo

Utorok, 11. Novembra 2008, 16:04

pepo286 napísal:
k 1. veci .. msylim ze podla zakona ta poistovna kryje max 20mil pre 1. poskodeneho a 60 mil celkovo .... (abo tak dajak)
k 2. veci .. planoval sa centralny register buraciek .. nieco ako maju medzi sebou banky, splatkove spolocnosti a mob. operatori .. aby si cigosi nebrali milion veci ktore neplatia ... ale neviem ci sa to dotiahlo do konca alebo nie, kedze ako pisem malus sa nepouziva

1. hej ale keď máš nááhodou v zmluve podpísanú spoluúčasť cvakáš tiež niečo :roll: toš, niečo za niečo.. máš lacnejšie PZP, platíš pri búračke. čo ale nemusí platiť vždy.
2. no ten malus a bonus má teraz zmysel len keď asi ostaneš verný poisťovni. keď prestupuješ zvyčajne ich búračky predtým nezaujímajú.. (a prečo by aj? veď práve získali zákazníka...) :roll: :roll:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 253 neregistrovaných