... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
//MPower
Auto: BMW F82 ///M4
Kraj: Bratislavský

Re: Pribeh mojej automatickej prevodovky.....

Pondelok, 3. Februára 2014, 00:58

lubo nepoznam ta ale ked som bol zhodou okolnosti v jednom servise ak sa to tak da nazvat , dosla rec na automaticke prevodovky , a jeden chalan spomenul aj teba ze ti dal robit neviem uz ake auto ale nejake starsie to bolo , no a ze si ho spravil a on ho nato predal o par dni stym ze tam bol "repas" prevodovky za 700 - 1000eur uz neviem presne tu cifru, o tyzden ze mu volal ten clovek co to kupil ze mu vracia auto ze chce naspet penize ze prevodovka sa pokazila , ako tam mohol byt repas atd... dopadlo to tak ze mu navrhol ze mu auto spojazdni, vybral von prevodovku na vlastne naklady, rozobrali ju a ze tam nejake veci ostali stare co ze vraj boli menene a ze tam boli polske suciastky nejaka nahrada lacna a nevydrzala.. neviem ako kde je pravda , pisem len co som pocul. Ale zase ako sa hovori listok sa bez vetra nepohne , neviem.

ROKI49
Auto: G20 330i

Pondelok, 3. Februára 2014, 06:40

Vzdy, ked sa tu riesi daky problem, tak su tu vyhovorky na chyby motora. Divny vzorec.....
PRÍBEH: ex E39 525d, 2003, Individual Obrázok
ex F30 330d, 2013 Obrázok
G20 330i, 2022 Obrázok

ice.blade

Pondelok, 3. Februára 2014, 08:23

to ze ma motor nejake chyby pokial to niesu chyby ktore priamo ovplyvnuju chod prevodovky su bezvyznamne, co ma prevodovka s tym ze svieti kontrolka motora alebo ci zle odpaluje? ci su zle lambdy? nema nahodou prevodovka na sebe vsetky potrebne senzory aby mohla spravne pracovat a komunikovat s RJ motora? to ze by prevodovku hodilo koli motoru do nudzoveho pochopim ale ako sa moze zlym motorom poskodit?

lubomt
Kraj: Žilinský

Pondelok, 3. Februára 2014, 09:01

Učte sa, chlapci

Simpson
Kraj: Košický

Pondelok, 3. Februára 2014, 09:06

ale ved nam to vysvetli ked je to tvoj argument obhajoby :thumbup:

lubomt

Pondelok, 3. Februára 2014, 09:09

ROKI49 - k predoslemu prispevku poviem iba tolko, ze bola by si to tato pani velmi odskakala, vsetky papiere okolo jej kydania na nasu firmu ma pravnik a je toho nemalo, no je tam jeden problem - na ten ste nikto nedosiel. Lebo kolko zla vytvorila tato pani, to je az neskutocne.
Vazena pani, noze nam konkretizujte menovite, ktora firma a kde ma sidlo Vas tak strasne obtiahla? Ak nechcete konkretizovat a ohanate sa len bezvyznamnym "lubomt" a pan Š, tak si Vaše múdrosti nechajte pre pani susedu s posedenim ku kavicke

Pežot

Pondelok, 3. Februára 2014, 09:26

To je pravda, ktorá z prechádzajúcich firiem, ktoré mal lubomt ju obtiahla. :-k

Resp. ktorým len robil reklamu, keďže nikde nefiguruje. :mrgreen:

annagallo
Autor témy
Auto: audi A4 avant
Kraj: Prešovský

Pondelok, 3. Februára 2014, 09:54

Dotycny pan vie velmi dobre,ktora je to firma....a dobry dotaz jeho ani jedna....a ako napisal, ze som trafila do h.....a, tak ano, ale pred 2 rokmi.....bohuzial...

PetoK

Pondelok, 3. Februára 2014, 10:07

Preco tu vyplakavas a neriesite to dalej?

jozko2828
Auto: BMW E46 Coupe

Pondelok, 3. Februára 2014, 10:25

Riesenie ako zo vysite v SR.... =D> lubomt daj nam navod nie na automaty ale ako sa to robi s tym podnikanim tu v SR.... viac to ocenime... :thumbup:
H&R Cup kit and sway bars / Strongflex red and Powerflex / ALPINA rims / Brakes Zimmermann Sport / Custom Strut Bars ALPINA / JaFer Exhaust System / ALPINA packet / Individual Wood Trim / Diff 3.73:1

annagallo
Autor témy
Auto: audi A4 avant
Kraj: Prešovský

Pondelok, 3. Februára 2014, 10:31

Ja vobec nevyplakavam...ja len reagujem na to co citam....ja som sa uz zmierila s tym, ze na slovensku tazko najst spravodlivost...hlavne ked ma clovek pod palcom institucie....

hrs

Pondelok, 3. Februára 2014, 10:32

Luba nepoznam, nejdem sa ho zastavat, ale pravdu ma, ze spravny chod prevodovky ovplyvnuje kazda aj ta najmensia zavada na motore. Zle EGRko, zly snimac ABS atď hodi automat do nudzoveho rezimu, zly brzdovy snimac a prevodovka neskutocne sklbe, zly vstrekovac, to iste. Riadiaca jednotka prevodovky vyhodnocuje vsetky info z RJ motora a ak je tam nesulad, tak je problem. Staci zly kontakt potenciometra plynoveho pedalu a zase ma problem prevodovka. Presiel som si tym nedavno, prevodovka komplet spravena, mechatronika nova, auto stale hadzalo pri vyssich rychlostiach prevodovku do nudzoveho rezimu a nakoniec to bola dierka ako spendlik na hadici od turba, nic nepiskalo. Ako mi bolo povedane, pri vyssich rychlostiach nedaval uz spravny tlak a prevodovka to vyhodnoti ako chybu a bac na ochranu motora sa hodi do nudzoveho rezimu.
BMW E34 535i "91
BMW E60 530dA "05

Pežot

Pondelok, 3. Februára 2014, 10:39

hrs napísal:
Luba nepoznam, nejdem sa ho zastavat, ale pravdu ma, ze spravny chod prevodovky ovplyvnuje kazda aj ta najmensia zavada na motore. Zle EGRko, zly snimac ABS atď hodi automat do nudzoveho rezimu, zly brzdovy snimac a prevodovka neskutocne sklbe, zly vstrekovac, to iste. Riadiaca jednotka prevodovky vyhodnocuje vsetky info z RJ motora a ak je tam nesulad, tak je problem. Staci zly kontakt potenciometra plynoveho pedalu a zase ma problem prevodovka. Presiel som si tym nedavno, prevodovka komplet spravena, mechatronika nova, auto stale hadzalo pri vyssich rychlostiach prevodovku do nudzoveho rezimu a nakoniec to bola dierka ako spendlik na hadici od turba, nic nepiskalo. Ako mi bolo povedane, pri vyssich rychlostiach nedaval uz spravny tlak a prevodovka to vyhodnoti ako chybu a bac na ochranu motora sa hodi do nudzoveho rezimu.

Tak toto je dobrá chujovina podľa mňa :-k :-k

Tiež som si prešiel komplet poruchami motora na automate a v pohode. Prevodovka si to neodniesla nijako.

hrs

Pondelok, 3. Februára 2014, 10:58

Nikde som nepisal, ze to poskodilo prevodovku, pisal som, ze to ovplyvnuje chod prevodovky, repas sa robil na moj podnet. Moja osobna skusenost na Audi A8 4.2tdi, rok 2008, zly brzdovy snimac, neskutocne sklbalo prevodovkou, ledva som s tym prisiel domov, po vymene bez problemov, vadny snimac ABS, auto islo, ale jemne sklbalo pri preradovani, po vymene bez problemov. Na BMW 330d, rok 2003, vadna tryska automat sklbal, po vymene bez problemov. Alfa 166, vadny potenciometer plynoveho pedalu, prevodovka v nudzovom rezime, po vymene ok. Takze chujovina to nebude.
BMW E34 535i "91
BMW E60 530dA "05

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 234 neregistrovaných