... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
obchodna sekcia

Pežot

Re: prepaleny rastlinny olej

Utorok, 10. Júna 2014, 06:14

You made my day :mrgreen:

Ale ja mam dialnicnu na lod, do nej sa mi nestaraj ... som dal spravit nove vyfuky bez filtrov a spalujeme vsetko, co hori. Dymi to sice ... ale ved to nieje podstatne!!

Užívateľov profilový obrázok
pegass325
Auto: E34 525TDs
Kraj: Žilinský

Utorok, 10. Júna 2014, 06:18

:thumbup: príjemné čítanie páni takto na ráno. Inak viete o niekom na SK, kto reálne a riadne vyrába bionaftu?
BMW E34 525TDs '92, 1,5BAR+CHIP (STN Customs)
BMW E30 316i + LPG, '90
ex BMW E39 525tdsAT, '98

------------------------------------
Obrázok

msakac33

Utorok, 10. Júna 2014, 06:23

eEDOo napísal:
v cechach viem, ze chalani rastlinny olej bezne liali do SDIciek (felicia, octavia...hladke diesle)

no ja som jakziv Feliciu 1.9 SDI nevidel :shock: [-( :-k
SDI-cka su podla teba hladke diesle ? ](*,) ](*,)

to je tu z aka sranda na klube, to je skoro take ako ked minule pisal chlapec ze E36 compacty maju vzadu torznu tyč :mrgreen: :lol:

sineDko
Kraj: Zahraničie

Utorok, 10. Júna 2014, 06:35

A preci neni sdicko hladky diesel?

msakac33

Utorok, 10. Júna 2014, 06:37

sineDko napísal:
A preci neni sdicko hladky diesel?

lebo ma uz el. vstrekovanie a nie mech. vstreky :mrgreen:
to ze nema turbo este neznamena ze je to hladky diesel, ci? :-k
teda v hrubej podstate by to mohol byt hladky diesel ale moc mi to takto nepasuje [-(
teoreticky sa to da takto rozdeliť:
D - diesel ( hladký )
TD - turbodiesel
SDI - Suction Diesel Injection ( vznětový motor s atmosférickým plnením a priamym vstřekovaním
TDI - Turbocharged Direct Injection ( prepĺnaný vznetový motor s priamym vstrekovaním paliva )

sineDko

Utorok, 10. Júna 2014, 06:50

Tak je zauzavane ze co nema turbo je hladke. Bez ohladu na system vstrekovania. Aspon u ludi co poznam ja.

msakac33

Utorok, 10. Júna 2014, 06:56

sineDko napísal:
Tak je zauzavane ze co nema turbo je hladke. Bez ohladu na system vstrekovania. Aspon u ludi co poznam ja.

to viem ze sa tomu tak hovori ale moc mi to takto nepasuje, no bez ohladu na to odporucam zadavatelovi temy neliat ten olej do CR-ka [-(

Pežot

Utorok, 10. Júna 2014, 06:58

Preco nie? Ved je to lacne ... a vobec to neskodi, ani motoru ani zivotnemu prostrediu :D

starynovy

Utorok, 10. Júna 2014, 07:23

Vsetky diesle v bez preplnovania maju v nemcine privlastok Saug-diesel, alebo anglicky Suction, akurat u 1.9D to nebolo, ak by to malo byt podla standartu priamovystrekovych tak malo byt 1.9SD pre komorkac, a 1.9SDI pre priamy vstrek. Inac SDI ma rovnaky system vstrekovania ako TDI 66/81kW, dvojpruzinove vstreky s elektronickym rozdelovacim cerpadlom.. ja by som to tam nelial. Tie podradne paliva maju skutocne obrovske cetanove cislo, takze to musi uzasne lahodit uchu, jebnuty priamovstrekovy 4 valec a este na oleji.. to uz len odrezat strechu na stlpikoch a navarit na to auto kabinu z krystalu, obliect monterky, cizmy, dat klobuk, vyvalat sa v hnoji a smelo ist. :mrgreen:

msakac33

Utorok, 10. Júna 2014, 07:26

starynovy napísal:
to uz len odrezat strechu na stlpikoch a navarit na to auto kabinu z krystalu, obliect monterky, cizmy, dat klobuk, vyvalat sa v hnoji a smelo ist. :mrgreen:

=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>

darklord
Auto: stara haraburda
Kraj: Bratislavský

Utorok, 17. Júna 2014, 09:35

cobra11 napísal:
Co lejem do svojho auta je moja vec, pokial to nie je v rozpore so zakonom.

Tomuto sa musim smiat. Bud je ten clovek hlupak, alebo ten kurevsky unik na spotrebnej dani a DPH za motorovu naftu neni v rozpore zo zakonom #-o
"Řídit diesel je něco jako bejt teplej, v dnešní době nic neobvyklého, ale pořád špatně."

Ritchey
Auto: BMW 530d
Kraj: Trenčiansky

Re: prepaleny rastlinny olej  Topic is solved

Štvrtok, 7. Augusta 2014, 11:53

kriste normalne mam chut kupit nejake druhe auto, starsie co nema CR cerpadlo... nejaky stary mercedes (300D?)

a nalievat do neho tento olej, verim ze vo vacsiom by sa dala spravit cena cca 0,8EUR na L,

ide mi len o princip nepodporovat nasich pocernych spoluobcanov cez dane, kaslem na vsetky zakony o daniach ja som ich nevymyslel

ked neodrbes stat, stat odrbe teba

to by bol dobry pocit :)))

(v kuwaite stoji 1L benzinu cca 0,25 EUR)
Prílohy
olej.JPG
olej.JPG (32.65 KiB) 2403 zobrazení
BMW E39 530dA 142kw M/p-black (Born in Dingolfing 07/05/2002) (adopted in 2009)

starynovy

Štvrtok, 7. Augusta 2014, 18:14

Na cisty rastlinny olej nepojazdis, prilis velka viskozita. Raz som nudzovo dosiel 3km na 2L Heliolu z jednoty ked mi dosla nafta ale sotva to slo na volnobeh, nieze by to nepalilo ale malo to sakra problem natiahnut. Takze budto riedit s naftou alebo mat vyhrev paliva tj. 2 nadrze. Keby sa na to dalo jazdit rovno tak je to vsade, ale riesit tie opletacky okolo a fakt ze sa z toho stane hrkajuca smradlava herka mnohych odradi.

PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 7. Augusta 2014, 18:51

starynovy napísal:
Na cisty rastlinny olej nepojazdis, prilis velka viskozita. Raz som nudzovo dosiel 3km na 2L Heliolu z jednoty ked mi dosla nafta ale sotva to slo na volnobeh, nieze by to nepalilo ale malo to sakra problem natiahnut. Takze budto riedit s naftou alebo mat vyhrev paliva tj. 2 nadrze. Keby sa na to dalo jazdit rovno tak je to vsade, ale riesit tie opletacky okolo a fakt ze sa z toho stane hrkajuca smradlava herka mnohych odradi.

pokial viem tak medvede maju vyhrievany palivak ;)

starynovy

Štvrtok, 7. Augusta 2014, 18:57

To je malo, tam treba tepelny vymennik voda-palivo (potrebujes ohriat povedzme 40L kvapaliny na 50-60°C), nejaky maly elektricky element ktory je pre potreby parafinovania nafty v zime nema sancu. Vela aut ma filtre s prihrevom, ale to skutocne nestaci. Preto 2 nadrze, spusta sa na diesel, po ohriati sa prepne na olej, a dobehuje znovu na diesel. Viac v hlbke potom treba brat do uvahy iny predvstrek potrebny pre oleje, teda na naftu to uz idealne nepojde. Mne by to za to nestalo ale ak ma niekto ten olej takmer zadarmo, nie 80cent, tak prosim.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 226 neregistrovaných