... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Re: prepaleny rastlinny olej

Pondelok, 4. Júna 2012, 17:45

stupel napísal:
Ja jazdím na výpek už 7 rokov najazdené cca 250 000 km v lete ked je teplo jazdím na čistý olej ale sem tam šupnem trochen nafty šetrí to gumové hadičky tak za 5 euro :mrgreen: auto stále ide bez problémov len filter paliva treba sem tam menit ale to je otázka 5 minut a 3-och euráčov :mrgreen: :thumbup:
Len to prosím nelejte do comonrailu je to otázka 300km a auto klakne [-o<

A do coho to lejes?

kobrakai

Pondelok, 4. Júna 2012, 21:21

cobra11 napísal:
Na tej mazde E2200 sme otocili stuttgart 6x, bez problemov.raz som menil palivak.

Teraz sme kupili fiat ducato maxi 2,5tdi a dal som 50l nafty a 40l fritolu a skoncil som v kopcoch za viednou, auto stratilo vykon a pomaly spomalovalo az uplne skapalo, este som akurat stihol zbehnut z dialnice a auto zdochlo pri niakej stavbe na vedlajsej ceste.
Od fritolu klucnky a okolo nadrze mastne, vzadu som mal v kanistroch 50l nafty a 40l fritolu, samozrejme dosla kriminalka a zatkli nas ze krasneme naftu zo strojov zo stavby. A vazena kriminalka somnou po anglicky nechcela komunikovat tak bolo zle nedobre.

Po prepusteni som vyplachol nadrz, kompresorom som prefukol hadice, vymenil palivak a nalial kvalitnu rakusku naftu (nie tu zo stavebnych strojov) a ta na pizzu dodavka ide dalej. (kedze je to talian skusim mu naliat olivovi, mozno ten chutit bude)

Tak ako Juro, dukáto stojí na mieste už hadam tretí týžden? pomaly si odvykám aj od toho smradu hranolkového, čo nám to robiš na ulici :D

stupel
Auto: BMW E46 320i a 330da
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 5. Júna 2012, 22:14

PeqpeK lejem to do Seat Cordoba 1.9 D tankujem kvalitný výpek už viem čo a ako za tie roky :mrgreen: olej vždy nechám usadit aj mesiac to je základ mám to v 10l nádobách v ktorých sa predáva a v bufáči mi to tak predávaju 10l za jedno euro :mrgreen: potom zlievam len číru kvapalinu to usadené na spodku pozlievam do jedmého a zase nechám usadiť no proste do nádrže lejem len číry olej a ak chceš ušetriť filter tak zober staré ryfle zauzli na konci zaves na nejakú trojnožku :mrgreen: a prelej to cez ne ja už to tak nerobím pal. filter mám za 3 eurá a mením ho cca raz za mesiac ale aj častejšie je to podla najazd. km. Bola doba ked som na aute jazdil aj Prahu ale teraz auto používam ako pracovné po meste vždy nalejem 20L výpeku a za 10.- Euro naftu čo je asi cca 6,5L a mám natankované ale ak je fest teplo tak lejem čistý olej a to je tak 3 mesiace v roku

a ešte jedno upozornenie :mrgreen: rastlinák všetko zalepí a zalepil aj vrchnák od nárže ale tak že upchal a ovzduš. dierku tak vznikal podtlak v nádrži a auto chcípalo dlho som hladal prečo :mrgreen: potom stačilo nepritahovat dekel a už bolo po probléme :mrgreen:

Ale do BMW motora tzv komorkáča napr. 525 tds to nieje vhodné palivo čo som vyčítal tak je tam problém s čerpadlom a po pár tisíc km sú žhavče fuč vraj konce normálne odpáli

MateX3
Auto: firemné :-)
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 11. Októbra 2012, 13:46

dnes v kauflande asi mali akciu. Dvaja typci, 4x 5 litrov asi raciol abo daco take, vykrmovali tym starucky citroen ax. Bezal som do bankomatu a fotakotelefon zostal samozrejme v aute. Zavidim im. :mrgreen:

potky
Auto: E36 touring/318i
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 11. Októbra 2012, 14:28

stupel napísal:
a ešte jedno upozornenie :mrgreen: rastlinák všetko zalepí a zalepil aj vrchnák od nárže ale tak že upchal a ovzduš. dierku tak vznikal podtlak v nádrži a auto chcípalo dlho som hladal prečo :mrgreen: potom stačilo nepritahovat dekel a už bolo po probléme :mrgreen:

to je podla mna najvacsi problem, ktory mas bez rozdielu motora, neviem ako to vyzeralo u teba ale u mna v robote to vyzera ako zlta zelatina co ide dost tazko vycistit a ked to necistis tak je to komplet asi vsade na friteze ze ani nevies ako sa to tam dostalo...

cobra11

Štvrtok, 11. Októbra 2012, 21:11

Od polky JULA rozvazam pizzu na RENAULTE 21, modry hatchback, najazdenych zatial 14000km, lejem tam fritol, motorovi olej, brzdovu a hydraulicku kvapalinu, VIF aditiva a 2l nafty - 8l fritolu a ostatnych mastnych tazkoodparitelnych kvapalin.

V pizzerke sparvim za smenu 200-300km, platia na hodinu + 20centou/km.....A SOM VYSMIATY :thumbup:
Prílohy
IMAG0186.jpg
IMAG1946.jpg

MateX3

Štvrtok, 11. Októbra 2012, 21:30

este ze tam lejes tu hydraulicku kvap. Bez toho by ho zadrelo. :D Vazne, pri tom vsetkom co tam miesas atf je zachrana. Keby si tam pridal este toulenu, tak to pojde skoro ako na beznu naftu :wink:

:mrgreen:

rebel
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 11. Októbra 2012, 21:31

[-X Toto vlakno by mohlo byt v sekcii Jozko a jeho trabant. Nic v zlom, ale od tial ... po tial, toto je funny

Nic v zlome ale vidim tam vpredu auto, ze ''poruchova sluzba'' ... To mam dat akoze nieco opravit cloveku, ktory do svojho vlastneho auta jebe nejaky spaleny fritol ? Tebe sa isto v zivote velmi dari :D
Ber to osobne ](*,)
Alebo mi ma doniest clovek pizzu co vlastneho auta dava odpad ? Nechcem ani vediet co robi s tymi pizzami ked je hladny. Aj ty to ber osobne.
Krása sveta je vždy úmerná kráse Ducha, ktorý ho vníma

voMacK
Auto: G31 540i

Piatok, 12. Októbra 2012, 07:26

rebel napísal:
Alebo mi ma doniest clovek pizzu co vlastneho auta dava odpad ? Nechcem ani vediet co robi s tymi pizzami ked je hladny. Aj ty to ber osobne.

tomu sa hovori optimalizacia nakladov..ak to nechapes...ber si to osobne...do starych picovin sa da liat kde co...a kedze chalanisko sa zivi ako rozvac pizze, co isto neni nejaky lukrativny job, co do platoveho ohodnotenia, tak setri, kde sa da...

keby to lial do E46 320d, tak tiez nad tym krutim hlavou..ale takto v tom nevidim problem..
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

rebel

Piatok, 12. Októbra 2012, 09:57

Jasne, v pohode, vsak ale taky ti bude optimalizovat aj ten servis, resp. tu pizzu co ti ma doniest :) A pri takom optimalizacnom mysleni bude tu pizzu vozit aj do dochodku.
To je asi tak vsetko k tejto teme :)

GOMEZ
Auto: 318TDS & GOLFII

Piatok, 12. Októbra 2012, 13:24

tiež jazdim na Golf mk2 1.6td 50/50 bez uprav, idem onedlho dorábať ohrev, comon rail je haklivý, a dodavku ked tak ducato 2.5td tie mali klasivcke stare vstreky,a novsie 2.8 tu na to haklive, tak isto na to chodi aj vw po T4 ku, bez problemov, na dieslo fore je toho kopec
Obrázok
E36 318 TDS touring
GOLF mk2 1.6 GTD GREEN POWER

cobra11

Piatok, 12. Októbra 2012, 13:24

Co lejem do svojho auta je moja vec, pokial to nie je v rozpore so zakonom.

A neviem co ma spolocne auto a kvalita pizze?? Tesi ma ze je tu vela mudrych kokotov ako ty, zvysuje to kvalitu fora.
Mrzi ma ze som nedostal auto od rodicov a nezivia ma a nefinancuju mi studium ako tebe a ze po studiu mi nedaruju byt a daju mi zabehnutu prosperujucu firmu. Vies su tu aj taky co zadarmo nikdy nic nedostali a kazdu korunu si museli odmakat.

Rozvoz pizze je job tak ako si ho urobis.

Fix na hodinu je niakych 2,50€ na hodinu, denne za PHM dostanes cca 50€ a plus niake tringle. Strava zdarma. Mne ako studentovi to staci, kedze nemam na PHM ziadne naklady tak si dokazem celkom zarobit.

MateX3

Piatok, 12. Októbra 2012, 13:41

iniciativa, hladanie sposobov ako zarobit co najviac sa tyka aj nakladov. Respektujem ta Cobra. :thumbup:
Otec Donalda Trumpa vraj za mlada bol robotnikom na stavbe a zbieral klince ktore padali z vyskovych stavieb a daval ich znova do obehu.
EDIT: nebolo to v jeho naplni, robil to z iniciativy.

rebel

Piatok, 12. Októbra 2012, 18:08

Tiez mal stary Trump 6 aut ako tunak cobra11 ? :mrgreen:

MateX3

Piatok, 12. Októbra 2012, 18:51

rebel napísal: