... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Re: prepaleny rastlinny olej

Streda, 7. Marca 2012, 21:35

cobra11 napísal:
Olej berem od znamych z restauracii (ako doma, pizza klasik, pizzeria caesar, kolecko)
Za tyzden mi su schopny dat aj 100l fritolu :D

Vcera som bol pozret na MB Sprinter 315td, celkom sa mi to lubilo, hlavne jeho nesmrtelnost a radove cerpadlo ktoremu chutia ''hranolky''

ja keby som podnikal, tak by som bral Vito 2,3TD rocnik 99 a vyvoniaval by som si :) urcite chod do toho, to sa ti hned vrati a je to ekologicke

Killo
Auto: lexaurin
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 8. Marca 2012, 00:08

neviem ci to priamemu vstrekovaniu neublizi, to uz by som asi neriskoval.
skus popozerat dieselpower.cz forum, ja som tam zavital po tom co si tuna zalozil tento topic. co som sa docital, tak najlepsie olej znasaju hladke diesle a stare predkomorove diesle. Treba pocitat s castejsou vymenou zhavicov a pripadne este dorobit nejaky predhrev do nadrze/pred palivove cerpadlo. Cerpadlo je dobre vymenit za Bosch, ine druhy (bolo to tam rozpisane) sa lubia zosypat, tiect, atd.
Nejaky frajer to lial do 2.5TDi Passatu a do roka/tusim 10tkm/ mu klakol motor.

inak som uplny debil co sa tyka dieslovych motorov, nemusim mat pravdu v tomto, je to len moj nazor ktory som nadobudol po precitani fora :^o tak hlavne to nebrat tak ze mam urcite pravdu
,,ale o tom my slovaci sme, nam sa robit nechce, tu vsetci chceme byt pravnici, doktori, politici, alebo minimalne lokalny majitelia zemegule. a na to potrebujeme minimalne najlepsie auto (ale za dobre peniaze) a tym napr BMW urcite je." (© Duffy)

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Utorok, 13. Marca 2012, 11:02

Killo napísal:
neviem ci to priamemu vstrekovaniu neublizi, to uz by som asi neriskoval.
skus popozerat dieselpower.cz forum, ja som tam zavital po tom co si tuna zalozil tento topic. co som sa docital, tak najlepsie olej znasaju hladke diesle a stare predkomorove diesle. Treba pocitat s castejsou vymenou zhavicov a pripadne este dorobit nejaky predhrev do nadrze/pred palivove cerpadlo. Cerpadlo je dobre vymenit za Bosch, ine druhy (bolo to tam rozpisane) sa lubia zosypat, tiect, atd.
Nejaky frajer to lial do 2.5TDi Passatu a do roka/tusim 10tkm/ mu klakol motor.

inak som uplny debil co sa tyka dieslovych motorov, nemusim mat pravdu v tomto, je to len moj nazor ktory som nadobudol po precitani fora :^o tak hlavne to nebrat tak ze mam urcite pravdu

Spominane auta nemaju priamy vstrek ;) to by musela byt profesionalna uprava a asi aj tak by som sa toho bal... tie zhavice o tom nic neviem, ale palivak treba menit casto, takisto ten predhrev sa casto robi prave v palivovom filtri - mercedesy to maju od vyroby 8) a cerpadla ine ako bosch myslim tiez nemaju :)

To s tym passatom vobec nemuselo byt sposobene olejom, ak to bol nejaky šetřílek, tak tam urcite pchal nejake sracky zle prefiltrovane a nerobil motoru poriadny servis, tolko moj nazor....

jararak
Auto: skodofka 120l

Utorok, 13. Marca 2012, 11:45

no ta 2,5tdi sa rozpadne aj sama ak ju neservisujes :)
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

efi.yunah
Auto: E46 320d 100kW
Kraj: Žilinský

Piatok, 27. Apríla 2012, 13:14

A kebyze rozsiris filtrovaciu sekvenciu fritolu o novy clanok: "filtrovanie cez (repasovany) palivovy filter"? nepredlzila by sa zivotnost palivoveho filtra v aute?
E46 320d 100kW r.v. 1999 - Pribeh zacina

Lukynko
Auto: E34 2.5TDs-ko :)
Kraj: Košický

Piatok, 27. Apríla 2012, 15:28

Moj znamy ma Fiat Ulise a bezne do nadrzi 30 obycajneho jedleho oleja kupuje.50litre nafty a do toho zorve olej normalne jedly a ide...Pri dnesnej cene nafty 1.47/1liter ked kupis jedly cca 1L/1E tak useteris dajake drobne grose :)

MateX3
Auto: firemné :-)
Kraj: Prešovský

Piatok, 27. Apríla 2012, 21:33

Lukynko napísal:
Moj znamy ma Fiat Ulise a bezne do nadrzi 30 obycajneho jedleho oleja kupuje.50litre nafty a do toho zorve olej normalne jedly a ide...Pri dnesnej cene nafty 1.47/1liter ked kupis jedly cca 1L/1E tak useteris dajake drobne grose :)

Ako tak pozerám, v PO v Lidli majú olej najlacnejší za 1,40 €. V Tescu za 1,46 €.

minco
Auto: BMW E46 330ci

Sobota, 28. Apríla 2012, 06:31

MateX3 napísal:

Ako tak pozerám, v PO v Lidli majú olej najlacnejší za 1,40 €. V Tescu za 1,46 €.

kurvy, prišli na to :DDD
BMW E46 320d 100kW sedan
Toyota MR-2 115kW
Toyota Corolla 85kW
Toyota Auris 160kW
BMW E46 320d 110kW Touring - ex ale nadohlad
BMW E46 330ci 170kW - moja nová fesanda

Ako sa hovorí, k dobrému sa dobre vracia :)

auto111
Kraj: Trnavský

Sobota, 28. Apríla 2012, 06:53

Vacsie objemy kupujte :D
Pomerne casto byva 5L slnecnicovy olej (Venusz) za 5EUR (v akcii) - najcastejsie v Bille (zda sa mi ze aj v Tescu)

Simpson

Sobota, 28. Apríla 2012, 06:57

pripadne skontaktujte kamarátov, známich, ktorí majú reštaurácie bufety a podobne, radi sa zbavia prepáleného fritolu ;)

Lukynko
Auto: E34 2.5TDs-ko :)

Sobota, 28. Apríla 2012, 21:35

Orientacne som len hodil cenu vies jak ne? Ale pravdu mas ze tot zmrdi na to prisli ze sa to do auta da liat...to je isto uz v riti ten stat a tot debilny greenpeace s nim!!! Tu...clovek sa snazi ekologickejsie jazdit aj to mu stupia na krk!!! Zeby ich pes do creva pomiloval!

MateX3
Auto: firemné :-)
Kraj: Prešovský

Sobota, 28. Apríla 2012, 22:15

Orientačne som si pozrel, koľko litrov oleja je na pulte v Tescu. Myslím že nebolo viac než 100-150l.
Keby 10l oleja kúpil jeden vodič do svojho chrochoťáka, nestíhali by dokladať tovar :mrgreen:

Jedlý olej patrí do kuchyňe, nafta do motora. Nešpekulovať. Výrobcovia sú vždy o krok pred nami.

Btw. už vraj cca 10% nafty je MERO - produkt z rastlinného oleja.

cobra11

Nedeľa, 29. Apríla 2012, 12:16

Na tej mazde E2200 sme otocili stuttgart 6x, bez problemov.raz som menil palivak.

Teraz sme kupili fiat ducato maxi 2,5tdi a dal som 50l nafty a 40l fritolu a skoncil som v kopcoch za viednou, auto stratilo vykon a pomaly spomalovalo az uplne skapalo, este som akurat stihol zbehnut z dialnice a auto zdochlo pri niakej stavbe na vedlajsej ceste.
Od fritolu klucnky a okolo nadrze mastne, vzadu som mal v kanistroch 50l nafty a 40l fritolu, samozrejme dosla kriminalka a zatkli nas ze krasneme naftu zo strojov zo stavby. A vazena kriminalka somnou po anglicky nechcela komunikovat tak bolo zle nedobre.

Po prepusteni som vyplachol nadrz, kompresorom som prefukol hadice, vymenil palivak a nalial kvalitnu rakusku naftu (nie tu zo stavebnych strojov) a ta na pizzu dodavka ide dalej. (kedze je to talian skusim mu naliat olivovi, mozno ten chutit bude)

bramborak
Auto: e91 "07
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 30. Apríla 2012, 18:29

cobra11 napísal:
(kedze je to talian skusim mu naliat olivovi, mozno ten chutit bude)

:lol: :lol: :lol:
nahradne diely: E34 tour+sedan, E32
kúpim akýkoľvek kat/y,zanesený DPF filter=> sukr.sprava :)

stupel
Auto: BMW E46 320i a 330da
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 3. Júna 2012, 23:11

Ja jazdím na výpek už 7 rokov najazdené cca 250 000 km v lete ked je teplo jazdím na čistý olej ale sem tam šupnem trochen nafty šetrí to gumové hadičky tak za 5 euro :mrgreen: auto stále ide bez problémov len filter paliva treba sem tam menit ale to je otázka 5 minut a 3-och euráčov :mrgreen: :thumbup:
Len to prosím nelejte do comonrailu je to otázka 300km a auto klakne [-o<
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 224 neregistrovaných