tke34vt napísal:Zatial hladam, bol som na 3 pohovory, administrativa, skenovanie dokumentov + kontrola, nemenovana rucna mycka a UPC v Petrzalke...
Administrativu si predstavujem: pracu s PC, nieco kancelarske, zase nie som IT programatorska hlavicka, ale ani uplne "puk" co nevie ani s officom robit, nechcem pracovat v noci (momentalne pracujem aj v noci cca dva roky uz a vadi mi to, pretoze taham 12h smeny), mam psychotesty na skupinu "B" do 2019, SŠ mechanik PC sieti s maturitou, som ochotny aj robit nejaky rozvoz, pracu v sklade atd... Kludne napiste aj uz pracujuci pristahovalci, co tam vsetko robite a ake mate skusenosti

No nejako sa v tom zacinam stracat. Chces ist do BA a zarobit ale hladas v podstate prace, ktore tu robia brigadnici
](https://www.bmwklub.sk/images/smilies/eusa_wall.gif)
V sklade som robil popri strednej a sorry, ale na taku robotu ani maturitu nepotrebujes. Skenovanie dokumentov alebo rucna mycka detto, to su prace, ktore tu robia studenti cez leto alebo popri skole (aj ked su aj mycky, kde robia profici, ale to su uz ludia, co tym ziju).
Pozri, asi by si mal trosku prehodnotit svoje moznosti a poziadavky. Mas technicke vzdelanie a tahas sa do administrativy? Na prace, ktore robia bud studenti alebo dospeli s titulom "socialna praca sv. Alzbeta?" Pises, ze mas maturitu v obore "mechanik PC sieti" tak kde je problem? Si ochrnuty od krku nadol alebo co? Ved to je praca, na ktoru mas vzdelanie. Navyse, skus hadat kde je momentalne najvacsi nedostatok schopnych ludi a kde prebytok - ano, spravne, v technike ich je prave nedostatok (my zhaname schopneho technika uz pomaly 4 roky a na trhu nie je zhola nic, co by si bolo schopne zarobit aspon na svoju vyplatu) a v administrative prebytok, pretoze nikomu sa nechce nic robit a premyslat, kazdy by len sedel v kancli za PC a tukal do klavesnice. Vyuzi to, na co mas vzdelanie a naskoc na rozbehnuty vlak, ktorym je teraz technika / IT. Ked sa casom vypracujes, tak si mozes ty vyberat zamestnavatelov. Kam sa dostanes v administrative? Na "veduceho oddelenia skeneristov" s platom o 80EUR vyssim ako ma mukel, ktoremu velis? To nie je prilis svetla buducnost...
Sorry, ale niekto Ti to povedat musel (aj ked nechapem, preco tu musim byt za toho zleho vzdy ja).