ja som to vzdy tvrdil, ze najlepsi vynalez cernoknaznikov je ten odpustkovy mechanizmus. staci nahlasit, volake goralky v ruke poprehadzovat, urobit tai-ci, klaknut, poklonit, rukami zamavat v spravnom poradi, 10x zaklinadlo a je ti odpustene. mozes potom byt aj duchom prevteleny minister zdravotnictva, a do oci klamat a stale si mysliet, aky si krany cisty odusevneny clovek.
###
Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) má výhrady k očkovaniu ruskou vakcínou Sputnik V. Denníku SME informáciu potvrdil zdroj blízky ústavu.
O stanovisku k ruskej vakcíne rokovalo vedenie ústavu s novým ministrom zdravotníctva Vladimírom Lengvarským a premiérom
Eduardom Hegerom (obaja OĽaNO). Oficiálne stanovisko majú podľa informácii SME predstaviť v utorok po Veľkej noci.
Či ministerstvo povolí očkovanie Sputnikom V napriek výhradám kontrolórov, nie je známe. Ministerstvo to môže urobiť, keďže názor ústavu preň nie je záväzný.
O postoji kontrolórov ministerstvo tento týždeň zavádzalo. V stredu jeho hovorkyňa Zuzana Eliášová tvrdila, že ministerstvo ešte čaká na výsledky laboratórnych testov, kontrolóri pritom uviedli, že mu stanovisko predstavili už v utorok.
Štátny ústav pre kontrolu liečiv sa dlhšie netajil rozčarovaním nad postojom ruského výrobcu Sputnika V. Gamalejovo národné výskumné centrum v Moskve s kontrolórmi nespolupracovalo.
„Kompletne nám chýbajú údaje o výrobe ruskej
vakcíny Sputnik V,“ povedala šéfka kontrolórov Zuzana Baťová v druhej polovici marca v rozhovore pre SME. Dodala, že napriek tomu, že kontrolóri o údaje opakovane žiadali, od ruského výrobcu ich nedostali.
####
ale toto predsa nemoze niekoho, komu sputnik..a jedine sputnik...odporuci nejaky "moj znamy pocul od vojaka, co pomahal pri testovani...", nijako vyrusit.
#rusisunasibratia
edit###
Komunikujte s Kvietikom, ja už o tom ďalej nechcem nič vedieť, tak bývalá ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná podľa výpovede jedného z obvinených v kauze Dobytkár dala dohromady bývalého šéfa platobnej agentúry Juraja Kožucha s oligarchom Martinom Kvietikom
- najlepsia ministerka, odporuca 10 z 10 geodetov