... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
Abyssko
Auto: E60 535d, e91 330xd
Kraj: Žilinský

Re: Politika a ine sr*cky

Nedeľa, 8. Novembra 2020, 14:50

Cosi som cital ze putin cosi nezabudol bidenovi, viete o com je rec, neviem sa k tomu dopatrat?

boborjelotor
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 8. Novembra 2020, 16:14

kazdy tyzden tu niekde pada "trochu tehotny" argument.
ak mozme pridavat umrtia na chripku, lebo to boli polymorbidni pacienti, nemozme zaroven argumentovat v style "kolko tych ludi s covidom malo pridruzene choroby, nezomreli priamo na covid". takze bud - alebo.
ale dobre, podme ohybat cisla chripky.
Odhad o miliarde ludi rocne by znamenal, ze kazdy osmy clovek na planete raz do roka prekona chripku. Podla mojho nazoru aj ten odhad je triezvy, ale nech nezerem, ratajme, ze len 500 milionov ludi. A nech teda neumrelo podla vedcov 600k, ale nech umrie milion ludi na chripku. Chripka ma velky naskok nad covidom v tom, ze nemutuje nikdy len jeden kmen, mutuje a siri sa ich viac a siria sa vacsinou v dvoch velkych vlnach do roka. Rovnako ako na covid, ani na chripku liek nemame. Nie, kadejake oscilokokocina a ine hroznove cukry v tabletkach, grippenstopy a ine kokotiny nie su ziadne lieky ale prinajlepsom ak nie homekokotika, tak zapal a bolest tisiace lieky. Rovnako ako antibiotika, uz z principu, neliecia virusove ochorenia, ale nakolko chripku vo velkej miere sprevadzaju problemy bakterialneho povodu, ktore telo pocas chripky nedokaze vlastnou imunitou potlacat, lekar vacsinou len tak pre istotu jebne kazdemu 5 dnove atb. Akurat teda, ze virus chripky naozaj potrebuje chytit slabeho jedinca, aby slo o tazky priebeh. Covid spustil tazky priebeh aj u profesionalnych sportovcov. Podobne ako neumerne vyssia smrtnost je tu aj neumerne vyssia miera komplikacii, a su to cisla rozdielne geometricky. Muselo by mat chripku naraz v jednom tyzdni milion slovakov, aby zaplnili nemocnice tak ako su dnes zaplnene covidom, a stale by nevyzadovali tolko zdravotnickeho personalu na obsluhu najtazsich pripadov.
Ohanat sa opatreniami v Belgicku a Madarsku bez realneho porovnania vyvoja situacie tiez nerozumiem. Belgicko je jedna z najhorsich zapadnych krajin co sa tyka pristupu ku covidu.
alebo iny kontext
Belgicko ma priblizne tolko umrti na Covid ako Nemecko, rozdiel v pocte obyvatelov 7x
V statistike umrti na 1 milion obyvatelov, je DRUHE na svete Belgicko, s 1112 umrtiami na 1M obyvatelov (prve je San Marino, cize statisticky irelevantne, a Belgicko je Nr.1 ak berieme do uvahy "normalne" staty"
V statistike poctu nakazenych na 1M obyvatelov je Belgicko na 5. mieste (prve styri su Andorra, Bahrain,Katar, Aruba, takze ked odratame Arubu a Andorru, ktore maju tusim 100 resp 75k obyvatelov, zostava z tych velkych statov Belgicko tretie na svete (a hned za nim Cesko) - Belgicko ma 42k na 1M, Cesko 38k na milion.
V pocte aktivnej nakazy su momentalne na 5. mieste - 450k pripadov aktivnej nakazy, v pocte dennych umrti rovnako na 5. mieste.
Berieme si Belgicko za priklad?

filipe46

Nedeľa, 8. Novembra 2020, 16:49

Nemecko tiež nieje vhodný príklad. Už v prvej vlne zatajovali čísla. Akože z 80M obyvateľov 11tis prípadov denne? Akože naozaj? Každý víkend preplnené nočné bary, na halových športových akciách bez rúšok, v práci bez rúšok. Až teraz pritvrdili. Spýtam sa ešte raz naozaj 11k denne?
Jedinné čo sa dá súhlasiť že zdravotníctvo na to nieje pripravené, ale zdravotníctvo tak isto nieje pripravené na rakovinu, doteraz nieje vymyslený liek na cukrovku, ale i tak píšeš to ako keby ľudia neumierali doma a každý jeden človek zomrie v nemocnici.
Vieš čo je ešte horšie že ročne zomrie 3,5M detí na podvýživu.

Edit: btw 0,6% percenta ľudí zomrie na koronu, na bežnú chrípku 0,1%, SARS, MERS alebo ebola 10 až 50%.
VW Golf R 2016 2.0TSI

Ex BMW 3er 2001 3.0d tour

Ex Audi A6 2013 3.0TDI

boborjelotor

Nedeľa, 8. Novembra 2020, 17:08

rakovinu a cukrovku mozes dostat od niekoho podanim ruky alebo vzduchom?
a dalsie miliony ludi v rozvojovych krajinach zomieraju lebo nemaju pristup k nekontaminovej vode. Len je zvlastne, ze takeho bezny Slovak naozaj nepozna osobne ani jedneho, ani jeho kamarat nepozna, ani teta jeho kolegu, ktora pozna niekoho v nemocnici, nepozna takeho, co zomrel koli tomu, a nemaju problem uverit tomu, ze sa to deje.
Nuz, debatu opat nechavam v rukach inych, ja som sa snazil poukazat na jednoduche porovnanie cisel, neviem ale cisla sirenia infekcnych chorob porovnavat s rakovinou, a vysvetlit napr. taky fakt, ze z tych 50 milionov pripadov zistenej nakazy tretina pribudla za poslendych 30 dni a co to znamena z hladiska jednoduchej prognozy na situaciu vo svete povedzme o dalsie 3 mesiace asi nedokazem, jedine ak by som nakreslil obrazok pastelkami. Pritom staci mat troch respektu a nesirit kokotiny a clovek moze relativne fungovat, lenze ked bude privela ludi verit kokotinam a sirit ich rychlejsie ako covid samotny, potom je tazko dufat v skore zlepsenie, kedze ak o pol roka aj bude vakcina, ludia budu tvrdit, ze je to sorosov mutagen.

boborjelotor

Nedeľa, 8. Novembra 2020, 17:12

filipe46 napísal:
Nemecko tiež nieje vhodný príklad. Už v prvej vlne zatajovali čísla. Akože z 80M obyvateľov 11tis prípadov denne? Akože naozaj? Každý víkend preplnené nočné bary, na halových športových akciách bez rúšok, v práci bez rúšok. Až teraz pritvrdili. Spýtam sa ešte raz naozaj 11k denne?
Jedinné čo sa dá súhlasiť že zdravotníctvo na to nieje pripravené, ale zdravotníctvo tak isto nieje pripravené na rakovinu, doteraz nieje vymyslený liek na cukrovku, ale i tak píšeš to ako keby ľudia neumierali doma a každý jeden človek zomrie v nemocnici.
Vieš čo je ešte horšie že ročne zomrie 3,5M detí na podvýživu.

Edit: btw 0,6% percenta ľudí zomrie na koronu, na bežnú chrípku 0,1%, SARS, MERS alebo ebola 10 až 50%.
Ako sa da z 50,3 miliona zistenej nakazy a 1,2 miliona umrti dostat na 0,6%? prosim si zdroj. porovnavame asi ine cisla.ja porovnavam tieto cisla https://www.worldometers.info/coronavirus/

#edit
a ebola? priemerna umrtnost na ebolu je 50%, takze povedat 10 az 50 je tiez trochu mimo,
https://www.who.int/news-room/fact-shee ... us-disease cisla su uplne dole.za posledne roky je to v afrike priemer az okolo 60%.

pistacik11
Auto: 4 kolesa ma
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 8. Novembra 2020, 17:23

Porovnanie s rakovinou a pod. tiež nechápem, sú totálne mimo, alebo poďme rakovinu liečiť tým, že ľuďom s ňou zakážeme mať deti 🤷🏻‍♂️

ale bobor keď vakcína nebude, to budeme mať pravidelne na jar a jeseň (doteraz najhoršie obdobia na šírenie vírusov) všetko zavreté? Alebo potom ďalej tiež, keď zistíme, že vakcína vydrží v tele 3 mesiace, kým vírus opäť nezmutuje?

Po ďalšie ľudia sa u nás neockuju ani na chrípku, už vidíš ako pôjdu sa hromadne očkovať na covid. Rúška sa už asi nezbavíme ale zatvárať každé 4 mesiace ekonomiku na ďalšie 2 tiež není cesta.

Ako povedal Matovič Sulikovi, asi mi chýba trochu EQ.
E65 745i pribehy-nasich-aut/e39-523i-winterauto-pohrebak-t110983.html
e36 M3 EVO http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 52201.html
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

boborjelotor

Nedeľa, 8. Novembra 2020, 17:53

a ja som niekde napisal, ze sa ma zatvarat ekonomika? ja som napisal, ze si nemame brat priklad od Belgicanov...
ked na jar zavreli obchody vo Svajciarsku, a mohli ostat len potraviny a drogerie atd., tak v supermarketoch sa nemohli predavat vrtacky ani oblecenie, regale boli alebo vypratane alebo opaskovane. U nas Lidl a Tesco mohli dlhe tyzdne nahradzat hobby markety a predavat vrtacky, pily, veselo. Ak aj niekde pocitali pocet ludi, tak pri vstupe, nikto uz nemal ani kapacitu ani silu, a ludia to spominane EQ aby to malo nejaky zmysel, takze pri regale so zeleninou si ludia chytali ruky navzajom ked sa naraz natahovali piati po jednej rolke sackov.
Kazdy normalny chape, ze to sa uz opakovat nemoze, mozno to nechape Matovic, ale kazdy normalny clovek aj chape, ze v marci nevedel nikto prakticky nic, nedokazali sme ani len testovat, testovali sme 500 ludi denne. Povinne karanteny v statnych zariadeniach zrejme viac nakazy sposobili ako odchytili, atd. atd.
Ale hovorit, ze otvorme stadiony, lebo v Belgicku otvorili je naozaj zla argumentacia. Lepsia by bola - otvorme stadiony, ked mozu ludia vo vlakoch a autobusoch cestovat hlava na hlave. Alebo sa opytajme ako je mozne, ze aj po prvom kole chipovania boli denne prirastky PCR testov stale take vysoke. Clovek by cakal, ze ked sa otestuje 3,5 miliona ludi, tak aj pri polovicnej uspesnosti vyhodnotenia pozitivity tie cisla budu logicku aspon prve tri dni nizsie. Solymos ci ktory to dnes pisal, ze v Samorine malo 11 ludi ag test pozitiv, po pcr testoch 10 negativ. Slubovalo sa povodne, alebo pardon, planovalo, ze ag testy odhalia ohniska, a nasledne sa pretestuju PCR. Picuzryzu. mas pozitivny test, 10 dni sed doma. Epidemiologovia takisto hovorili, ze je nezmysel, ze sa netestuju deti do 10 rokov, chodia do skoly, do skolky, rodicia do prace... testovat sa nemusia. Ziskali sme falosnu predstavu o tom, ze korona je podchytena, a co dalej. Otvorit ekonomiku nakomplet bez nejakeho mitigacneho planu momentalne asi nie je mozne. Takze taketo testovanie bude musiet byt aspon raz mesacne, alebo sa musi navysit pocet pcr testov, a hlavne navysit kapacita ludi co trasuju kontakty.
Pri ockovani proti chripke vs potencialne ockovanie na covid - ak to v Dansku neujebe deklom, a ten zmutovany virus z noriek vyhubia, tak tu zatial stale mame len jeden hlavny kmen virusu, mutacie v azii boli velmi slabe. Vakcina sa zaroven vyvija tak, aby sa dala lahko upravovat aj n amutacie, podobne ako chripka. Akurat, ze pri ockovani chripky je uz tolko kmenov, ze do koktejlu vacsinou pridaju 3 az 5, a nie vzdy trafia ten spravny v danom regione. Mnoho ludi sa ockovat dalo, a napriek tomu na chripku ochorelo. Preto je dovera v ockovanie proti chripke pomerne nizka. A zasa sme pri tom porovnavani cisel chripky a covidu - ak si niekto nedokaze porovnat umrtnost chripky a covidu, neporovna si ani sancu, ze mu ockovanie moze zachranit zivot. Keby na chripku zomreli 2 zo 100 nakazenych, ockovalo by sa viac ludi ako ked ich zomrie 1 z 1000.

filipe46

Nedeľa, 8. Novembra 2020, 18:24

Nie nemôžeš, ale tak poďme robiť z každého úmrtia na nejakú chorobu veľké haló. Samotný obvoďák, povedal mamke nech si ide urobiť test na prítomnosť protilátok, lebo že už aj obyčajný soplík vyhodnotí PCR test ako pozitívny.

Čítal som to dávnejšie, ale dohľadal som to. Takže staré dáta😅
Ebola, SARS and MERS have deaths rates of about 10% to 50%. Yet they are far less contagious and widespread than COVID-19, making them considerably less deadly, according to The Wall Street Journal.

The journal reported that the U.S. Centers for Disease Control and Prevention, based on some of the newest studies, now puts the COVID-19 death rate at 0.65%, higher than earlier estimates.
VW Golf R 2016 2.0TSI

Ex Audi A6 2013 3.0TDI

pistacik11

Nedeľa, 8. Novembra 2020, 18:46

filipe46 napísal:
Nie nemôžeš, ale tak poďme robiť z každého úmrtia na nejakú chorobu veľké haló. Samotný obvoďák, povedal mamke nech si ide urobiť test na prítomnosť protilátok, lebo že už aj obyčajný soplík vyhodnotí PCR test ako pozitívny.
PCR nie, ale Antigen kľudne, tak mi bolo povedané od vojaka, keď sme boli minulý týždeň dezinfikovať objekty, kde sa testovalo.
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

filipe46

Nedeľa, 8. Novembra 2020, 19:04

Kto vie i tak testovanie je kktina, lebo PCR ťa zachytí aj keď vírus už z tela “vyprchá” a prestnosť AG testu je smiešna.
Inak pred pilotným testovaním predpokladali úspešnosť AG testu 30% čo je žalostne málo a na základe 30% úspešnosti vydierali ľudí a vyhodili celkom slušný balík peňazí, dá sa povedať von oknom. Až český výskum vyhodnotil 67% ale jablko nepadlo ďaleko od stromu a český experti môžu byť kľudne podobný našim.

Nehovoriac o tom kto to všetko zaplatí živnostníci berú 540, prvá pomoc plus , nespoľahlivé testy 40 mega, certifikáty 500k, kopec materiálu, personálu a samozrejme 500€ undymu za víkend..
VW Golf R 2016 2.0TSI

Ex Audi A6 2013 3.0TDI

boborjelotor

Nedeľa, 8. Novembra 2020, 19:09

nerobime velke halo z kazdeho umrtia, robime halo z toho, aby sa sirenie ochorenie, ktore sa behom par tyzdnov dostalo na rychlost 15 milionov/mesiac a exponencialne rastie, spomalilo.

to cislo 0,65% je odhad CDC na zaklade toho, kolko ludi malo asymptomaticky priebeh a neboli diagnostikovani. Ten odhad by sedel, maju 10 milionov zistenej nakazy v USA, 230k umrti, aby cislo 0,65 sedelo znamenalo by to, ze v skutocnosti malo covid v USA 38+ milionov ludi.
Co ale nesedi sudruhom z CDC je, ze za 2020, od januara do oktobra, zomrelo v USA o 300 000 ludi viac ako za median predchadzajucich rokov, a usa urobili uz 150 milionov testov, samozrejme sa rataju vsetky testy, aj viacnasobne, ale testovanie neustale zvysuju, a tym aj znizuju pocty nezachytenych. ak by bola pravda to, ze pcr test indikuje aj soplik ako covid, co naozaj je nieco, co som pocul len od teba :), tak to tym padom dava tomu odhadu este mensiu vahu, lebo by 150 milionov pcr testov zachytilo tolko false positive, ze by umrtnost bola 0,1%, lebo by namiesto 10m aktivne zachytenych mali 80-90, a nie 10.
zasa sa dostavame k tej trochutehotnosti. ak je realne vo svete percento nezachytenych nakaz, bude tam aj nejake percento umrti.
svetove statistiky mrte skresluje - v prospech lepsich cisel - Cina, ktora doteraz tvrdi, ze mali len 4000 mrtvych a 80000 nakazenych, alebo India, ktora tvrdi, ze sa tam nakaza siri asi tak ako na Slovensku. Obe krajiny tvoria stvrtinu populacie zemegule...
V neposlednom rade - cislo 0,65 pocita s nezistenymi pozitivitami. Cize ak teraz nemas zisteny koronavirus, tovja sanca, ze nan umries je 0,65%. V momente, ako ziskas pozitivny PCR test, tvoja sanca na to, ze umries stupa na 2%. Cize nie 1 zo 150 pozitivne testovanych PCR metodou, ale 1 z 50. A tymto s opustakmi z matematiky pre dnes koncim :).

pistacik11

Nedeľa, 8. Novembra 2020, 20:16

Ináč vie mi niekto vysvetliť, ako to, že náš pán premiér robí tlačovky? Nemal by byť ešte v karantene? 🤔 Či je na to nejaká výnimka?

5. Bod na druhom screene
Prílohy
Screenshot_20201108-201342.png
Screenshot_20201108-201354.png
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

boborjelotor

Nedeľa, 8. Novembra 2020, 20:55

mal negativny PCR test
#edit aha, aj napriek tomu by mal zostat v karatene, nehehe, pekne ;)

pistacik11

Nedeľa, 8. Novembra 2020, 21:17

#PravidlaPlatiaPreVsetkychRovnako
#OdvážneÚprimnePreĽudí ✌🏻
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

filipe46

Nedeľa, 8. Novembra 2020, 22:01

tu máte vysvetlenie, to potom vysvetľuje aj Kollára s tou štetkou
https://www.facebook.com/113926581996892/posts/3534044823318367/?vh=e
VW Golf R 2016 2.0TSI

Ex Audi A6 2013 3.0TDI

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 233 neregistrovaných