... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

bmwtt.sk

RTG
Auto: BMW F900XR
Kraj: Žilinský

Re: Politika a ine sr*cky

Utorok, 28. Apríla 2020, 19:04

pablohablo napísal:
rokov dostanes, tam su splatky nizke, spotrebak na 30 nedostanes, a niekde v hornej dolnej moze splatka auta vychadzat viac jak hypo.

Ide o to, ze hypo sa ti pod inflaciu neoplati splacat predcasne, kdezto spotrebak naopak logicky ano. Akurat sa mi nechce pocitat tu hranicu kedy je lepsie radsej zabrzdit spotrebak lebo to bude v sucte lacnejsie ako hoc nizsie uroky na hypo za to s velkou sumou v globale. Splatka auta moze vychadzat viac nez hypo uplne bezproblemov aj v porovnani s BA komoditami.

undy
Auto: Xxxxxx
Kraj: Zahraničie

Streda, 29. Apríla 2020, 07:21

pablohablo napísal:
Niekde som zachytil klucove slova “bez zapisu do uveroveho registra”, tak mi to tak ostalo v pamati. Je to dobry nastroj, chcel som ho vyuzit kedze od februara predavam jeden velky kruhovy objazd uz bez najomnika nakolko mi pribudne o par mesiacov do portfolia mensi kruhovy objazd ale za to v hlavnej dedine. Predaj toho velkeho bude teraz mozno trosku dlhsie trvat i ked uz sa zacina znova rozbiehat aspon podla poctu obhliadok tak reku odjebem splatky keby daco, ale nic, to by som si pojebal kupu tej mimourovnovej krizovatky co mam v plane.
nejako mi je za teba blbo, pablo, že sa na tvojich vtipných , trefných a dokonalých ironických odkazoch na kruhové objazdy nikto nesmeje..

Užívateľov profilový obrázok
ROKI49
Auto: G20 330i
Kraj: Bratislavský

Streda, 29. Apríla 2020, 07:41

mne bolo za teba, ze si sa tu mal potrebu chvalit barakom a co teraz, tiez som tu nereval.......
PRÍBEH: ex E39 525d, 2003, Individual Obrázok
ex F30 330d, 2013 Obrázok
G20 330i, 2022 Obrázok

undy

Streda, 29. Apríla 2020, 08:15

asi ho napokon zbúram, to kvôli takým, ako si napríklad ty

ROKI49
Auto: G20 330i

Streda, 29. Apríla 2020, 08:25

aky som napriklad ja?
Objektivne, prislo ti to v poriadku tu odveci jebnut svoj dom? A ked na to ludia zareagovali tak tu reves, jak taka ohrdnuta stara panna, co si od toho cakal? Pre mna za mna ho zburaj, alebo si tam donemoty masturbuj, mne to je u pici.
PRÍBEH: ex E39 525d, 2003, Individual Obrázok
ex F30 330d, 2013 Obrázok
G20 330i, 2022 Obrázok

undy

Streda, 29. Apríla 2020, 08:31

je mi úprimne ľúto, že ťa to tak rozhodilo

pablohablo

Streda, 29. Apríla 2020, 10:02

popoko
Naposledy upravil/-a pablohablo v Utorok, 14. Septembra 2021, 08:40, upravené celkom 2 krát.

kkt1

Streda, 29. Apríla 2020, 14:35

RTG napísal:
Ide o to, ze hypo sa ti pod inflaciu neoplati splacat predcasne
Zabudol si druhu cast vety.. AK tie peniaze ktore nepouzijes na predcasne splatky vies investovat lepsie.
Ked si za ne kupis konzumnu kraksnu na lizing aby si sa ukazal pred susedmi alebo inu picovinu miesto toho aby si sa zbavil dlhov tak si financne IQ negativ a je jedno ci je inflacia 10 alebo 0 percent.

RTG
Auto: BMW F900XR

Streda, 29. Apríla 2020, 14:47

Na nic som nezabudol a financny IQ negativ je ten, co sa zbavuje dlhov, ktore pozeria inflacia rychlejsie a naopak zabrzdi si dlhy, ktorych uroky su nasobkami inflacie. A rozhodne nie je jedno aka je uroven inflacie voci urokom - od toho totizto zavisi ci ma zmysel splacat rychlejsie alebo naopak.

pablohablo

Streda, 29. Apríla 2020, 17:50

Ked si na 60% prijmu nepocitas ci je vyhodnejsie odlozit spotrebak alebo hypo ale proste odlozis cez LEX Wuhan najvyssiu splatku v absolutnom cisle aby si mal na vydavky nevyhnutne pre zivot.

tom6667

Streda, 29. Apríla 2020, 18:03

nejak nebolo času, ale za tu dobu som zjavne prišiel o zaujímavé info ohľadom high-life v zdravotníctve s úplatkami a kačicami v obálkach, fontanou di trevi pred barakom, pripadne aj vcelku opačných názoroch. Čo ma ale zaskočilo že málokoho trápi korona FCST s 500K nakazenymi na Slovensku za jeden fiškálny mesiac upravená kozmetický na 5K predpovedanych infikovaných. Síce už od začiatku bolo jasne že pól melóna je číslo ktoré je mimo aj keby ta analýza bola robená iba lineárnou extrapolaciou s chybou vo vzorci levelu Index/match ale takýto downgrade na úroveň 116i so sporákom a lavicami s natrhnutou latkou je predsa len odchýlka už na úrovni predpovedi Suvadovej svetielok. Veď to vyzerá ako hoax, a môžu všetci vstať z gaučov a ísť niečo aj robiť. Poslal by som pani Gizku zistiť čo sa reálne deje...šokantné!

voMacK
Autor témy
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Streda, 29. Apríla 2020, 19:29

Ako vies, ake cislo REALNE nakazenych by bolo, keby sa neprijali ziadne opatrenia? Lebo tak exponencialu neojebes a dokym sa neprijali tvrde opatrenia, tak v Taliansku a spanielsku sa to sirilo rychlejsie ako GermanKarove rady z OVB skolenia.

BTW. Je dost dobry predpoklad, ze realny pocet obeti na covid-19 je o dost viac, nez sa uvadza, kedze sa porovnavalo pocet umrti vo vyrbanych krajinach za posledne mesiace vs. rovnake obdobie za minule roki49 a pocet mrtvych bol za tento rok v tomto obdobi o 50k vyssi [samozrejme aj po zaratani ofiko obeti korony - neviem teraz presne kolko krajin porovnavali, nechce sa mi to dohladavat vcul]
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

tom6667

Streda, 29. Apríla 2020, 19:56

určite áno, ale veď sám si písal pred mesiacom že tých pól milióna ti príde prehnane (tiež sa mi to nechce dohladavat :) ) ..a zas aj ti analytici hádam mali nejake info o opatreniach (veľa z nich už bolo spustených v tom case dokonca) a z opačného pohladu ani v 10x vecsom Taliansku kde hrávala Atalanta divoké zápasy ešte aj keď už dávno nemali a ľudia v krajine nato týždne kašľali ten počet nedosiahol 0.5m (alebo reálne cez 6m v prepočte na obyvateľov) ...som rad že to bolo robené konzervatívne, ale ten rozdiel je diametrálny (aj keby sme tisíce ľudí nezachytili kvoli nedostatočnému testovaniu )..ktoré mimochodom v porovnani so zvyškom sveta nie sú vôbec zle, testujeme viac ako vecsina krajín (posledné týždne) , napriek tomu že vecsina ľudí sa vyjadrila že Pelle tuto krízu zvládal lepšie ako trnavský dphckar

boborjelotor

Streda, 29. Apríla 2020, 20:16

no a ako som nacrel do tejto temy asi pred tyzdnom, nakoniec to tym statistom mozno vyjde, kedze sa tie antibodies testy zacinaju vo velkom robit v uk, nemecku, rusku, amerike, vsade. tych bezpriznakovych proste neodhalime.
ale zbytocne sa tesit, ja to vidim pomerne pesimisticky posledne dni, v nedelu reku, podme sa prejst, obchody, restaruacie zavrete, tak namestie v Trencine bude hadam prazdne. aj ked som zaparkoval do garaze bol som tam uplne sam, co ma povzbudilo, ze ludi vela nebude. presiel som cez podchod na namestie a na supu som sa otocil. na kazdom schode, na podiu, na kazdej kokotine kde sa dalo sediet sedeli ludia, cele tlupy, bez papulakov, chlontali pevo, pred koronou nebolo v zivote tolko v centre trencina odkedy otvorili nakupne centra. vcera som sa zastavil len v bankomate na zaciatku namestia a len som tak vykukol za roh, a uplne rovnake jak v nedelu. fujva komplett party in the usa.
takze nech matelko dopice aspon otvori tie terasy na restauraciach, nech sa to nejak sformuje, nech sa nastavia nejake odstupy atd., takto sa grupuju tlupy ludi nekontrolovane, podavaju si vejpy, akoby nic.
to iste v obchodoch. mozu pocitat kolko ludia pustia do obchodu, ked 8 z 10 s aj tak budu grupovat pri zelenine a rozkoch, pripadne na cely rad zeleniny daju jednu rolu sackov, takze aj tak tam stoji vsetci hlava na hlave aby si odtrhli sacek. no jebat potom obmedzenia. naco je to dobre.
nas jebne take tsunami druhej vlny, ze vsetci ti co utiekli z anglicka budu utekat naspak aj cez zelenu hranicu.

voMacK
Autor témy
Auto: G31 540i

Streda, 29. Apríla 2020, 20:55

tom6667 napísal:
určite áno, ale veď sám si písal pred mesiacom že tých pól milióna ti príde prehnane (tiež sa mi to nechce dohladavat :) ) ..a zas aj ti analytici hádam mali nejake info o opatreniach (veľa z nich už bolo spustených v tom case dokonca) a z opačného pohladu ani v 10x vecsom Taliansku kde hrávala Atalanta divoké zápasy ešte aj keď už dávno nemali a ľudia v krajine nato týždne kašľali ten počet nedosiahol 0.5m (alebo reálne cez 6m v prepočte na obyvateľov) ...som rad že to bolo robené konzervatívne, ale ten rozdiel je diametrálny (aj keby sme tisíce ľudí nezachytili kvoli nedostatočnému testovaniu )..ktoré mimochodom v porovnani so zvyškom sveta nie sú vôbec zle, testujeme viac ako vecsina krajín (posledné týždne) , napriek tomu že vecsina ľudí sa vyjadrila že Pelle tuto krízu zvládal lepšie ako trnavský dphckar
Ja suhlasim, ze 500k nakazenych u nas bol asi kokocky odhad. Ale mali sne aj z pekla stastie, ze ludia neboli kokoti a posluchali [a furt posluchaju]. K nam do apotieky prisiel za cely mesiac jeden jediny clovek bez ruska. A to bol miestny povestny kokot a frisko som ho otocil na pate. Este aj ludia s psych diagnozami chodili poctivo s prekrytou chrapou a dodrziavali rozostupy.
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 242 neregistrovaných