tak tak, BMI je veeeelmi zovseobecnene. Ak mas trochu viac svalov (ktore maju vyssiu "hustotu" a teda aj vahu oproti tuku), BMI to nezohladnuje. Ale ako nejaky zakladny informativny udaj pre lepsiu predstavu staci.
Podla Chujawei igelitentnej vahy mam BMI 28, %tuku 27.6, cize mierna nadvaha. Ale zas vela svaloviny, aj ked vaha ukazuje 70kg co bude asi trosku kokotina (tipujem tak okolo polovice maximalne)

Takze ak tam neskacu nejake zavratne %tuku >28%, tak sa o obezitu nemusi jednat. (Pozeram napr. statistiky NFL hraca - 192cm, 140kg, 28.8 %tuku).
Dnes som mal inak fajnovu reakciu, ako histaminik som mal par hodin anafylaxiu a stazene dychanie, kym som sa dostal k tabletkam, takze ked na mna zasadne korona pocitam, ze ani zachranku nemusim volat

tolko k tym kretenom co stale papagajuju o chripke...
a ak niekto nahodou vapuje :
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2135271/nemam to prestudovane este, vycuc by mal byt ten, ze odpareny propylenglykol (kt. sa pouziva ako jedna zo zloziek naplni do ecigariet) ma likvidacne ucinky na mikroorganizmy vyskutujce sa v kvapockovej infekcii. Vraj sa to nejak testovalo zavedenim mikroorganizmov do uzavreteho priestoru s atmosferou pary propylenglykolu (cize otazna ucinnost pri inhalacii tychto par), ale ako pikoska zaujimave
,,ale o tom my slovaci sme, nam sa robit nechce, tu vsetci chceme byt pravnici, doktori, politici, alebo minimalne lokalny majitelia zemegule. a na to potrebujeme minimalne najlepsie auto (ale za dobre peniaze) a tym napr BMW urcite je." (© Duffy)