... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
cretino
Autor témy
Auto: ..kombik :)
Kraj: Bratislavský

Policia CR - Skusenost

Štvrtok, 3. Decembra 2009, 08:59

Nedavno som mal velmi prijemnu skusenost s policiou CR, ked moju nevyhovujucu nalepku na aute (tahal som prives s autom) ohodnotli akurat slovnym dohovorom a konstatovanim, ze cestou este stretnem aspon 3 hliadky - ze by bolo dobre si kupit nalepku vyssej kategorie, lebo pokuta je 5000KC..

mate niekto podobne skusenosti?

Toto je tiez celkom zaujimave

Janko: "Cestovali sme z Česka domov a kedže sme sa dosť ponáhľali, tak sme na diaľnici medzi Brnom a hranicou išli 190 km/hod. V danej rýchlosti nás predbol nadupaný pasat, zaradil sa pred nás a potom začal spomalovať na 160 km/hod.

Hovorím si "blbec, najprv nás predbieha a potom brzdí". Po pár kilometroch však zapol majáčiky a nápis - "Polícia, prosím nasledujte nás". Samozrejme nám bolo jasné čo bude nasledovať.

Skutočné prekvapenie prišlo následne po zastavení. Z policajného auta vystúpil usmiaty policajt, ktorý nám veľmi slušným spôsobom oznámil náš dopravný priestupok. Samozrejme, nebolo čo zatĺkať, tak sme skonštatovali, že sme išli sme 190.

Aké bolo prekvapenie, keď nám oznámil, že áno, v 190 nás predbiehal, ale potom nás spomalili a namerali len 160.

Ďalší šok prišiel pri cifre za pokutu, keď podľa tabuliek to bolo za 1000 CZK (45 euro). Aby to nebolo všetko, tak počas vypisovania nám tento pán ochotne povysvetľoval veci, na ktoré sme sa v priateľskej atmosfére pýtali. Okrem iného som sa dozvedel, že česká polícia toleruje na diaľnici rýchlosť až 150 km/hod. Skoro mi vypadli oči, keď som to počul a spomenul som si na našich súdruhov a ich pokuty za 134 km/hodinu.

Po zaplatení pokuty, sme sa s kamarátmi v debate zhodli že pri takomto férovom a slušnom prístupe bolo aj radosť zaplatiť danú pokutu.

Tento zážitok nebol môj prvý s políciou ČR, ale opäť potvrdil že etický kódex nie je pre nich len zdrap papiera, a heslá ako Slúžiť verejnosti a podobne nie sú len kecy, ale že sa týmto aj skutočne riadia."

http://natankuj.sme.sk/c/5133143/ako-va ... trola.html
F11 525d
E70 35d

BMino
Auto: modre
Kraj: Žilinský

Re: Policia CR - Skusenost

Štvrtok, 3. Decembra 2009, 10:23

s CR policiou mam dobre skusenosti, raz v noci ma zastavili pred hornou becvou, spustil som okienko, slusne si vypytal doklady, pozrel ci mam zimne backory, STK, EK, slusne sa podakoval poprial pekny vecer, skutocne som mal z toho cloveka dobry dojem, ze si robi svoju pracu a vykonavaju s patricnym pristupom a cela kontrola netrvala viac ako 1 min, sice asi 3 km na to som dostal "eskortu" v podobe policajnej octavice co sla na parkovackach, ale toho som sa rychlo zbavil :D
druha skusenost, ked sme viezli jedno auto z D, nejak sme nestihli dobrzdit a kupit dialnicnu nalepku, a na pumpe v CR pri dialnici, nas hliadka kontrolovala a zrazu z neho vyslo" viete, ze nemate dialnicnu nalepku? kamarat mu na to, ze: hej, nejak sme nestihli kupit, policajt pokrutil hlavou a s usmevom povedal, tak si tu chvilku najdite a kupte si tu ju na pumpe
e91 330d
e90 320d - ex
Land Cruiser 90 3,0 td
2000 CA - ex
Pajero 2,8 td intercooler FL - ex
e46 330d touring M-paket II - ex
e36 320i limousine M-paket - ex
e36 M3 coupe SMG - ex
e30 320i coupe M-Technic - ex
---------------------------------

Milosss
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 3. Decembra 2009, 11:18

Ja mam aj dobru aj taku zmiesanu naraz. Ked som bral auto som blbec siel len s kupnou zlmuvou bez TP a bez dokladu o poistky, mohol mi zobrat paapiere aj auto plus pokuta, tak tvrdil, no nakoniec mi povedal ci mam vybavu ja ze hej, vsetko bolo okrem lekarnicky tak mi povedal ze to teda urobime na lekarnicku za 500kc, a s radostou som mu tie peniaze hned dal kedze je to najmensia mozna pokuta co som mohol dostat za taku blbost a sam mi povedal nech od kamosa co siel predomnou nech zoberem lekarnicku lebo maju akciu a je mozne ze ma zastavia este raz. Nastastie nezastavili. Ale tiez siel okolo mlady policajt a ten skonstatoval ci ta honda so SK SPZ je so mnou ja ze hej a on ze aha ja ze caka ci mu ma tiez najst nejaku chybajucu lekarnicku alebo podobne nech mu neni luto ze ja som pokutu dostal a on nie. Tym ma zabil.
Nur Original ist Legal.

matyson
Auto: e84 X1

Štvrtok, 3. Decembra 2009, 12:32

mam dve skusenosti, obe dobre"raz dohovor za neplatnu dialnicnu,a raz pokuta 1000kc.za prekrocenie o 30km.h.berem to ako super,u nas papiere,alebo urcite 100eur?

Cosmo
Auto: E53

Štvrtok, 3. Decembra 2009, 12:50

Ja mám takisto len dobrú skúsenosť. Jazdil som do ČR pravidelne, teraz pomenej a vždy bez problémov, aj pokuta 500 Kč, ale nikdy kričanie, škrípanie zubov...

Peter92
Auto: BMW E92 -330 xd

Štvrtok, 3. Decembra 2009, 13:31

ja osobnu skusenost nemam, ale pamatam si ze ked som isiel s ocom tak nas zastavili dve hliadky asi na 3km useku za to ze sme prekrocili rychlost asi o 5km...
"All BMWs are driven by people who are psychologically unfit to drive anything more powerful than an electric razor" "I would change that to Audi's now" Jeremy Clarkson

ONdr3j
Auto: 528iA
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 3. Decembra 2009, 13:36

a ja som akurat dostal svoju prvu pokutu v CR :lol: konkretne v meste ze som isiel prirychlo, namiesto 50 som siel 64km/h O:) a hned som bol o 1000kc lahsi, ale uznavam ze to bola moja chyba :lol:
okrem tejto skusesnosti som nemal ziadne ine :lol:
EX E39 528iA, r.v.99

vyborny servis na BMW, konkretne Bayern Partner, neresnicka 12, zvolen (areal peugeot alebo co to je za znacku), web

dodoIPD
Auto: BMW

Piatok, 4. Decembra 2009, 16:01

Ja mam velmi prijemnu skusenost s nasimi policajtmi zo vcera aj ked je to trochu OT .

Isiel som podla predpisov ,zaradili sa zamna odstavili ma . Vystupil som z auta ,ze ci nemam drogy alebo zbrane , ja ze jasne nemam , prehadzali mi komplet auto , celeho ma prekutrali ze sa im nezdam . Vsetko bolo OK . Potom ze mam velke kolesa 235/45/r17 , a v technicaku len 225 , som im ukazal ze maximalne mozem mat az 245 ale nemam chut davat 160 eur zato aby som to tam zapisal a ze sak ide zima, jedine stastie ze som mal zimne gumy v aute ze to idem prezut a cuduj sa svete, nechali ma tak . Az na to komplet prehladanie prijemna zmena .

Arnost
Auto: krhla kachle x2

Piatok, 4. Decembra 2009, 16:22

tiež mám dobrú skúsenosť s cz políciou
zastavili ma na bežnú kontrolu pri ktorej chcel vidieť povinnú výbavu.
samozrejme že som mal starú lekárničku, tak som ju všetkým možným zahadzoval aby ju nevideli, samozrejme si ju vypýtal. po skonštatovaní že už 2 roky neni platná ma zo slovami aby som si to dal do poriadku poslal dalej. a pekne slušne a hlavne bez arogantného pohladu a tónu ako niektorý naši "strážcovia zákona"

ale mám dobrú skúsenosť aj s sk políciou
po nameraní prekročenej max. povolenej rýchlosti o 24km/hod si ma odstavili, po prezretí auta a papierov ma zavolal k nemu pri auto že to mám za (ešte vtedy) 1000sk a že mohol mi dať 2000sk.
po chvíli sťahnute na 500sk (mladý chalan bez penazí atd. ešte vtedy na soplíku), a na koniec ma poslal dalej bez pokuty. ešte pol hodinu potom som neveril že sa to naozaj stalo, že sa mi to nesnívalo :lol:

k33p
Auto: e87

Piatok, 4. Decembra 2009, 19:28

aj mna zastavili za nepredpisove gumy a pustili ma :) aj za rychlost prekročenú aj s fotkou a neraz ma pustili bez pokuty...niektory su pohodaci iný parchanti a iný zas vyjebaný buzeranti...
e87 118d

Ex.
e30 320i
e39 525d
e46 318i
e46 325i
e46 325i coupe
e90 330xd sedan
e46 320d sedan

eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Piatok, 4. Decembra 2009, 19:42

Ja mam dobru s PZ SR,

mal som fakt naponahlo a BA obchvat upchaty. Za jadzdu cca 110 km/h v odstavnom pruhu to skonilo iba dohovorom. Fakt som nechapal :shock: Bo najprv sa na mna velmi strojili ze kolko pokuty mi vlastne maju navalit :D

- Nebol som namerany. Zastavili ma tak ze cierny Passat stal tiez v odstavnom po ktorom som siel a ja som sa uz nestihol zaradit do pruhu pred nimi bo bola zapcha :D

Bikemann

Piatok, 4. Decembra 2009, 22:46

tiez mam dobru skusenost, dostal som 1600eur pokutu : #-o ale boli slusnyy 8)

Bikemann

Piatok, 4. Decembra 2009, 22:49

a so slovenskou mam posledne mesiace len dobre skusenosti, vzdy sa ma opytaju ze mate povinnu vybavu?? ja ze ano, tak moze ist :D hehe
minule ma zastavili a ze kontrola dokladov, podal mi ich spat a ze, co je to za motor? ja, 2.5liter, ze tak mozte teda ist :D

cretino
Autor témy
Auto: ..kombik :)

Piatok, 4. Decembra 2009, 23:00

Bikemann napísal:

za co taku pokutu?
F11 525d
E70 35d

eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Piatok, 4. Decembra 2009, 23:03

Bikemann napísal:

Moj rekord v pokute je 400e (nastastie som bol spolujazdec cize som to nemusel platit) :D 150 km/h obchvat pri Auparku.
Za co sa da dostat 1600 ?? :roll:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 224 neregistrovaných