Ta Bratislava ma ako mesto v ramci europy este aky-taky zmysel, lebo je tam vela valalistov co to tahaju nahor. Tak to byva vo vsetkych velkych/hlavnych mestach v celej europe a aj vo svete - ze sa tam nieco a niekto sustreduje... Na slovensku - zaostalej krajine kde sa dlhe roky sralo na infrakstrukturu a sere sa aj teraz je ten problem este ovela hlbsi. Je to vysledok komunizmu ale rozhodne aj nasich poslednych dekad "demokratickych". Ked nejaky presporkac picuje, ze mu niekto iny z valalu berie pracu, je to neschopny dement. A ak je schopny, nech sa nauci on svoju pracu predat drahsie alebo tak isto. Zijeme v demokratickom state, nie v hlbokom komunizme ked kazdy musel povinne pracovat. Plno Bratislavcanov pracuje v Rakusku, vo Viedni. A tam ste zasa vy za kokotov - berete rakusakom pracu. A spusta z nich sa tam aj prestahovala a dali si tam trvaly pobyt (vyhodnejsi socialny system).... Toto je uz medzinarnodny problem.
Problem parkovania v starom meste a centre asi vsade na svete. A co sa tyka problemu parkovania na sidliskach - to je uz z ineho sudka. Komunizmus tu zanechal nieco, co sa neda nazvat inac ako urbanisticka katastrofa, ktora sa bude odstranovat este spustu rokov.... Kralikaren, kralikaren, kralikaren atd..... Viete o com hovorim. Taketo kralikarne - alebo to nazvyme panelove bytove domy, byvali kedysi v 60-70 tych rokoch aj v niektorych ovela vyspelejsich krajinach ako sme my - anglicko , nemecko apd. No ludia to potom nechceli. Tam si s tym system za par rokov poradil - vsetko sa zburalo, alebo sa rozoberali vrchne poschodia aby tieto kralikarne nadobudli trochu mensi vyskovy rozmer a znizila sa hustota. Ludia dostali nahradne ubytovanie, domy, alebo kultivovanejsie bytove domy. Tu na SK sa nerobi nic, ale bohuzial sa v nejakej dobe bude musiet robit - zivotnost panelovych domov nie je nekonecna. Myslim ze okolo 80 rokov..... Potom sa budu musiet aj bratislavcania stahovat mimo mesto na vidiek.... a cestovat za pracou do Bratislavy, aby tym bratislavcanom co tam ostali, mohli kradnut pracu

Co sa tyka parkovania, je to asi nastavene naprd. Minule som cestoval z prahy a v noci som potreboval zaparkovat v centre bratislavy a prespat u sestry, asi o jednej v noci. Kruzil som okolo po ulickach asi 15 minut, ale ziadne volne miesta. Tak som to musel chtiac nechtiac zaparkovat na mieste pre rezidencnu kartu - tych bolo volnych kupodivu viac nez dost..... Samozrejme rano o osmej som uz mal na aute pribitu papucu, lebo nejaky dedko si to cez okno na mna striehol..... Tak som rano zaplatil 20eur a isiel spokojne domov. Keby bolo nejake miesto poblizku kde by sa dalo zaparkovat za 20eur na noc, urcite by som to zaplatil. Tak som zaplatil 20eur za papucu. Beriem to ako cenu za parkovanie. Kedze v Prahe som platil 25eur parkovanie na noc, akurat ze bolo aj kryte a strazene....