... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
boborjelotor napísal:Ze to tebe musim prepocitavat mi je divne, ale budiz:ako umele zvysenie hodnotu v posudku pomoze niekomu, komu to nevychadza? nemam na to za 200, budem na to mat za 250?
pablohablo napísal:Len taky detail, nech sme presni, registrovat sa treba do 30 dni po uplynuti mesiaca, v ktorom si zacal prenajimat, cize su to v principe 2 mesiace.lebo zmluva FO vs FO je stale zdanitelny prijem, zo zakona mas aj povinnost taky prijem registrovat do 30 dni od jeho vzniku, ak to neurobis je to rovnaky danovy unik ako ked si Basternak byty tocil a pytal nadmerne vratky. Mne osobne je to uplne jedno ak to niekto tak robi, nemam z toho ani tlaky na zvieraci ako Undy, ale za tu 100vku mesacne mi to fakt nestoji aby ma najomnik/sused drzal za gule.
No a k tym detom a rodinam Bobor, mal som jednu slobodnu mamicku v byte zhodou okolnosti opalenu, mimo toho ze zrovna nebola idealnym najomnikom jej to po case prestalo vychadzat financne a nastastie odisla sama, lebo keby nechcela odist tak za A ju z tade legalne tazko dostanem s chranenou osobou a za B by som na to nemal charakter. Mal som aj rodinu s jednym deckom a bolo to v pohode viac-menej, troska vacsie opotrebenie bytu, lebo zena bola na materskej ale inak fit, ale tiez, keby im to prestane vychadzat tak co ? Mozes dat najom podla zakona o kratkodobom prenajme a tak to aj robim, vtedy nemusis hladat nahradne byvanie ak ma najomnik malolete dieta atd. ale defacto nemam na to charakter vyhodit rodinu len tak na ulicu, a preto rodinam s detmi uplnym ci neuplnym jednoducho preventivne neprenajimam, ani ludmi so zvieratami a fajciarom, cudzincom tiez nie kvoli vymozitelnosti prava ked odide do rodnej zeme alebo ma TP niekde v prdeli kde sa uz vlastne ani nezdrziava (skus vydat platobny rozkaz na francuza/nemca a potom to exekuovat)
ROKI49 napísal:mozno zalezi aj podla kvality cenovych map. Niekde v BA/ZA su viacmenej presne ale v hornel dolnej urcit cenu moze lietat ked je tam malo tranzakcii pre tvorbu mapy.A banky sa nechaju v pohode ojebat dakym znalcom, ktory povie, ze hodnota je vacsia dajme tomu o 20% jak trh? Lebo skusenost mam skor opacnu, zas asi tiez nie su jebnuti a vedia si preverit, ako sa veci maju. Ci ako kde?
pablohablo napísal:V principe mas pravdu, ono byt sa hned po kupe do 3 tyzdnov prenajal, je tam starsie vybavenie a jedine, co som kupil su matrace za 200e, takze sa patkaňa az tak nebojim. Dvere by ma ale sraliPrenajimal som byt v rodinnom dome, do bytu sa dostala mys, vyzrala tesnenia na dverach chladnicky aj mraznicky. Neviem si predstavit co spravi taky patkan keby sa pustil napr. do hadice od pracky pocas nepritomnosti. Kamos mal v byte zajaca v klietke, ale mala ho obcas pustila po byte, bobky jebat ale kokot mal pasiu na kable, a aj ked ho 3x jebla predlzovacka nepoucil sa. Kolegyna ma ridzbega, bol uplne v pohode, cez den v klietke kym bola v praci (cez obed odbehla ho vyvencit), ale jak sa rozisla s frajerom psovi zajebalo a kym bola v praci rozjebal najom na kasu, to si nezasil, kokot dohryzol vypinace na stene, bezpecnostne dvere doskriabal, nechapes. Takze zvierata fakt radsej ziadne, ale jasne ak by boli suchoty daky patkan v klietke mozno ok ak by to najomnik svojimi najomnickymi kvalitami kompenzoval.
sxiza napísal:ono dobra zmluva je pekna vec a malo by to byt samozrejmostou, len ja osobne zmluvu berem hlavne na to, aby boli na papieri urcene mantinely pre obe strany, ktore ked su seriozne je to ok. Si zober, ze dojde k poruseniu zmluvy, pripadne k dakej skode, ktora presiahne kauciu a podobne....Budes to pre 200-300 eur davat na sud, kde sa s tym budes jebat dalsie 3 roky? Pochybujem, vacsina ludia sa na to vyserieOd vtedy som si zohnal dobru zmluvu, kde mam osetrenu vacsinu veci od neplatenia az po znicenie zariadenia, prikladam vzdy foto bytu a zariadenia k zmluve a pokial byt vykazuje znamky opotrebenia viacej ako bezne opotrebenie, tak najomcovia musia platit - resp. sa to strhne z kaucie, ktoru musia najneskor do x dni doplnit inak konci najom.