... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Re: P O K E C -tu mozte kecat o comkolvek.

Pondelok, 28. Júna 2021, 09:28

Lebo bezne ked neni cash zoberu spotrebak, a po case ked cena porastie sa refinancuje a vsetko v cajku, ale ked niekomu ani na ten spotrebak nevyjde lebo na krku dalsie 3spotrebaky kvoli dovolenkam v bulharsku, tak sa ide ojebavat, a mozno kde sa viac toci trh sa na to predajca vysere, ale su regiony kde je predavajuci rad ze po roku ma vazneho zaujemcu a ze na obhliadku nedosla tradicna tmava rodina s 8detmi na starej astre, tak ide do toho
A vychadza to tak ze trebars v regionoch kde tie byty stoja 40-60tis, pri kupe za 50 by 10tis. spotrebak k hypoteke nevysiel, ale ked tych 10litrov supnu k hypo na 30rokov, tych 30€mesacne az tak neboli
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

pablohablo
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 28. Júna 2021, 09:31

popoko
Naposledy upravil/-a pablohablo v Utorok, 14. Septembra 2021, 04:30, upravené celkom 4 krát.

RTG
Auto: BMW F900XR
Kraj: Žilinský

Pondelok, 28. Júna 2021, 09:33

boborjelotor napísal:
ako umele zvysenie hodnotu v posudku pomoze niekomu, komu to nevychadza? nemam na to za 200, budem na to mat za 250?
Ze to tebe musim prepocitavat mi je divne, ale budiz:
200k nehnutelnost = 160k hypo + 40k cash. To mas mesacnu splatku za hypo +/- 500€ + 40k, ktore bud pozbieras od kamaratov, rodiny alebo niekde mas nasyslene pod vankusom, alebo ak nemas, tak davaj spotrebak, ktory ta bude pri 7% p.a. a 8rokov co je maximum stat krasnych 550€ takze dokopy splacas 1050 mesacne.
Ak bude v posudku vyssia suma, banka schvali 200k, tak si na urovni 630€ emsacne, to je rozdiel dopici 40% splatky. A to mozes mat v pohode uverovy strop niekde na urovni 1k€ rozdiel je to stale zasadny. Teda v druhom pripade prelezies stresstestom s prstom v nose, ale v prvom pripade tazko.

boborjelotor
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 28. Júna 2021, 09:40

pytam sa debilne, ale tymto smerom sa moje myslienkove pochody na turistiku nikdy nevybrali :)
ako mi pomoze zvysenie hodnoty pri refinancovani? ved ked dlzim na istine 120k, furt dlzim 120k, ne? ked predavam, tak rozumiem, ze dostanem viac, ale ked refinancujem tak wut? ci pod refinancovanim sa mysli, ze mi daju este 40k aby bolo na tu pajtu a dovolenku na velkych a malych divoch?
krista, a preco o tomto netocia na netflixe serial, alebo na jojke aspon, volajake hordne dolne, susedky a tatkovia a picovina, a tu by bol z toho krasny Billions vs. Suits serial jak vino, Diana Morova by bola zena lahsich mravov - a v seriali by hrala pani za prepazkou v sporitelni, a 40 epizod by bolo o tom ako si volajaky Kolenik ide brat uver na garzonku. stonks

RTG - dakujem za prepocet, odjebalo mi dekel. chojte o tom ktosi spravit serial. fakt. wtf. som rad, ze som si neplnil sny o kruhacoch a nebral hypoteku ale 2 mesiace minuly rok isiel az do kontokorentu na ucte, ale vidim, ze pre moje mentalne zdravie sa oplatilo.

pablohablo

Pondelok, 28. Júna 2021, 09:43

Vyssi znalecky pomaha v tom ze papierovo je nehnutelnost hodnotnejsia a moze sluzit ako zabezpeka aj na vyssi uver (ako 80% LTV), ci uz pri kupe hypotekou alebo dodatocne amerikou ci pri refinanci. V opacnom pripade by si musel zakladat matky otca brata psa budu aby si to ufinancoval. Ale stale to pri kupe vyzaduje aby bol podstatny rozdiel medzi kupnou cenou a znaleckym a to neviem ci len tak prejde, to uz potom ojebavas tak ze sa tvaris ze si zaplatil tolko co je aj znalecky. Tiez musis preukazat ze si 20% zaplatil z vlastnych nez dojde k cerpaniu hypu, toto sa ale ucilo v Uverove Podvody 3 v tretom semestri podvodnickej, a teda sa stracam.

ROKI49
Auto: G20 330i

Pondelok, 28. Júna 2021, 09:51

pablohablo napísal:
lebo zmluva FO vs FO je stale zdanitelny prijem, zo zakona mas aj povinnost taky prijem registrovat do 30 dni od jeho vzniku, ak to neurobis je to rovnaky danovy unik ako ked si Basternak byty tocil a pytal nadmerne vratky. Mne osobne je to uplne jedno ak to niekto tak robi, nemam z toho ani tlaky na zvieraci ako Undy, ale za tu 100vku mesacne mi to fakt nestoji aby ma najomnik/sused drzal za gule.

No a k tym detom a rodinam Bobor, mal som jednu slobodnu mamicku v byte zhodou okolnosti opalenu, mimo toho ze zrovna nebola idealnym najomnikom jej to po case prestalo vychadzat financne a nastastie odisla sama, lebo keby nechcela odist tak za A ju z tade legalne tazko dostanem s chranenou osobou a za B by som na to nemal charakter. Mal som aj rodinu s jednym deckom a bolo to v pohode viac-menej, troska vacsie opotrebenie bytu, lebo zena bola na materskej ale inak fit, ale tiez, keby im to prestane vychadzat tak co ? Mozes dat najom podla zakona o kratkodobom prenajme a tak to aj robim, vtedy nemusis hladat nahradne byvanie ak ma najomnik malolete dieta atd. ale defacto nemam na to charakter vyhodit rodinu len tak na ulicu, a preto rodinam s detmi uplnym ci neuplnym jednoducho preventivne neprenajimam, ani ludmi so zvieratami a fajciarom, cudzincom tiez nie kvoli vymozitelnosti prava ked odide do rodnej zeme alebo ma TP niekde v prdeli kde sa uz vlastne ani nezdrziava (skus vydat platobny rozkaz na francuza/nemca a potom to exekuovat)
Len taky detail, nech sme presni, registrovat sa treba do 30 dni po uplynuti mesiaca, v ktorom si zacal prenajimat, cize su to v principe 2 mesiace.

Inak som vsetkym suhlasim, prenajimam 2 byty a pri oboch bola absolutna podmienka ziadne deti. Uz ked mi zavolal chlap a v pozadi mu plakalo dake babo som vedel, ze z toho nic. Nastastie su to jednoizbaky a vacsina ludi si da vysvetlit, ze je to pre rodinu s dietatom male. Ocividne je doba zla, ked sa ma teta opyta na 28 metrakovy byt, ze ci tam moze ist byvat 4-clenna rodina. Pri tychto prenajmoch je absolutne klucove mat dobry nos na ludi, aj to samozrejme nie je spolahliva metoda, ale nejaky feeling na tej oblhliadke clovek dostane a zatial ma to nesklamalo.
Pre domace zvieratka co su zavrete v klietke nerobis vynimku? Ja som urobil, chalan ma potkana v klietke a je fakt super seriozny na vsetko, co sme si dohodli, tak reku budiz.....
PRÍBEH: ex E39 525d, 2003, Individual Obrázok
ex F30 330d, 2013 Obrázok
G20 330i, 2022 Obrázok

RTG
Auto: BMW F900XR
Kraj: Žilinský

Pondelok, 28. Júna 2021, 09:57

Na to ma napadla zo skoly zivota podvodnickej z druheho semestra, ze urobis tu fiktivnu zmluvu o zapozicani penazi predavajucemu ako pisal vyssie kkt a do zmluvy sa potom zavedie nieco ako vyrovnanie pohladavok medzi stranami. Mato ale hacik - bud transakcia musi prebehnut, alebo do max 15k v hotovosti.. Mozes byt v limite alebo ti stale bude chybat. Proste cele LTV to dokurvi aj tak ,lebo znalecky je spravidla nizsi a este z toho ti jebnu max 80% a to moze zamavat s ochotou kupit dost. Takze realne sa ludom stazil pristup k byvaniu lebo posudky nekoresponduju s trhovou cenou, banky daju este menej a potom exponencialne stupa ochota ludi vymyslat klucky ako sa k tomu dostat.

pablohablo

Pondelok, 28. Júna 2021, 10:01

Prenajimal som byt v rodinnom dome, do bytu sa dostala mys, vyzrala tesnenia na dverach chladnicky aj mraznicky. Neviem si predstavit co spravi taky patkan keby sa pustil napr. do hadice od pracky pocas nepritomnosti. Kamos mal v byte zajaca v klietke, ale mala ho obcas pustila po byte, bobky jebat ale kokot mal pasiu na kable, a aj ked ho 3x jebla predlzovacka nepoucil sa. Kolegyna ma ridzbega, bol uplne v pohode, cez den v klietke kym bola v praci (cez obed odbehla ho vyvencit), ale jak sa rozisla s frajerom psovi zajebalo a kym bola v praci rozjebal najom na kasu, to si nezasil, kokot dohryzol vypinace na stene, bezpecnostne dvere doskriabal, nechapes. Takze zvierata fakt radsej ziadne, ale jasne ak by boli suchoty daky patkan v klietke mozno ok ak by to najomnik svojimi najomnickymi kvalitami kompenzoval.
Naposledy upravil/-a pablohablo v Pondelok, 28. Júna 2021, 10:02, upravené celkom 1 krát.

ROKI49

Pondelok, 28. Júna 2021, 10:02

A banky sa nechaju v pohode ojebat dakym znalcom, ktory povie, ze hodnota je vacsia dajme tomu o 20% jak trh? Lebo skusenost mam skor opacnu, zas asi tiez nie su jebnuti a vedia si preverit, ako sa veci maju. Ci ako kde?
G20 330i, 2022 Obrázok

pablohablo

Pondelok, 28. Júna 2021, 10:05

ROKI49 napísal:
A banky sa nechaju v pohode ojebat dakym znalcom, ktory povie, ze hodnota je vacsia dajme tomu o 20% jak trh? Lebo skusenost mam skor opacnu, zas asi tiez nie su jebnuti a vedia si preverit, ako sa veci maju. Ci ako kde?
mozno zalezi aj podla kvality cenovych map. Niekde v BA/ZA su viacmenej presne ale v hornel dolnej urcit cenu moze lietat ked je tam malo tranzakcii pre tvorbu mapy.

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Pondelok, 28. Júna 2021, 10:09

Presne, v ba 160tisicovy byt neojebes na 200, ale v hornej dolnej, kde jeden byt sa predava za 40 a druhy o 2ulice dalej za 55 a rozdiel iba krajsie kachlicky a nerezovy sporak miesto bieleho
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

sxiza
Auto: nope

Pondelok, 28. Júna 2021, 10:14

Ja napr. prenajimam 3i, v ktorom sme byvali s manzelkou my 2roky a poviem Vam, ze niektori ludia vedia fajne ojebavat. Nastastie manzelka je ako bobor v zenskej verzii vypatra aj nemozne a ma cit ako kolumbo na kokse. Raz dosiel na obhliadku taky potmavsi typek aj so sestrou, nie cigani ale tak 50:50 reznuti boli, ze on je kuchar v Gatto Matto a sestra je kadernicka, penazi maju dost a hladaju nieco na dlhodoby prenajom a byvat tam budu aj s mamou 3ja. Nikomu nic neslubujem na prvom rande tak sme si nechali cas na rozmyslenie a medzitym manzelka volala znamej co brigaduje v Gatto Matto, ze ci ho nepozna. Samozrejme, ze ho poznala podla popisu aj spravania - robi tam umyvaca riadu, chodi z podnajmu do podnajmu, nikde neplati a nakoniec zdrhne a kluce jebne do schranky. Nakoniec sme tam na 2roky dali rozvedenu uctovnicku s 2 detmi cca 10r a 13r, relativne pokoj akurat to vyzeralo po tych dvoch rokoch ze upratovali tak 2x do roka aj to som vela povedal. Skoda nastastie nebola az taka velka, odniesla si to len mikrovlnka, ktora sa uz nedala vycistit od tych hovien co tam nechali, vymalovali sme dve izby, a zvysok sa musel vytepovat a vygruntovat. To bol moj prvy prenajom (mimochodom realizovany cez realitku - sice kamosova stara ale aspon zmluvu mohla mat dobru a nie 2strany a4). Od vtedy som si zohnal dobru zmluvu, kde mam osetrenu vacsinu veci od neplatenia az po znicenie zariadenia, prikladam vzdy foto bytu a zariadenia k zmluve a pokial byt vykazuje znamky opotrebenia viacej ako bezne opotrebenie, tak najomcovia musia platit - resp. sa to strhne z kaucie, ktoru musia najneskor do x dni doplnit inak konci najom. Teraz tam mam tiez rodinku, manzelia a dcera cca 20r co chodi na vysku - zatial vsetko ok. Kopiu zmluvy som poslal na danovy len raz pri tom prvom najme a odvtedy som to neriesil aj ked najomne od vtedy islo hore, v danovom to maju kazdy rok zratane na cent.
Naposledy upravil/-a sxiza v Pondelok, 28. Júna 2021, 10:18, upravené celkom 1 krát.
Ex: BMW E53 3.0i
Ex: BMW F10 white [520D]
Ex: BMW E46 black [323ci]
EX: Audi A6 Avant 1.9TDI

ROKI49

Pondelok, 28. Júna 2021, 10:17

pablohablo napísal:
Prenajimal som byt v rodinnom dome, do bytu sa dostala mys, vyzrala tesnenia na dverach chladnicky aj mraznicky. Neviem si predstavit co spravi taky patkan keby sa pustil napr. do hadice od pracky pocas nepritomnosti. Kamos mal v byte zajaca v klietke, ale mala ho obcas pustila po byte, bobky jebat ale kokot mal pasiu na kable, a aj ked ho 3x jebla predlzovacka nepoucil sa. Kolegyna ma ridzbega, bol uplne v pohode, cez den v klietke kym bola v praci (cez obed odbehla ho vyvencit), ale jak sa rozisla s frajerom psovi zajebalo a kym bola v praci rozjebal najom na kasu, to si nezasil, kokot dohryzol vypinace na stene, bezpecnostne dvere doskriabal, nechapes. Takze zvierata fakt radsej ziadne, ale jasne ak by boli suchoty daky patkan v klietke mozno ok ak by to najomnik svojimi najomnickymi kvalitami kompenzoval.
V principe mas pravdu, ono byt sa hned po kupe do 3 tyzdnov prenajal, je tam starsie vybavenie a jedine, co som kupil su matrace za 200e, takze sa patkaňa az tak nebojim. Dvere by ma ale srali :D . Ale predstava, ze pes rozjebe vypinace je super :D
G20 330i, 2022 Obrázok

ROKI49

Pondelok, 28. Júna 2021, 10:23

sxiza napísal:
Od vtedy som si zohnal dobru zmluvu, kde mam osetrenu vacsinu veci od neplatenia az po znicenie zariadenia, prikladam vzdy foto bytu a zariadenia k zmluve a pokial byt vykazuje znamky opotrebenia viacej ako bezne opotrebenie, tak najomcovia musia platit - resp. sa to strhne z kaucie, ktoru musia najneskor do x dni doplnit inak konci najom.
ono dobra zmluva je pekna vec a malo by to byt samozrejmostou, len ja osobne zmluvu berem hlavne na to, aby boli na papieri urcene mantinely pre obe strany, ktore ked su seriozne je to ok. Si zober, ze dojde k poruseniu zmluvy, pripadne k dakej skode, ktora presiahne kauciu a podobne....Budes to pre 200-300 eur davat na sud, kde sa s tym budes jebat dalsie 3 roky? Pochybujem, vacsina ludia sa na to vyserie
G20 330i, 2022 Obrázok

pablohablo

Pondelok, 28. Júna 2021, 10:31

No neviem ako v ziline ale v BA funguju privatne zoznamy problemovych najomnikov. Ja som do zariadenia 2i dal 20k takze to mam inak nastavene. Zmluva presne ako pises len urcuje nejake dohodnute pravidla pre pripad nezhod, ako sa budu riesit. Ale ak ma najomnik uplne v peecku moze si s nou aj tak len vytriet rit a potom porozotierat po stenach a nic s tym neurobis.
Ale velmi by som uvital ten nemecko/americky system keby je standartom aj unas ze dokladas pracovnu zmluvu, vypis z uctu atd. ako standartny pred-najmovy screening. Samozrejme da sa tam najst aj bez toho ale to mas zvacsa nie rezidencne komplexy kde to ma cele jeden clovek/spravca ale nejaky sukromnicek co si povie ze mu to za to riziko stoji a tie byvania potom zvacsa podla toho aj vyzeraju lokalitou, zariadenim, stavom a hlavne platobnymi podmienkami v style zaplatis 12 mesiacov vopred v USA a pod.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 225 neregistrovaných