... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
kkt1
Kraj: Žilinský

Re: P O K E C -tu mozte kecat o comkolvek.

Nedeľa, 27. Júna 2021, 20:28

Suhlas, ved pisem ze v obidvoch pripadoch sa jednalo o pozemok. Mal sa platit zalozenim inej nehnutelnosti taktiez v obidvoch pripadoch. V ani jednom pripade kupa neprebehla, pisal som to len na margo DPHckarov ;)
Ale napisat 2 zmluvy jednu pre banku a druhu medzi stranami je celkom sila. A ze to financaci odmietli riesit je este vacsia.

filipe46

Nedeľa, 27. Júna 2021, 20:31

Však logicky ak sa na tej istej ulici predá 50 nadhodnotenych bytov, tak čo myslíš?

Bobor však sám si to napísal. kúpna cena bytu nikoho nezaujíma. Takže ak banka dá 130 a byt stojí 100? Tak čo? Nič.
Odkiaľ zoberie mladá 20% cash na nehnuteľnosť? Nie všetci majú zlatú lyžicu od narodenia :)

Ps a keby som vedel ako sa chytíte na tie percentá, tak by som hneď na začiatku napísal že percentá sú pre príklad, aby sa to ľahšie chápalo :)
VW Golf R 2016 2.0TSI

Ex BMW 3er 2001 3.0d tour

Ex Audi A6 2013 3.0TDI

boborjelotor
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 27. Júna 2021, 20:43

banka ma v pici sumu na kupnej zmluve vis a vis urcovania hodnoty nehnutelnosti. to je snad kazemu jasne.
banka nema v pici sumu na kupnej zmluve, ak nou rucis za uver a suma je podozrivo nizka, pretoze banka nebude riskovat, ze o rok zaklope financna policia, ktora ti do katastra na ten byt jebne plombu. Nie ze by banka nejako extra riesila, ze ta vysetruju za kratenie dane alebo podvod, ale s tou plombou to banka nepreda. a ta plomba tam bude svietit pri rychlosti uradov a organov kludne aj rok.

pablohablo
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 27. Júna 2021, 20:44

popoko
Naposledy upravil/-a pablohablo v Utorok, 14. Septembra 2021, 04:31, upravené celkom 2 krát.

boborjelotor

Nedeľa, 27. Júna 2021, 21:05

ludia na Slovensku si naozaj nevedia vazit - ale pokial nikdy neskusali zit v nerozvojovej krajine ani nemaju ako - ake jednoduche je u nas vobec prenajat si byt, ak si odmyslime splnit tu jednu podmienku - mat na to peniaze. A ok, nemame klapky na ociach, mat na to peniaze a nebyt nebiely. Alebo mat tolko penazi, ze to nevadi ;) ani kotlebe.
Zlozitejsie to mozu mat rodiny s malymi detmi, aj ked ja som nikdy nepochopil, ci mi rodina s malym pankhartom znici byt viac ako 25 rocny korporatcik, ktory ma v byte 4 noci do tyzdna "gulaspartyju" alebo 50 rocna pani, ktora ma hygienicke navyky horsie ako na heroine zavisly bezdomovec.
Ked som prvykrat siel do Nemecka, tak som si tak naivne pozeral byty v lepsich stvrtiach, ze jej parada, 1200 za takuto jebu s terasou, sukromna ulica za branou kde je len 5 domov, garaz. No pycuzryzu, ukaz schufu, odporucania od predchadzajucich prenajimatelov, blabla. Skoncil som v klasickych "biznis rentals", s lacnym ikea nabytkom, v podstate dlhodoby hotel, aspon ze prezliekali postel a vynasali smeti. Ak by som taky byt chcel, musel by sa za mna kolega zarucit, a aj tak by som musel naozaj ist po niecom, co je mega drahe a tazko sa to prenajima. Bezny byt, zabudni. A to som nebol v Mnichove ci Berline, kde expati ziju aj 2 roky v kadejakych shared rentaloch.
v UK ak nechces nejaky plesnivy kokotinec rovnako. Najdes, v pohode, ale kludne aj 6 mesacna kaucia dopredu s tym ze po pol roku sa ti 3 najmy odrataju po polovici. Vsetko fully carpeted, koberec stoji 60 libier za meter, akoze makky, vysoky vlas, ale zoderes ho aj keby si naslapoval len v choduloch.
Slusne byvanie je x-nasobne zlozitejsie ziskat do prenajmu v zahranici ako u nas, kde neexistuje ziadne komercne "credit score", vymozitelnost prava v kokote, atd. ked chytis na obhliadku sociopata, ktory dokaze simulovat ludsku bytost, a das mu byt, tak good riddance.

pistacik11
Auto: 4 kolesa ma

Nedeľa, 27. Júna 2021, 21:26

Boborko ty máš fakt extrémne skúsenosti, ja ani kolegovia, či rodina nikto také skúsenosti s dojclandom nemá, po väčšinou stačila pracovná zmluva, splatiť depozit a vybavene. A to či sa prenajímal, byt, dom...

A nebolo to v nejakých štvrtiach, žeby som sa bal auto nechať na ulici.

V bytovke čo som bol naposledy, s nadsazkou sme boli ja a bratranec s rodinou v druhom byte v dome cez cestu jediný Ausländeri na ulici a problém nebol. Byty by boli na svk nadštandard.

Auto mi stalo hockedy cez noc aj s kľúčami v zapaľovani a otvoreným oknom celý víkend a nič sa mu nestalo.

Žiadna stuffa nikoho nezaujímala.
E65 745i pribehy-nasich-aut/e39-523i-winterauto-pohrebak-t110983.html
e36 M3 EVO http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 52201.html
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

boborjelotor

Nedeľa, 27. Júna 2021, 21:50

ja som este nevidel inzerat, kde by sa nevyzadoval schufa check ak sa jedna o klasicky full rental, kde si na seba musis prihlasit aj energie atd. a ani nepoznam nikoho, kto byty a domy prenajima v Nemecku, a zopar ich poznam, co by ta zobral ako cudzinca do najmu bez toho, aby si mal zo schufy report, ze si 3 mesiace platil aspon ucet za telefon.

pistacik11

Nedeľa, 27. Júna 2021, 22:14

Pozrel som si teraz inzeráty, no naposledy tak 3r dozadu, tu schufu nikto neriešil. Teraz už je to fakt všade. Ono ak si tam zabyvany, tak by to problém nemal byť. Horšie ak ideš na blinda, že si nájdeš bývanie a robotu po vlastnej osi....

Holt Nemecko, ale tam by aj autoservis s údržbou motorových vozidiel bez zásahu do motorickej časti vozidla mal návštevu po pár rozobratých motoroch, lebo není na to papier a môže to byť majster aký chce. Takže áno, zlaté Slovensko
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

starynovy

Nedeľa, 27. Júna 2021, 23:33

Este, ze nema ziadny servis. Podla toho aky je bobor stary a plesaty to museli byť vychodniarske 3 roky, nieco ako tie 2 metre. Cize tak 10 rokov.. Ale az vcera to tam dali! :D

sxiza
Auto: nope
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 28. Júna 2021, 07:58

Co sa tyka toho prenajimania bytov - to mate zmluvu ako pravnicka osoba(prenajimatel) vs sukromna osoba(najomnca), ze priznavate kazde euro tomuto statu? Asi som mal zlu mienku tu o klube :) Lebo mi je dost zatazko akceptovat to, ze by nikto nechcel "optimalizovat zmluvu" danovemu uradu ked moze mat zmluvu o prenajme sukromna o. vs sukromna o.
Ved ako tu uz bolo spomenute, do nakladov idu len realne naklady na energie a udrzbu :-/
Ex: BMW E53 3.0i
Ex: BMW F10 white [520D]
Ex: BMW E46 black [323ci]
EX: Audi A6 Avant 1.9TDI

pistacik11

Pondelok, 28. Júna 2021, 08:06

Starý pred 3r som úspešne vybavoval byt známemu, takže s týmto na mňa nechoď. Svoje domnienky, že to bolo 10r dozadu si nechaj.

Minulého roku som tiež vybavil byt bez Schufa bratrancovi a jeho frajerke, ktorý akurát došli do nemecká, ale to nerátam, keďže to išlo cez "známosti". Keďže kamarát mal akurát voľný byt.
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

pablohablo

Pondelok, 28. Júna 2021, 08:11

sxiza napísal:
Co sa tyka toho prenajimania bytov - to mate zmluvu ako pravnicka osoba(prenajimatel) vs sukromna osoba(najomnca), ze priznavate kazde euro tomuto statu? Asi som mal zlu mienku tu o klube :) Lebo mi je dost zatazko akceptovat to, ze by nikto nechcel "optimalizovat zmluvu" danovemu uradu ked moze mat zmluvu o prenajme sukromna o. vs sukromna o.
Ved ako tu uz bolo spomenute, do nakladov idu len realne naklady na energie a udrzbu :-/
No mas viacero moznosti, ak to chces najviac ocistit danovo tak zaradis byt do ochodneho majetku kludne ako FO s odpismi. Potom mozes dat do nakladov vsetko a znizujes si danovy zaklad aj o odpisy toho bytu, len pozor ze ked predavas tak to mas oslobodene od dane az 5 rokov po vyradeni z obchodneho majetku (nie od kupy) inak platis dan & zdravotne odvody z rozdielu medzi zostatkovou uctovnou cenou a predajnou cenou (Au!). Ak to prenajimas bez zaradenia do obchodneho majetku tak mozes uplatnit 500 Eur (1000 v pripade BSM) ako nezdanitelnu cast, energie a "naklady nevyhnutne na udrzanie prijmu" co je dost genericky vyklad, ale v podstate akakolvek investicia/udrzba ak prenajimas napriklad zariadeny byt.
Da sa prenajimat aj na cierno, ale skor ci neskor ti niekto posle danovu kontrolu lebo si zle hlasoval na schodzi, alebo mu vadia tvoji najomnici, alebo proste len tak ho nieco zerie, alebo da podanie sam najomnik pri prvej nezhode ktoru mate. Inak nerozumiem, o com tocis, lebo zmluva FO vs FO je stale zdanitelny prijem, zo zakona mas aj povinnost taky prijem registrovat do 30 dni od jeho vzniku, ak to neurobis je to rovnaky danovy unik ako ked si Basternak byty tocil a pytal nadmerne vratky. Mne osobne je to uplne jedno ak to niekto tak robi, nemam z toho ani tlaky na zvieraci ako Undy, ale za tu 100vku mesacne mi to fakt nestoji aby ma najomnik/sused drzal za gule.
No a k tym detom a rodinam Bobor, mal som jednu slobodnu mamicku v byte zhodou okolnosti opalenu, mimo toho ze zrovna nebola idealnym najomnikom jej to po case prestalo vychadzat financne a nastastie odisla sama, lebo keby nechcela odist tak za A ju z tade legalne tazko dostanem s chranenou osobou a za B by som na to nemal charakter. Mal som aj rodinu s jednym deckom a bolo to v pohode viac-menej, troska vacsie opotrebenie bytu, lebo zena bola na materskej ale inak fit, ale tiez, keby im to prestane vychadzat tak co ? Mozes dat najom podla zakona o kratkodobom prenajme a tak to aj robim, vtedy nemusis hladat nahradne byvanie ak ma najomnik malolete dieta atd. ale defacto nemam na to charakter vyhodit rodinu len tak na ulicu, a preto rodinam s detmi uplnym ci neuplnym jednoducho preventivne neprenajimam, ani ludmi so zvieratami a fajciarom, cudzincom tiez nie kvoli vymozitelnosti prava ked odide do rodnej zeme alebo ma TP niekde v prdeli kde sa uz vlastne ani nezdrziava (skus vydat platobny rozkaz na francuza/nemca a potom to exekuovat)

Wanted
Auto: 5 metrova pi*ovina
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 28. Júna 2021, 08:28

kkt1 napísal:
Jo a strop je ked kupujes pozemok a developer ti povie, ze budu 2 zmluvy, jedna oficialna pre banku na 120 litrikov a druha medzi vami za 50 litrikov aby nemusel developer platit dane ;) Toto seriozne povedali kolegovi, ten siel s tym rovno na urad financnej policie, ze ci vedia ze toto sa deje a chlapci vyzerali ako z inej planety, ze to vaaazne? :D To ste sa mozne zle pochopili. :D a hotovo vyriesene :D potom ze preco je tento stat v ...

A druha vec co sa zas stala mne, ze developer mi pri kupe pozemku povedal, ze predajna suma bude na 30 000ecok, ostatne peniaze sa spravi fiktivna zmluva o tom ze developer mne pozical peniaze a ja mu ich poslem ako vratenie pozicky :D
Mojho psa brata kamarata syn vravel, ze tak kupil dom. Znalkyna ohodnotila dom +40% navyse, s majitelom sa spravila jedna kopia zmluvy na o malinko mensiu hodnotu ako bola v znaleckom, ta sla do banky a vsetky ostatne zmluvy, ktore sa ponechavali mali realnu kupnu cenu v pripade "co kdyby". Chlapec sa zmestil do LTV DTI a vyslo mu aj na rekonstrukciu vsetko bez medzi uverov spotrebakov atd...
E60 https://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/lci-edition-t121863.html
E32 DC58865
ex: E30 M20B20
Yo´ mama is so fat, when she walked by the TV, I missed 3 episodes!...

boborjelotor

Pondelok, 28. Júna 2021, 08:34

a keby doslo k problemom a setrenim by sa zistilo, ze znalkyna ojebavala, tak ona si s radostou pojde po trestny rozkaz s podmienkou, vsak :).

kkt1

Pondelok, 28. Júna 2021, 08:37

Mna by zaujimalo a nikto mi na to este realne neodpovedal - ze sa rozhodnem prenajimat byt aj s parkovacim miestom a este aj autom k tomu. Mozem si dat do nakladov aj kupa + opravy auta a tankovanie do neho? :))) Fyzicka osoba.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 251 neregistrovaných