... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
sxiza napísal:No mas viacero moznosti, ak to chces najviac ocistit danovo tak zaradis byt do ochodneho majetku kludne ako FO s odpismi. Potom mozes dat do nakladov vsetko a znizujes si danovy zaklad aj o odpisy toho bytu, len pozor ze ked predavas tak to mas oslobodene od dane az 5 rokov po vyradeni z obchodneho majetku (nie od kupy) inak platis dan & zdravotne odvody z rozdielu medzi zostatkovou uctovnou cenou a predajnou cenou (Au!). Ak to prenajimas bez zaradenia do obchodneho majetku tak mozes uplatnit 500 Eur (1000 v pripade BSM) ako nezdanitelnu cast, energie a "naklady nevyhnutne na udrzanie prijmu" co je dost genericky vyklad, ale v podstate akakolvek investicia/udrzba ak prenajimas napriklad zariadeny byt.Co sa tyka toho prenajimania bytov - to mate zmluvu ako pravnicka osoba(prenajimatel) vs sukromna osoba(najomnca), ze priznavate kazde euro tomuto statu? Asi som mal zlu mienku tu o klube :) Lebo mi je dost zatazko akceptovat to, ze by nikto nechcel "optimalizovat zmluvu" danovemu uradu ked moze mat zmluvu o prenajme sukromna o. vs sukromna o.
Ved ako tu uz bolo spomenute, do nakladov idu len realne naklady na energie a udrzbu :-/
kkt1 napísal:Mojho psa brata kamarata syn vravel, ze tak kupil dom. Znalkyna ohodnotila dom +40% navyse, s majitelom sa spravila jedna kopia zmluvy na o malinko mensiu hodnotu ako bola v znaleckom, ta sla do banky a vsetky ostatne zmluvy, ktore sa ponechavali mali realnu kupnu cenu v pripade "co kdyby". Chlapec sa zmestil do LTV DTI a vyslo mu aj na rekonstrukciu vsetko bez medzi uverov spotrebakov atd...Jo a strop je ked kupujes pozemok a developer ti povie, ze budu 2 zmluvy, jedna oficialna pre banku na 120 litrikov a druha medzi vami za 50 litrikov aby nemusel developer platit daneToto seriozne povedali kolegovi, ten siel s tym rovno na urad financnej policie, ze ci vedia ze toto sa deje a chlapci vyzerali ako z inej planety, ze to vaaazne?
To ste sa mozne zle pochopili.
a hotovo vyriesene
potom ze preco je tento stat v ...
A druha vec co sa zas stala mne, ze developer mi pri kupe pozemku povedal, ze predajna suma bude na 30 000ecok, ostatne peniaze sa spravi fiktivna zmluva o tom ze developer mne pozical peniaze a ja mu ich poslem ako vratenie pozicky