... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
//MPower
Auto: BMW F82 ///M4
Kraj: Bratislavský

Re: P O K E C -tu mozte kecat o comkolvek.

Streda, 23. Augusta 2017, 00:41

K tomu fotenu. Nemám vyštudované právo, ale pokial si ma niekto odfotí prípadne natočí na videozáznam, alebo odfotí moje auto kde je vidno ECV (Ano aj ECV podlieha ochrane osobných údajov) bez mojho vedomia a súhalsu tak tento material nemože nikde zverejnit, musí zabezpečit aby sa nedostal iným osobam a nebol zneužitý a može ho uchovávat len po obmedzenu dobu. Toto neplatí ak :
1, Budu stohto media vymazané rozpoznavacie znaky teda napr TVAR alebo ECV. Teda bude nepoužitelný aj u polícii.
2. Je tento záznam pouzitý ako dokazný material, avšak iba ked je vňom priamo zainteresovaná osoba ktorá záznam urobila. Napr. pri dokazovaní škody na majetku, zdraví atd..

Stoho vyplýva že ak niekto takto bez suhlasu a vedomia prinesie na políciu fotku, video za účelom údajného priestupku, tak síce policia može začat konať (aj ked podla toho čo je napísané hore toto jej konanie može byt zastavené príslušným úradom prip. sudom) to ale aj tak neznamená že ten dotyčný sa zároveň nedopustil trestného činu na ochranu osobnosti :) a paradoxne nakoniec sám bude riešený políciou ak ho zažaluje osoba na zázname :)
Preto by mi bolo uplne jedno ak si ma nietko takto odfotí :) Inak pokial zastavíte tam kde zastavit prípadne stát nemožte a pojdu okolo náhodou policajti, tak im oznámte že vám prišlo náhle nevolno preto ste núdzovo tu odstavili vozidlo lebo ste nechceli ohrozit na živote seba a účastníkov cestnej premávky a tým pádom ste oslobodený od priestupku a pokuty, a maximalne sa vás možu opýtat či vám maju zavolat zdravotnú pomoc :)

PristineShip
Kraj: Trenčiansky

Streda, 23. Augusta 2017, 04:32

z tvojho vykladu vyplyva, ze bankovi lupici nemusia nosit na hlavach lyziarske kukly a mozu pekne prist vystafirovani ako do kostola, lebo nikomu nedaju suhlas, aby ich odfotil :).

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Streda, 23. Augusta 2017, 07:17

Fuxxo napísal:
tak si ho setri asi :-D lebo sa neda velmi povedat ze by to boli podarene motory.. ale tak o to ani tak nejde no. ten zvuk je uplne nechutny :-D

kamarat to ma v passate b5 (110kW), akoze zvuk to ma ako vedro štrku v starej pračke, ale napriek tomu ako je to nakokot motor okrem vaciek tam neriesil nic zasadne, len obcas nejaka ta hadicka a blbosti, a nagulane to ma nieco do pol mega
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

//MPower

Streda, 23. Augusta 2017, 10:23

PristineShip napísal:
z tvojho vykladu vyplyva, ze bankovi lupici nemusia nosit na hlavach lyziarske kukly a mozu pekne prist vystafirovani ako do kostola, lebo nikomu nedaju suhlas, aby ich odfotil :).
Nie je pravda, veď tam píšem, v tomto prípade je banka priamo poškodená preto banka môže záznam použiť :) A banky majú aj nálepky s upozornením že je priestor monitorovaný, teda no problém ;)

PristineShip

Streda, 23. Augusta 2017, 10:30

ale ved si picu robim, tajne som dufal, ze aj ty, ale nie.. :)

takisto nie je pravda, ze nemozes zaznam identifikujuci inu osobu priniest na policiu, nemal by si ho zverejnovat verejne, cize ked ho das na youtube niekam tak musi mat zapixelovany ksicht a spztku na aute, ale policia nie je verejnost a ked chces nahlasit priestupok/trestny cin/whatever tak samozrejme im nedas zapixelovany video zaznam.

//MPower

Streda, 23. Augusta 2017, 12:47

Jaj, no nevidalo :)

No na políciu záznam s osobou priniesť môžeš, polícia síce vďaka nemu zatkne lupiča banky a poďakuje ti ale ako som napísal, ty si ten záznam použil protizákonne nakoľko aj lupič má právo na ochranu osobnosti nakoľko v čase skutku je to stále len údajný lupič polial o tom nebude právoplatne rozhodnuté a to neznamená že si sa nedopustil trestného činu ako on aj keď si tým spravil dobrý skutok :) Paradoxne by to malo byt presne tak. Nechcem sa hádať lebo niekdy jeden súd rozhodne tak a druhý to rozhodnuté zruší ale malo by to byt tak. Keď ten záznam vyslovene neslúži na tvoju osobnú ochranu alebo dokazovanie tak by mal byt protizákonný.. Napr v Rakúsku majú ešte prísnejšie zákony voči kamerovaniu atd.

Fuxxo
Auto: X3MC / E38 / E70
Kraj: Nitriansky

Streda, 23. Augusta 2017, 22:08

coooooo tu pixelaciu nejak robia? :-O :-O lebo v top geare zhanali specialne takych ludi s takou pixelovou tvarou ked si nechali kradnut auta :-O wtf
IG: @fuxxo_works_garage
YT: TheFuxxoWorksGarage

F97 X3M Competition LCi 2023 375kW
E38 735i 1999 175kW
E70 X5 30d 2010 173kW
ex: G20 M340i 2020 275kW
ex: E53 X5 30d 2002 135kW
ex: F32 420d Coupe 2016 140kW
ex: E63 650i Coupe 2006 270kW
ex: E34 520i Touring 1994 110kW
ex: E39 530d 2001 142kW
ex: E46 330da Touring 150kW

mexican
Auto: modré géčko

Štvrtok, 24. Augusta 2017, 08:44

V Čechách sa pred pár rokmi riešil prípad kedy nejakému týpkovi stále niekto hádzal kamene do okien. Tak si nainštaloval na barák kameru a na základe záznamu z nej sa podarilo identifikovať páchateľa. Avšak na súde páchateľov advokát presvedčil porotu, že kvalita záznamu nie je dostatočná na jednoznačnú identifikáciu páchateľa.
Krtátko na to páchateľ zažaloval majiteľa domu za narušenie skúkromia, lebo ho natáčal na kameru.

Vyplýva z toho poučenie, že záznam ktorý je nedostatočný na identifikáciu páchateľa vo veci trestného činu ju v inej veci absolútne dostatočný na to aby ním bolo porušené súkromie tej istej osoby.

P.S.: Advokáti a spol. sú všetci jedna kokocká banda.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

//MPower

Štvrtok, 24. Augusta 2017, 13:09

:thumbup:

A presne toto sú tie veci o ktorých tu píšem. Ono to nie je len tak ako si verejnosť mysli že si môže fotiť hocičo hocikde. Inak ty čo máte na dome bezpečnostné kamery tak isto vedia že to nie je len tak že tu si takto namontujem a hotovo :)

speedfred
Auto: KTM XBow
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 24. Augusta 2017, 13:11

na mojom pozemku platia moje zákony :-))

PristineShip

Štvrtok, 24. Augusta 2017, 13:46

jezisov kristus mpower ale ty hovoris uplnu kokotinu ze nemozes ani policajtom doniest zaznam, ktory dokazuje priestupok/zlocin/blabla,
ale tak to sa tazko vysvetluje niekomu, kto si dokaze aj parkovanie na kokota cez 2 miesta vysvetlit po svojom

//MPower

Štvrtok, 24. Augusta 2017, 14:11

Pristine kokotinu tu vravíš akurát ty :) nechápem prečo o tom píšeš keď o tom nič nevieš.. To čo som tu napísal ja nie je s mojej hlavy vymyslene, to len predávam info čo mne bolo povedané od ľudí ktorý sú v tomto oveľa znalejší ako ty ale pohoda :) každý nech si robí po svojom.

PristineShip

Štvrtok, 24. Augusta 2017, 14:26

mal by som problem uverit, ze nejaka myslienka vysla "s" tvojej hlavy, takze pohoda, verim ti

ja viem, ze to je vela pismenok a malo obrazkov pre teba, ale niektore pojmy by si si mohol ozrejmit tu http://www.zakonypreludi.sk/zz/2013-122

voMacK
Auto: G31 540i

Štvrtok, 24. Augusta 2017, 15:55

speedfred napísal:
na mojom pozemku platia moje zákony :-))

Treba rozlisovat verejne priestrantvo - napr ako ten pajdo, co si kameru najebal na ulicu pred domom a sukromny pozemok, ked si moniturjes vlastne priestory.
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

//MPower

Štvrtok, 24. Augusta 2017, 16:48

PristineShip napísal:
mal by som problem uverit, ze nejaka myslienka vysla "s" tvojej hlavy, takze pohoda, verim ti

ja viem, ze to je vela pismenok a malo obrazkov pre teba, ale niektore pojmy by si si mohol ozrejmit tu http://www.zakonypreludi.sk/zz/2013-122
:mrgreen: :D :lol:
Tak to si ma pobavil teraz. Áno som úplný sprostý debil čo v hlave nič nemá ktorý nemá ani 30 a sám si zarobil to čo niekto ani do 50 ale pohoda :) Dúfam že každý pochopil že to nemyslím v nejakom chvaleni nedajbože, to len na margo pristineho logiky aka aj idioti ako ja musia byt :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 210 neregistrovaných