Nedeľa, 18. Októbra 2020, 18:54
zatial ma este ziadna znacka, ziaden autorizak nepresvedcil, ze spolahlivo vedia co i len sparovat blutut v aute, obrazne povedane. Kedysi sa kazdy mesiac zatvorila dielna na jeden den, a piatok/sobotu isli vsetci mechanici na skolenia organizovane importerom/vyrobcom, tieto skolenia im aj z velkej casti boli hradene. Teraz ide jeden. Vraj sa nauci a "donesie domov". V tom je asi taka logika ako ked po kazdom incidente, kde policajt v USA vystreli 15 ran do spiaceho cloveka, ze "there are always few bad apples in the barrel". Niektore profesie si nemozu dovolit mat tie zle jablka. Nelietal by si s aerolinkou, keby ti povedali "vsetci nasi piloti su schopni odletu, ale niektori to pri pristavani jebnu kolmo", ani operaciu s pomocou noveho pristroja by si si nedal robit v nemocnici, keby si vedel, ze doktor sa naucil pristroj pouzivat tak, ze jeden z 8 isiel na skolenie a potom im za 20 minut povedal tych 10% co si zapamatal. Ja osobne sa teda nebojim novych technologii v autach preto, ze sa mozu pokazit a nie su overene. Ja sa bojim toho, kto to bude opravovat. Vsetky moje problemy v autach, ktore boli dlhodobo neriesitelne az na jeden kus vrzgajucich piatych dveri boli vzdy koli nejakej "elektrike", a tym myslim "elektriku" ktora bola v autach uz dlhe roky, v milionoch aut, ktore presli kazdemu mechanikovi cez ruku. "hmm, napatie je dobre, radio hra, problem sa neda zreplikovat".
Urcite sa rychlo vyprofiluje par garazi na elektroauta aj u nas, ked si o 2-3 roky zacnu ludia vo velkom kupovat tesly 3 za 10k ktore jazdili v Nemecku Uber. A drevarne na orave co radi zbrusia valce od hladke fusovali aj nesmrtelne dusicky so sportovymi prevodovkami, takze je to jedno kam si pojdes kupit dobry pocit vyhodnej ceny, dnes je to cinske DPF za 300 eur, za par rokov to bude velka krabica repasovanych clankov baterie kde daisy chain cinan pozapajal vsetko co nasiel. tiez za 300.