... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

speedfred
Auto: KTM XBow
Kraj: Žilinský

Re: Novinky vo svete automobilizmu, testy automobilov!

Piatok, 27. Apríla 2018, 15:20

súhlas,tiež nie som priaznivec SUV a X5 ma z toho vyliečila.
Inak len sa opýtam ,CTR a spotreba ?

Užívateľov profilový obrázok
Maco
Auto: visavytena pajta
Kraj: Bratislavský

Piatok, 27. Apríla 2018, 16:24

SUV brat!!
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

BRAiK POWER
Auto: Len sechschrchle
Kraj: Zahraničie

Piatok, 27. Apríla 2018, 16:38

Maco napísal:
SUV brat!!
Ale bruchem na zem a klapky na výfuke.
-BRAiK POWER-

Maco
Auto: visavytena pajta

Piatok, 27. Apríla 2018, 16:51

Ne.
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

speedfred
Auto: KTM XBow

Piatok, 27. Apríla 2018, 16:55

keď ťaháš kone či velké vozíky je SUV ok,inak nebrať!!

blesk
Auto: x1 18xd (2015)

Piatok, 27. Apríla 2018, 17:21

CTR nic nezere. Priemer za 2700km mam 9,8l. Jazdy mesto+vozenie sa na Babe a po Zahori. Jazda BA-PK v spicke sviznou jazdou spotreba okolo 8l-8,5l/100km. Predpisovo mimo spicky uz som bol aj pod 7l. Do 2tis km som mal spotrebu 9,2-9,3l. Odkedy mam novy vyfuk tak isla spotreba trochu hore:-))

//MPower
Auto: BMW F82 ///M4

Piatok, 27. Apríla 2018, 20:38

Blesk daj video zvuku teda :)

Fuxxo
Auto: X3MC / E38 / E70
Kraj: Nitriansky

Piatok, 27. Apríla 2018, 22:30

blesk napísal:
Inak stale nechapem, cudejm sa a opakujem dokola uz par rokov-na jednej strane sa bojuje na vsetkych frontoch o znizovanie emisii o kazdy gram a pritom raketovo rastu predaje SUV a crossoverov, ktore su vzdy tazssie a maju vyssi aerodynamicky odpor ako priestorovo zrovnatelny kombik a tym aj zravejsie a produkujuce viac emisii. Tieto dve veci idu proste proti sebe. To uz ani neriesim to, ze sa uzivatelia a novinari rozplyvaju nad tym, aky zazrak je ze tie dvoj tonove obyvacky s vela konmi su rychle a niektore dokonca zabavne - ale opat je to horsie ako by to bolo v ekvivalente ktory by bol naskladany v karoserii kombiku alebo inej forme nizssieho auta.
opat raz: tesat do kamena! :thumbup: :thumbup:
inak teraz som cital niekde ze ford vyhlasil ze do nejakeho roku 202x nebude mat vobec tradicne modely, vsetky zaniknu a ostanu len suv pickupy a utility vehicles.. :-D to uz je iny extrem fakt.. prave ale kvoli predajom :-/
IG: @fuxxo_works_garage
YT: TheFuxxoWorksGarage

F97 X3M Competition LCi 2023 375kW
E38 735i 1999 175kW
E70 X5 30d 2010 173kW
ex: G20 M340i 2020 275kW
ex: E53 X5 30d 2002 135kW
ex: F32 420d Coupe 2016 140kW
ex: E63 650i Coupe 2006 270kW
ex: E34 520i Touring 1994 110kW
ex: E39 530d 2001 142kW
ex: E46 330da Touring 150kW

eddone
Kraj: Košický

Piatok, 27. Apríla 2018, 23:12

To som akurát čital aj ja, že zatiaľ končí s predajom sedanov v usa.. K tým suv sa dá konštatovať len toľko, že je to pekný príklad toho že neee matkazem, ale vrecká akcionárov.
BMW e46 330iA (303) Ahorn Hochglanz
BMW e46 ///M3 (A08) Alu Shadow

Staré BMW = radosť z jazdy
Nové BMW = radosť z výbavy

blesk

Sobota, 28. Apríla 2018, 08:12

Nejde lennonsedwny, ale Ford avizoval ze postupne ukonci predaj vsetkehonokrem SUV a pick up-ov.
Teda Fiesta, Focus, Mondeo, C-Max-vsetko ma skoncit.

RTG
Auto: BMW F900XR

Sobota, 28. Apríla 2018, 08:30

blesk napísal:
Inak stale nechapem, cudejm sa a opakujem dokola uz par rokov-na jednej strane sa bojuje na vsetkych frontoch o znizovanie emisii o kazdy gram a pritom raketovo rastu predaje SUV a crossoverov, ktore su vzdy tazssie a maju vyssi aerodynamicky odpor ako priestorovo zrovnatelny kombik a tym aj zravejsie a produkujuce viac emisii. Tieto dve veci idu proste proti sebe. To uz ani neriesim to, ze sa uzivatelia a novinari rozplyvaju nad tym, aky zazrak je ze tie dvoj tonove obyvacky s vela konmi su rychle a niektore dokonca zabavne - ale opat je to horsie ako by to bolo v ekvivalente ktory by bol naskladany v karoserii kombiku alebo inej forme nizssieho auta.
Ako majitel kombika, ktory viem porovnat s kamaratovym SUV: nie je pravda, ze SUV musi byt vzdy tazsie. Nie je pravda, ze je v nom menej miesta ako v porovnatelnom kombiku. Ako hej kufor mam dlhsi aj sirsi, ale keby som nepotreboval prevazat kocik, stacil by mi aj ten jeho. Ale vzadu ma viac miesta ako ja. A kedze cakam treti prirastok, kombik pojde tata a pojdem do P5008, lebo tretia autosedacka.

BRAiK POWER
Auto: Len sechschrchle
Kraj: Zahraničie

Sobota, 28. Apríla 2018, 08:44

Zdá sa mi že dnes sa označuje ako SUV a KOMBI hocičo. Porovnávať bez bližších parametrov mi príde zcestné lebo ako tu kolega píše že nie vždy platí pravidlo. O individuálnych potrebách každého jedného ani nevravím. To je potom debata typu nafta vs benzín.
-BRAiK POWER-

Zarrick
Auto: E92
Kraj: Košický

Sobota, 28. Apríla 2018, 08:54

blesk source? Fakt by som si to prečítal... hmmm
#M41D17(ex) #M52B20(ex) #M43B19(ex) #M47TUD20(kompot) #M57D30TÜ2TOP(E92) #M57D30TÜ(X3)

blesk

Sobota, 28. Apríla 2018, 09:04

RTG: Nikto tu preboha nehovori ze SUV nemaju prednosti. Aky kombik porovnavas s 3008? Ano auta postavene do vysky vedia na kratsej platforme ponuknut viac miesta na nohy - to je logicke lebo cely posed je viac blizky sedeniu na stolicke. Alebo inak sedeniu v MPV alebo v autobuse.
Auta s pozdlzne ulozenym motorom este so snahou motor posunut minimalne polovicou za os ulozenia prednej napravy su na tom v potovnani s SUV uplne najhorsie lebo musis mat pomerne dlhy predok a motor s prevodovkou viac v kabine - to je typicke BMW a cuduj sa svete je to pri koncepcii pohonu so spalovacim motorom ten najlepsi kompromis pre jazdne vlastnosti a miesto pre posadku to ma asi najhorsi (motor v stede, - teda medzi napravami plus zadny nahon, je pre miesto pre posadku na tom este horsie, ale zas to ma ine prednosti:-)
Ono svojim sposobom to smeruje k “idealu” - teda plne autonomne auto vyrobene z kompozitu, tvaru kvapky s posedom SUV s mikro elektromotorcekmi v kazdom kolese pohanane el napajanim z vozovky (bez baterii) a samozrejme s aspon metrovou uhloprieckou infotainmentu...
Ano chceme viac komfortu, viac oriestoru, viac funkcii, viac infotainmentu, vacsiu nadradenost nad tymi co sedia dole. To je prirodzena vlastnost nas ludi. Vola sa to - “nikdy nemame dost, alebo nenazranost” a neber si to na seba (3008 je pekne auto len za ten motokarovy volant skusnutelny tak v 308gti a budiky ktorych aj ked das volant uplne dole, vidis stale len hornu polovicu - za to by som designerov od Peugeot fackal a kopal do riti a to ze zo tvrdosijne dali aj do 508 (vcitane toho tam uz vyslovene smiesne posobiaceho volantu) to uz povazujem za totalne ignoranstvo a mavpicizmus).

RTG
Auto: BMW F900XR

Sobota, 28. Apríla 2018, 09:12

Mam 308SW, kamarat 3008 a 308 aktualne predavam a pojdem do 5008, inak som o 3008 nehovoril nic. Co sa mna tyka, tak ten maly volant je perfektna vec - dokonca mi vyhovuje viac ako klasicka koncepcia. volant mam tak v polovici a k budikom mam este rezervu a samozrejme ich vidim vsetky. Teraz ked sadnem do firemnych aut, tak rozmyslam, na co je dobre to lodne kormidlo. Za co by si niekoho fackal, ja naopak ocenujem lebo je to lepsie :)

edit: Tiez sa urazat nemusis, lebo to nemal byt zaciatok FW. Ludia maju akosi zauzivane, ze ak je to SUV, tak si pomaly predstavia typicky USA truck-pickup. Cize musi to byt obrovske a musi to vazit aspon 2.5t. Narazam len na to, ze nie je to vzdy pravda - a nie len pri porovnani nejakeho maleho zvyseneho "crossoveru" vs velky kombik. Ale ako pisem - aj auto, porovnatelne SUV-kombik. tusim maju aj rovnaku platformu.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 236 neregistrovaných